שרשור תגובות: כל מה שרציתם לדעת על Dolby Atmos & DTS:X

חדשות ועדכונים של HT Magazine
avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9066
נתן תודות: 1585 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #41 

sam22 - הלוואי... (f)פשוט אין לי אפשרות בתצורה ההתקנה הקיימת כיום. אני עם 9 רמקולים אבל עובד רק עם 7 בו"ז כי זה מה הרסיבר תומך:
* זוג קדמיים גבוהים בקיר גובה 1.80
* שלישיית במה קדמית רגילה על מזנון
* זוג סראונד שמותקנים בתקרה
* זוג בק סראונד שמותקנים בקיר מאחורי הספה

לכן, 3 האופציות שציינתי הן האפשרויות "הטובות" ביותר, כאשר ברור לי, כנראה מעל לכל ספק, שההגדרה האופטימאלית היא של ה- 5.1.2 + קדמיים גבוהים.

המערכת הנוכחית מאוזנת ומכויילת כרגע להפליא ואלמלא הג'וק שתמיד יש לי 2 רמקולים לא עובדים, אז לא הייתי בכלל מחליף... :oops:
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

mama105
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 116
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #42 

מאמר מדהים! לא פחות. כל כך ברור ופשוט להבנה. :)

Sexter
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1197
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #43 

@avihuli
·
ימהה מזמן הקדימו את זמנם.הקונפיקורציה הזאת היא הצעה מקורית שלהם משנת 1993 כאשר הופיע המגבר DSP-A2070 שהיה מגבר הקולנוע הביתי הראשון שלי. 80 וואט לקדמיים ולסנטר ועוד 4 ערוצים של 25 וואט כערוצי אפקט' מוגבל לפרו-לוגיק בלבד, אבל עם אינספור מצבי סראונד מאד מרשימים שימהה לא שינתה עד היום. פתרון של 4 רמקולי קיר גבוהים הרבה יותר אלגנטי ופרקטי מאשר רמקוליתקרה או רמקולים שיורים למעלה וספק אם יספקו את האפקט כמו שצריך, בעיקר עם תקרה אקוסטית שבולעת את הסאונד...

אין כמו ימהה בקולנוע ביתי. אני הולך להסתפק ב 1050 אלא אם כן הפער במחיר ל 2050 לא יהיה גבוה במיוחד...

Sexter
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1197
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #44 

itay123 כתב:
...
...
·

אין קשר בין רמקולי האפקט של ימאהה לפורמטי ה3D החדשים.
מעבד הDSP בימאהה לוקח אינפורמציה מהקדמיים ופשוט שולח אותם במטריצה לרמקולי האפקט העליונים (היום זה ניקרא "front high") או האחוריים.

אולי הרמקולים ברסיברים הנל הם "דואליים" דו שימושיים - מניח
זא מיועדים גם לתת בשימוש dsp כמו שצויין - מעין אפקט (דיי סתמי חייב לציין)
וגם אולי מאפשרים להשמיע סיגנל מוקלט של אטמוס וכו...

עדיין זה רחוק מפוטנציאל
שמכתיב על Up channels במישור תקרתי מעל ראש הצופה ולא high במישור גבוה יותר מהסטנדרט.
בקיצר זה לא זה.
...
אתה טועה. תקרא את ה MANUAL של הרסיברים החדשים כמו ה 2050. בפירוש רמקולי האפקט יכולים לשמש כתחליף לרמקולי תקרה ללא שום פשרות. יותר מזה, ימהה ממליצה על הקונפיגורציה הזאת על פני הקונפיגורציה של רמקולי תקרה או יורים לתקרה, כי כך עיבוד מצבי ה DSP האחרים שאינם 3D לא נפגע! המעבד של ימהה יודע ליצור אפקט של סאונד מהתקרה גם מהרמקולי האפקטים על הקירות. חשוב רק למקם אותם גבוה בארבעת הפינות עם מעט זווית כלפי מטה של כ 30 מעלות.
·

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #45 

Sexter כתב:
...
...
אתה טועה. תקרא את ה MANUAL של הרסיברים החדשים כמו ה 2050. בפירוש רמקולי האפקט יכולים לשמש כתחליף לרמקולי תקרה ללא שום פשרות. יותר מזה, ימהה ממליצה על הקונפיגורציה הזאת על פני הקונפיגורציה של רמקולי תקרה או יורים לתקרה, כי כך עיבוד מצבי ה DSP האחרים שאינם 3D לא נפגע! המעבד של ימהה יודע ליצור אפקט של סאונד מהתקרה גם מהרמקולי האפקטים על הקירות. חשוב רק למקם אותם גבוה בארבעת הפינות עם מעט זווית כלפי מטה של כ 30 מעלות.
·
...
ממליץ לך בחום לשמוע הדגמה של אטמוס "תיקרתי"...ואז לשמוע את השטות שקוראים לה רמקולי אפקט עליונים.
אין קשר בין רמקולי האפקט המיותרים האילו (עוד מ-1993 ) לאטמוס בשום צורה ואופן, נקודה!

מכיר היטב את רמקולי האפקט האילו מהרסיברים שלהם בשנות ה-90 והלאה...מיותר היה פעם ומיותר כיום...זו לפחות דעתי וניסיוני בעניין, עם היסטוריה של RX-V2090-2092-2095 (שהיה הראשון שלי)
לאחר מכן שדרגתי ל- A1 והלאה ו-איבדתי כל עניין מהרמקולים הנל.

אבל כמון שרשמתי ל- avihuli
שינסה, למה לא.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #46 

יפה שימהה מצהירים....
אטמוס צריך להיווצר מעל הראש של המאזינים... לא מולו.
העם דורש..... כל מיני דברים

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14364
נתן תודות: 992 פעמים
קיבל תודות: 1222 פעמים

שליחה #47 

אני מבין את אלו שרוצים לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה...אבל לצערי זה לא ילך.
אם רוצים שסאונד יבוא ממקום מסויים...צריך להתקין במקום המסויים הזה את הרמקול/ים (i).
אלו חוקי הפיזיקה, אין מה לעשות.
בגלל זה מתקינים סנטר במרכז ואחוריים מאחור וצידיים בצדדים :P
כל נסיון לרמות (רמקולים "גבוהים" או רמקולים "יורים לתקרה" ), לא יהיה הדבר האמיתי.
במקרים כאלו, גם אם המעבד של הרסיבר יהיה מעבד של נאסא ותעבדו עפ"י ההמלצות של היצרן או דולבי...אז הפשרה במקרה הטוב תהיה קטנה/קלה אבל בכל זאת פשרה.
אין מנוס מהתקנת רמקולים בתקרה לקבלת האפקט המקסימאלי מאטמוס.

sadnes
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 95
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

Re: שרשור תגובות: כל מה שרציתם לדעת על Dolby Atmos & DTS:X

שליחה #48 

מאמור סופר מצויין עם תמונות מרהיבות
נהנתי לקרוא את המאמר וכבר זאת פעם חמישית אני קורא אותו
תודה

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #49 

טלHD כתב:אני מבין את אלו שרוצים לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה...אבל לצערי זה לא ילך.
אם רוצים שסאונד יבוא ממקום מסויים...צריך להתקין במקום המסויים הזה את הרמקול/ים (i).
אלו חוקי הפיזיקה, אין מה לעשות.
בגלל זה מתקינים סנטר במרכז ואחוריים מאחור וצידיים בצדדים :P
כל נסיון לרמות (רמקולים "גבוהים" או רמקולים "יורים לתקרה" ), לא יהיה הדבר האמיתי.
במקרים כאלו, גם אם המעבד של הרסיבר יהיה מעבד של נאסא ותעבדו עפ"י ההמלצות של היצרן או דולבי...אז הפשרה במקרה הטוב תהיה קטנה/קלה אבל בכל זאת פשרה.
אין מנוס מהתקנת רמקולים בתקרה לקבלת האפקט המקסימאלי מאטמוס.
...
טל-אמת.

ימאהה נתנו כנראה פשוט אופציה נוספת להזרמת הסיגנל של האטמוס וכו' דרך רמקולי האפקט הקיימים שלהם שגם ככה הם מציעים כתוספת במעבד שלהם, שוב זה נחמד שהם מציעים זאת ואולי הדבר יכול לתת איזה "פתרון/אשליה" לאילו שלא מעוניינים לתלות על התקרה - לצערי לא כולם יכולים ליישם תקרתיים בסלונים ביתיים.
אמנם חשוב לציין ולהבהיר שזה לא אטמוס ולא יכול להתקיים כאטמוס בשום צורה או אופן גם עם היצרן "מצהיר" שיווקית (נטו) שכן.
שימוש ב-אטמוס מצריך 2-4 רמקולי TOP שנמצאים פיזית מעל ראש הצופה/מאזין, ערוצים/רמקולים אילו מנותקים לחלוטין מהחזיתות האחרות, לא יתכן מצב לשמוע ערוצי TOP מקדימה?!, כמו שאי אפשר לשמוע ערוצי SIDE או REAR מקדימה!
גם אם קיימת איזו "הדמיית" 3D לאטמוס עם רמקולים מעל הקדמיים/בלי רמקולים בכלל - שוב זה הדמייה שלרוב "צובעת" את הסיגנל המקורי - והופכת את התוצאה למיקס גרוע ולקקפוניה.

אבל מי שבכל זאת רוצה לנסות את כל הקונפיגורציות ונהנה מהתהליך - למה לא.(b)

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9325
נתן תודות: 1557 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #50 

שאפו!
בהחלט מאמר מושקע שתרם לי הרבה, והכול בשפה ידידותית ונעימה לקריאה.

מעניין אותי לדעת, האם אולמות הקולנוע בארץ כבר התחילו להשתמש בציוד המתאים.
אני נוהג להגיע ליס פלאנט בחיפה כמעט מדי שבוע, ולא חשתי בהבדל ממשי.
מדובר כמובן בסרטים שאמורים לכלול Dolby Atmos , לפחות לפי רשימה זאת:

http://www.dolby.com/us/en/experience/d ... ovies.html

boim
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 496
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #51 

אחלה מאמר - תודה!

משהפרפר
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 359
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #52 

טוב לדעת! כתבה רהוטה וברורה. תודה רבה!

Avivdahan
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
קיבל תודות: 0

אמנם קצת באיחור אופנתי אבל, מאמר מושקע וברור (האנימציות עוזרות). שאלה- אם

שליחה #53 

קונפיגורצית הרמקולים שלי היא 5.1, האם יהיה הבדל בחווית השמיעה בין Dolby-Digital לבין Dolby-Atmos?

ולמה

תודה!

motico פותח השרשור
כתב
כתב
תגובות: 1510
נתן תודות: 99 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שליחה #54 

Avivdahan

ב Dolby Digital כל ערוץ מגיע לרסיבר "מבושל". כלומר כל ערוץ מכיל בדיוק את הצלילים שהוכנסו מראש לערוץ זה. לרסיבר אין יכולת לשנות את התוכן.
ב Dolby Atmos הרסיבר מקבל הרבה ערוצי שמע. הרסיבר, בהתאם למידע שמגיע עם הצליל, מחליט לאיזה רמקול לנתב צליל זה. הכל בהתאם למספר ערוצי הרמקולים שמחוברים לרסיבר זה.
לדעתי קידוד Dolby Atmos יפוענח ברסיבר קצת שונה בהשוואה לקידוד Dolby Digital כי ב Dolby Atmos לרסיבר יש החלטות משלו כך שלא בטוח שהוא יחליט זהה לתוכן שקיים ב Dolby Digital.
לדעתי חווית השמיעה תהיה שונה.
מוטי

Avivdahan
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
קיבל תודות: 0

תודה מוטי. הבנתי גם שיש אפשרות לשחק עם הווליום של ערוץ אחד מתוך מספר ערוצים

שליחה #55 

שנשלחים לסנטר (לדוגמא).
השאלה היא האם האופציה הזו חשופה למשתמש.
ואם כן, האם זה נוח וההגדרה נשמרת לתכנים אחרים באותו הפורמט.

motico פותח השרשור
כתב
כתב
תגובות: 1510
נתן תודות: 99 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שליחה #56 

בתיאוריה, כמו שכתבת, אתה יכול להשפיע על כל צליל בנפרד. במעשי זה תלוי אילו צלילים הרסיבר שלך מאפשר לך לשנות.
בנושא הזה גם אני הייתי שמח לקבל חוות דעת מחברי האתר בעלי רסיברים מחברות שונות שמצויידים במפענח Dolby Atmos .
מוטי

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”