תכנון תקציב למערכת קולנוע ביתי לחדר קולנוע יעודי

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
wshiff
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 161
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #21 

@psibeast
בחדר קטן באופן יחסי כמו שלך, אני חושב שאתה תהנה מאוד ממערכת 5.1 מושקעת כפי שהציע לך המקצוען (עם רמקולים איכותיים, מגבר נפרד ופרוססור נפרד, וכו') והכנה אקוסטית ותשתית לחדר. ממילא תוכל תמיד לשדרג ל-7.1 או אטמוס וכו', אח"כ. רק תדאג שתהיה גישה נוחה לחיווט וכו'. יותר מ-7.1 בחדר קטן כמו שלך יהיה באמת בזבוז משאבים, שעדיף להפנותם לרכישת ציוד איכותי.

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2803
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #22 

אני עוד תקוע בזה שכתבת שאתה מתכוון לחשב את עלות המערכת במשכנתא.
לדעתי זו טעות להכניס הוצאות כאלו במשכנתא - אבל זה רק אני..
הוצאות המשכתנא כבירות גם כך לזוג צעיר והן עוד מתגברות עם השנים בעקבות הריבית דריבית.

בהצלחה!
מוצרים חדשים בהזדמנות!
https://cutt.ly/xl459TY

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9066
נתן תודות: 1585 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #23 

לדעתי, הדיון על התקציב והמוצרים קצת עקר בשלב זה. הרי ברור שהמחירים ובחיוחד המוצרים רלוונטיים היום, לא יהיו רלוונטיים כלל בעוד שנתיים.
כך לדוגמא המקרן המתוכנן ב- 20 אלף ש"ח שווי שוק כיום בטח יהיה שווה 12 בעוד שנתיים, אם בכלל...
כמובן שניתן להתקשקש בשביל הכיף על הציוד, אבל זה פחות קריטי כרגע (גם מבחינת הטכנולוגיה).

לדעתי, אתה צריך להתרכז כרגע בתכנון נכון של התשתיות ובמקרה זה הייתי ממליץ לך: "כל המרבה הרי זה משובח" ובמיוחד שמדובר בבית חדש שיש גמישות מלאה. אני הייתי שם הכנות במיקומים מתאימים לכאילו תצורה של 11.2.4, ככה שלא משנה מה יהיה עוד שנתיים - אתה תהיה די מסודר.
תקציב של 65 זה תקציב מכובד מאוד וניתן לעשות איתו המון דברים ואם אתה הולך על כיוון של יד 2 אז בכלל אתה עולה כמה רמות.

לנושא המשכנתא בזמנו שלקחנו מבנק פועלים הם נתנו הטבה של הלוואה של 30 אלף ש"ח בלי ריבית ובלי הצמדה ל- 30 תשלומים. תבדוק אם עדיין יש את זה. מצד אחד זה יכול ללכת בחלקו למק"ב ומצד שניזה מוזיל את עלויות המשכנתא כי אתה לוקח פחות על המשכנתא ונהנה מהלוואה בלי עלויות.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

psibeast פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1952
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 152 פעמים

שליחה #24 

lasik כתב:אני עוד תקוע בזה שכתבת שאתה מתכוון לחשב את עלות המערכת במשכנתא.
לדעתי זו טעות להכניס הוצאות כאלו במשכנתא - אבל זה רק אני..
הוצאות המשכתנא כבירות גם כך לזוג צעיר והן עוד מתגברות עם השנים בעקבות הריבית דריבית.

בהצלחה!
...
תודה על הדאגה, אבל במקרה שלנו זה באמת בסדר. אנחנו לוקחים משכנתא קטנה יחסית ולשנים ספורות.

psibeast פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1952
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 152 פעמים

שליחה #25 

avihuli כתב:לדעתי, הדיון על התקציב והמוצרים קצת עקר בשלב זה. הרי ברור שהמחירים ובחיוחד המוצרים רלוונטיים היום, לא יהיו רלוונטיים כלל בעוד שנתיים.
כך לדוגמא המקרן המתוכנן ב- 20 אלף ש"ח שווי שוק כיום בטח יהיה שווה 12 בעוד שנתיים, אם בכלל...
כמובן שניתן להתקשקש בשביל הכיף על הציוד, אבל זה פחות קריטי כרגע (גם מבחינת הטכנולוגיה).

לדעתי, אתה צריך להתרכז כרגע בתכנון נכון של התשתיות ובמקרה זה הייתי ממליץ לך: "כל המרבה הרי זה משובח" ובמיוחד שמדובר בבית חדש שיש גמישות מלאה. אני הייתי שם הכנות במיקומים מתאימים לכאילו תצורה של 11.2.4, ככה שלא משנה מה יהיה עוד שנתיים - אתה תהיה די מסודר.
תקציב של 65 זה תקציב מכובד מאוד וניתן לעשות איתו המון דברים ואם אתה הולך על כיוון של יד 2 אז בכלל אתה עולה כמה רמות..
...
·

לגבי עלויות, אכן עבור מקרן ספציפי היום העלויות עבורו עוד שנתיים יהיו שונות, אבל מה שאני מניח שכן ישמר זה הרמה היחסית של ציוד שניתן להשיג ב-X כסף. עוד שנתיים זה יהיה ציוד אחר, אבל הרמה היחסית תישמר פחות או יותר.
בכל אופן, יד 2 זה כיוון מאוד רלוונטי לפחות לרמקולים ולמגבר. הבנתי כבר שבאמת זה יצא לי כנראה משתלם יותר, כך שאני אנצל את הזמן עד לבניית הדירה לצוד מציאות בתחום הזה.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9066
נתן תודות: 1585 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #26 

אני חושב קצת אחרת במיוחד בנושא של הרסיברים שבטוח שהפורמטים החדשים היום שקיימים בדגמי ביניים ומעלה יהיו קיימים בדגמי הבסיס בעוד שנתיים.
רמקולים - מניח שלא יהיה יותר מדיי שינויים. ולגבי המקרן מניח שגם יהיו תזוזות.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”