·אז יש להניח שקודי ידע לפענח יותר סוגי אותות מרסיבר בן 15 שנה, נכון ?RafalovitchTom כתב:@kalda01
·אות דיגיטלית זה מידע שעובר באופן דיגיטלי לחלוטין (0 ו-1) למכשיר שתפקידו לפענח את המידע ולהפוך אותו לאודיו.
אפשר ש סטרימר יפענח ואפשר שהמגבר יפענח.....
כבל אופטי/קואקסיאלי/hdmi יודע להעביר גם מידע דיגיטלי וגם אודיו.
ולכן זה שהכבל הינו דיגיטלי לאו דווקא אומר שהאות הינה דיגיטלית.
לרוב מוזיקה באה כבר מפוענחת (גם באיכויות הגבוהות, למעט פורמטים של Dts וכדומה)...
איך לנגן תוכן מהרשת הביתית
-
kalda01
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3099
- שם מלא: דני קלמר
- נתן תודות: 48 פעמים
- קיבל תודות: 41 פעמים
- RafalovitchTom
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 588
- שם מלא: Rafalovitch Tom
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 75 פעמים
@kalda01
·כן אבל - כשמדברים על 24/192 מדובר באיכות של אודיו וצריך שהציוד שלך ידע להעביר איכות שכזו. המוזיקה בכל מקרה תתנגן השאלה היא האם אתה תהנה ממלוא האיכות שאפשר לקבל.
בינינו מעטים האנשים שישימו לב להבדל בין איכות 24/192 לבין 16/44.4 וגם אז הם יצטרכו ציוד כל כך יקר בשביל הבדיקה.
·כן אבל - כשמדברים על 24/192 מדובר באיכות של אודיו וצריך שהציוד שלך ידע להעביר איכות שכזו. המוזיקה בכל מקרה תתנגן השאלה היא האם אתה תהנה ממלוא האיכות שאפשר לקבל.
בינינו מעטים האנשים שישימו לב להבדל בין איכות 24/192 לבין 16/44.4 וגם אז הם יצטרכו ציוד כל כך יקר בשביל הבדיקה.
- RafalovitchTom
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 588
- שם מלא: Rafalovitch Tom
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 75 פעמים
@kalda01
·אני ממליץ לך להגדיר את קודי כ-Passthrough עם 2 ערוצים ולסמן את הפורמטים הנתמכים במגבר שלך (ככל הנראה Dts, ac3).
·אני ממליץ לך להגדיר את קודי כ-Passthrough עם 2 ערוצים ולסמן את הפורמטים הנתמכים במגבר שלך (ככל הנראה Dts, ac3).
-
kalda01
-
- חבר מביא חבר

·אם אני מסמן PASSTHROUGH אז נעלמת האפשרות לבחור מספר ערוצים.RafalovitchTom כתב:@kalda01
·אני ממליץ לך להגדיר את קודי כ-Passthrough עם 2 ערוצים ולסמן את הפורמטים הנתמכים במגבר שלך (ככל הנראה Dts, ac3)....
בלי PASSTHROUGH זה עובד סבבה. אנ י אנסה גם עם.
·RafalovitchTom כתב:ולכן זה שהכבל הינו דיגיטלי לאו דווקא אומר שהאות הינה דיגיטלית.
...
RafalovitchTom - ממש לא נכון.
הסטרימר/קודי/PC יכול להעביר דרך ה TOSLINK או קוואקס אך ורק מידע דיגיטלי.
זה נכון שהוא יכול להעביר את המידע דחוס כמו שהוא למגבר ולתת לו לפרוס אותו (Passthrogh) או בתצורה של PCM.
שתי התצורות דיגיטליות לחלוטין.
במקרה דנן, מאחר ודני שומע סטריאו, עם מגבר ישן, ה PCM הפרוס (שבמקרה הזה הקודי פורס) היא הדרך היחידה עבורו לשמוע.
דני, לאיזה קינפוגים אתה זקוק ב Chorus?
אני משתמש בתוסף לבחירת שירים והעברתם + שליטה בווליום. מה עוד אתה צריך?
-
kalda01
-
- חבר מביא חבר

·קודם כל נעשה סדר.havishay כתב:·......
RafalovitchTom - ממש לא נכון.
הסטרימר/קודי/PC יכול להעביר דרך ה TOSLINK או קוואקס אך ורק מידע דיגיטלי.
זה נכון שהוא יכול להעביר את המידע דחוס כמו שהוא למגבר ולתת לו לפרוס אותו (Passthrogh) או בתצורה של PCM.
שתי התצורות דיגיטליות לחלוטין.
במקרה דנן, מאחר ודני שומע סטריאו, עם מגבר ישן, ה PCM הפרוס (שבמקרה הזה הקודי פורס) היא הדרך היחידה עבורו לשמוע.
דני, לאיזה קינפוגים אתה זקוק ב Chorus?
אני משתמש בתוסף לבחירת שירים והעברתם + שליטה בווליום. מה עוד אתה צריך?...
בדקתי בשתי הצורות, עם PASSTHROUGH וגם ללא, מגיע סיגנל לרסיבר ויש סאונד. לא ניסיתי עדיין קבצים ברזולוציה גבוה של 96K שזה למיטב הבנתי המקסימום שהרסיבר הזה תומך. השאלה מה הקודי שולח על הכבל ללא PASSTHROUGH ?
בנוגע לSETUP מאחר ואין לי מסך שמחובר לסטרימר, היה מועיל אם ניתן היה לשנות את הגדרות ה AUDIO דרך ממשק הWEB מבלי שאאלצץ כל פעם לחבר למסך.
ללא PASSTHROUGH,
זה מה שהרסיבר מקבל:
https://en.wikipedia.org/wiki/Pulse-code_modulation
לשאלתך השנייה, לא ניתן לשנות את הגדרת האודיו מה Chorus.
אני לא חושב גם שיש טעם. אחרי שסיימת עם הקינפוגים, למה אתה צריך לשנות את ההגדרות?
זה מה שהרסיבר מקבל:
אני לא חושב גם שיש טעם. אחרי שסיימת עם הקינפוגים, למה אתה צריך לשנות את ההגדרות?
-
kalda01
-
- חבר מביא חבר

·אין לי צורך לשנות אחרי הקינפוג הראשוני אבל כעת שאני משחק עם ההגדרות זה היה חוסך לי את הניתוק וחיבור למסך.havishay כתב:ללא PASSTHROUGH,
זה מה שהרסיבר מקבל:
אני לא חושב גם שיש טעם. אחרי שסיימת עם הקינפוגים, למה אתה צריך לשנות את ההגדרות?...
אז בשורה התחתונה עדיף לתת לרסיבר לעשות את עבודת הפיענוח ?
-
kalda01
-
- חבר מביא חבר

·זה מעניין, כי במצב שה PASSTROUGH מופעל ואני מנסה לנגם קובץ FLAC שבשם הקובץ מופיע 24-192 HD FLAC,havishay כתב:לא, איך הבנת את זה ממני?
לדעתי הרסיבר שלך לא יודע לפענח FLAC למשל.
חבל על הזמן שלך עם ה PASSTHROUGH.
תשאיר את עבודת הפיענוח לסטרימר (זה קטן עליו) ושיעביר את זה לרסיבר כ PCM מפוענח....
הרסיבר מנגן ללא בעייה ובתצוגה מופיע 96K PCM
אז איך?
דרך אגב בהגדרות של הקודי הגבלתי ל96K אז אולי בכל זאת במקרה כזה הקודי הוריד את הרזולוצייה ל 96K ??
לא מכיר את פרוטוקול ה Negotiation בין הרסיבר לקודי,
ייתכן שפורמטים שהם לא מוכרים ע"י הרסיבר אוטמטית מתורגמים ל PCM.
או שלא באמת מתבצע Passthrough אמיתי.
בשביל לוודא מה קורה שם באמת, צריך לשים Logic Analyzer או לשבת ולקרוא על הפרוטוקולים השונים.
כך או אחרת,
הייתי משאיר את הפיענוח לקודי,
כי מחר יהיה קידוד סטטיסטי יותר אופטימלי מה FLAC שהרסיבר לא יידע לפענח, והקודי באמצעות עידכון תוכנה כן יידע.
ייתכן שפורמטים שהם לא מוכרים ע"י הרסיבר אוטמטית מתורגמים ל PCM.
או שלא באמת מתבצע Passthrough אמיתי.
בשביל לוודא מה קורה שם באמת, צריך לשים Logic Analyzer או לשבת ולקרוא על הפרוטוקולים השונים.
כך או אחרת,
הייתי משאיר את הפיענוח לקודי,
כי מחר יהיה קידוד סטטיסטי יותר אופטימלי מה FLAC שהרסיבר לא יידע לפענח, והקודי באמצעות עידכון תוכנה כן יידע.