·בכיףyanivkin כתב:SONYES, אוכל לבוא להצצה בזמנך הפנוי?...
כדי כדי לקבל את התמונה שיש לי השתמשתי ב3 פרמטרים של כיולים
הראשון
הוא להשתמש בכיול המקורי של SONY והוא סינמה 1 - לסרטים והבאים אחריהם - אבל לתוך זה יוצקים
את בחירת הקונטרסט הנכון והאור שימוש הנכון של IRIS ומרחב צבעים וטמפרטורת צבע -שונה מסרט לסרט ועוד
השני
כיול של כל 5 האפשריות של טמפרטורת צבע גם למצב רגיל וגם למצב של 3D
כאן השתמשתי בBT RC 709 כנקודת מוצא
כאשר יש לבצע את כל הכיול מנקודת אפס ואז להתקדם לפי הצורך
RCP
לשיפור נוסף של התמונה סוני נתנה לנו אפשרות לכייל כל צבע בנפרד בעוצמות אור ועוצמה שונות לכל הספקטרום של הצבעים צר -רחב ועוד
כאן הגעתי לתוצאות מדהימות אני משתמש בזה מעט כי לפעמים זה מעולה לסרטים עם איכות לא טובה
אבל לסרטים טובים לא משתמש אין צורך
השלישי
כיול לסוגי מקורות שונים ואסביר -מכשרים שונים סרטים שונים עם פילטר בלי פלטרים וכוכ
האם המקור הוא בלורי - וגם אותו יש לכייל בהתאם למסך
או סטטרימר
כאן השתמשתי בסרטים אם איכות תמונה פנומנאלית ויש לי המון כאלו רובם נעשו בשנות 50/60/70 - על בסיס סרט טכניקולור 3 שכבות .
וגם כיום כמובן הסרט וולקרי משמש אותי לראפראנס. לשיחזור צבעים פירוט - לורנס איש ערב - הלו דולי - ציטי צטי בנג בנג -עשרת הדברות - סרטים מסויימים מהסידרה גימס בונד - בעיקר אלו משנות השישים כאשר בשרות הוד מלכותה משנת 1969 עם אחת התמונות המרהיבות למרות שלא זכה להצלחה
או סרטים כמו צילו של הענק 1966 קריק דוגלס יולי ברינר פרנק סינטרה גון ויין הוסרט כאן בארץ בשנת 1965 וניתן לזהות בבירות את עליות לנצרת את עפולה גבעת המורה הר הקפיצה הר תבור תל עדשיים כביש לעפולה וכו -ירושליים של אז לוד של אז
ניתן לראות ברקע מכוניות סודבקר- מודרניות מרחוק - לא לקחו בחשבון שאני רואה את הסרט אחרי 50 שנים זה ישנו
ויש לי כל כך הרבה דוגמאות של טעויות בצילום בסרטים הסטוריים שירבוב של קטעים עם ציוד מודרני או חוסר התאמה בין הסטוריה - לארכטיקטורה למשל בסרט קלאופוטרה - בחלק של הקרב הימי ניתן לראות בפרוש סגנון בניה מוסלמי ונוצרי מהמאות 7*6 לספירה
לסיכום נכון שיש לנו גם מיכשור מקצועי לחלוטין עם תוכנות כיול מסך/מקרן - זה מצויין
אני מאמין כי העין האנושית היא המכייל הטוב ביותר עבורי - יסלחו לי בעלי המקצוע והעניין בנושא -יש דברים שכיול מקצועי לא יכול לעשות
ויש דברים שכיול עין אנושי לא יכול לעשות - כל אחד והיתרונות שלו
טוב העייפתי אותך
המשך יום נהדר