המלצה לסאב וופר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
GMTK
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1973
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #21 

freerider כתב:אם הבחור מוכן להשקיע 1000ש"ח (בוא נגיד שהוא מוכן לגלוש עד 1500-2000) סביר להניח שהוא מבין שהוא לא קונה את "המלונה" הכי טובה בשוק.
מעבר לזאת אם אתה "מפגיז" ברמה שאתה שורף סאבים כמו שאתה מתאר כדאי שתתחיל לדאוג לבריאות הגוף שלך (ולאו דווקא לאוזניים).
...
·
אני יגיד שוב הכל תלוי במשתמש עצמו והצרכים שלו עם הוא מסתפק בסאב כזה או אחר.
בגלל זה אני שואל אותו.
ובוא נגיד רמת איכות חשובה פה לא פחות זריזות וכו וכו.
לגבי הבריאותי שלי תודה רבה על הדאגה, החיפוש שלי אחר סאב היה בחיפוש סאב היה שהיה עוצמת ויוכל גם להתמודד גם בעוצמות שונות וגבוהות זה לא אומר שאני שומע כל הזמן על פול פשוט סאב דורש עצמה בסרטים במוזיקה מסוימת.
אפשר גם לקחת סאב עוצמת ולחבר לו שתי מדפים טובים.
אבל זה לא מה אני מחפש זה מה שפותח השרשור מחפש ולכן אני ממליץ לו לא ללכת על סאב זול שלא יעשה תעבודה שיהיה לו אופציה להנמיך אותו ולגביר כרצונו אפשרות משחק ושליטה.
קח מחשב לדוגמה אתה לא באמת משתמש בכל הכוח שלו אבל רצוי מחשב חזק שיתמודד עם הכל. כי אני לא מכיר הרבה אנשים שקונים i7 ומנצלים אותו בכלל וi5 יכול לעשות להם את אותה העבודה והi7 הוא אובר כוחני למשתמש הרגיל.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #22 

אני חושש שרוב המשתמשים פשוט שומעים באס שהוא לא נכון ולא מוגדר היטב ולא אופטימלי למיצוב, השילוב והמיקום בחלל בהתאמה.

אצלי - אני לא מרגיש שאני צריך להגביר יתר על המידה בשביל להרגיש אותו, למעשה הוא מרעיד, בעל משקל, רזולטיבי עם שכבות אינפורמציה, מלא ונעלם בכל החלל גם ב splים נמוכים (כאשר אני רואה סרט ב 23:00 לתוך הלילה).

סאב לא צריך להתאמץ יתר על המידה - אלא להשתלב באווירה הכללית ולתת אינפורמציה מופרדת וברורה ומאוזנת כמו יתר הערוצים במערכת הקולנוע.

GMTK
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1973
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #23 

itay123 כתב:אני חושש שרוב המשתמשים פשוט שומעים באס שהוא לא נכון ולא מוגדר היטב ולא אופטימלי למיצוב, השילוב והמיקום בחלל בהתאמה.

אצלי - אני לא מרגיש שאני צריך להגביר יתר על המידה בשביל להרגיש אותו, למעשה הוא מרעיד, בעל משקל, רזולטיבי עם שכבות אינפורמציה, מלא ונעלם בכל החלל גם ב splים נמוכים (כאשר אני רואה סרט ב 23:00 לתוך הלילה).

סאב לא צריך להתאמץ יתר על המידה - אלא להשתלב באווירה הכללית ולתת אינפורמציה מופרדת וברורה ומאוזנת כמו יתר הערוצים במערכת הקולנוע.
...
·
נכון איתי אבל אמרתי זה הכל תלוי במשתמש עצמו.
צריך שהוא יבוא ויתן תשובות למה הוא מיועד בדיוק גודל החלל של החדר היה לו סאב או שמע סאב בעבר ואיזה סוג או דגם.
יכול להיות שבאמת סאב ב1000 שקל יספק אותו אבל אני אישית לא הייתי הולך על חדש אלא מחפש בלוחות יד שנייה איזה אופציה טובה שתיתן ערך לכסף כי להוציא 1000שקל על סאב חדש שיש באפשרות לקנות יד שנייה במצב טוב... רוב חברי הפורום שומרים על הציוד.
אבל זה כבר החלטה שלו.
אם הייתה לי אפשרות לקנות את הpb בזמנו ביד שנייה הייתי הולך על זה וחוסך כמה אלפיות.
זה לא משנה אנחנו טוחנים מים עד שהוא לא יגיב ויגיד בדיוק מה הרצון שלו כי לא קראתי שהוא אמר בדיוק מה הוא רוצה.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #24 

סאב צריך להשמע מאוזן ומורגש בכל SPL שנבחר לשמוע, אין צורך להגביר אותו מעבר, במידה והסאב "נבלע" עם יתר ערוצי הקולנוע (לא מורגש/חלש) או שהוא מודגש יתר על המידה ו"בולע" את יתר ערוצי הקולנוע.

1. הסאב לא "מכוייל" נכון אופטימלי (קשור בין היתר גם למיקום הפיזי שלו ושילוב עם הקדמיים).
2. הסאב חלש ב SPL ממוצע/גבוה יחסית ולא מצליח להתמודד עם יתר המערכת בכל הקשור לתווך דינאמי.

מחירים של סאבים לאיכות והקשר בינהם - יש קשר אך ורק עם הסאב טוב או לא טוב ואם מצליח להשתלב נכון לפני כיול ואחרי כיול - יכול להצביע על איכותו בפועל והיכולת להשתלב בכל תנאי.

יחד עם זאת סאבים מתוך ניסיון שמיעתי אצל מכרים וחובבים, סאב של 100-500$ אני מאמין שבאיכות החומרים שנבחרו בעקבות תקציב נמוך - יכול להצביע ולהפיק סאב שלא מספיק יכול להשתלב כראוי - לרוב - הגברה זולה מאוד ותכנון פשוט ולקוי, איכות התיבה, איכות ה CROSS ורמת האמינות והדיוק שלו, אלמנט פשוט.

לסיכום - לא הייתי מתפשר על איכות הסאב כמו שלא הייתי מתפשר על יתר ערוצי הקולנוע.
אך סאב "לא טוב" מזהים דיי מהר ושילוב שהוא לא נכון (מכל הבחינות ) יגרע ויוריד את המערכת לחוסר איזון ורעש באוזניים - פה בהחלט כבר נכנסת ה"בריאות" - רעש ובלגן ב SPLים גבוהים ו ממוצעים - בכל סקאלת התדרים שנגרמים מחוסר איזון.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”