חדש מבזק - הכל כלול

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
marvje
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 298
הצטרף: ספטמבר 2009
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #81 

בזק שוב מוכיחים שהלקוח מעניין להם את ה***, מפנים לקוחות לחברה קיקיונית כמו 099, העיקר לדפוק את הספקיות האחרות.
אני מתבייש להיות לקוח של החברה הזאת.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
הצטרף: מרץ 2008
מיקום: מרכז
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #82 

הלקוחות מעניינים מאוד את בזק, כי הם משלמים לה, והיא תנסה לשמור על כל הלקוחות במסגרת הכולות שלה, במסגרת שרגולטור הגדיר. אף אחד לא יתן לבזק למכור אינטרנט ב-60 או 80 ש"ח, כי אז לא תהיה שום תחרות, אבל עדיין גם אי אפשר שלא לתת לבזק להתחרות בכלל. גם אם אתה עובר לספק אחר במסגרת השוק הסיטונאי, אתה נשאר לקוח של בזק בעקפין. התשלום שלך מגיע אליהם, אבל לא ישירות. זאת הסיבה שעם כל הרעש של שוק הסיטונאי המניה של בזק לא יורדת, כי ההכנסות שלה ירדו קצת, וההוצאות תפעולות ירדו הרבה, וסך הרווח רק יגדל, אבל בכל זאת, כל עוד אפשר לשמר לקוחות שמשלמים יותר, אז למה לא לעשות זאת? כל חברה בעלת הגיון עסקי הייתה עושה זאת.

eli84
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 414
הצטרף: יולי 2013
נתן תודות: 113 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #83 

טוב שיש משרד תקשורת שדואג לצרכנים:


בזק נקנסה ב-11.3 מיליון שקל על ניסיון להכשיל את הרפורמה בשוק הקווי

משרד התקשורת הטיל את הקנס על בזק בין השאר בשל ניסיונה לשמר לקוחות שביקשו לעבור לאחת מספקיות האינטרנט בטרם הושלם המעבר

(אופיר דור)

משרד התקשורת יורה את כל ארסנל התחמושת שלו בניסיון לגרום לבזק לציית להוראותיו. המשרד הודיע אתמול לבזק כי הוא מתכוון להטיל עליה את הקנס המקסימלי של 11.3 מיליון שקל בגין ניסיונות להכשיל לכאורה את הרפורמה בשוק התקשורת הקווית (השוק הסיטונאי). לבזק ניתן חודש להגיב על הטענות של משרד התקשורת.

הקנס מוטל על בזק בין השאר בשל ניסיון לשמר לקוחות שביקשו לעבור לאחת מספקיות האינטרנט בטרם הושלם המעבר, אי-עמידה בזמן שנקבע להעברת מנוי והקצאת כוח אדם קטן לטיפול בפניות מצד ספקי האינטרנט. בזק הודיעה לבורסה כי היא דוחה את הטענות על הסף. הקנס אינו מתייחס למחלוקת המרכזית בין בזק למשרד התקשורת בגין הכללת הטלפוניה הקווית ברפורמה הסיטונאית, ועל נושא זה עשויה בזק לספוג קנס נוסף של 11.3 מיליון שקל.

במקביל פנה אתמול מנכ"ל משרד התקשורת אבי ברגר לרשות ההגבלים העסקיים בבקשה לבדוק את התנהלותה של בזק. ברגר כתב לממונה על הגבלים עסקיים דיויד גילה כי התנהלותה של בזק מעלה חשש ממשי להתנהגות אנטי תחרותית ופגיעה במהלך התקין של השוק הסיטונאי. ברגר מציין רשימה של פרקטיקות בהם משתמשת בזק כדי לעכב לתפיסתו את השוק הסיטונאי, ובהם עיכוב משלוח טכנאים להתקנת תשתית אצל מנויים של ספקיות האינטרנט ומתן עדיפות בתיאום הטכנאי ללקוחות בזק.

הרפורמה הסיטונאית שיצאה לדרך ב-17 לפברואר מחייבת את בזק לאפשר גישה לתשתית האינטרנט שלה במחירים מפוקחים לספקי האינטרנט כמו סלקום, פרטנר או 018 אקספון. למעשה נדרשת בזק למכור לספקים חבילות תשתית במחיר מפוקח שאותם הם יכולים לשווק ללקוח הסופי. כך מתבטלת ההפרדה בין ספק אינטרנט לחברת התשתית והלקוח מקבל שירות מלא ממקור אחד.

הימים הראשונים של הרפורמה התאפיינו בתלונות רבות מצד הספקים על ניסיונות של בזק לחבל בתהליך. אולם בבזק טוענים כי לאחר חבלי הלידה הראשונים, שקיימים בכל תהליך, הרפורמה תפסה תאוצה וכבר מעל 25 אלף מנויים עברו לספקי האינטרנט.

בבזק טוענים לרדיפה מצד המנכ"ל ברגר שפועל בחודשים האחרונים כסמכות העליונה בהיעדר שר במשרד התקשורת. ברגר מגיע מתפקיד סמנכ"ל טכנולוגיות בפרטנר, ובבזק סבורים כי הוא רואה את הדברים אך ורק מהזווית של ספקי האינטרנט. גם סמנכ"ל הכלכלה במשרד התקשורת הרן לבאות , דמות מרכזית נוספת בעיצוב הרפורמה, מגיע מספק

אינטרנט, 018 אקספון. בזק סבורה גם שמאחורי המהלכים של ברגר ממשיך לעמוד שר התקשורת לשעבר גלעד ארדן. בחברה מאמינים כי ברגר מנצל את התקופה לפני כניסת שר התקשורת כדי לקבל החלטות דרמטיות בעצמו.

ב-17 למאי, יום ראשון הקרוב, ייחל השלב השני של הרפורמה במסגרתו יהפוך הממשק בין בזק לספקים לאוטומטי וכך המעבר של לקוחות לחבילות החדשות יהיה מהיר ופשוט יותר. כיום לוקח לעיתים מספר ימים לנייד מנוי לחבילות המשולבות. במקביל החל מתאריך זה אמורה בזק לאפשר לספקים להשתמש גם ברשת הטלפוניה הקווית שלה כדי למכור גם שירות זה ללקוח הסופי. אלא שבזק טוענת בתוקף כי לא ניתן לבצע טכנולוגית בלוח הזמנים המדובר ואינה מתכוונת לעמוד בדד-ליין שהוצב לה. בבזק גם מתנגדים עקרונית להחכרת הטלפוניה וטוענים כי אין הצדקה לכך כיוון שהמתחרים כמו פרטנר וסלקום כבר מציעים מוצר טלפוניה מקביל על גבי רשת האינטרנט.

מקור: כלכליסט

עוד בנושא - TheMarker

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73385
הצטרף: מאי 2005
שם מלא: ערן
נתן תודות: 648 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #84 


שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”