7.1

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Vick
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1323
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #21 

חברים יש משהו שאולי לא שמתם לב אליו פה...
כל סרט שהוא מוקלט ב-DD 5.1 ויש לכם ערוץ סנטר אחורי מחובר ומאופשר ברסיבר, אז יופיע לכם בתצוגה של הרסיבר את הסימון DD-EX
עכשיו תקחו סרט שהוא הוקלט במקור בDD-EX כמו שר הטבעות למשל, תורידי את ערוץ הסנטר האחורי מהמגבר אז מה שתראו בתצוגה זה DD וזהו.
יש דבר אחד אשר קובע אם זה DD רגיל או DD-EX, אם ההקלטה הייתה במקור DD-EX חייבת להדלק עוד נורה בריסבר בנוסף למה שאתם רגילים לראות. אצלי זה נקראAFDM (מזהה דגל אוטומטי) ויש לזה שתי אפשריות: MATRIX ON או MATRIX OFF, זהו הדבר היחידי אשר מעיד שזה DD-EX אמיתי ולא DD-EX מדומה כמו שהסברתי לעיל.
אני שוב מחדד את הנקודה, שגם אם תשימו סרט שהוא DD-5.1 לחלוטין ותאפשרו את הסנטר האחורי אתם תראו בתצוגה DD-EX

כל זה נכון גם לגבי DTS
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1241
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #22 

Vick, אני לא יודע איזה רסיבר יש לך אבל אצלי זה לא כך DD-EX או DTS-ES מופיעים אך ורק כאשר פס הקול של הסרט הוא כזה (למרות שהסנטר האחורי מוגדר כפעיל).
מיכאל .

Vick
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #23 

אצלי DENON AVR-3803 מה שלך?
(למרות שהסנטר האחורי מוגדר כפעיל).
...
במצב כזה תמיד תראה DD EX ו- DTS ES
תעשה ניסוי כמו שאמרתי: קח סרט DD 5.1 ותשאיר את הסנטר האחורי פעיל, מה תראה בתצוגה?
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #24 

תעשה ניסוי כמו שאמרתי: קח סרט DD 5.1 ותשאיר את הסנטר האחורי פעיל, מה תראה בתצוגה?
...
זה בדיוק המצב שבו אני עובד ואני רואה DD5.1 המצב משתנה רק במקרה והסרט הכן באחד מהפורמטים המדוברים (או כאשר מפעילים את אחת האופנקציות של הDSP אשר תומכת בסנטר אחורי, נראה לי שאצלך הוא פשוט מפעיל אחת מהן אוטומטית כאשר אתה מגדיר לו סנטר אחורי פעיל והאות הנכנס הוא לא 6.1 במקור).

נ.ב. יש לי YAMAHA RX-V1200.
מיכאל .

Vick
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #25 

גם כאשר האות הנכנס הוא אך ורק 5.1 והסנטר האחורי פעיל, מופיע אצלי DD-EX

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #26 

גם כאשר האות הנכנס הוא אך ורק 5.1 והסנטר האחורי פעיל, מופיע אצלי DD-EX
...
ובמצב כזה הסנטר האחורי פעיל (משמיעה משהו)?
מיכאל .

Vick
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #27 

כן בוודאי

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #28 

יפה, אז כנראה כמו שכתבתי כבר, ברגע שהרסיבר מקבל אות שהוא לא 6.1 במקור, הDSP נכנס לפעולה אוטומטית ועל ידי מטריצה מפצל חלק מהמידע של הסראונדים לסנטר האחורי (אצלי המצב הזה הוא פשוט לא אוטומטי, כלומר דורש הגדרה מפורשת ולא מספיק שהסנטר האחורי מוגדר כפעיל) זה מה שקורה גם כאשר הסרט מקודד במקור ב DD-EX (או ב DTS-ES מטריקס) פשוט השאלה היא מי\מתי עושה את הפיצול (ברסיבר עצמו או בצריבה של הסרט).
מיכאל .

Vick
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #29 

לא חושב שאם הרסיבר מקדד את הסנטר האחורי ל-DD EX ב-5.1 דומה הדבר לסרט שהוקלט מראש ל DD-EX

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #30 

לא יודע עד כמה זה דומה מה שבטוח זה שב DD-EX הסנטר האחורי אינו ערוץ נפרד אלה מתקבל ממטריצה של הערוצים האחוריים כלומר הכול שאלה של מי עושה את המטריצה יותר טוב (ההימור שלי הוא שקדוד במקור יהיה טוב יותר מהרסיבר).
מיכאל .

Vick
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #31 

(ההימור שלי הוא שקדוד במקור יהיה טוב יותר מהרסיבר).
...
אין ספק!
אצלי למשל אם הסרט הוא במקור DD-EX אני יכול לבחור בין שני מצבי שמע. MATRIX-ON/OF כאשר ב-ON: כל שני אחוריים מתנהגים כזוג נפרד ז"א אחורי שמאלי+סנטר אחורי שמאלי יהיו זוג ,וגם אחורי ימני+סנטר אחורי ימני יהיו זוג שני. אם MATRIX-OFF אז כל ארבעת האחוריים יעבדו במין מעגל. הראשון נשמע לי בהרבה יותר טוב

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #32 

ואיך התוצאה כאשר אתה משתמש בPLIIx (גם על 6.1 וגם על 5.1 )?
מיכאל .

Vick
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #33 

אין לי PLIIX רק PL2 וכמעט לא משתמש בו

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #34 

לא, PLII לא קשור לעניין
מיכאל .

Vick
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #35 

נכון. אז אני לא יכול לדעת כיצד זה יישמע פשוט אין לי את זה

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”