התחדשתי! ועוד קצת...

מקרנים קידמיים - Front Projector.
SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3055
נתן תודות: 560 פעמים
קיבל תודות: 269 פעמים

שליחה #21 

yanivkin כתב:SONYES, אוכל לבוא להצצה בזמנך הפנוי?
...
·בכיף

כדי כדי לקבל את התמונה שיש לי השתמשתי ב3 פרמטרים של כיולים

הראשון
הוא להשתמש בכיול המקורי של SONY והוא סינמה 1 - לסרטים והבאים אחריהם - אבל לתוך זה יוצקים

את בחירת הקונטרסט הנכון והאור שימוש הנכון של IRIS ומרחב צבעים וטמפרטורת צבע -שונה מסרט לסרט ועוד

השני
כיול של כל 5 האפשריות של טמפרטורת צבע גם למצב רגיל וגם למצב של 3D

כאן השתמשתי בBT RC 709 כנקודת מוצא
כאשר יש לבצע את כל הכיול מנקודת אפס ואז להתקדם לפי הצורך
RCP
לשיפור נוסף של התמונה סוני נתנה לנו אפשרות לכייל כל צבע בנפרד בעוצמות אור ועוצמה שונות לכל הספקטרום של הצבעים צר -רחב ועוד
כאן הגעתי לתוצאות מדהימות אני משתמש בזה מעט כי לפעמים זה מעולה לסרטים עם איכות לא טובה
אבל לסרטים טובים לא משתמש אין צורך

השלישי

כיול לסוגי מקורות שונים ואסביר -מכשרים שונים סרטים שונים עם פילטר בלי פלטרים וכוכ

האם המקור הוא בלורי - וגם אותו יש לכייל בהתאם למסך
או סטטרימר

כאן השתמשתי בסרטים אם איכות תמונה פנומנאלית ויש לי המון כאלו רובם נעשו בשנות 50/60/70 - על בסיס סרט טכניקולור 3 שכבות .
וגם כיום כמובן הסרט וולקרי משמש אותי לראפראנס. לשיחזור צבעים פירוט - לורנס איש ערב - הלו דולי - ציטי צטי בנג בנג -עשרת הדברות - סרטים מסויימים מהסידרה גימס בונד - בעיקר אלו משנות השישים כאשר בשרות הוד מלכותה משנת 1969 עם אחת התמונות המרהיבות למרות שלא זכה להצלחה

או סרטים כמו צילו של הענק 1966 קריק דוגלס יולי ברינר פרנק סינטרה גון ויין הוסרט כאן בארץ בשנת 1965 וניתן לזהות בבירות את עליות לנצרת את עפולה גבעת המורה הר הקפיצה הר תבור תל עדשיים כביש לעפולה וכו -ירושליים של אז לוד של אז
ניתן לראות ברקע מכוניות סודבקר- מודרניות מרחוק - לא לקחו בחשבון שאני רואה את הסרט אחרי 50 שנים זה ישנו

ויש לי כל כך הרבה דוגמאות של טעויות בצילום בסרטים הסטוריים שירבוב של קטעים עם ציוד מודרני או חוסר התאמה בין הסטוריה - לארכטיקטורה למשל בסרט קלאופוטרה - בחלק של הקרב הימי ניתן לראות בפרוש סגנון בניה מוסלמי ונוצרי מהמאות 7*6 לספירה

לסיכום נכון שיש לנו גם מיכשור מקצועי לחלוטין עם תוכנות כיול מסך/מקרן - זה מצויין

אני מאמין כי העין האנושית היא המכייל הטוב ביותר עבורי - יסלחו לי בעלי המקצוע והעניין בנושא -יש דברים שכיול מקצועי לא יכול לעשות
ויש דברים שכיול עין אנושי לא יכול לעשות - כל אחד והיתרונות שלו

טוב העייפתי אותך
המשך יום נהדר

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #22 

SONY ES,

אתה נשמע בחור נחמד.
לצערי כל מה שאתה כותב כלל לא רלבנטי לתחום הוידאו.

כל מה שאתה מתאר באריכות כלל לא רבלנטי לעין האנושית.
אין שום אפשרות לשנות את ספקטרום הצבעים לפי העין.
לא מכילים עבור סרטים נפרדים.
לא מכיילים עבור מקורות נפרדים.
לא מכיילים עבור צילום נפרד.

כיול נעשה באמצעות תוכנות מחשב וסנסורים מתוחכמים.

כל נגיעה כזו שאתה מתאר, הורסת במקום אחר.

צר לי, אבל מבלי לפגוע חלילה, כי אתה נשמע בחור נחמד, אבל עדיף לא היה לכתוב את כל מה שכתבת.
מדובר בפוסט שהוא מתחילתו ועד סופו שגוי מהיסוד.

הסיבה היחידה שאני כותב את מה שאני כותב היא שחלילה לאנשים לעשות את מה שאתה מציע.

רן

MrHicUp
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1571
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #23 

אני בכלל חושב שיש כאן שיגעון מוגזם לחלוטין, כיולים שמע כיולים, הלבנים, השחורים....
צריך לכייל זה ברור אבל השתגעתם כאן לגמרי :roll:

זה כמעט נשמע כאילו אנשים קונים כאן מקרנים בשביל להשוויץ באיזה קטע מדהים מהפתיחה של סרט כזה או אחר....
אני חושב (ואני ממש לא מבין בתחום) שמי שקונה מקרן צריך שקודם קול out of the box הוא ייתן תוצאות טובות, לא אמרתי פנומנליות.

אחר כך ניתן להעזר בפורום כיצד לבצע כיול בסיסי, אבל מעבר לזה נראה לי מרדף משוגע אחרי התמונה האולטימטיבית...
אני אשב עם אשתי או עם הילדים וזה בטוח יגרום לתמונה להיות פנומנלית כי להם זה יהיה מדהים :wink:

בידידות (f)

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8136
נתן תודות: 420 פעמים
קיבל תודות: 475 פעמים

שליחה #24 

MrHicUp כתב:אני בכלל חושב שיש כאן שיגעון מוגזם לחלוטין, כיולים שמע כיולים, הלבנים, השחורים....
צריך לכייל זה ברור אבל השתגעתם כאן לגמרי :roll:
...
·

אם לא הבנת , זה פורום של משוגעים..
יש כאלה שמשוגעים על בירות, על יין, על מכוניות, על נשים.. פה משוגעים על דברים אחרים ..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

MrHicUp
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1571
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #25 

אני בעד להשתגע, אבל בסוף, מה כולם רוצים? לשבת בבית ולהנות מקולנוע ביתי, לשים קטעים שונים ולהתלהב מהם זה יפה, אבל מקרן הוא בשביל לראות סרטים ולא בשביל לכייל אותו עד אין קץ :)

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #26 

ווידאופילייה כאודיופילייה...
אלוהים נמצא בפרטים הקטנים...
ויש את האנשים שיחפשו אותם.

אני למזלי לא ווידאופיל.
ותמונה של מקרן סוני 55 מוגדרת (רחמנה ליצלן "מכויילת") מעט טובה יותר לעיניי ולטעמי האישי מאשר out of the box...אין ספק שהפוטנציאל גדול (אולי יותר)...לפחות כך אני מבין מה-ווידאופילים.
אבל למי שלא ווידאופיל או פנאט לכיול ווידאו, יכול להיות רגוע ולקחת את הדברים בפורפורציה ולהנות מתמונה "לא מכויילת".

יחד עם זאת אני בהחלט יכול להבין את הווידאופילים ואת הריגוש מחיפוש אחר התמונה ה"מושלמת" לתנאי החלל והמסך במצב הנתון.
בדיוק אותו פוסט יכול להכתב על אודיופילייה.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”