הי ,
לאחר כשנה ללא תקלות ב"בזק בנלאומי" עברתי בשבוע שעבר מספק "בזק בנלאומי" לספק "אקספון" .
לאחר הנתוק מבזק בנלאומי וחיבור לאקספון והגדרת המודם ראוטר ע" נציג תמיכה של אקספון , האנטרנט הקווי והאלחוטי עבד תקין אך לאחר כל שעה-שעתיים הנורית של DSL במודם-ראוטר(דגם 6850NU של בזק) דולקת קבוע ואין אנטרנט ואף לא ניתן לגשת לדף של המודם ראוטר בכתובת 10.0.0.138 . רק ריסט מתח לראוטר יוצאת ממצב זה ולאחר מכן יש אנטרנט.
לאחר שיחה עם מספר נציגי תמיכה טכנית מאקספון (התמיכה אך ורק שלהם) ובדיקה של קונפיגורצית ההגדרות בראוטר הם טענו מספר סיבות : בהתחלה טענו שזה פילטר או כבל ושצריך להחליף אותם .
טענה נוספת היא שהתקלה היא במודם-ראוטר של בזק מאחר וגם שאין אנטרנט לא ניתן לגשת לדך הבית של המודם-ראוטר. הם רואים במצב שאין אנטרנט שהסנכרון מול המודם קיים אך המהירות יורדת מ-15 מגה ל-10 מגה .
הנציגים דברו מול בזק ולפי תגובת בזק טוענים שהבעיה יכולה להיות או בפורט במרכזית בזק או במודם-ראוטר אך תחילה דורשים שאחליף מודם-ראוטר.
אני חושד בבעיית תשתית של בזק מאחר ולא הייתה בעיה ולו הקטנה ביותר במודם-ראוטר של בזק וזו התחילה רק לאחר שהתחברתי דרך אקספון.
נציגי אקספון מרו שאין מה לעשות וצריך להחליף את במודם-ראוטר וזה באחריותי הבלעדית .
אני באופן עקרוני לא הייתי רוצה לרכוש מודם-ראוטר חדש ושבסוף המצב ישנה על עצמו כלומר שעדיין אצטרך לרסט את המודם-ראוטר על מנת לפתור את הבעיה .
אני תמיד יכול לחזור שום ל"בזק בנלאומי" ולשלם קצת יותר בחודש אך הם שולחים טכנאי ובמצב ויש בעיית מודם-ראוטר הם מחליפים אותו על חשבונם .
מה אתם מייעצים לי לעשות ?
בעית תקשורת אנטרנט עקב מעבר ספק אנטרנט
-
odedidush
-
- חבר פעיל

- תגובות: 66
- Borderline1
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
למה שלא תפנה לבזק - הם ספק התשתית שלך והם צריכים לדאוג לתקינות שלה.- או שהבנתי לא נכון
בסה"כ אתה מתאר שנשארת על תשתית בזק והחלפת ספק חיבוריות לבזק בינלאומי ל אקספון - האחריות לתשתית נותרת של בזק
בסה"כ אתה מתאר שנשארת על תשתית בזק והחלפת ספק חיבוריות לבזק בינלאומי ל אקספון - האחריות לתשתית נותרת של בזק
-
odedidush
-
- חבר פעיל

תשובה פשוטה
@Borderline1
·בזק לא מוכנים לתת שרות למי שמחובר דרך ספק אחר שהוא לא בזק בנלאומי .
בעצם היתה הפרטה אך בפועל הם עדיין מונופול ...
·בזק לא מוכנים לתת שרות למי שמחובר דרך ספק אחר שהוא לא בזק בנלאומי .
בעצם היתה הפרטה אך בפועל הם עדיין מונופול ...
- Borderline1
-
- חבר מביא חבר

סליחה אתה עברת לשוק סיטונאי - ספק ותשתית יחד?? שאת שניהם קיבלת מבזק בינלאומי ואז עברת לאקספון ספק ותשתית יחד?
זה לא ברור מהשאלה שלך וזה לא מתאים ללוחות הזמנים - אתה מדבר על שנה השוק הסיטונאי התחיל בפברואר 2015 בערך
זה לא ברור מהשאלה שלך וזה לא מתאים ללוחות הזמנים - אתה מדבר על שנה השוק הסיטונאי התחיל בפברואר 2015 בערך
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5920
Re: תשובה פשוטה
@odedidush
·אני מניח שעברת לספק אקספון במסלול ספק+תשתית, ולכן בזק לא אמורה לטפל בך. אם זה באמת כך, אקספון צריכים לתת לך פתרון המלא.
אם אתה מגיע למצב שאתה לא מצליח להגיע למודם עצמו, זאת בעיה מקומית, ולא קשורה לספק כלשהו (לא תשתית ולא אינטרנט). אתה אמור להגיע למודם גם כשמודם מנותק מקו טלפון לגמרה
·אני מניח שעברת לספק אקספון במסלול ספק+תשתית, ולכן בזק לא אמורה לטפל בך. אם זה באמת כך, אקספון צריכים לתת לך פתרון המלא.
אם אתה מגיע למצב שאתה לא מצליח להגיע למודם עצמו, זאת בעיה מקומית, ולא קשורה לספק כלשהו (לא תשתית ולא אינטרנט). אתה אמור להגיע למודם גם כשמודם מנותק מקו טלפון לגמרה
- Borderline1
-
- חבר מביא חבר

חוץ מזה-
העובדה שלא ניתן לגשת למודם ראוטר מעידה על תקלה במודם ראוטר ולא בתשתית גם כשאין סנכרון adsl ניתן לגשת לראוטר מודם.
מה גם שאתה מתאר מצב בו נורית הסנכרון דולקת קבוע כלומר יש סנכרון - על פניו זו לא נראית כמו בעיית תשתית
עקרונית אם אתה בשוק סיטונאי אקספון צריכים לדאוג לכל התקלות כולל בתיאום טכנאי בזק.
תפנה בתלונה למשרד התקשורת שגם כך כעת אראה קצת רגישות לבזק ולהתנהלותה בנוגע לשוק הסיטונאי
העובדה שלא ניתן לגשת למודם ראוטר מעידה על תקלה במודם ראוטר ולא בתשתית גם כשאין סנכרון adsl ניתן לגשת לראוטר מודם.
מה גם שאתה מתאר מצב בו נורית הסנכרון דולקת קבוע כלומר יש סנכרון - על פניו זו לא נראית כמו בעיית תשתית
עקרונית אם אתה בשוק סיטונאי אקספון צריכים לדאוג לכל התקלות כולל בתיאום טכנאי בזק.
תפנה בתלונה למשרד התקשורת שגם כך כעת אראה קצת רגישות לבזק ולהתנהלותה בנוגע לשוק הסיטונאי
-
odedidush
-
- חבר פעיל

המודם ראוטר תקין בבזק+בזק בנלאומי אך לא בבזק+אקספון
המודם-ראוטר הוא של בזק ועד לפני שבוע עבד ללא בעיה בכלל בבזק+בזק בנלאומי,
התקלות החלו שעה לאחר שעברתי לאקספון.
·
התקלות החלו שעה לאחר שעברתי לאקספון.
·