בניית ארון למערכת
אני דווקא חושב שהרעיון של InbarHovav שווה שינוי בעניין הזכוכיתdudib כתב:InbarHovav
הזכוכית שקועה בתוך מסגרות הברזל ולא יושבת על המסגרת כמו שאת יכולה לראות למעלה כך שלא יראו את הפאזות של הזכוכיות.
....
שווה לשנות ולשים את הזכוכית על המסגרת ולא בתוכה בשביל התאורה
יצא לי לראות מעמד דומה עם עיצוב התאורה וזה נראה מדהים
בנוסף בעניין יציבות המעמד - שים לב שבלי קשר לילדים אתה תהיה חייב לקבע את המעמד לקיר - למה ===> ברגע שתשים מכשירים על המעמד כול המשקל וכול הלחץ יופנה
לכיוון הזוית של המסגרת התחתונה עם העמוד,
אם תרצה מתיישהו להזיז את המעמד ולא לקבע אותו לקיר (וזה יקרה בטוח)
המשמעות לכך תהיה -
1)החיבור הזה חייב להיות חזק מאוד בכדי להחזיק את כול המשקל של כול המכשירים
2) בוודאות המעמד כולו יתנדנד למעלה ולמטה (כמו הכלב ששמים בדשבורד באוטו
3) יש סיכוי גבוהה מאוד שהמעמד יפול לקדימה בדחיפה קטנה מאוד מאחור.
מצטער אם אני ביקורתי מידיי אבל אתה חייב לקחת את זה בחשבון כי אתה עלול לשלם בנזק לציוד אם וכאשר הוא יפול עם המעמד.
אני ממליץ לך לראות ולחשוב על השיטה הזו - כאן המשקל כולו נופל בקו ישר אל הרצפה

הנה המעמד האמיתי שבשרטוט

-
- זה מה שעלול לקרות - לחץ בזוית למטה ומשקל מוטה למקומות בצבע הכחול -
-
dudib
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5144
- שם מלא: דודי
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
goodoffer
תודה על הביקורת , בשביל זה פירסמתי את זה כאן .
1. החיבור בין כל מדף לעמוד מאוד חזק , (כל מדף נבדק תחת לחץ של 30-40 ק"ג אחרי הריתוך וללא כל עיוות )
2. סה"כ המשקל של המתקן עם זכוכיות יהיה קרוב ל-70 ק"ג ולמרות שהוא יהיה כבד אני ככל הנראה אקשור אותו לקיר (מפחד שיפול על הבנות שלי בנות 2 ו 4 , וממש לא מפחד שיפלו המכשירים)
3. כל הציוד הכבד ישב על המדפים הנמוכים ועל הגבוהים ישבו מכשירים קלים .
4. המתקן לא יזוז לשום מקום (לפחות לא בלעדיי) וכמו כן לאף אחד לא תהיה גישה לאחורי המתקן כדי לדחוף אותו
5. לגבי הזכוכיות או לגבי שינוי זוית של הרגל האחורית - נכון לעכשיו זה מאוחר מידי כבר המתקן גמור מבחינת הברזלים .
אבל כמו שאבא שלי (שאת רוב המתקן הוא בנה ) אמר "זה רק אב טיפוס , ונבנה עוד אחרים" , נראה לי שהוא נדבק במשהו ?
אז מי יודע ? אולי נבנה עוד אחד אחר .
תודה על הביקורת , בשביל זה פירסמתי את זה כאן .
1. החיבור בין כל מדף לעמוד מאוד חזק , (כל מדף נבדק תחת לחץ של 30-40 ק"ג אחרי הריתוך וללא כל עיוות )
2. סה"כ המשקל של המתקן עם זכוכיות יהיה קרוב ל-70 ק"ג ולמרות שהוא יהיה כבד אני ככל הנראה אקשור אותו לקיר (מפחד שיפול על הבנות שלי בנות 2 ו 4 , וממש לא מפחד שיפלו המכשירים)
3. כל הציוד הכבד ישב על המדפים הנמוכים ועל הגבוהים ישבו מכשירים קלים .
4. המתקן לא יזוז לשום מקום (לפחות לא בלעדיי) וכמו כן לאף אחד לא תהיה גישה לאחורי המתקן כדי לדחוף אותו
5. לגבי הזכוכיות או לגבי שינוי זוית של הרגל האחורית - נכון לעכשיו זה מאוחר מידי כבר המתקן גמור מבחינת הברזלים .
אבל כמו שאבא שלי (שאת רוב המתקן הוא בנה ) אמר "זה רק אב טיפוס , ונבנה עוד אחרים" , נראה לי שהוא נדבק במשהו ?
אז מי יודע ? אולי נבנה עוד אחד אחר .
-
dudib
- חבר מכור קשה

עוד תמונות ,המעמד כמעט גמור
נשאר לי רק לרתום אותו לקיר כדי שלא יפול על בנותי .
הזכוכיות כבר אצלי אבל אשים אותם רק אחרי החיבור לקיר
הזכוכיות כבר אצלי אבל אשים אותם רק אחרי החיבור לקיר
-
-
- חיבור הספייקים
-
- תמונה קדמית
נראה טוב - שיחקת אותה
שים לב שכשאתה מקבע את המתקן לקיר אתה צריך מינימום מגע של המתקן עם הקיר (אם לא אז תאבד את אותו האפקט שרצית להשיג עם הרגליות שהכנת)
אפילו שני ברגים חזקים אבל דקים ככול האפשר - שם את הברגים כך שהבורג מקובע לקיר ומקובע למתקן אבל לא מצמיד את המתקן לקיר...
אחרי שראיתי שהכנת את הרגליות המושלמות האלה עולה לי רעיון אחר לגמרי לתמיכת המתקן מהקיר ע"י רגליות כמו שהכנת - אבל זה יותר מידיי עבודה....
שים לב שכשאתה מקבע את המתקן לקיר אתה צריך מינימום מגע של המתקן עם הקיר (אם לא אז תאבד את אותו האפקט שרצית להשיג עם הרגליות שהכנת)
אפילו שני ברגים חזקים אבל דקים ככול האפשר - שם את הברגים כך שהבורג מקובע לקיר ומקובע למתקן אבל לא מצמיד את המתקן לקיר...
אחרי שראיתי שהכנת את הרגליות המושלמות האלה עולה לי רעיון אחר לגמרי לתמיכת המתקן מהקיר ע"י רגליות כמו שהכנת - אבל זה יותר מידיי עבודה....
טוב - הרעיון שלך כמובן יותר טובdudib כתב:goodoffer
תודה .
המתקן יחובר לקיר עם "חיבור צף " שרק ימנע ממנו ליפול קדימה אם יתלו עליו , במצב רגיל לא יהיה מגע ביניהם .
מה הרעיון שלך לתמיכה ?...
אני חשבתי על מין טבעת בצורת O שתקובע לקיר ובקצה שלה (בחלק הפנימי של הטבעת)
ימוקם החלק הקעור שיצרת לרגליות ובישבילו ימוקם החרוט על העמוד השידרה של המתקן...
בקיצור - אני לא אטרח לצייר כי אתה הולך על משהו יותר יעיל.
אתה יודע מה מזכיר לי עניין החיבור הצף? זה מזכיר לי את הרעיון של אפס מגע עם הריצפה
- יש את האפשרות למקם מתקן שיצוף ממש על מגנטים - אני יודע אם בכלל מישהו עשה את זה אי פעם.
-
dudib
- חבר מכור קשה

reuveney , A-D-A-M
עלות החומרים (עד כמה שזכור לי)
נירוסטה לספייקים 70 ש"ח
3 מוטות ברזל 6 מטר 180 ש"ח
המוט העבה בשביל הרגל האחורית היה לי אבל אני מניח שהיה עולה עוד כמה עשרות שקלים
7 מדפי זכוכית 480 ש"ח
צביעה בתנור 600 ש"ח
גומיות לזכוכית יש לי , עולות כמה עשרות שקלים בהום סנטר
סה"כ עלה משהו כמו 1300 ש"ח
לגבי חווית הבניה , אז ככה ,
עשיתי עם אבי את הכל בחצר ומאחר ואנחנו לא מפעל וזה פרוייקט יחיד ואין לנו תבניות של 90 מעלות אז היינו צריכים לבנות את כל תבניות המרחק והזויות לבד , דבר שעיקב את העבודה כמו כן היו הרבה ריתוכים שמשכו והיינו צריכים לפתוח אותם ולתקן כדי שיהיו 90 מעלות .
בעייה נוספת היא שזה לקח הרבה זמן מאחר ויכולנו לעבוד רק בסופי שבוע או בערבים (לא משאיר הרבה זמן) .
בסיכום זה חוייה שאני ממליץ לכל מי שיכול להרשות לעצמו את הזמן .
אבי התלהב מהרעיון ולמרות שאני לא צריך עוד ארון הוא כבר מדבר על עוד ארון בעיצוב אחר (אולי אלכסוני).
החיסכון בכסף הוא רב (אנשים דיברו איתי על 7-8 K על המתקן שהראתי להם את התוכניות לפני ההתחלה ).
עלות החומרים (עד כמה שזכור לי)
נירוסטה לספייקים 70 ש"ח
3 מוטות ברזל 6 מטר 180 ש"ח
המוט העבה בשביל הרגל האחורית היה לי אבל אני מניח שהיה עולה עוד כמה עשרות שקלים
7 מדפי זכוכית 480 ש"ח
צביעה בתנור 600 ש"ח
גומיות לזכוכית יש לי , עולות כמה עשרות שקלים בהום סנטר
סה"כ עלה משהו כמו 1300 ש"ח
לגבי חווית הבניה , אז ככה ,
עשיתי עם אבי את הכל בחצר ומאחר ואנחנו לא מפעל וזה פרוייקט יחיד ואין לנו תבניות של 90 מעלות אז היינו צריכים לבנות את כל תבניות המרחק והזויות לבד , דבר שעיקב את העבודה כמו כן היו הרבה ריתוכים שמשכו והיינו צריכים לפתוח אותם ולתקן כדי שיהיו 90 מעלות .
בעייה נוספת היא שזה לקח הרבה זמן מאחר ויכולנו לעבוד רק בסופי שבוע או בערבים (לא משאיר הרבה זמן) .
בסיכום זה חוייה שאני ממליץ לכל מי שיכול להרשות לעצמו את הזמן .
אבי התלהב מהרעיון ולמרות שאני לא צריך עוד ארון הוא כבר מדבר על עוד ארון בעיצוב אחר (אולי אלכסוני).
החיסכון בכסף הוא רב (אנשים דיברו איתי על 7-8 K על המתקן שהראתי להם את התוכניות לפני ההתחלה ).