שרשור תגובות: מסך OLED UHD מעוגל, קבלו את LG 65EG960Y

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5172
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #41 

לגבי רזולוציית 3D על 4K, אני לא חושב שאפשר להגיד באופן כללי מה כל מסך קיים או עתידי עושה ויעשה. זאת תכונת תוכנה שנתונה לשיקול היצרנים, והשיקולים שלהם לא תמיד הגיוניים.

אין HDMI 2.2, יש HDCP 2.2 שקשור להגנת העתקה של Bluray. ב-HDMI יש 2.0, ויש 2.0a שמוסיף תמיכה בטווח בהירויות גדול יותר (HDR/high dynamic range). ייתכן שבחלק מהמסכים עדכון תוכנה הוא כל מה שצריך כדי להוסיף תמיכה ב-2.0a, אבל כמובן צריך גם שהחומרה תתמוך בזה ברמה מסוימת מההתחלה.

moshebit
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 988
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #42 

jtk כתב:לגבי רזולוציית 3D על 4K, אני לא חושב שאפשר להגיד באופן כללי מה כל מסך קיים או עתידי עושה ויעשה. זאת תכונת תוכנה שנתונה לשיקול היצרנים, והשיקולים שלהם לא תמיד הגיוניים.

אין HDMI 2.2, יש HDCP 2.2 שקשור להגנת העתקה של Bluray. ב-HDMI יש 2.0, ויש 2.0a שמוסיף תמיכה בטווח בהירויות גדול יותר (HDR/high dynamic range). ייתכן שבחלק מהמסכים עדכון תוכנה הוא כל מה שצריך כדי להוסיף תמיכה ב-2.0a, אבל כמובן צריך גם שהחומרה תתמוך בזה ברמה מסוימת מההתחלה.
...
·אני התכוונתי לכל דגמי LG תומכים נכון ?

רגע HDMI 2.0 מכיל בתוכו HDCP 2.2 ? או איך זה הולך ?

hsheffer
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 60
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

השוואה לפלזמה

שליחה #43 

שלום עופר
תודה על הסקירה המענינת.
רציתי לשאול לגבי שידורי SD של YES.
האם איכות התמונה תהיה גרועה מאשר בפלזמה כמו 65VT30 או דומה?

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #44 

moshebit כתב:·אני התכוונתי לכל דגמי LG תומכים נכון ?
...
לא יודע.
רגע HDMI 2.0 מכיל בתוכו HDCP 2.2 ? או איך זה הולך ?
...
HDCP זה דבר נפרד מ-HDMI. אני משער שבסופו של דבר כל דבר שתומך ב-HDMI 2 יתמוך ב-HDCP 2.2, אבל כרגע עדיף לא להניח. אם HDCP משנה לך, בדוק ספציפית במפרט של כל מכשיר שמעניין אותך. HDCP לא משנה לכל השימושים, אבל כן לדברים כמו Bluray 4K ואולי Netflix ודומיו.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78828
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5384 פעמים

שליחה #45 

moshebit כתב:
...
...
·רציתי לשאול אם כל טלוויזיות 4K לא רק OLED מאפשרות לסרטי 3D רגילים בארד דיסק לעשות UPSCALING ל-4K ואז רואים במשקפיים הפאסיביות FULL HD בכל עין ?

וגם זה משמעותי שהטלווזיות האלה תומכות עד כה בדגמי 2015 רק HDMI 2.0 ולא HDMI 2.2 , זה באמת משמעותי ?

תודה רבה.
...
·נכון, כל מסכי ה-4K עם תלת מימד פסיבי עושה upscale ל-4K ואז רואים 2FHD בכל עין (בציר האופקי אתה מקבל רזולוציית 3840 על 1080 בכל עין).

לגבי השאלה האחרונה. הכל תלוי באיך אתה מושך את התוכן שלך. אם אתה מתכנן לקבל תוכן 4K מבלוריי UHD חדש, כנראה שחוסר של HDMI 2.2 ישפיע עליך מאוד. זה בעצם המקור היחידי שצריך בשבילו תמיכה ב-DHCP 2.2

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78828
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5384 פעמים

Re: השוואה לפלזמה

שליחה #46 

hsheffer כתב:שלום עופר
תודה על הסקירה המענינת.
רציתי לשאול לגבי שידורי SD של YES.
האם איכות התמונה תהיה גרועה מאשר בפלזמה כמו 65VT30 או דומה?
...
·התייחסתי לזה במאמר. ממליץ שתקרא שוב את הקטע.

moshebit
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #47 

oferlaor כתב:
...
...
·נכון, כל מסכי ה-4K עם תלת מימד פסיבי עושה upscale ל-4K ואז רואים 2FHD בכל עין (בציר האופקי אתה מקבל רזולוציית 3840 על 1080 בכל עין).

לגבי השאלה האחרונה. הכל תלוי באיך אתה מושך את התוכן שלך. אם אתה מתכנן לקבל תוכן 4K מבלוריי UHD חדש, כנראה שחוסר של HDMI 2.2 ישפיע עליך מאוד. זה בעצם המקור היחידי שצריך בשבילו תמיכה ב-DHCP 2.2
...
·תודה רבה עופר על העזרה ,

רציתי לשאול נגיד יצא CUBOX עם 4K או מכשיר מדיה אחר ולא נגן בלוריי UHD , זה היה עם HDCP 2.2 או עם 2.0 שמתאים לטלוויזות LG ?

תודה.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #48 

זה לא כל כך תלוי במכשיר, זה תלוי בתוכן שמנגנים. תוכן 4K מוגן סביר שיהיה מוגן עם HDCP 2.2. זה יכול להיות גם סטרימינג, למשל. אם מכשיר עתידי ירצה לנגן תוכן 4K מוגן הוא כנראה יתמוך ב-HDCP 2.2. אם לא, הוא לא יוכל לנגן רשמית כל מיני דברים, אלא אם אנשים ימצאו דרך לעקוף את ההגנה.

חוץ מלעקוף את זה דרך תוכנה, אולי אפשר גם עם חומרה:
http://www.cepro.com/article/key_digita ... nt_device/

אגב, הגרסה הקודמת של HDCP היא 2.1, לא 2.0.

moshebit
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #49 

jtk כתב:זה לא כל כך תלוי במכשיר, זה תלוי בתוכן שמנגנים. תוכן 4K מוגן סביר שיהיה מוגן עם HDCP 2.2. זה יכול להיות גם סטרימינג, למשל. אם מכשיר עתידי ירצה לנגן תוכן 4K מוגן הוא כנראה יתמוך ב-HDCP 2.2. אם לא, הוא לא יוכל לנגן רשמית כל מיני דברים, אלא אם אנשים ימצאו דרך לעקוף את ההגנה.

חוץ מלעקוף את זה דרך תוכנה, אולי אפשר גם עם חומרה:
http://www.cepro.com/article/key_digita ... nt_device/

אגב, הגרסה הקודמת של HDCP היא 2.1, לא 2.0.
...
·אז אתה אומר כל הטלוויזיות של LG וגם זו שנכללת בכתבה עם HDMI 2.0 שזה אומר תוכן מוגן ברמה HDCP 2.0 הכל פח מבחינת תוכן סטרימינג או מדיסקים של 4K , כאילו הם סתם רושמים 4K שזה לא באמת יתמוך בתכנים ?

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #50 

ה-EG960Y כן תומך ב-HDCP 2.2.

(כמו שנאמר, HDMI ו-HDCP הם שני דברים נפרדים. המסך הזה הוא HDMI 2.0 ותומך ב-HDCP 2.2).

moshebit
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #51 

jtk כתב:ה-EG960Y כן תומך ב-HDCP 2.2.

(כמו שנאמר, HDMI ו-HDCP הם שני דברים נפרדים. המסך הזה הוא HDMI 2.0 ותומך ב-HDCP 2.2).
...
·אני חשבתי שהם קשורים אחד בשני , אז איך רואים באתר ח.י מידע לגבי HDCP ? כי יש שמה רשימה של טלוויזיות 2015 חדשות האם איפה שרשום HDMI 2.0 מהסדרה של 2015 הם בהכרח HDCP 2.2 , איך בודקים כל דגם בוודאות באתר ?
נגיד אני חשבתי על הדגם הזה : 55UF850Y .ׁׁ

ורציתי לדעת כדי שהיה UPSCALING ל-4K ממשחקי XBOX וגם בתכני HD אני צריך לחבר דרך יציאות HDMI 2.0 ולא דרך HDMI 1.4 ?

תודה רבה ושבת שלום.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”