שרפתי הרסיבר, צריך עזרה מה אפשר עוד להציל או לתקן

איך משהו עובד? למה זה ככה?
hipoo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2125
שם מלא: hipoo
נתן תודות: 537 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #21 

@legopart
·
אני בהחלט אוהב ומעריך אתהנכונות והאמביציה שלך.
כמו שאמרת, המגבר הזה הוא כסף קטן ונראה לי שתשמח ללמוד ממנו גם אם בסופו של דבר הוא לא יכבודץ
בהצלחה :)
* עובדה ידועה היא, שהאנשים שהכי רוצים לשלוט על אנשים הם, מעצם העניין, הכי פחות מתאימים לעשות זאת.

כל אחד שמסוגל להגיע לכך שיתמנה לנשיא, אסור בשום אופן להרשות לו לקבל את התפקיד.

legopart פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #22 

צריך עזרה כי אני עדיין לא מוותר.
תמונה
[img2=1029x800]https://s12.postimg.org/vhz67upvx/IMG_2 ... 132003.jpg[/img2]
בהגדלה https://s12.postimg.org/vhz67upvx/IMG_2 ... 132003.jpg

עדיין חסרים לי הטרנזיסטורים הראשיים הקטנים ובכל זאת החלטתי להדליק את הרסיבר בלעדיהם, מתוך מחשבה שחוסר שלהם יהווה נתק והוא פשוט לא יעבוד.
וזה עדיין לא עוזר כל ההחלפה של הטרנזיסטורים.
בסוף שמתי לב שהפיוזים על השנאי (המשניים) של 2 המתחים של 18V חסרים שרופים, החלפתי אותם ולמרבה האסון כשחיברתי את הרסיבר לחשמל הפיוז הראשי זה שמחובר לצד1 ברסיבר התפוצץ.
העניין שבלי הפיוזים המשניים (נתק), מסך הרסיבר והחלק הדיגיטלי עובדים פרפקט, אבל בלעדייהם לא יהיה סאונד במכשיר.

עדיין, בגלל סקרנות, אמרתי לעצמי שהפיוז הראשי חלש, ואולי בגלל שהוא בעל התכה מהירה אז הוא לא מחזיק מעמד (כרגיל נתתי לעצמי 1000 תרוצים למה כן לעשות את זה...) הכפלתי את ערך הפיוז (במקום 2.5 שמתי של 5A)
בפועל הפיוז לא התפוצץ (ד"א למשניים לא קורה שום דבר), אבל הקבל הפך לאדום ואחרי שניתקתי את החשמל הוא היה רותח, בדקתי מחדש את הטרנזיסטורים ובפועל נוצר קצר בין ב E ל C והנגד הכפול נהרס בחלקו השמאלי.
בגדול ככה נראים הטרנזיסטורים הגדולים מבפנים (אותו עיקרון לשניהם)
[img2=550x287]http://www.hometheater.co.il/files/45584~untitled.jpg[/img2]
הקצר מעיד על קצר של הטרנזיסטור בפנימי.

למישהו יש רעיון ממה כל העומס והנזק הזה יכל היה להגרם?
אולי אחד הקבלים הבינוניים הלך, מדובר פה על הספקה מאוד גבוהה לרכיבים שהורסת אותם.
בדקתי את הרכיבים על השנאי (AC) וכולם נראים תקינים
*ד"א המודד שלי לא מאפשר למדוד קבלים מעבר ל 100UF אז אני גם לא מנסה למדוד את הגדולים
**בלי הפיוזים המשניים, המסך נדלק שוב.

אשמח לכל עזרה והכוונה אפשרית (יש לי רכיבים ספייר ואני מוכן גם להזמין אם צריך)

legopart פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #23 

לאחר כמה ניסויים והחלפת טרנזיסטורים ופיוזים
גיליתי שרק כשנגד ה 0.22 הקרמי הכפול התחתון מולחם אז הפיוז מתפוצץ.
יש לי רק טרנזיסטור קטן אחד כזה שהלחמתי על החלק העליון.
בחלק התחתון הורדתי את הנגד הקרמי הכפול
ציפיתי לשמוע רק את אחד מהערוצים ואכן הפיוז לא התפוצץ ואחד הערוצים עבד, לצערי עם הגברה מאוד חלשה ועם הרבה קרחצ'וצים.
המתח באזור המדידה היה 3mA ולא 10mA.

הדבר היחידי שמסקרן אותי הוא: מה גורם לעומס כזה על הנגד שהורדתי שהוא מגיע למצב אדום ונשרף (אם אין פיוז) אם יש פיוז אז הפיוז מתפוצץ.

מסקנות להבא:
- לא לאלטר דברים במקום הפיוז, להחליף תמיד בתואם או בקטן יותר.
- למדוד ערכי נגדים קרמיים כפולים והטרנזיסטורים שלהם (במקרה שלי 0.22) ובאלו שחושד פשוט לשלוף מהלוח ואז להפעיל את המגבר ולראות האם הפיוז נשרף וככה בעמצאות השלילה לגלות את הערוץ שלא תקין

רוב הסיכויים שאני אנטוש את הפרוייקט הזה, גם אם הרסיבר יתוקן, הוא לא צפוי להוציא צליל נעים.
הזמנתי לו מלא טרנזיסטורים, שמדדתי על הלוח ומצאתי כלא תקינים, יתכן שיש אפילו מעבר לזה לא תקינים (יש גם מגברים בצ'יפים של 8 רגליים שאני לא יודע איך בודקים אותם), הם בטח משמשים כקדם מגבר.

באמת חבל, ממש רציתי להשקיע ברסיבר הזה, מה גם שהשנאי שלו על בטוח תקין וגם כל המערכת הדיגיטלית (והתצוגה).
אני יודע שהערוץ התקול תלוי במתח של 18V שעובר דרך 2 קבלים לא גדולים במיוחד אבל ביחס לקבלים הכי גדולים בלוח הם במקום השני בגודל.
העניין שהערוץ הנותר (למרות שקיבל טרנזיסטורים סיניים), הוא ממש צולע עוד יותר מוריד את החשק לתקן אותו.

הדבר היחידי שאני רוצה ונותר לי לעשות:
-למצוא דרך לסדר את הערוץ השני כדי שיראה סימני עבודה (ככה אני אדע להבא לסדר אותו)
-לפרק את השנאי ולשמור אותו, אולי אמצא לו שימוש בעתיד, אולי אשמור את כל לוחות הרסיבר בשביל חלקחי חילוף (אולי אצליח לבנות מגבר בעצמי יום אחד)

תכנית אני יכול לקנות את כל הנגדים, הטרנזיסטורים והקבלים על הלוח ולהלחים אחד אחד חדש, אבל לדעתי זה מיותר ומבוזבז ולא אפנים מזה כלום, התיקון שלו הוא רק למטרת למידה.
למדתי הרבה עליו, אבל עדיין מפריע לי שאני לא יודע איך לסדר את העומס שציינתי מקודם.

אולי למדוד מתחים על הנגד שהוצאתי ולראות כמה זה יתן, כמו שאמרתי, זה צריך להיות 10mA ב DC ללא AC
עוד לא ניסיתי למדוד באוסילוסקופ, אבל אני חושב שמספיק למדוד מתח ברב מודד רגיל

komarto
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 167
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #24 

אל תתיאש פוסט מעניין (Y)

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”