gaggia classic
- shlomyga
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 126 פעמים
בפשטות לקחו מכונה שהיה לה אלמנטים של מכונה מקצועית והפכו אותה לעוד אחת מהמכונות הפשוטות. לא יודע כמה היא עולה עכשיו אבל לא הייתי משלם יותר מידי רק בגלל שהשאירו לה מעטפת נירוסטה לעומת שאר המכונות(פיור, אבולושיין וכד׳) שהם עם מעטפת פלסטיק. אין ספק שזו לא הקלאסיק הטובה והישנה.
-
DanielKatzav
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 27
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
במילים אחרות נפלתי לפח?
ראיתי פה בפורום שהסלסלה של המכונה לא משהו.
איזה סלסלה כפולה ובודד כדי לקנות שמתאימה לידית?
ראיתי פה בפורום שהסלסלה של המכונה לא משהו.
איזה סלסלה כפולה ובודד כדי לקנות שמתאימה לידית?
-
DanielKatzav
- חבר שרק התחיל

הקשר לנזילה מהמסנן שרשמתי פה קודם לכן.
אני דיברתי עם החנות והם צרכים לראות את זה.
שאלה לי אלכם, כאשר אני מדליק את המכונה ומחכה שהיא תתחמם מטפטף מים ו לפעמים נוזל, שמתי לב כאשר אני מעביר את המכונה לאדים ופותח את הברז של המקציף נוזל מים מהמסנן של החליטה.
האם זה דבר נורמאלי או שזה אמור להיות מערכת סגורה ובאף מקרה לא צריך לנזול או לטפטף מים מהמסנן?
תודה לעוזרים.
אני דיברתי עם החנות והם צרכים לראות את זה.
שאלה לי אלכם, כאשר אני מדליק את המכונה ומחכה שהיא תתחמם מטפטף מים ו לפעמים נוזל, שמתי לב כאשר אני מעביר את המכונה לאדים ופותח את הברז של המקציף נוזל מים מהמסנן של החליטה.
האם זה דבר נורמאלי או שזה אמור להיות מערכת סגורה ובאף מקרה לא צריך לנזול או לטפטף מים מהמסנן?
תודה לעוזרים.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
לא אמור לטפטף כלום. אם ראש החליטה מטפטף בזמן הקצפה אז קודם תוודא שאין ידית עם קפה בפנים... אחר כך כנראה שצריך לנקות אצ השסתום בין הדוד לרשת חליטה.
צריך לפרק את הרשת של הראש (שהמכונה קרה) לפתוח ולנקות את השסתום.
צריך לפרק את הרשת של הראש (שהמכונה קרה) לפתוח ולנקות את השסתום.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
DanielKatzav
- חבר שרק התחיל

זאת מכונה חדשה, לא היתה כמעט בשימוש.
כמובן בזמן שאני מקציף אין ידית במכונה.
מחר אני הולך עם המכונה לחנות, האם זה איזה בעיה במכונה ו כדי להחליף אותה או שזה ניקוי שסתום וזה בסדר?
כמובן בזמן שאני מקציף אין ידית במכונה.
מחר אני הולך עם המכונה לחנות, האם זה איזה בעיה במכונה ו כדי להחליף אותה או שזה ניקוי שסתום וזה בסדר?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

מכונה חדשה מהחנות לא מעניינת אותך - שהם יפתרו את הבעייה לא משנה איך.
אם התקלה תחזור ותשגע אותך אז תבדוק החלפה. אולי יש שם רק לכלוך בשסתום מההרכבה וזה לא קריטי ואולי יש משהו אחר.
אם התקלה תחזור ותשגע אותך אז תבדוק החלפה. אולי יש שם רק לכלוך בשסתום מההרכבה וזה לא קריטי ואולי יש משהו אחר.
-
DanielKatzav
- חבר שרק התחיל

כמובן שאני יתן להם לפתור את הבעיה.
כמו שרשמתי בהתחלה השירשור אני חדש בתחום ולא יודע אם זה אמור להיות כך, עכשיו אני כבר יודעה שלא)
אני מצרף וידאו, במכונה כאן במצב שחימום אדים להקצפה (המכונה רק מחממת אין אף ברז פתוח)
כמו שרשמתי בהתחלה השירשור אני חדש בתחום ולא יודע אם זה אמור להיות כך, עכשיו אני כבר יודעה שלא)
אני מצרף וידאו, במכונה כאן במצב שחימום אדים להקצפה (המכונה רק מחממת אין אף ברז פתוח)
-
DanielKatzav
- חבר שרק התחיל

חברה אני ממש צריך עזרה.
יום חמישי היתי עם המכונה בחנות, עשינו כיוון מטחנה ובנוגע בקשר לטפטוף\נזילה יש לי מהמחונה.
קיבלתי תשובה אפילו שהמערכת היא סגרה המכונה עובדת על לחץ גבוה וכנרא נשאר מים במסנן אחרי 30 שניות פלוס מינוס זה מפסיק.
אתמול הכנתי קפוצ'ינו אני נתקלתי בבעיה הבאה:
קודם כל עשיתי הקצפה חלב ואחרי זה הכנתי את ההספרסו.
אחרי שהקצפתי את החלב העברתי את המכונה למצב של הכנה הספרסו חכתי מספר שניות שהמים יהיו בטמפרטורה הנכונה והלחץ יהיה נכון.
כאשר אני מוציא מים לפני הכנס הידית ראיתי שלמכונה לוקח מספר שניות משהו כמו 5 שניות אולי עד שהמים יוצאים והיא משחררת לי לחץ מהמסנן.
האם זה דבר נורמלי? מה יכול לגרום לביעה?
חברה בבקשה עזרה. אני חדש בכל התחום הזה ולא הכי מבין.
תודה לעוזרים.
יום חמישי היתי עם המכונה בחנות, עשינו כיוון מטחנה ובנוגע בקשר לטפטוף\נזילה יש לי מהמחונה.
קיבלתי תשובה אפילו שהמערכת היא סגרה המכונה עובדת על לחץ גבוה וכנרא נשאר מים במסנן אחרי 30 שניות פלוס מינוס זה מפסיק.
אתמול הכנתי קפוצ'ינו אני נתקלתי בבעיה הבאה:
קודם כל עשיתי הקצפה חלב ואחרי זה הכנתי את ההספרסו.
אחרי שהקצפתי את החלב העברתי את המכונה למצב של הכנה הספרסו חכתי מספר שניות שהמים יהיו בטמפרטורה הנכונה והלחץ יהיה נכון.
כאשר אני מוציא מים לפני הכנס הידית ראיתי שלמכונה לוקח מספר שניות משהו כמו 5 שניות אולי עד שהמים יוצאים והיא משחררת לי לחץ מהמסנן.
האם זה דבר נורמלי? מה יכול לגרום לביעה?
חברה בבקשה עזרה. אני חדש בכל התחום הזה ולא הכי מבין.
תודה לעוזרים.
-
DanielKatzav
- חבר שרק התחיל

אני מקבל מהחנות עצמה מאלה שירות טוב, יום חמישי הייתי אצלה ועשינו כיוון טחינה במחנה.
בחנות היא אומרת אפילו שזה מערכת סגורה זה יכול לקרות בגלל הלחץ הגדול ו כנראה נשאר מים במסנן. אחרי כ30 שניות הנזילה הזו פוסקת.
הקטע הוא שמתי לב כאשר אני מקציף חלב ו אחרי זה עובר להכנה אספרסו ההלחץ המיותר משתחרר מהמסנן של החליטה ולא איזה דרך שסתום כל שהוא. האם זה צריך להיות בצורה כזו?
בחנות היא אומרת אפילו שזה מערכת סגורה זה יכול לקרות בגלל הלחץ הגדול ו כנראה נשאר מים במסנן. אחרי כ30 שניות הנזילה הזו פוסקת.
הקטע הוא שמתי לב כאשר אני מקציף חלב ו אחרי זה עובר להכנה אספרסו ההלחץ המיותר משתחרר מהמסנן של החליטה ולא איזה דרך שסתום כל שהוא. האם זה צריך להיות בצורה כזו?
-
DanielKatzav
- חבר שרק התחיל

האם זה אפשרי שיש לי בעיה השסתום?
-
DanielKatzav
- חבר שרק התחיל

הקצפה חלב=הוצאת אדים
הדבר קרה בצורה כזו:
הדלקתי את המכונה חכתי שהיא תתחמם חממתי את האדים(להקצפה חלב) אחרי ההקצפה כיבתי אתהחימום חכתי מספר שניות הוצאתי מים מהארש והכנתי את האספרסו.
ברגע שהוצאתי את המים מהראש לקח למים מספר שניות משהו כמו חמש לעשר שניות עד שהם יצאו יחד עם זה אתה שומע רעש של לחץ משתחרר וכמות אדים.
זאת תגובה שקבלתי באחד הפורומים:
from looking at the video from what I can tell its a new 2015 model, I cant see the tube running down the side (not sure what thats called)
If that is the case I would hazard a guess the mechanical valve is failing. This is exactly what happened to my 2015 model and the water dripped just like yours does, but mine just got worse and worse.. There is no solenoid. The mechanical valve is just a ball bearing and a spring, the spring looses its resistance and the pressure of the water cant be held back.
An easy way to tell what your model is is if the name on the front says gaggia above the word classic.
If it resembles the one on the right it is the 2015 model.
If it is the 2015 model you need to contact whoever supplied you with the machine and let them know the problem you are having."
הדבר קרה בצורה כזו:
הדלקתי את המכונה חכתי שהיא תתחמם חממתי את האדים(להקצפה חלב) אחרי ההקצפה כיבתי אתהחימום חכתי מספר שניות הוצאתי מים מהארש והכנתי את האספרסו.
ברגע שהוצאתי את המים מהראש לקח למים מספר שניות משהו כמו חמש לעשר שניות עד שהם יצאו יחד עם זה אתה שומע רעש של לחץ משתחרר וכמות אדים.
זאת תגובה שקבלתי באחד הפורומים:
from looking at the video from what I can tell its a new 2015 model, I cant see the tube running down the side (not sure what thats called)
If that is the case I would hazard a guess the mechanical valve is failing. This is exactly what happened to my 2015 model and the water dripped just like yours does, but mine just got worse and worse.. There is no solenoid. The mechanical valve is just a ball bearing and a spring, the spring looses its resistance and the pressure of the water cant be held back.
An easy way to tell what your model is is if the name on the front says gaggia above the word classic.
If it resembles the one on the right it is the 2015 model.
If it is the 2015 model you need to contact whoever supplied you with the machine and let them know the problem you are having."
אני מבין את מה שאתה אומר. אבל ברגע שסיימת עם הקצפה והעברת למצב של חליטה בתוך הדוד יש עוד אדים ואם לא תוציא אותם הדוד נשאר רותח ככה שאתה צריך לקרר אותו על ידי הזרמת מים קרים אל הדוד וזה יקרה אם תפעיל את המים או תפתח את הברז. וכן לוקח לזה מספר שניות שכן בדוד יש אדים ומים קרים מוזרמים לתוכו ויוצאים מהראש. שיגרתי לגמרי במכונת דוד יחיד, קורה לי גם בגאגגיה שלי.
-
DanielKatzav
- חבר שרק התחיל

אני מבין את הכוונה שלך. אבל זה דבר שלא היה לי בהתחלה.
קודם כל חשוב לי לציין אני מקבל שרות טוב מאוד חנות ואין אף תלונה לחנות.
זאת תגובה שקבלתי מהחנות בקשר לדגם המכונה כמו שפורסם פה:
"הדגם שמופיע בתצוגה הוא דגם ישן של GAGGIA.הדגם שקיבלת הוא דגם 2015 ,אשר הרבה יותר איכותי ומשופר מהדגם הקודם-הדוד שונה לדוד מפלדת אל-חלד במקום אלומיניום,הכפתורים שונו ממתגים שמורידים לכפתורים לחיצים ויחידת שיחרור הלחץ שונתה-במקום שהלחץ שנצבר בין הידית לראש המכונה ישתחרר למגש העודפים,הלחץ משתחרר ישירות מהדוד עצמו ומים נקיים מוחזרים למיכל המים,כך שנמנע מילוי מיותר של מגש העודפים."
זה נראה לי קצת מוזר שהלחץ משתחרר בצורה כזו (מסוכן קצת) ביום חמישי הייתי עם המטחנה והמכונה בחנות וקרה מקרה לא נעים בכלל בגלל אותו ההלחץ.
קודם כל חשוב לי לציין אני מקבל שרות טוב מאוד חנות ואין אף תלונה לחנות.
זאת תגובה שקבלתי מהחנות בקשר לדגם המכונה כמו שפורסם פה:
"הדגם שמופיע בתצוגה הוא דגם ישן של GAGGIA.הדגם שקיבלת הוא דגם 2015 ,אשר הרבה יותר איכותי ומשופר מהדגם הקודם-הדוד שונה לדוד מפלדת אל-חלד במקום אלומיניום,הכפתורים שונו ממתגים שמורידים לכפתורים לחיצים ויחידת שיחרור הלחץ שונתה-במקום שהלחץ שנצבר בין הידית לראש המכונה ישתחרר למגש העודפים,הלחץ משתחרר ישירות מהדוד עצמו ומים נקיים מוחזרים למיכל המים,כך שנמנע מילוי מיותר של מגש העודפים."
זה נראה לי קצת מוזר שהלחץ משתחרר בצורה כזו (מסוכן קצת) ביום חמישי הייתי עם המטחנה והמכונה בחנות וקרה מקרה לא נעים בכלל בגלל אותו ההלחץ.
-
DanielKatzav
- חבר שרק התחיל

מישהו??
האם המכונה צריכה לפרוק לחץ דרך ראש החליטה ולא דרך שסתום או כל דבר כזה אחר?
האם המכונה צריכה לפרוק לחץ דרך ראש החליטה ולא דרך שסתום או כל דבר כזה אחר?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

המבנה הזה של המכונה קיים גם באסקסו ובגאג'ה הפשוטות יותר. עדיף לפרוק לחץ מהראש כיככה גם אפשר לנקות אותו ולא לדאוג שייבנה לחץ של אדים בידית בזמן הקצפה אבל אם ככה עכשיו המכונה בנויה אז ככה היא בנויה...
-
DanielKatzav
- חבר שרק התחיל

אוקי, אני מבין.
בדגם של המכונה שיש לי, מאיפה הלחץ אמור להשתחרר?
"[size= 12px; line-height: 18px; background-color: #efefef]ויחידת שיחרור הלחץ שונתה-במקום שהלחץ שנצבר בין הידית לראש המכונה ישתחרר למגש העודפים,הלחץ משתחרר ישירות מהדוד עצמו ומים נקיים מוחזרים למיכל המים"
[/size]לפי מה שאומרים הלחץ לא צריך להשתחרר מראש.
בדגם של המכונה שיש לי, מאיפה הלחץ אמור להשתחרר?
"[size= 12px; line-height: 18px; background-color: #efefef]ויחידת שיחרור הלחץ שונתה-במקום שהלחץ שנצבר בין הידית לראש המכונה ישתחרר למגש העודפים,הלחץ משתחרר ישירות מהדוד עצמו ומים נקיים מוחזרים למיכל המים"
[/size]לפי מה שאומרים הלחץ לא צריך להשתחרר מראש.
-
DanielKatzav
- חבר שרק התחיל

קבלתי אתמול את התגובה בהאה
המכונה נבדקה על ידי טכנאי מוסמך שאישר שהמכונה תקינה לחלוטין. טפטוף המים בעת הדלקת המכונה נגרם משום שבעת ההדלקה המכונה צוברת לחץ בדוד. ברגע שהמכונה מתחילה להגיע ללחץ האידאלי נסגר שסתום באופן מכאני ועוצר בריחת מים ולחץ בעוצמה חזקה. הטפטוף שיש בהתחלה (כ20 שניות טפטוף)) הוא מכיוון שהשסתום עדיין לא נסגר. בנושא שחרור הלחץ-הטכנאי מציע לדחוס את הקפה חזק יותר בידית-מבחינת המכונה עצמה יחידת שחרור הלחץ והידית תקינות לחלוטין.
לסיכום : לדאוג לטחינה לא גסה מדי ולא דקה מדי
לדחוס את הקפה כאשר הידית מונחת על השיש – דהיינו שיהיה דחוס היטב
מקווה שתהנה מהמכונה...אתה תתרגל ותתרגל...והיא תתרגל אלייך J
סה"כ מכונה מצוינת"
האם התגובה עצמה נראתה לכם הגיונית עקב הבעיות שיש לי במכונה?
הבעיות:
1. טיפטוף מים בעט הפעלה המכונה
2. נזילה מים בעט חימום אדים להקצפה חלב
3. שיחרור לחץ מראש המכונה
חברה בבקשה עזרה זה ממש חשוב ודחוץ
המכונה נבדקה על ידי טכנאי מוסמך שאישר שהמכונה תקינה לחלוטין. טפטוף המים בעת הדלקת המכונה נגרם משום שבעת ההדלקה המכונה צוברת לחץ בדוד. ברגע שהמכונה מתחילה להגיע ללחץ האידאלי נסגר שסתום באופן מכאני ועוצר בריחת מים ולחץ בעוצמה חזקה. הטפטוף שיש בהתחלה (כ20 שניות טפטוף)) הוא מכיוון שהשסתום עדיין לא נסגר. בנושא שחרור הלחץ-הטכנאי מציע לדחוס את הקפה חזק יותר בידית-מבחינת המכונה עצמה יחידת שחרור הלחץ והידית תקינות לחלוטין.
לסיכום : לדאוג לטחינה לא גסה מדי ולא דקה מדי
לדחוס את הקפה כאשר הידית מונחת על השיש – דהיינו שיהיה דחוס היטב
מקווה שתהנה מהמכונה...אתה תתרגל ותתרגל...והיא תתרגל אלייך J
סה"כ מכונה מצוינת"
האם התגובה עצמה נראתה לכם הגיונית עקב הבעיות שיש לי במכונה?
הבעיות:
1. טיפטוף מים בעט הפעלה המכונה
2. נזילה מים בעט חימום אדים להקצפה חלב
3. שיחרור לחץ מראש המכונה
חברה בבקשה עזרה זה ממש חשוב ודחוץ