בעיה ברשת אלחוטית עם שני AP

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 366
נתן תודות: 56 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #1 

שלום לכל

מדובר בבעיה שמטרידה אותי זמן רב. בחיפושים בגוגל נתקלתי בכמה שאלות דומות (לא זהות) באינטרנט, לרוב ללא תשובות מספקות/רלוונטיות, עד שהתייאשתי.

הסטאפ של הרשת הוא כזה:
לרשת הביתית שלי מחובר ראוטר של נטויז'ן (נטבוקס) ש"רוכב" על תשתית VDSL של בזק. אליו משורשר מתג 3com לא מנוהל, 16 פורטים 1 ג'יגהביט (OfficeConnect משהו, לא מיוצר יותר, מצאתי משומש לפני כמה שנים במחיר מציאה בארה"ב). לאותו מתג, מחובר NAS של Synology שמספק שירות DHCP לאותה רשת (במקום זה של הנטבוקס שהיה מוגבל מדי לצרכים שלי). בנוסף, מחוברים אליו שני מתגים עם 8 פורטים POE 100 מגה כ"א (ופורט 1 ג'יגהביט של Uplink). זה עבור תשתית של מצלמות אבטחה.
אמנם תשתית הרשת הקוית מגיעה כמעט לכל חור בבית, אבל עדיין יש צורך גם ברשת אלחוטית עם קליטה טובה בכל הבית. זה בלתי ניתן להשגה עם ה- AP שמגיע בנטבוקס לבדו, ולכן השתמשתי בתור AP נוסף בראוטר D-Link שבזק בזמנו סיפקה לי כשהייתי מחובר דרכם. הראוטר הזה מחובר בכבל לאחד מהפורטים של ה- POE, באמצעות מפצל שמספק לו מתח 12v (במקרה זה בדיוק המתח שהוא צריך) וחיבור לאחד מפורטי ה- LAN שלו.
שני ה- AP מוגדרים על אותו SSID, אותן הגדרות אבטחה וערוצי שידור שונים.

מי שצורכים את הרשת האלחוטית תוך נדידה בבית הם בעיקר שני מכשירי Galaxy Note III, ולעיתים רחוקות גם לפטופ עם Windows 7. היתר גם הם מכשירי אנדרואיד (טאבלטים) שלרוב נשארים באותו חדר (משמשים בעיקר בתור שלט רחוק של בית חכם).

הבעיה:
במבט ראשון, הכל עובד. ניתן להתחבר דרך כל אחת מה- AP ולנדוד ביניהן מבלי להרגיש כמעט, והכל סבבה.
מדי פעם, נוצרים תנאים שעדיין לא הבנתי אותם במדוייק, אבל זה ככל הנראה קשור למספר ולתדירות הנדידות של המכשיר הספציפי בין ה- AP, וזה בוודאות קשור בכל פעם למכשיר אחד מסויים (כלומר נניח שמכשיר אחד נתקל בבעיה - מכשירים אחרים ימשיכו במקביל להתחבר ולגלוש מהיכן שבא להם כאילו כלום לא קרה).
כאשר יש בעיה, הסימפטום מבחינת מכשיר האנדרואיד ה"בעייתי" הוא שלפתע אין לו שום סיכוי לקבל כתובת IP מאף אחת מה- AP. לא יעזור Reset לראוטרים, לא יעזור כיבוי והדלקת אופציית האלחוט במכשיר. בכל פעם תתקבל הודעת Failed to obtain IP. אם אני מבין נכון, זה אומר שהוא פתאום לא מצליח "לראות" את שרת ה- DHCP של ה- NAS.
הפתרון היחיד, ואין לי כרגע אפילו רמז שיאפשר לי להבין למה, אני רק יודע שזה תמיד עובד, הוא לגשת תחילה קרוב ככל האפשר לנטבוקס, לנסות (לשווא) להתחבר אליו, לכבות את האלחוט באנדרואיד, לכתת רגליים לראוטר של D-link, לנסות (גם כן לשווא) להתחבר גם אליו, ואז לחזור לנטבוקס ולנסות שוב. בפעם הזו הוא *תמיד* יצליח להתחבר.

הייתי שמח להבין קודם כל ממה זה נובע, וגם האם יש דרך פשוטה לפתור את הבעיה.

jagheadg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 63 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #2 

כמה זמן ה Lease של ה DHCP?

ניסיתי לעשות משהו דומה עם ה DHCP של ה NAS וירדתי ממנו כי זה גם עשה לי בעיות. החזרתי את ה DHCP למודם/ראוטר והכל הסתדר.

oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

בעקרון

שליחה #3 

ה- Lease הוא ל- 4800 (כנראה שניות, אולי שעות, לא כתוב שם יחידת זמן ולא הצלחתי למצוא ב- Help). מה עדיף? גבוה או נמוך?
אם זה משנה, כל המכשירים ברשת מוגדרים ב- Reservation List עם כתובות ספציפיות, כך שגם אם ה- Lease נגמר, המכשיר תמיד יקבל את אותה הכתובת.
ה- DHCP בנטבוקס לא תומך באופציה של הקצאת כתובות קבועות, וזו הסיבה שביטלתי אותו ועברתי לזה שב- NAS (עוד הרבה לפני שהוספתי את ה- AP השני והתחילה הבעיה שתיארתי).
כשראיתי שיש בעיה, ניסיתי בזמנו גם את ה- DHCP בראוטר של בזק שמשמש עכשיו כ- AP, אבל הוא לא מאפשר (או לפחות לא הצלחתי) להגדיר שם כ- Default Gateway את הכתובת של הנטבוקס. הוא תמיד מגדיר כ- Gateway את הראוטר עצמו, וזה בעייתי בקונפיגורציה שלי.
אולי באמת אנסה זמנית להפעיל את ה- DHCP של הנטבוקס, רק כדי לבדוק אם הבעיה קורית גם אז או לא.

עריכה: הפעלתי בינתיים את שני ה- DHCP יחד (זה של הנטבוקס מוגדר עכשיו לתת טווח מצומצם של כתובות שנמצא מחוץ לטווח הגדול יותר שה- NAS הוגדר לתת). עכשיו נראה מה קורה לאורך זמן, האם הבעיה תימשך כמו שהיתה עד היום, או שפשוט אמצא מדי פעם את מכשירי האנדרואיד האלחוטיים באותו טווח מצומצם של כתובות..

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #4 

הפוסט שלך מסובך, לא הצלחתי להבין את כולו. כעיקרון אסור שיהיה לך יותר משרת DHCP אחד ברשת. תדאג שזה כבוי על ה-AP-ים הנוספים.

oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

איזה חלק היה מסובך ולא הצלחת להבין? :-)

בעקרון כבר ביטלתי את ה- DHCP הנוסף, כי זה לא פתר את הבעיה ורק יצר בעיות חדשות (מחשבים נייחים התחילו לקבל לפעמים כתובות מהטווח של ה- DHCP השני, ולי חשוב שלכל מכשיר תהיה כתובת קבועה כדי שהפניית פורטים מבחוץ תעבוד).
גם הקטנתי את ה- Lease Time ל- 120

גם אני חשבתי פעם שאסור שיהיה יותר משרת DHCP אחד על אותה רשת, עד שקראתי את זה:
http://serverfault.com/questions/368512 ... ne-network
בקצרה - שום אסון לא קורה, בתנאי שכל השרתים מוגדרים נכון. הקליינטים פשוט יקבלו כתובת מהשרת שהגיב להם ראשון.
אבל כאמור - במקרה שלי זה כבר לא רלוונטי, ישנו רק שרת אחד.

אתמול עשיתי ניסוי נוסף ונדדתי הלוך ושוב בין שתי ה- AP, בכל פעם עם מכשיר אלחוטי אחר, תוך כדי שהוא מקבל וידאו ואודיו חי מאחת ממצלמות האבטחה (כדי לבדוק האם הנדידה בלתי מורגשת). במקביל, היה על כל אחת מה- AP לפחות "קליינט" אלחוטי אחד נוסף שגם הוא קיבל וידאו חי דרך הרשת המקומית - מחשב נייד שהקרין סרט מקובץ שנמצא על ה- NAS, וטאבלט שקיבל וידאו חי ממצלמת אבטחה.
התוצאות:
1) הנדידה מה- AP ה"שניה" (זו שמובנית בראוטר D-Link של בזק שמחובר לנקודת POE) ל- AP ה"ראשונה" (זו שמובנית בנטבוקס), היא מהירה ובלתי מורגשת. הוידאו והאודיו החי נמשכים ללא הפרעה נראית לעין.
2) בכיוון ההפוך, מהנטבוקס ל- D-Link, יש בעיה. תמיד. הקליינט מתחבר אמנם במהירות ל- AP, לא נתקע אף פעם במה שקשור לסיסמא והגדרות, אבל הסטרימינג החי נעצר, ואי אפשר "להחיות" אותו אלא רק כעבור מינימום שתי דקות.
כשבדקתי בעזרת אפליקציית Wifi Analyzer, התברר שבמהלך אותן דקות, הקליינט מסוגל "לראות" ברשת רק את ה"חבר'ה" שמחוברים אלחוטית יחד איתו לאותה AP, כלומר של D-Link. את שאר הרשת, כולל ה- NAS עם ה- DHCP שלו, הוא יצליח לראות רק כעבור כמה דקות.
3) יתר הקליינטים שמחוברים אלחוטית ל- D-Link, ממשיכים באותו הזמן לגשת לרשת כרגיל.

כך שאין לי כרגע מושג באיזה רכיב לחשוד כגורם לבעיה.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

לדעתי הנטבוקס הוא האשם, יכול להיות שלוקח לו זמן להוריד אותך מרשימת ה-clients המחוברים אליו (כי עברת ל-D-Link). עד שהוא מעדכן את הטבלאות שלו הוא עדיין חושב שאתה מחובר ולכן מנסה לשדר למחשב שלך את התוכן במקום להעביר אותו ל-AP השני. המחשב שלך לעומת זאת כבר יודע שהוא לא מחובר אליו (או יכול להיות בכלל מחוץ לטווח שלו) ולכן המידע לא מתקבל.
נסה להשתמש בנתב או AP אחר במקום הנטבוקס.

jagheadg
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

אני דווקא חושב שהבעיה היא המתג ה "לא מנוהל" של 3COM.
הוא כנראה זוכר (לזמן מוגבל) באיזו דרך מה התחבר על כל כניסה ומונע מעבר מיידי של מכשיר לכניסה אחרת.

Ymac
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 574
שם מלא: יואב
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 44 פעמים

שליחה #8 

למתג אין התערבות ברמה הזאת ברשת, בטח אם הוא "טיפש" או "לא מנוהל"

oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

NegativeIQ כתב:לדעתי הנטבוקס הוא האשם, יכול להיות שלוקח לו זמן להוריד אותך מרשימת ה-clients המחוברים אליו (כי עברת ל-D-Link). עד שהוא מעדכן את הטבלאות שלו הוא עדיין חושב שאתה מחובר ולכן מנסה לשדר למחשב שלך את התוכן במקום להעביר אותו ל-AP השני. המחשב שלך לעומת זאת כבר יודע שהוא לא מחובר אליו (או יכול להיות בכלל מחוץ לטווח שלו) ולכן המידע לא מתקבל.
נסה להשתמש בנתב או AP אחר במקום הנטבוקס.
...

תודה על התגובה, זה כיוון שלא חשבתי עליו (הנטייה שלי היתה לכיוון ה- d-link דווקא, אולי של המתג עם ה- POE שאליו הוא מחובר, אולי למתג הגדול, אולי למתגים שבתוך הראוטרים, אבל לא חשבתי שלנטבוקס יש "אחריות" "לשחרר" את מי שמחוברים אליו אחרת התעבורה ממשיכה להגיע אליו במקום ל- AP השני. אז הוא בעצם אמור לדווח דרך הרשת ל- d-link שהקליינט נדד ממנו, ועד שהוא לא מואיל בטובו לשחרר, לא תהיה לקליינט אפשרות לדבר עם אף אחד ברשת מלבד ה- AP שקלטה אותו?)

מה בעצם אמור לקרות ברשת בזמן הנדידה? האם הצד השולח (המצלמה במקרה הזה, או ה- NAS שמחזיק בקובץ של סרט) יכול להיות מודע בכלל לאיזה AP ה"קליינט" שלו מחובר? ברמת ה-TCP/IP הוא יכול להבחין בנדידה? אמור לעשות משהו אחרת כתלות ב- AP? או שזה שקוף לגמרי ברמה הזו והוא רק יודע את ה- ip של הקליינט, שכמובן לא משתנה בנדידה?

מה שכן שמתי לב, זה שמשך הזמן שבו אין גישה לרשת תלוי גם בסוג הפעילות שהקליינט מנסה לבצע. כשאני מעלה את wifi analyzer ומכוון אותו על מצב של סריקת הרשת (לא חיפוש רשתות אלחוטיות, אלא חיפוש של "שכנים ברשת"), תוך 2 דקות התקשורת חוזרת. כשאני משאיר את האפליקציה ip cam של מצלמות האבטחה, גם אחרי 4 דקות עדיין אין וידאו מהמצלמה (ואני יודע שהאפליקציה הזו לא מחכה באופן פסיבי אלא מנסה שוב ושוב לפנות לכתובת של המצלמה כדי לחדש את הקשר).

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

הוא לא אמור לדווח שום דבר לאף אחד, הוא רק אמור למחוק את ה-client שהתנתק מרשימת ה-clients המחוברים שלו, ככה שאם תגיע מסגרת כלשהי שמיועדת ל-MAC של אותו מכשיר שהוא יידע לזהות שהוא כבר לא מחובר אליו אלא אולי מחובר דרך AP אחר.

oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

@NegativeIQ
כלומר אם אני מבין נכון, הבעיה היא שהנטבוקס ממשיך להגיב (ברמת המתג) למסגרות שנשלחות דרכו, למרות שבפועל הן הולכות לאיבוד. המתג ממשיך לראות תגובות אז "חושב" שאין צורך לעדכן את הטבלאות שלו, והדי-לינק מן הסתם לא רואה בכלל את המסגרות האלה ולא יכול לשדר אותן לקליינט. פחות מובן לי למה אין תגובה מהשכנים ברשת - הרי במקרה כזה מי שיוזם את התקשורת זה הדי-לינק. יש מצב שהשכנים כן מגיבים, והמתג שולח את המסגרות להתמוסס לתוך הנטבוקס במקום להתקן שיזם אותן?

בכל אופן נראה הגיוני הכיוון של לוותר על האלחוט של הנטבוקס ולשים נקודה אחרת במקומה. יש יתרונות רלוונטיים כלשהם ל- AP ייעודי? (ראיתי שהמחירים הם לפחות פי 2 בהשוואה לנתבים עם יכולת אלחוטית דומה).
ישנה איזו טכנולוגיה חדשה שכדאי לשים לב שקיימת?
המלצה על AP או נתב ספציפי?

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #12 

Ymac כתב:למתג אין התערבות ברמה הזאת ברשת, בטח אם הוא "טיפש" או "לא מנוהל"
...
·לכל מתג יש טבלת MAC ויש cache של הכתובות שמחוברות לכל פורט. יש timeout לדבר הזה.
מנסיוני זה יכול לעשות הרבה צרות.
וזה לא קשור אם המתג מנוהל או לא.

jagheadg
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

nir11 כתב:
...
...
·לכל מתג יש טבלת MAC ויש cache של הכתובות שמחוברות לכל פורט. יש timeout לדבר הזה.
...
בדיוק לכך התכוונתי בתגובה שלי.

oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

nir11 כתב:
...
...
...
בתור ניסוי, חיברתי את הנטבוקס לפורט פנוי במתג ה- POE (במקום למתג הגדול של 3com). זאת אומרת שהנטבוקס, הדי-לינק ומצלמות האבטחה יכלו עכשיו לתקשר זה עם זה דרך אותו מתג, מבלי לעבור דרך המתג של 3com.
לא היה כל שינוי ביחס למצב הקודם. נדידה לנטבוקס תוך צפייה במצלמת אבטחה - עוברת חלק, נדידה לדי-לינק כרוכה ב2-4 דקות של חוסר יכולת לתקשר עם כל השכנים ברשת, ואז פתאום כולם מופיעים.

מה עוד אפשר לדעתך לעשות כדי לפתור את הבעיה, אם מקורה אכן במתג?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

oferlap כתב:
...
...
בתור ניסוי, חיברתי את הנטבוקס לפורט פנוי במתג ה- POE (במקום למתג הגדול של 3com). זאת אומרת שהנטבוקס, הדי-לינק ומצלמות האבטחה יכלו עכשיו לתקשר זה עם זה דרך אותו מתג, מבלי לעבור דרך המתג של 3com.
לא היה כל שינוי ביחס למצב הקודם. נדידה לנטבוקס תוך צפייה במצלמת אבטחה - עוברת חלק, נדידה לדי-לינק כרוכה ב2-4 דקות של חוסר יכולת לתקשר עם כל השכנים ברשת, ואז פתאום כולם מופיעים.

מה עוד אפשר לדעתך לעשות כדי לפתור את הבעיה, אם מקורה אכן במתג?
...
אין סיכוי שהבעיה במתג, הבעיה בנטבוקס, אם אתה רוצה לפתור אותה אתה חייב לכבות לו את פונקציונליות ה-WiFi לגמרי ולהשתמש ב-AP אחר שמחובר אליו קווית.

oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

@NegativeIQ
·
זה אכן הכיוון, אך כרגע אין לי ביד AP אחרת, ולפי החומר שאני קורא, מדובר בבעיה לא נדירה ולאו דווקא אופיינית לראוטרים חסרי מותג כמו נטבוקס. הנה דוגמה למישהו שאכל סרט כזה עם ציוד ביתי של TP-Link:
http://www.tomshardware.com/forum/38016 ... nt-network

מעבר לכך, מסתבר שגם כשהנדידה עוברת חלק בכל הכיוונים, וגם כשהקליינט עושה עבודה מצויינת בבחירת ה- AP הקרובה ביותר בכל פעם, נדידה בין AP עלולה תמיד לגרום לניתוקים באפליקציות מסויימות, וכמעט כל פתרון מושלם לזה (כמו מערכת היי אנד של Cisco עם בקרה מרכזית) הוא יקר בטירוף ולא מתאים לשימוש ביתי.

מוצר חדש אמור להיות פתרון טוב מאד, במחיר יחסית שפוי:
http://www.senetic.co.il/product/UAP-AC-PRO

אבל עדיין לא באמת נמכר בארץ. ביררתי. יגיע כנראה רק בתחילת השנה.
אז האפשרויות הן או לחכות עד אז ולקנות שתי AP מקצועיות כאלה, או לקנות כבר עכשיו ראוטר אלחוטי סביר במחיר מינימלי ולקוות שהבעיה תיפתר ושתיחסך הוצאה גדולה יותר בתחילת השנה...

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”