עזרה בהגדרת pfsense

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #21 

גם המוכר הזה יש מוצר דומה
http://www.aliexpress.com/item/Fanless- ... 3.2.Va1Apy

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 902 פעמים

שליחה #22 

@zovirax
·
זא לא רק שמוצר הוא דומה, זה אותו מוצר זהה בידיוק. רק שבמקרה הזה מדובר על אותו המוצר, רק בקונפיגורצייה נחותה ( בסיסית יותר ) פחות זיכרון RAM אופרטיבי. המוצר המדובר ניתן לרכוש במספר קונפיגורציות של זיכרון ואמצעי אחסון או בכלל כמערכת barebone . דבר נוסף שבמקרה הזה המוכר הוא לא הייצרן, אלה אחד המטווחים של AliExpress , מה שפחות נוח לצורך של RMA , תמיכה במוצר או צורך בקסטומיזציה .

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1588
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #23 

אם כל המטרה זה קצת התנסות ב-pfsense תחת vmware אתה יכול להגדיר virtual switch נוסף ב-vmware (שלא משויך לכרטיס פיזי) ולשייך את אחד מכרטיסי הרשת של ההתקנה של pfsense אליו (כרטיס ה-LAN).
לאחר ההתקנה צור מכונה חדשה של windows/linux וגם את כרטיס הרשת שלה חבר לאותו vswitch כך תדמה מערכת pfsense שה-WAN שלה יקבל כתובת מה נתב של בזק.
והמחשב הווירטואלי יקבל כתובת מ-pfsense.
כאשר תרגיש מספיק בטוח במה שהגדרת אתה יכול לקנות כרטיס רשת נוסף למחשב +-50 ש"ח ולעבור לקונפיגורציה אמיתית.
כלומר לחבר כרטיס אחד למודם של בזק ושני ל-SWITCH ברשת שאליו יחוברו שאר המחשבים ו-AP.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #24 

sys_admin כתב:@zovirax
·
זא לא רק שמוצר הוא דומה, זה אותו מוצר זהה בידיוק. רק שבמקרה הזה מדובר על אותו המוצר, רק בקונפיגורצייה נחותה ( בסיסית יותר ) פחות זיכרון RAM אופרטיבי. המוצר המדובר ניתן לרכוש במספר קונפיגורציות של זיכרון ואמצעי אחסון או בכלל כמערכת barebone . דבר נוסף שבמקרה הזה המוכר הוא לא הייצרן, אלה אחד המטווחים של AliExpress , מה שפחות נוח לצורך של RMA , תמיכה במוצר או צורך בקסטומיזציה .
...
למה יש צורך ביותר מ 2GB עבור pfsense?

אגב, היצרן שולח לארץ? יצא לך להזמין דרכו?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #25 

zovirax כתב:
...
...
למה יש צורך ביותר מ 2GB עבור pfsense?

אגב, היצרן שולח לארץ? יצא לך להזמין דרכו?
...
·
PFSense , זו מערכת מודולרית וכל מודול תוכנה שמתקינים בה נטען לזיכרון ומשתמש בחלק ממנו. למשל יש חבילות תוכנה כמו למשל SNORT לצורך IDS/IPS , או כמו HAVP שהוא אנטיוירוס ברמת רשת, או pfBlockerNG שהוא מודול של FireWall שמנהל ומעדכן רשימות של איומי רשת, ומספר רב של מודולים נוספים שכל אחד מהם הוא צרכן כבד של משאבי זיכרון. בדרך כלל כל מי שמתכנן מערכת של PFSense מחשב מראש מה הם דרישות חומרה הנדרשת לצרכים שלו ולפי זה כבר מזמין את ציוד.
יצא לי לא מזמן להזמין מהיצרן המדובר, וגם הזמני תגובה שלהם ובדיקה שלהם של אופציות ומדיניות השילוח די סבירים בהתחשב בזה שמדובר על יצרן סיני. רק כמובן שלקוח חייב להבין ולהכיר את כל התהליכים של שחרור ממכס ונוהלי יבוא בישראל.

Popcorn110 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
שם מלא: יוסי
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #26 

rm1 כתב:אם כל המטרה זה קצת התנסות ב-pfsense תחת vmware אתה יכול להגדיר virtual switch נוסף ב-vmware (שלא משויך לכרטיס פיזי) ולשייך את אחד מכרטיסי הרשת של ההתקנה של pfsense אליו (כרטיס ה-LAN).
לאחר ההתקנה צור מכונה חדשה של windows/linux וגם את כרטיס הרשת שלה חבר לאותו vswitch כך תדמה מערכת pfsense שה-WAN שלה יקבל כתובת מה נתב של בזק.
והמחשב הווירטואלי יקבל כתובת מ-pfsense.
כאשר תרגיש מספיק בטוח במה שהגדרת אתה יכול לקנות כרטיס רשת נוסף למחשב +-50 ש"ח ולעבור לקונפיגורציה אמיתית.
כלומר לחבר כרטיס אחד למודם של בזק ושני ל-SWITCH ברשת שאליו יחוברו שאר המחשבים ו-AP.
...
·

תודה על הרעיון, אני אנסה.
אבל במקרה הזה המודם נשאר המודם של בזק ולא הpfsense
הרעיון היה מלכתחילה להחליף את המודם של בזק בתוכנה )כמובן שהמודל ישאר ויקבל את הקו אבל אני רוצה שהחייגן ושאר ההגדרות של הנתב של בזק יהיו תחת התוכנה)

בשלב הראשון
אם אני רוצה להגדיר את pfsense שיחליף את הנתב של בזק )במידה ויש לי שני כרטיסי רשת או מחשב נוסף עם שני כרטיסי רשת)
הסרטון הגדרות שהביאו לי בהתחלה מספיק בשביל ההגדרה הזאת?

תודה

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #27 

כן, אבל עדיף לך לשחק עם התכנה במצב וירטואלי מוגן לפני שתשבית את האינטרנט ואפילו גוגל לא יהיה לך.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #28 

אהלן ,

ניסיתי התקנה בסיסית ב virtualbox
כרטיס אחד Bridge שהוא מוגדר ה WAN
כרטיס אחד Internal network.

בערך תוך 10 דקות כבר היה לי רשת עם DHCP ואפילו אינטרנט.
בהתקנה הבסיסית ממש פשוט.

אני צריך לקנות ראוטר בקרוב.
האם להשקיע 500 שקל בקופסה קטנה כזאת כמו ש @sys_admin ציין?
(בהנחה שצריך להוציא בכל זאת 400 שקל על TP-LINK לדוגמא)

אגב, 100מגה אינטרנט כבר בשכונה - עניין של זמן.

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #29 

יכול להיות שתמצע בפחות אבל תמיד תוכל להפוך אותו ל htpc נחמד.
קח בחשבון שלא בטוח שיעבוד לך גם כ wifi ap.

yosis232
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #30 

שלום רב ,
אשמח לעזרה בנושא , יש לי מערכת ESXI עם ה PFSENSE מותקנת עליה עם שני כרטיסי רשת .
יש לי נתב לא מנוהל ויש לי שני כרטיסי רשת במחשב .
האם אוכל לחבר בצורה כזו את הPFSENSE לרשת ולעבוד איתו בתצורת FW?

תודה רבה לעוזרים .

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #31 

11/03/2022 22:37  
yosis232 כתב:
שלום רב ,
אשמח לעזרה בנושא , יש לי מערכת ESXI עם ה PFSENSE מותקנת עליה עם שני כרטיסי רשת .
יש לי נתב לא מנוהל ויש לי שני כרטיסי רשת במחשב .
האם אוכל לחבר בצורה כזו את הPFSENSE לרשת ולעבוד איתו בתצורת FW?

תודה רבה לעוזרים .
...
כמה הבהרות. נתב תמיד מנוהל, בהגדרה. כך לא סביר שיש לך נתב לא מנוהל. והנקודה השנייה, היא, ש PFSENSE כברירת מחדל מוגדר "לעבוד איתו בתצורת FW".

עכשיו מכאן נשאר לך רק לבצע את החיבורים מתאימים של הציוד שלך ואת ההגדרות שלהם. את הנתב הישן, זה שיש לך, אתה לא צריך כנתב. אם זה ציוד קצה שמחבר אותך לספק התשתית ( DSL, DOCSIS, PON או כל דבר אחר ), אז אתה צריך רק להגדיר אותו כגשר ולא כנתב ועליו לחבר את הרגל WAN של pfSense ואת הרגל LAN שלו למתג שיש לך. ואת המחשב אתה מחבר למתג שיש לך, ומספיק אפילו בשביל זה כרטיס רשת אחד שלו.
מכאן אתה כבר צריך להחליט מה הצרכים שלך ולבצע את ההגדרות לפיהן.

yosis232
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #32 

תודה רבה .
קצת הסתבך לי , לא הבנתי איך ניתן לעבוד רק עם יציאת תקשורת אחת מהמחשב .
אני צריך להגדיר בתוך ה pfSense את התקשרות שלי אל מול ספק האינטרנט ?
האם הבנתי נכון את מה שרשמת ?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #33 

19/03/2022 16:31  
yosis232 כתב:
קצת הסתבך לי , לא הבנתי איך ניתן לעבוד רק עם יציאת תקשורת אחת מהמחשב .
...
לא מובן על מה מדובר ומה הסתבך בהקשר של: "איך ניתן לעבוד רק עם יציאת תקשורת אחת מהמחשב". על איזה סוג עבודה מדובר? וחוץ מזה, לא כתבת מקודם שיש לך מחשב עם שני כרטיסי רשת?
19/03/2022 16:31  
yosis232 כתב:
אני צריך להגדיר בתוך ה pfSense את התקשרות שלי אל מול ספק האינטרנט ?
האם הבנתי נכון את מה שרשמת ?
...
כן, pfSense משמש כנתב ובגלל זה הוא צריך לפחות שני ממשקי רשת. אחד לרשת LAN , שזה רשת פנימית שלך, שאותו אתה מגדיר בהתאם והשני הוא ממשק WAN, לכיוון האינטרנט, שאותו אתה מגדיר להתקשרות אל מול ספק האינטרנט שלך.
אם זאת הייתה הכוונה בשאלה שלך, אז הבנת נכון את מה שרשמתי.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”