וירוסים לא מאפשרים לגלוש באינטרנט

איך משהו עובד? למה זה ככה?
ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #21 

אתן לך דוגמה פשוטה שקרתה אצלי לפני כעשור; אז הסתובב וירוס שנודע כ"וירוס המסנג'ר". הוא היה שולח הודעות ממחשב נגוע לאנשי הקשר בתוכנה, והיית מקבל הודעה מאיש קשר שלך בסגנון "תמונות חדשות שלי חח" ולינק. הלינק נראה כמו לינק תמונה, אבל הוא היה מוריד ומתקין את הוירוס. לא היית לוחץ על לינק שמגיע מ"חבר" שלך?
אני לחצתי (למרות שניסוח ההודעה היה באמת קצת תמוה, ומה גם שתמונות היו נשלחות ישירות ולא דרך לינקים), אבל התעוררתי רק כשהאנטיוירוס צעק.
..

alonrod
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 503
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #22 

במבחן התוצאה לא קיבלתי תלונות מחברים על דברים כאלו בפייסבוק או כל תוכנת צאט / חברתית, אז כנראה שלא...

גם נגיד וירוס פעם בעשור זה לא מה שתיארת מקודם. אני מניח שגם מאז אתה יותר בררן בנושא ואתה משתדל לא לעשות דברים כאלו.

loko11
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 478
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #23 

אלון, אתה לא לגמרי בלי הגנה כי אני די בטוח שאם היית מחובר ללא הגנה בכלל (פיירואל) כמעט בטוח שהיית נתקע בכל מיני ***
בכל נתב יש פיירוואל שחוסם כל מיני סוגים של התקפות ופריצות. תנסה לכבות אותו ולגלוש ונראה אם עדיין תישאר בלי וירוסים (לא באמת הייתי מנסה לעשות את זה, אני מכיר מישהו שעבד הרבה זמן בלי שום הגנות ופתאום בא אליו וירוס אחד שהשבית לו את כל הקבצים ומאז הוא נשמר)

לפי דעתי צריך להיזהר במיוחד בהורדת קבצי הפעלה (EXE) ובכל מיני אתרים מפוקפקים אבל בנוסף לזה להשתמש באנטי וירוס בסיסי ובפירוואל וכן, שום הגנה שבעולם לא מבטיחה לך 100% הגנה וכבר ראיתי הרבה פעמים וירוסים שמצפינים את עצמם ושום אנטי וירוס לא יכול לדעת שיש שם משהו ולכן הדרך לנסות לצמצם את זה כמה שאפשר זה לא להפעיל קבצים ממקורות לא ידועים. כשרוצים להפעיל קבצים לא מוכרים אז להפעיל אותם במערכת הפעלה וירטואלית (כמו VirtualBox / vmware) / או דרך Sandbox שכן שני האופציות האלה יוצרות גדר עם גבולות שאינה מחוברת למערכת האמיתית (למי שבאמת רוצה להפעיל הרבה שטויות ובלגן תשתמשו ב vmware ולא בסנדבוקס. כבר הלך לי הווינדוס לפני כמה זמן בגלל תוכנת סנדבוקס מפגרת)

או לעבור ללינוקס או מק חחח אבל גם זה לא פתרון של 100%

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #24 

alonrod כתב:במבחן התוצאה לא קיבלתי תלונות מחברים על דברים כאלו בפייסבוק או כל תוכנת צאט / חברתית, אז כנראה שלא...

גם נגיד וירוס פעם בעשור זה לא מה שתיארת מקודם. אני מניח שגם מאז אתה יותר בררן בנושא ואתה משתדל לא לעשות דברים כאלו.
...
·
זו רק דוגמה שבאה להוכיח שגם מישהו כמוני שלא לגמרי בור בנושא, יכול ליפול מדי פעם.
ורק לפני מספר חודשים היה משהו דומה בפייסבוק http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4820514,00.html

בנוסף, פעם המקסימום נזק שוירוסים היו עושים זה להשבית לך את מערכת ההפעלה או חלקים ממנה. כיום נפוצים מאוד וירוסי הכופר, שהם כבר גורמים לנזק ממשי לקבצי משתמש.
..

alonrod
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 503
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #25 

זה לא קשור לבור, זה קשור להגיון בריא. גם לי היה קשה פעם לחשוב לוותר על אנטיוירוס. אבל אחרי שנים שהוא לא גילה כלום, הבנתי את הפרנציף, הגיון בריא ולא לעשות שטויות.

זה כמו רכב, תתעלל בו ותעשה לו כל מני שינויים לא ברורים, ותאכל חזרה. תקפיד על שימוש נכון והוא יהיה בסדר (עד כדי תקלות חומרה :) ).

אני מסכים שבמחשב קל יותר לעשות שטויות, אבל ברגע שמבינים את הגבולות אז זה מסתדר. זה בהחלט לא בשביל כל אחד.

מה שמצחיק הוא שכל הדוגמאות הללו שאתה נותן לירוסים ויראלים, הם שעד שהאנטי וירוסים מגלים אותם, הם כבר הפכו לויראלים לפני, ולמי שלא מבין מהחיים שלו, יש סיכוי שידבק לפני.

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”