חיבור SCART
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
וכיצד זה סותר את מה שאמרתי מקודם על כך שההבדלים הם רק בסנכרון? ה RGB הוא אותו אות בדיוק. או שאתה רוצה להוסיף לסלט גם את RGBH ולהתווכח על הפולאריות של הגידים לסנכרון?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
Catskinner,
בגדול זה דומה, אבל לא זהה. ההבדלים לא מתבטאים אך ורק בסינכרון (ב-RGBcvS אותות הסינכרון מצוייות על אות הקומפוזיט שנמצא בכבל נפרד). ב-VGA התקן בד"כ מתחיל ברזולוצית VGA (כלומר 640 על 480 ב-60HZ), כאשר הסינכרון חיצוני.
אכן ניתן להמיר RGBcvS (האות שנמצא ב-SCART) כך שיעבור בכבל VGA (על ידי פיצול אותות הסינכרון, הפולריות שלהם וגם צורת האות - כי יש גם BILEVEL וגם TRILEVEL). מרבית המסכים לא יתמכו באות כזה בגלל שהסינכרון האנכי שלו מגיע איטי מדי...
בגדול זה דומה, אבל לא זהה. ההבדלים לא מתבטאים אך ורק בסינכרון (ב-RGBcvS אותות הסינכרון מצוייות על אות הקומפוזיט שנמצא בכבל נפרד). ב-VGA התקן בד"כ מתחיל ברזולוצית VGA (כלומר 640 על 480 ב-60HZ), כאשר הסינכרון חיצוני.
אכן ניתן להמיר RGBcvS (האות שנמצא ב-SCART) כך שיעבור בכבל VGA (על ידי פיצול אותות הסינכרון, הפולריות שלהם וגם צורת האות - כי יש גם BILEVEL וגם TRILEVEL). מרבית המסכים לא יתמכו באות כזה בגלל שהסינכרון האנכי שלו מגיע איטי מדי...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
עופר, במקרה הזה אתה טועה. הספציפיקציות המקוריות של ה VGA לא מציבות 640X480 כסף ובוודאי שלא 60HZ. הסנכרון של VGA מתחיל ב 31.5KHZ אם אני זוכר נכון ואולי זו הסיבה שננעלת על כך שהאות כל כך שונה מ RGB VIDEO (ב 60HZ אתה מתכוון כאן לקצב רענון מסך נכון? לא ל master clock). מאידך אני מקבל את דעתך שהפרדת אותות הסנכרון ושיטת האיפנון שלהן הוא הבדל משמעותי.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.