תמחור Audioengine HD6

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
minime
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1626
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #21 

tnsilver כתב:אל דאגה - אף אחד לא חושד כאן בשוחד אבל המלצות בסגנון הזה לא ממש תורמות לאווירת האמינות הכללית. אמרתי את שלי - אני רק הקורא. רוצים להמשיך לבעוט - בבקשה. רק על תירו לעצמכם ברגל.
...
·
כ"כ צודק.
לדעתי הם כבר מזמן ירו לעצמם ברגל.
ולא בביקורת על כך שזה בכלל לא מחיר מומלץ לצרכן, אלא מחיר יבואן או בעגה של רוב קוראי האתר "מחיר יבואן עושק מורשה".
וכמובן בהתעקשות לא לשנות את הכיתוב לטובת שקיפות לקהילה.
יכלתם לסגור את "המהומה" הזו, לטענתכם, בכך שהייתם משנים את הכיתוב מ-"מחיר מומלץ לצרכן" ל-"מחיר היבואן".
אבל כנראה שרק צד אחד שילם פה בשביל התוכן לכאורה...
בתור קורא של האתר שמשווה בכל כתבה פה מחירים מסביב לעולם, אני אפילו רואה זאת כהטעיה צרכנית.
נערך לאחרונה על ידי minime ב 18/06/2016 22:09, נערך 2 פעמים בסך הכל.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4592
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #22 

אני לא חושב שניתן להפריד לחלוטין ביקורת על מוצר ממחירו. המוצרים לרוב לא חיים בוואקום, ולרוב מתייחסים למוצר ביחס למתחרים הישירים שלו. המתחרים הישירים לרוב נובעים מהמחיר.
בכל אופן, אני קם קונה לא מעט דברים מאמאזון, אבל במיוחד במקרה של רסיברים זו השוואה מעט לא הוגנת. בהרבה מקרים אמאזון טועה בחישוב המיסים וגובה מעמ בלבד ללא מס קנייה. במקרה הזה אמאזון סופגת או שזה מתחמק בגלל הגדרה לא נכונה בחשבון. יבואן בארץ כמובן לא יכול להתחמק מהמס המלא.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #23 

שמתי לב לזה גם, במקרים שאמזון אמור לגבות 34% של מיסים (על המגברים והרסיברים) הוא גובה רק את ה18% של המע"מ. אבל קשה לי להאמין שזה קורה מתוך חלמאות או משהו, כבר היו עולים על זה מזמן.

מאד מסכים עם עניין החשיבות של היצמדותו של המחיר למוצר כמובן, אין שום טעם להעביר ביקורת כאילו למוצר אין מחיר ומתחרים. השורה התחתונה של הביקורת הזאת הייתה צריכה להיות שהמוצר פשוט מאד לא משתלם ב4850 ש"ח (אם כבר בחרו להשתמש במחיר הזה), ולא שזה איזשהו צעד קדימה בשביל החברה...כאילו שזה מזיז לצרכן פוטנציאלי.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #24 

חברים, זה המצב. אתם מנסים לקחת כלב ולהתלונן למה הוא לא מתנהג כמו חתול ונובח כל הזמן. זה האופי שלנו, זה האופי של האתר. אם זה לא מתאים, אף אחד לא מחזיק אתכם כאן בכח. זה זכותכם המלאה לנסות ולשכנע אותנו להשתנות, אבל אחרי שניסיתם ולא הסכמנו - אתם ממשיכים לחפור ולשנות אותנו,כשאנחנו לא רוצים להשתנות.

זה מזכיר לי את זאת שהתחתנה עם מישהו לא בעקבות אהבה אלא כי היא חושבת שתאהב את מי שהיא תשנה אותו בעתיד...

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #25 

evgenetic כתב:שמתי לב לזה גם, במקרים שאמזון אמור לגבות 34% של מיסים (על המגברים והרסיברים) הוא גובה רק את ה18% של המע"מ. אבל קשה לי להאמין שזה קורה מתוך חלמאות או משהו, כבר היו עולים על זה מזמן.

מאד מסכים עם עניין החשיבות של היצמדותו של המחיר למוצר כמובן, אין שום טעם להעביר ביקורת כאילו למוצר אין מחיר ומתחרים. השורה התחתונה של הביקורת הזאת הייתה צריכה להיות שהמוצר פשוט מאד לא משתלם ב4850 ש"ח (אם כבר בחרו להשתמש במחיר הזה), ולא שזה איזשהו צעד קדימה בשביל החברה...כאילו שזה מזיז לצרכן פוטנציאלי.
...
·

לחלוטין חלמאות.
חלק מהפריטים שהזמנתי לאורך השנים נפלו לבדיקה פיזית של המכס, ולעיתים היתה גם חשבון המיסים בחבילה שהוא הרבה יותר גבוה ממה שגבתה אמאזון. אמאזון לא שינו דבר בתמחור גם במקרה שהם ספגו.
יכול להיות שזה עסק שמתאים גם למכס וגם לאמאזון, המכס לפחות מקבל משהו עבור כל חבילה במקום משלוחים בדואר רגיל שנבדקים מדגמית, ומאוזן עצמם לפעמים חוטפים אקסטרה. אבל שורה תחתונה לא משנה מה, זה עדיין לא בהתאם לחוק ואי אפשר להשוות תמחור של יבוא אישי שמקורו בטעות לתמחור בארץ.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #26 

evgenetic כתב:שמתי לב לזה גם, במקרים שאמזון אמור לגבות 34% של מיסים (על המגברים והרסיברים) הוא גובה רק את ה18% של המע"מ. אבל קשה לי להאמין שזה קורה מתוך חלמאות או משהו, כבר היו עולים על זה מזמן.

...
אנחנו רק כותבים את מה שאנחנו חושבים.

כאשר אתה תפתח אתר, אני ממליץ שתכתוב מה שאתה חושב. בינתיים אנחנו נכתוב מה שאנחנו חושבים...

בבקשה לא לשים לנו מילים בפה.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #27 

בסדר בסדר, אני חושב שבכל זאת לי כצרכן פוטנציאלי יש ראיה יותר קצת יותר אובייקטיבית למה מועיל ומה לא מועיל לצרכנים כמוני. אם אתם כבעלי האתר תמשיכו להפיק ביקורות ומאמרים אחרים שמתיישבים עם רצונות היבואנים ובעלי אינטרסים אחרים אבל מצד שני תאפשרו גם דיונים פתוחים באותם המאמרים בפורום - לדעתי אפשר יהיה לחיות עם זה.
נערך לאחרונה על ידי evgenetic ב 18/06/2016 22:56, נערך פעם 1 בסך הכל.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #28 

@Nemesis
·
אף אחד לא אמר שהתמחור הוא לא מרכיב בשיקולים אם לקנות או לא אבל זו החלטה סובייקטיבית לחלוטין ולכן הכתב יכול להביע דיעה אם הוא רוצה אבל לרוב אנחנו פשוט משאירים את זה להחלטת הקורא.
שעון יוקרה זה משתלם או לא? למי?

אף אחד גם לא אומר שאי אפשר לדבר על התימחור אבל לא בשירשור תגובות על הביקורת אלא פה בפורום מסחר שיווק ותמחור.
מחיר מומלץ לצרכן זה תרגום של MSRP או Recommended Retail Price . זה מושג מקובל והוא נכתב בכל ביקורת בעולם.
לא לא היצרן קובע אותו אלא רק היבואן והמפיץ.לפעמים החנות שוברת את המחיר ולפעמים לא. תלוי במדיניות. בכל מקרה, לא מבין, עכשיו הויכוח הוא על הסמנטיקה איך לקרוא למחיר שהיבואן כתב לנו כששאלנו אותו מה מחיר המוצר?

הדיון במחיר הוא לגיטימי רק בשני היבטים:
1. האם יש מוצר במחיר שווה או זול יותר שנותן ביצועים טובים יותר או תמורה טובה יותר.
2. אפשר להשיג את אותו מוצר (הרכיב, שירות, אחריות, התקנה וכו') במחיר זול יותר ממקור אחר.

לא מבין מה הבעיה עדיין....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #29 

מרטין

ברור שאתה מבין, evgenic מנסה לשנות את אופי האתר תחילה בתקיפת מבצעים ואחרי זה בביקורות. המורה שלו היא להפריע לאתר, ולשנות את אופיו לאתר צרכני שמקדם את אמאזון בלבד ושכותב על הכל שהוא חקר מדי בכדי לגרום להוזלת המוצרים.

בקיצור, לסוג של עצומה להורדת מחירים.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #30 

אני גם לא מסכים עם המחיר אבל לשפוך קיטונות על ניסוח כ"כ בנאלי "מחיר מומלץ לצרכן" שכל אחד שקרא כתבה צרכנית או שתיים אמור מיד להבין שזה מתייחס נטו לMSRP זה טרחנות לשמה.

בקיצור, הפוסט של avilior פגע בול.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #31 

לי אין דבר נגד רישום ה MSRP, בהרבה מקומות נהוג כך. גם לא נוצר אצלי הרושם שיש כאן סתימת פיות כלשהי. האתר צריך ללכת על קו כלשהו כדי לא לפגוע במפרסמים, ומצד שני לשרת את קהילה כוונתי היתה לנגוע בשתי נקודות, האחת השוואת המחיר מול אמאזון שלא תמיד הוגנת.
השנייה, היא שקשה להפריד לחלוטין את נושא התמחור מביקורת על מוצר. הרי במיוחד סאונד היא חוויה נורא סובייקטיבית והמבקר שואב את הידע שלו וחוויותיו ביחס לציוד אחר שהוא מכיר. לא ניתן לחלוטין להפריד ביצועים של מוצר כלשהו ממחירו.
סתם כדי לתת דוגמא במשהו קצת יותר מוחשי, נניח וסוקרים רסיבר שעולה 1,000 ש״ח, נשמע טוב אבל אין לו תיקון חדר ותמיכה ב פורמטים החדשים. סביר להניח שהכתב יסלח על חסרונותיו בזכות מחירו ושכן הוא נשמע טוב. נניח ואותו רסיבר עולה 50,000 ש״ח טיב הצליל שלו הופך למשהו מתבקש ואותם חסרונות הופכים למשהו בלתי מתקבל על הדעת שכן כל רסיבר ברמת מחיר מקבילה יספק את הפיצ׳רים האלה לכל הפחות.

לדעתי הקו מאוזן יחסית, וכל קורא שקורה כתבה באתר יכול לקרוא גם בפורומים ולראות המלצות כאלה ואחרות.
לחלופין מבצע לחברי האתר אולי עדיף להדגיש כמודעה פרסומית באופן בולט יותר, זו דעתי בכל אופן.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #32 

oferlaor כתב:מרטין

ברור שאתה מבין, evgenic מנסה לשנות את אופי האתר תחילה בתקיפת מבצעים ואחרי זה בביקורות. המורה שלו היא להפריע לאתר, ולשנות את אופיו לאתר צרכני שמקדם את אמאזון בלבד ושכותב על הכל שהוא חקר מדי בכדי לגרום להוזלת המוצרים.

בקיצור, לסוג של עצומה להורדת מחירים.
...
·

תמונה

אבל ברצינות, למה לדבר שטויות?
אין לי שום עניין או אינטרס בקידום מקום זה האחר, אני ממליץ על אמזון רק כי כרגע ניתן לקנות בו רסיברים (ומוצרים אחרים) במחיר הכי נמוך מכל האפשרויות שזמינות לצרכן רגיל בארץ. אם מחר crossover או פיוצ'ר או יבואן שמפרסם פה באתר או מי שזה לא יהיה יתחיל למכור רסיברים באגורה פחות מאמזון - אני אשכח מאמזון ואתחיל להמליץ על אותו מקום בכל שרשור בו זה רלוונטי.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #33 

אבל אתה יודע שאף חנות מקומית, בטח לא בארץ, אינה מסוגלת להתחרות עם תמחור של אמזון, שאפילו סופגים מס קנייה, רק כי הם יכולים. אז מספיק לדבר שטויות. תודה שהדבר היחיד שחשוב לך ברכישת מוצר זה שורת המחיר התחתונה. על טיב השירות אפשר להתווכח כמובן, על עצם העובדה שבהרבה מקרים אתה יכול לנסות את המוצר לפני קנייה, וזה תקף ביותר שאת במקרה הזה של רמקולים, ללא התחייבות לקנייה, אולי שווה את ההפרש של האגורה לחלק לא קטן של הצרכנים.

Nemesis- אבל יש התייחסות בסקירה לעניין התמורה לכסף, רשום במפורשם שהם מפסידים לJBL LSR308 בסאונד אבל לוקחים בכל השאר. לדעתי זה די והותר כדי לעשות שיקול לפי סדר עדיפויות אישי.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #34 

אני מאד בעד לבדוק את המוצרים בחנויות בארץ ואז לקנות אותם במקום יותר זול :wink:

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #35 

וידוי של חלאה צרכנית. No offense.

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1417
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 115 פעמים

שליחה #36 

לדעתי, הפתרון היחיד לסוגיה הוא שאמזון יפתחו סניף בארץ (אם אפשר באירופה אז למה לא פה?)

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #37 

MartinHSabag כתב:מחיר מומלץ לצרכן זה תרגום של MSRP או Recommended Retail Price . זה מושג מקובל והוא נכתב בכל ביקורת בעולם. לא לא היצרן קובע אותו אלא רק היבואן והמפיץ.
...
לא כל כך משנה במקרה הזה - אך זוהי טעות. MSRP הוא Manufacturer Suggested Retail Price והוא מעוגן בתקנת חופש המידע של תעשיית הרכב - אוקלוהומה 1958. התיקון קובע במפורש שהיחיד שיש לו סמכות לקבוע מחיר הוא היצרן ולדילרים (retailer) אין סמכות חריגה מהרף העליון שקבע היצרן. זה נקרא 'רגולציה'.

המטרה המקורית היתה ליישר קו בקרב הדילרים השונים שלקחו לעצמם סמכויות הפקעת מחיר של מכוניות, כך שנוצרה אפליה צרכנית על רקע מיקום ומזל וגחמותיו של דילר כזה או אחר. נשמע מוכר?? באופן טכני, היצרן הוא היחיד שקבע מחיר אך חוקית זה תקף רק בארה"ב ורק בתחום הרכב. בכל מקרה, אפילו זה התמוסס מאז 58' משום שהמחוקק קבע 'suggested' או 'מומלץ' ולא 'מוחלט' - מה שהותיר מספיק מרווח לפעלולי שיווק מגוונים.

המעניין הוא שיישום נכון של תקנות חופש המידע הצרכני ע"פ כוונת המחוקק המקורית מ-58', אומצה דווקא בתחומים אחרים הידועים לשמצה בפערי התיווך השוררים בהם - ראה להלן - אודיו. ביקורות אמריקאיות מציינות MSRP על משמעותו המקורית וכתבים עולמיים מקבלים את נתוניהם מהיצרן.

זה לא חשוב משום ש-AudioEngine מגדירים את צור סחר במונח Reseller כמו את שאר הנציגים שלהם. כך באתר שלהם. לא ברורה לי המשמעות המשפטית שיש לכך או אם יש כזו כלל, אך Reseller אינו Retailer אלא גוף שרוכש מ-Retailer ומוכר לצד שלישי כך שייתכן מאוד שאינו כפוף לכל האמור. מקרה? מקריות? מממ... לא יודע, אבל ה-MSRP האמריקאי הוא $749. גם אמזון, כך מסתבר, לא עושים טובה לאף אחד.
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 19/06/2016 2:21, נערך פעם 1 בסך הכל.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #38 

אני חושב שאנחנו צריכים להגיד תודה שהאתר עובד עם כל כך הרבה יבואנים שונים שמאפשרים גישה לציוד רב בעשרות מונים ממה שהאתר היה יכול להרשות לעצמו, עצם העובדה שאנחנו מקבלים כל כך הרבה ביקורות על מוצרי HT שונים, צריכה לספק אתכם, ולא לגרום לכם להשתולל על שורה אחת מסכנה מביקורת של ארבעה עמודים.. פשוט תתמודדו עם זה.

אתם חיים בישראל, השוק הזה קטן מדי לרוב היצרנים מכדי להכנס ישירות, לכן יש יבואן, כמו כל עסק הוא רוצה להרוויח כמה שיותר, אתם בישראל אז זה לרוב אומר יותר, במיוחד ששיטות השוק עובדות פה שעות נוספות, זה לא Bestbuy, פה להתווכח על המחיר ולבקש הנחה זה חלק מהתרבות היומיומית, יש אנשים שאוהבים את זה ויש אנשים שלא, אבל זה המצב. אבל הפלא הפלא, יש גם חברות שמוכרות את המוצרים שלהם תחת היבוא שלהם, דוג' אחת שאני יכול להוציא מהשלוף היא מייקרוסופט, לא חברה קטנה, ובשנים האחרונות הXBOX מיובא תחת השם שלה ולא חברות צד שלישי, ואם לשאול אתכם מה להגיד על המחיר אתם תגידו שהוא גבוהה מדי ושלוקחים מכם יותר מדי.

האתר כמו שהוסבר לכם חיי על פירסומות/כניסות, זה לא Engadget שכל כתבה שנייה שלהם זה Click-Bait שמכניס להם מליון צפיות, קולנוע ביתי רציני (ברמה הזאת, מעבר לכתבות על "סאונדבר מקצועי אולפני במחיר ללא תחרות") זה עדיין נישה, לכן כדי להביא לכם תוכן צריך לעבוד ביחד עם יבואנים או עסקים באופן כללי שמוכנים להלוות ציוד לסקירה, מה לעשות שאף אחד לא עושה שום דבר סתם ככה, "ובתמורה" אתם צריכים לסבול שורה קטנה בסוף הכתבה, שאומרת מחיר מומלץ לצרכן ומי היבואן. עכשיו את השיקולים שלכם, אתם צריכים לעשות, לא האתר. הוא עשה את שלו, הביא לכם כתבה מושקעת ומעמיקה לגבי המוצר, כמוצר, לא כ-המסך שיבואן X מוכר בסכום Y, אלה כטלויזיה של חברת X מדגם ככה וככה, בצורה מקצועית ואובייקטיבית.

ועל זה, אתם צריכים להגיד תודה, תודה לאיתי ולכתבים האחרים שעוסקים בלבחון ולדווח על מוצרים שונים מהזמן הפנוי שלהם, וסה"כ לתרום לאתר ולהקהילה פה, במקום להרוס כל שרשור חדש על תלונות והתבכיינות, אני לא מצדיק אף אחד, אני לא מצודד באף צד, אף צד בוויכוח הזה לא צודק, אני בטוח שהלקוחות הקבועים שהולכים לחנויות ה"מתמחות" שמוזכרות פה כל הזמן יש הסיבות משלהן לקנות שם, בין אם זה שירות טוב, התנסות עם המוצר לפני הרכישה ובין אם זה מחיר טוב שהם סוגרים בשיטת ההתמקחות הישראלית, כנ"ל עם הרכישות מאמזון ודומיו, יש כאלו שאוהבים להסתכל על אתר אינטרנט ולהזמין מהרשימה את מה שהם יודעים שהם רוצים, במחיר נוח ובתנאים נוחים (במיוחד כשאמזון לדוג' מחשב עלויות "וחוסך" לך כאב ראש מול מכס וחברות שילוח).
אבל למטבע יש שני צדדים, כנראה ששני הצדדים לא מוכנים לקבל את הקיום שלהם זה לצד זה, אז הם מתלהמים פה כמו ילדים קטנים על ימין ועל שמאל.

אתרים במדינות גדולות, לדוג' UK, מקבלות מוצרים מהיצרן עצמו, במדינה כזאת כשלייצרן יש שליטה על המחיר המומלץ, הגיוני שתראה בסוף הכתבה את הMSRP שציין היצרן, פה אתה במדינה עם יותר מיבואן אחד, כאשר לרבים יש הסכמים עם היצרן שמקנים להם את הזכות ל"יבואן רשמי" כמו לדוג' בטלפונים הסלולאריים שבהם היבואן "הרשמי" מוסיף ומתאים את הקושחה לארץ וצריך לדאוג לעדכן את המכשירים כשהיצרן משחרר עידכונים, מול יבואן "מקביל" שפשוט קונה מכשירים משוק כלשהו, מחליף את המטען המקורי במטען שמתאים לארץ ומוכר את המכשיר כמו שהוא. כנ"ל טלוזיות שמגיעות מובנות עם אפלקציות ישראליות מסויימות ותמיכה בעברית מול מסכים מיבוא מקביל שמגיעים לפעמים בלי ואף אחד לא מבטיח לך שתוכל להנות מעברית במסך.

לכן במצב הזה, אתה פשוט לא יכול לכתוב מחיר MSRP ממדינה אחרת, מחיר MSRP "ישראלי"לא קיים, מי שמביא,מפיץ ו"דואג" למוצר הוא היבואן, כמו שהיצרן ממליץ לחנויות שהוא עובד איתם על מחיר, ככה גם היבואן הישראלי ממליץ לחנויות על מחירים, אתה יכול לא להסכים, אבל אם אתה מסקר מוצר שקיבלת מיבואן, ולייצרן אין מחיר רשמי שנוגע בשוק הישראלי, אתה חייב לכתוב את המחיר שאתה מקבל ממי שהוא בעצם מבחינתך הנציג הרשמי של החברה.

ככה שכן, תתבגרו ותגידו תודה על התוכן שאתם מקבלים פה, כשרושמים מחיר מומלץ לא דוחפים לכם את המחיר לגרון בכוח ואומרים לכם איפה לקנות אותו, מעבירים לכם מידע "רשמי" שהעובר לאתר על ידי הגוף שהביא לו את המוצר, ומבחינתו הנציג שאותה החברה מינתה, לכן זה בוודאי שכמו שנאמר לא המקום שלהם לחפש למה איך כמה, לעשות סקר שוק, זה התפקיד של הקונה, במאה אחוז.. בוודאי כאשר אתם יכולים תמיד במידה ואתם מעוניינים במוצר לפתוח שרשור חדש, נפרד, שמסביר על כך שאתם מעוניינים לקנות את המוצר ורציתם לדעת איפה כדאי לקנות, הרבה פעמים אפשר לראות פה חברים שונים נותנים מחירים שהם ראו בפועל, ובו זמנית ממליצים על אותם ערוצי רכישה, כל מה שביקשו ממכם זה בשרשור המוצר לדבר על המוצר, לא על יוקר המחיה ובו זמנית להוציא את אותו התסכול בנוגע ליוקר המחיה, המחירים, ודעות כאלו ואחרות בתראד אחר.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1417
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 115 פעמים

שליחה #39 

יש לי פשרה.
מעתה והלאה, במקום לכתוב 'המחיר המומלץ לצרכן ע"י היבואן הרשמי', יש לכתוב 'המחיר המונפץ לצרכן ע"י היבואן המונופוליסטי ימ"ש' :-)
מקובל?

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #40 

מרבית הבעיה עם המחירים הלא שקופים לצרכן וכל המסביב נובעת מהעובדה שאין ליצרנים נציגות ישירה פה. הרבה מהיבואנים הרשמיים פה הם לא יותר ממשווקים ולא מעבר. הם לא באמת מייצגים את היצרן, הם מייצגים את עצמם.
ולפעמים יש דווקא סיפורים יפים שמראים שכשרוצים, אפשר להיות תחרותיים מול חו"ל. אמא שלי ביקשה ממני לבדוק לה סמארטפון טוב מפני שהתקלקל לה המכשיר והתיקון לא שווה את ההשקעה. Huawei P9 ו- LG V10 תפסו לה את העין. ביקשה שאבדוק לה כמה עולה להזמין כאלה מחו"ל. והופתעתי. הופתעתי לגלות שה P9 נמכר פה (יבואן רשמי ובכל משווק שתבחרו) במחיר מקביל לחו"ל. אפילו זול יותר אם מכניסים את המיסוי על ההזמנה האישית מחו"ל. זה רק מראה שהיבואן/יצרן גיבשו פה החלטה כזו לתמחר את המכשירים בצורה כזו שלא יהיה כדאי להתעסק עם יבוא אישי. אז כשמחליטים, אפשר. הרי גם סמסונג, אפל וכל יצרן אחר יכולים להגיע עם אותה אסטרטגיה, אבל זה פשוט לא מעניין אותם. יש מספיק פראיירים שקונים פה ביוקר. בוכים כן, אבל עדיין קונים.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”