תקלה במחשב dell inspiron 1525
-
odedidush
-
- חבר פעיל

- תגובות: 66
הי ,
ברשותי לפטופ של dell מדגם inspiron 1525 , יש לי אותו כבר 8 שנים והוא משמש אותי כיום כמחשב נוסף בבית בעיקר לגלישה באינטרנט והוא די עשה את העבודה .
מערכת ההפעלה שהייתה מותקנת עליו היא win xp ולא היו בעיות מיוחדות חוץ מדי איטיות בתגובה .
למחשב שני סלוטים של זכרון בעל 1G ram בכל אחד .
בשבוע שעבר הדלקתי את המחשב והווינדוס לא עלה , במקומו עלה מסך כחול עם הודעה registry file failed (מצורפת תמונה ) . חקרתי קצת באינטרנט על פתרון לתקלה ונאמר שצריך להכניס cd של winxp ולעבור לRecovery Console ומשם לפי ההנחיות :
https://support.microsoft.com/en-us/kb/307545
האם התנסיתם על תקלה מסוג זה ?
האם הייתם ממליצים לשדרג ל-win7 ? אולי באותה הזדמנות גם לשדרג ל-2 כרטיסי זכרון של 2G כל אחד ?
ברשותי לפטופ של dell מדגם inspiron 1525 , יש לי אותו כבר 8 שנים והוא משמש אותי כיום כמחשב נוסף בבית בעיקר לגלישה באינטרנט והוא די עשה את העבודה .
מערכת ההפעלה שהייתה מותקנת עליו היא win xp ולא היו בעיות מיוחדות חוץ מדי איטיות בתגובה .
למחשב שני סלוטים של זכרון בעל 1G ram בכל אחד .
בשבוע שעבר הדלקתי את המחשב והווינדוס לא עלה , במקומו עלה מסך כחול עם הודעה registry file failed (מצורפת תמונה ) . חקרתי קצת באינטרנט על פתרון לתקלה ונאמר שצריך להכניס cd של winxp ולעבור לRecovery Console ומשם לפי ההנחיות :
https://support.microsoft.com/en-us/kb/307545
האם התנסיתם על תקלה מסוג זה ?
האם הייתם ממליצים לשדרג ל-win7 ? אולי באותה הזדמנות גם לשדרג ל-2 כרטיסי זכרון של 2G כל אחד ?
- JEXY
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
-
odedidush
-
- חבר פעיל

בצעתי סריקה לחמרה וכנראה בעיה בהארד דיסק
@JEXY
הי , בצעתי סריקה מלאה לכל רכיבי החמרה . זאת עשיתי ע"י לחיצה על מקש F2 ולאחריו Diagnostic Test .
לאחר בצוע הסריקה התקבלה שגיאה : Error Code 2000 - 0142(מצורפת תמונה)-Drive self test failed . מחיפוש קצר בגוגל מתברר שהתקלה בהארד דיסק .
האם אפשר לעשות משהו כדי לפתור את התקלה ? כלומר אם רק חלק מהסקטורים בהארד דיסק פגומים אז לא להתשמש בהם ולהשתמש אך ורק בתקינים ?
אם צריך להחליף את ההארד דיסק , החיבור העכשווי הוא sata . האם ניתן לחבר הארד דיסק ssd באמצעות מתאם ?
הי , בצעתי סריקה מלאה לכל רכיבי החמרה . זאת עשיתי ע"י לחיצה על מקש F2 ולאחריו Diagnostic Test .
לאחר בצוע הסריקה התקבלה שגיאה : Error Code 2000 - 0142(מצורפת תמונה)-Drive self test failed . מחיפוש קצר בגוגל מתברר שהתקלה בהארד דיסק .
האם אפשר לעשות משהו כדי לפתור את התקלה ? כלומר אם רק חלק מהסקטורים בהארד דיסק פגומים אז לא להתשמש בהם ולהשתמש אך ורק בתקינים ?
אם צריך להחליף את ההארד דיסק , החיבור העכשווי הוא sata . האם ניתן לחבר הארד דיסק ssd באמצעות מתאם ?
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- mp3lll
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20680
SSD הוא בעל חיבור SATA.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.
- JEXY
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
-
odedidush
-
- חבר פעיל

הי ,
הצלחתי לבצע boot. פתחתי cmd prompt ויש לי גישה לשני הסקטורים של ההארד דיסק: c:,d: ולכל הקבצים בתיקיות .
אם כך , אתה ממליץ לגבות מה שניתן וכבר לרכוש הארד דיסק חדש?
ההארד דיסק הוא בעל חיבור sata , האם יש הארד דיסק ssd או אחר מומלץ ללפטופ?
מצורפת תמונה .
הצלחתי לבצע boot. פתחתי cmd prompt ויש לי גישה לשני הסקטורים של ההארד דיסק: c:,d: ולכל הקבצים בתיקיות .
אם כך , אתה ממליץ לגבות מה שניתן וכבר לרכוש הארד דיסק חדש?
ההארד דיסק הוא בעל חיבור sata , האם יש הארד דיסק ssd או אחר מומלץ ללפטופ?
מצורפת תמונה .
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- mp3lll
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20680
פתח Notepad ותתחיל לגבות.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.
- OferL
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3906
בהחלט לא מומלץ לנסות "לתקן" את התקלה. כל כתיבה להארד דיסק עכשיו יכולה להחמיר את אובדן המידע. כמו שאמרו העתקה של כל מה שתוכל להעביר להארד דיסק אחר והחלפה בחדש.
Enjoy the Silence
-
odedidush
-
- חבר פעיל

sata 1 הארד דיסק
@OferL
·תודה על התגובה ,
ההארד דיסק הפגום הוא עם ממשק sata 1 , האם אני צריך לקנות גם כן הארד דיסק עם ממשק sata 1 או שאוכל לקנות sata2/3 וזה יעבוד ?
·תודה על התגובה ,
ההארד דיסק הפגום הוא עם ממשק sata 1 , האם אני צריך לקנות גם כן הארד דיסק עם ממשק sata 1 או שאוכל לקנות sata2/3 וזה יעבוד ?
- OferL
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3906
יש תאימות לאחור. אמור לעבוד ללא בעיה
Enjoy the Silence