DENON+MARANTZ הכריזו על ה - Audyssey MultEQ Editor App
אגב לידע הכללי, ה ACUEQ של אונקיו שהחליף את האודיסי זה בדיוק אותו ג'אנק של פיוניר שנקרא mcacc. יצא לי לשחק עם הכיולים אצל חבר ברסיבר אונקיו 656 וגם בפיויר 1131 וזה בדיוק אותו ממש ואותם פרמטרים רק עם שמות מעט שונים לטשטוש... מסיבה זאת מבחינתי אונקיו כמו פיוניר לא קיימות מבחינת רסיברי AV. מערכת הכיול המשופרת YPAO של ימהה בהחלט השתפרה וכרגע ניתן להשוות אותה לאודיסי מבכל הבחינות. החסרון היחיד של אודיסי הוא העובדה שעיבוד הסאונד נעשה בקצב דגימה של 48 קילוהרץ בלבד, מה שפוגע בתכנים איכותיים בקצב דגימה גבוה יותר...
- ngold7
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 843
- נתן תודות: 201 פעמים
- קיבל תודות: 133 פעמים
·ככל שהסאונד נמוך יותר, יש יותר הדהוד, כי התדר מגיע למרחקים גדולים יותר (רעמים נשעים מאוד בומים, אבל אם הברק קרוב הרעם ישמע גם נמוך וגם גבוה) ולכן שם הכיול חשוב יותר.BUGY כתב:· יכול להיות שלא הבנתי את הקונטקסט, אבל מה שאתה אומר פשוט הפוך, הכל הפוך..........
אודסי קובע ערך קרוס לכל רמקול לפי יכולתו, והחיתוך מתבצע בנקודה שרמקול חלש ב3dB. מתחת לנקודה זו כל הסאונד מועבר לסאב, ולא מופעל שום פילטר או תיקון לכל מה שנמוך מהנקודה הזו. ולכן, וזה גם לפי ההמלצות של אודסי, אין להוריד את ערכי הקרוס, אבל אין בעיה לעלות.
יותר ברור? אשמח אם תכתוב מה לא נכון.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·אתה מסביר איך עובד סאונד ואיך גלי קול מתנהגים על פי דוגמאות מהחיים. אבל יש דברים שהם לא אינטואיטיביים, כמו הרבה דברים בפיזיקה. אני יזרוק כמה מילים וימשיך ברשותך אחרי שאני יחזור מחו"ל.ngold7 כתב:·ככל שהסאונד נמוך יותר, יש יותר הדהוד, כי התדר מגיע למרחקים גדולים יותר (רעמים נשעים מאוד בומים, אבל אם הברק קרוב הרעם ישמע גם נמוך וגם גבוה) ולכן שם הכיול חשוב יותר.......
אודסי קובע ערך קרוס לכל רמקול לפי יכולתו, והחיתוך מתבצע בנקודה שרמקול חלש ב3dB. מתחת לנקודה זו כל הסאונד מועבר לסאב, ולא מופעל שום פילטר או תיקון לכל מה שנמוך מהנקודה הזו. ולכן, וזה גם לפי ההמלצות של אודסי, אין להוריד את ערכי הקרוס, אבל אין בעיה לעלות.
יותר ברור? אשמח אם תכתוב מה לא נכון....
קודם כל, יש דבר כזה מלקודות טרבל, זה בעצם כל החומרים הסופגים. החזרים בחדר הם נובעים מהגבוהים ולא מהנמוכים, נמוכים מתנהגים שונה בחדר ולרוב לא רק שיש להם החזרים יש גם גלים עומדים ובגלל זה נוצרים מקומות בהם יש הנמוכה ומקומות של הגברה של תדרים נמוכים ספציפיים, תלוי בחדר. את זה, מערכות כיול מתקשות מאוד להעלים.
אודיסי עושה תיקון גם על הגבוהים ולא רק באס. והוא מאוד מתקשה עם נמוכים. הגבוהים הם אלה שניתן לטפל בהם בקלות. מה קשור הגברים?
- ngold7
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 843
- נתן תודות: 201 פעמים
- קיבל תודות: 133 פעמים
דבר ראשון תהנה בחו'ל. דבר שני אני לחלוטין לא אומר שאודסי לא מכייל את הגבוהים, מה שאני כן אומר זה שהנמוכים מאוד חשובים, ולכן לא כדי להוריד את הקרוס.
השירשור הזה הוא לגבי האפליקציה, שנותנת בין השאר אפשרו להגביל את אודסי בכל תדר שתבחר, ונכון להיום אחרי כמה נסיונות בסלון שלי זה עדיף, אבל זו ממש לא המלצה גורפת לכלל המשתמשים.
השירשור הזה הוא לגבי האפליקציה, שנותנת בין השאר אפשרו להגביל את אודסי בכל תדר שתבחר, ונכון להיום אחרי כמה נסיונות בסלון שלי זה עדיף, אבל זו ממש לא המלצה גורפת לכלל המשתמשים.
.He who knows the past controls the future
.He who controls the future conquers the past
.He who controls the future conquers the past
- avilior
- חבר ותיק

- תגובות: 1629
- נתן תודות: 191 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
יש לי כמה שאלות בקשר למערכת הכיול.
1.מצ״ב שני גרפים שצריך לבחור בינהם, לא ממש מצאתי הבדל מהותי מלבד חיתוך מעט שונה בתדרים המאוד מאוד גבוהים, זה אמור להשמע שונה?
2.ngold7, התכוונת שכאן אני אגביל את הכיול ל200hz?
3. אצלי בווליום גבוה יש צרימה מסוימת של הגבוהים. אפשר למתן אותה באמצעות אופציה שנקראת cinema eq (או משהו כזה) ומה שהיא עושה זה ממתנת את הגבוהים, כמו x-curve של הפיוניר. מה שיוצא זה שהרמקולים מאופקים בתדרים הגבוהים אבל כל הפירוט שלהם נעלם. אני מעדיף כבר לקבל צרימה מסוימת ולא לאבד את כל הפירוט שכל כך אני אוהב ברמקול.
מה ההמלצה במקרה הזה? לשנות את עקומת הtarget curve? אקולייזר(פחות מעדיף)?
תודה מראש...
1.מצ״ב שני גרפים שצריך לבחור בינהם, לא ממש מצאתי הבדל מהותי מלבד חיתוך מעט שונה בתדרים המאוד מאוד גבוהים, זה אמור להשמע שונה?
2.ngold7, התכוונת שכאן אני אגביל את הכיול ל200hz?
3. אצלי בווליום גבוה יש צרימה מסוימת של הגבוהים. אפשר למתן אותה באמצעות אופציה שנקראת cinema eq (או משהו כזה) ומה שהיא עושה זה ממתנת את הגבוהים, כמו x-curve של הפיוניר. מה שיוצא זה שהרמקולים מאופקים בתדרים הגבוהים אבל כל הפירוט שלהם נעלם. אני מעדיף כבר לקבל צרימה מסוימת ולא לאבד את כל הפירוט שכל כך אני אוהב ברמקול.
מה ההמלצה במקרה הזה? לשנות את עקומת הtarget curve? אקולייזר(פחות מעדיף)?
תודה מראש...