התייעצות 3 ממירי מיני פייבר ופיירבר בוקס...

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Biyakuga פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 49

שליחה

שלום,

טוב אז רכשתי שלושה ממירי מיני פיירבוקס שמפוזרים בבית וממיר פיירבוקס גדול בסלון הבעיה היא שעדין יש נקודות מתות בבית או מעבר בין חדרים וקומות שהוויפי מתנתק וחוזר.

השאלה מה אפשר לעשות ואיזה פתרונות אני יכול ליישם כדי להעלות את רמת הקליטה ואולי גם את המהירות של הוויפי בבית ?

תודה מראש

Maarav
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 114

שליחה

Biyakuga כתב:שלום,

טוב אז רכשתי שלושה ממירי מיני פיירבוקס שמפוזרים בבית וממיר פיירבוקס גדול בסלון הבעיה היא שעדין יש נקודות מתות בבית או מעבר בין חדרים וקומות שהוויפי מתנתק וחוזר.

השאלה מה אפשר לעשות ואיזה פתרונות אני יכול ליישם כדי להעלות את רמת הקליטה ואולי גם את המהירות של הוויפי בבית ?

תודה מראש
...
·

אם יש לך חשמל על phase אחד אפשר לקנות את הWPA4220 של TP LINK. זה משלב את הרעיון של homeplug וrange extender.(אתה מחבר לחשמל ליד הראוטר ומחבר את הראוטר לקופסא דרך כבל אטרנט, הוא מעביר אינטרנט על רשת החשמל בבית עד טווח של 300 מטר לקופסא אחרת שממנה אתה עושה wifi clone או מחבר בכבל)

אם לא אתה תצטרך להשתמש בrange extender רגיל שמתחבר לרשת לא דרך חשמל, כאלה יש לך בלי סוף אתה יכול להכנס לכל חנות מחשבים ולקנות.

Biyakuga פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

Maarav כתב:
...
...
·

אם יש לך חשמל על phase אחד אפשר לקנות את הWPA4220 של TP LINK. זה משלב את הרעיון של homeplug וrange extender.(אתה מחבר לחשמל ליד הראוטר ומחבר את הראוטר לקופסא דרך כבל אטרנט, הוא מעביר אינטרנט על רשת החשמל בבית עד טווח של 300 מטר לקופסא אחרת שממנה אתה עושה wifi clone או מחבר בכבל)

אם לא אתה תצטרך להשתמש בrange extender רגיל שמתחבר לרשת לא דרך חשמל, כאלה יש לך בלי סוף אתה יכול להכנס לכל חנות מחשבים ולקנות.
...
יש לי חשמל תלת פזי בבית לצערי בקשר לפתרון האחר שלך range extender יש אחד של גוגל
https://www.androidcentral.com/google-wifi

איך הוא שווה קנייה ? ומוזר לי שאחרי 3 ממירים ועוד ממיר בסלון עדין איו קליטה מאלה בכל הבית
·

Maarav
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 114

שליחה

Biyakuga כתב:
...
...
יש לי חשמל תלת פזי בבית לצערי בקשר לפתרון האחר שלך range extender יש אחד של גוגל
https://www.androidcentral.com/google-wifi

איך הוא שווה קנייה ? ומוזר לי שאחרי 3 ממירים ועוד ממיר בסלון עדין איו קליטה מאלה בכל הבית
·
...
·

אם אין לך בעיה להריץ כבלים תקנה Access point. זה מכשיר שבמקום להגדיל את הטווח של הרשת האלחוטית הוא בעצם מתחבר לראוטר שלך על כבל ומוציא מעצמו ערוץ אלחוטי אחר. זה האופציה הכי טובה לדעתי על חשמל תלת פאזי. אתה יכול למצוא בZAP בלי סוף.

אם יש בעיה להריץ כבלים או שזה יוצא לא אסטתי, אז אפשר לקנות repeater שמתחבר אלחוטית לראוטר ומגדיל את הטווח ב100~ שקל של לא משנה באמת איזה חברה. אבל זה פחות מומלץ.

Fish72
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187

שליחה

@Biyakuga
· אני מקווה שמה שאכתוב ייעזור לך.
אין לי נסיון עם ממירי פייבר, אבל יש לי נסיון עם ממירי הוטבוקס והביצועים האלחוטיים שלהם על הפנים. יש הרבה ניתוקים אלחוטיים למספר מלקוחותיי.
מה שאני עושה בחלק מהמקרים על מנת לספק אות אלחוטי איכותי יותר, הוא שאני מבטל את האלחוטי בממיר של הוט ומחבר אליו נתב איכותי שמספק אלחוט יציב ובעל טווח קליטה שמתאים לצרכי המשתמש.
אם יש לך מספר שטחים מתים, אולי שווה לך לרכוש נתב אחד עם אלחוט איכותי וחזק יותר ,לבטל את האלחוט בממירי הפייבר, ולחבר אותו במקום מרכזי בבית ולראות האם זה מספק אותך מבחינת קליטה.
אתה יכול אולי להשאיל נתב מחבר לצורך בדיקה כדי לראות האם הנתב מספק כיסוי טוב יותר של הדירה.
יש ביקורות טובות על ARCHER C7 אבל אני לא יודע מהו גודל ועוצמת הכיסוי האלחוטי שאתה מעונין בהם. וכמה אתה מוכן להשקיע בנושא.
בגדול 2 נתבים איכותיים יכולים לכסות שטח אלחוטי בדירה גדולה בצורה טובה. לפעמים מספיק נתב אחד שאפשר למקם במקום מרכזי, אבל במקרים שזה לא אפשרי, ניתן לחבר 2 נתבים לנקודות קוויות שונות.
כמו כן ניתן להשתמש במאריכי טווח אלחוטיים, אבל אני משתמש בכאלה רק כאשר החיבור האלחוטי יציב ולא הייתי מחבר כזה כשמקור האות האלחוטי הוא ממיר של הוט, כי כל פעם שהוא מתנתק תתחיל לקבל תלונות.

qsub00
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1021

שליחה

יש לך 4 (!) מקורות WIFI בבית ועדיין יש מקומות ללא קליטה?!
כנראה שהפיזור של הממירים אכן לא מכסה את כל הבית, ומאידך, כיסוי חופף במקומות אחרים גורם ל"קפיצה" בין המקורות, כלומר הקליינט מנסה כל פעם להתחבר למקור טוב יותר ומכאן התנתקויות תכופות.
באזורים בהם יש חפיפה בין המיני-פייברים , נסה לכבות את ה-WIFI באחד/שניים ולראות אם משפר ניתוקים.
אני מניח שפיזור שונה של המיני-פייברים לא רלוונטי כי הם אמורים להיות סמוכים לטלויזיות שלהם...
מקוה שעזרתי, ואגב, אצלי יש הוטבוקס2 בקומה אחת ומיני-פייבר בשניה, קליטה טובה גם בפינות הרחוקות ולא מרגיש ניתוקים (אולי רגעיים ומהירים).
ייתכן ומקור הבעיות הוא הפייבר הראשי, ניסוי וטעיה יביאו אולי לפתרון כלשהו.

Biyakuga פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

Fish72 כתב:@Biyakuga
· אני מקווה שמה שאכתוב ייעזור לך.
אין לי נסיון עם ממירי פייבר, אבל יש לי נסיון עם ממירי הוטבוקס והביצועים האלחוטיים שלהם על הפנים. יש הרבה ניתוקים אלחוטיים למספר מלקוחותיי.
מה שאני עושה בחלק מהמקרים על מנת לספק אות אלחוטי איכותי יותר, הוא שאני מבטל את האלחוטי בממיר של הוט ומחבר אליו נתב איכותי שמספק אלחוט יציב ובעל טווח קליטה שמתאים לצרכי המשתמש.
אם יש לך מספר שטחים מתים, אולי שווה לך לרכוש נתב אחד עם אלחוט איכותי וחזק יותר ,לבטל את האלחוט בממירי הפייבר, ולחבר אותו במקום מרכזי בבית ולראות האם זה מספק אותך מבחינת קליטה.
אתה יכול אולי להשאיל נתב מחבר לצורך בדיקה כדי לראות האם הנתב מספק כיסוי טוב יותר של הדירה.
יש ביקורות טובות על ARCHER C7 אבל אני לא יודע מהו גודל ועוצמת הכיסוי האלחוטי שאתה מעונין בהם. וכמה אתה מוכן להשקיע בנושא.
בגדול 2 נתבים איכותיים יכולים לכסות שטח אלחוטי בדירה גדולה בצורה טובה. לפעמים מספיק נתב אחד שאפשר למקם במקום מרכזי, אבל במקרים שזה לא אפשרי, ניתן לחבר 2 נתבים לנקודות קוויות שונות.
כמו כן ניתן להשתמש במאריכי טווח אלחוטיים, אבל אני משתמש בכאלה רק כאשר החיבור האלחוטי יציב ולא הייתי מחבר כזה כשמקור האות האלחוטי הוא ממיר של הוט, כי כל פעם שהוא מתנתק תתחיל לקבל תלונות.
...
קודם כל תודה לך ידידי ולשאר המגיבים עקב היותי סטודנט לא היה לי זמן לטפל בנושא אך כיום אני פנוי לכל מה שדרוש כדי לשפר את מצב הרשת בבית.

אז כרגע מלבד בעיות ב wifi יש גם בעיות של הנחתות ואי יציבות ברשת הקווית אני אנסה ככל הניתן לתאר לך איך הרשת עובדת יש לי את הפייבר בוקס בסלון הוא מחובר ל moka כזה שהחברה בהוט הביאו לי והוא מתחבר אליו (לפייבר בוקס). כמו כן יוצא כבל רשת מהפייבר בוקס לקיר ועובר דרך הגג לצערי אין לי מושג מה המרחק שהכבל עובר עוד לא יצא לי לבדוק וידוע לי שמעל 100 מטר יש הנחתות לצערי אני גם לא יודע מה סוג הכבל cat 5/6/7 וכו' בכל מקרה אם צריך הוא יוחלף אבל לפני הטיפול בו אני רוצה לדעת אולי הבעיה היא משהו אחר כי הרשת הייתה בסדר עד לפני כחודש בערך אבל ללא שום הסבר או סיבה הגיונית זה כבר לא כך ואני מדבר רק על הרשת הקווית.
בכל מקרה אמשיך בתיאור של רשת האינטרנט בבית אותו כבל רשת שיוצא מהפייבר בוקס שמיקומו בסלון (קומה ראשונה) ועובר בגג יוצא מהקיר בחדר של אחי שנמצא בקומה השנייה ומתחבר ל Switch של חברת TpLink מדגם TP-Link TL-SG1008 8 Ports 10/100/1000Mbps מאותו סוויץ יוצאים 2 כבלי רשת מסוג cat 7 שעוברים את הקיר של אחי לחדר הסמוך (החדר שלי) כל כבל באורך של 10 מטרים ואחד מתחבר למחשב ואחד לטלוויזיה כמו כן יוצא גם כבל ac אני חושב כזה עגול שצריך להבריג עם קודקוד באמצע שלו שמתחבר לממיר המיני פייבר.
עכשיו בגלל שרציתי שעוד מכשירים בחדר יהיה להם רשת קווית ובגלל שגם לאחי וגם לי יש מיני פייברים ורשת האינטרנט עובר על גביי רשת הטלוויזיה (על ידי כבל ה ac אם אני לא טועה זה השם שלו) ולכן יוצא מהממיר כבל רשת ל עוד סוויץ של אידימקס מדגם Edimax ES-5500G 5 Ports 10/100/1000Mbps וממנו יוצאים שני כבלי רשת 1 לסוני ו1 לאקס בוקס.
בקשר לאותו כבל ac מדובר כמו שהכבל של האינטרנט עובר דרך הגג גם אותו כבל ac עובר בייחד עם הכבל רשת בגג ויוצא מאותו קיר בחדר שלי אחי מתחבר למפצל שממנו יוצאים שני כבלי ac אחד לממיר בחדר של אחי ואחד שעובר דרך הקיר בייחד עם שני כבלי הרשת לחדש שלי כמו שתואר לעיל.

בכל מקרה זה בערך כל מערך האינטרנט בבית יש רשת אחת אלחוטית, וכ 3 קומות בבית קומה ראשונה פייבר בוקס קומה שניה שני ממירי מיני פייבר בוקס בחדר שלי אחד ובחדר של אחי אחד ובקומה השלישית עוד ממיר מיני פייבר בוקס.

אשמח אם תוכל לעזור לי או להציע פתרונות לבעיות האי יציבות ברשת הקווית שהיא יותר דחופה לי כרגע.

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”