"טכנית זה אפשרי אבל אין בזה הרבה הגיון. המרכיב המשמעותי בנתב אינו מנגנון ה-DHCP אלא מנגנון ה-NAT שהוא זה שמאפשר את פיצול חיבור האינטרנט בין כל המחשבים ברשת. אתה גם יכול להפוך את ה-C7 לנקודת גישה אלחוטית ולנטרל את המרכיב האלחוטי ב-NETBOX של נטוויז'ן ואז החלק האלחוטי יהיה "באחריות" ה-C7 ולא ה-NETBOX"
Avi5667
שבוע טוב, כמובן ש NetCHEIF צודק והבנת זאת גם מנטויזן,
בבית כמו שלך אני בד"כ ממליץ על ציוד ברמה אחרת לגמרי או לפחות בונה את הכל אחרת, אני מציע בטלפוניה לחזור חזרה לבזק אם אתם מדברים מעל 300 דקות בחודש הפתרון הוא לעבור ל 012 בתור ספק אינטרנט שגם יספקו לך מתאם חיצוני והם לא מחייבים שימוש בנתב שלהם.
http://www.012.net/he-il/PhoneLobby/?ep ... e-IL#31389
מה שכן אם אתה עובד עם נתב משלך רגיל אין לך אפשרות בד"כ לתת עדיפות לתקשורת הטלפוניה וזו הסיבה שנטוויזן
מתעקשים שכל התקשרות תעבור דרך נתב שלהם בניהול שלהם. החיסרון כפי ש NetCHEIF הסביר לעיל שאז אתה תמיד תיהייה מוגבל לכמות החיבורים בשנייה שהנתב של נטויזן יכול לספק מבלי להכנס לשפה טכנית מידי, וזה אומר עוד פעם ניתוקים....
1. בעיה של ניתוקים, אם מדובר בניתוקים בתשתית של בזק אז וכך אני תמיד נוהג לבקש מהלקוח שיחזור חזרה לבזק כספק תשתית
כך שאם יש בעיות תשתית VDSL, בזק יהיו חייבים לפתור זאת, ממליץ היום לקחת בהשאלה מבזק בשכירות שעולה 10 ש"ח לחודש ואם תתעקש תקבל ללא תשלום למשך שנתיים בתור לקוח חדש /חוזר) דגם מומלץ D-LINK DSL-G256DG המשמש כברידג' מודם
בשום פנים ואופן לא לקחת נתב של חברת V-TECH גם אם טכנאי בזק מתעקש שאין לו בהתקנה פותחים קריאה ב166 ומבקשים להחליף. וגם אם בחנות של בזק דורשים עוד 100 ש"ח חד פעמי שווה!
מדובר בנתב "העתיד של בזק" התומך ב G.Fast בקושחות האחרונות ואמור לספק מהירויות של 200 מגה, משתעל:) בהנחה שארון של בזק במרחק יריקה.
2. קליטה בבית, לשמחתנו (אבל יותר יקר לנו) מכיוון שאצלנו בארץ הבתים עשויים מבטון, ברזל ובלוקים אתה צריך יחידה אלחוטית לפחות בכל קומה, מרתף, קרקע וקומה עליונה. אם היית גר בבית מעץ רוב הסיכויים שיחידה אלחוטית אחת הייתה מכסה אותך.
לרשתות שאני מייעץ להם בבתים יעלו בד"כ לצרכן בין 7אלף ל אלף 10 ש"ח כן, בבתים היום שמים ציוד יותר מציוד ששמים במשרדים. ושמים נתב חזק עסקי שעולה לבדו כ 1500 ש"ח ת כל יחידה אלחוטית Dual BAND AC עולה עוד כ 1500 ש"ח ואתה צריך 3 כאלו ממתג רשת מנוהל עוד כ 1000 ש"ח כך שרק ציוד הגעת ל 7000 ש"ח...
במקרה שלך התקציב מוגבל מאוד כך שאני ממליץ על אופצייה 1 למעלה ולנסות להשתמש בנתב של בזק כנתב ראשי ובשלב שני לרכוש את אחד הנתבים שהמליץ עליהם NetCHEIF ולהשתמש בהם כנתבים בלבד כאשר הנתב של בזק הופך למודם שלך.
כמובן שאם תרצה קליטה בכל הבית תאלץ לרכוש ציוד נוסף קרי יחידות אלחטיות לשאר הקומות.
אם תוכל להשיג ממליץ לך על נתב "ביתי" של Asus
https://www.amazon.com/RT-AC88U-Wireles ... s+RT-AC88u
עובד אצל לקוח שלי שהביא מתאילנד דווקא נחמד מזכיר קצת פרונט רכב מקוסטם...
למיטב הבנתי הלקוח "הביא במזוודה" לא נראה לי שהיה עובר אישור במשרד התקשרות...
בהצלחה!