מבקש לקנות נגן בלו ריי איכותי

פורום נגני DVD ובלוריי - כאן נדבר על נגנים שמקבלים דיסקים פיזיים...
itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7438
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #21 

MarioMan כתב:
...
...
·

א. יש לזכור שה-DAC מבצע פעולה שמהיא יחסית מאוד טכנית. כמובן שיש הבדלים בין צ'יפים מדגמים שונים וחברות שונות אך מה שמשנה בעיקר זה התכנון החשמלי סביבם. בזה, עוד לא יצא לי לפגוש רסיבר או פרוססור (כיום בעליו של Marantz AV8801) שיכול לתת פייט ראוי, וזה לא מתייחס בכלל למוצרים מהליגה הגבוהה.

ב. יש DACים גם בפחות מ-1500$ שלא רק שברמתו של ה-95 אלא אפילו עדיפים עליו (בתור בעלים לשעבר של ה-95. לגבי ה-105 לא שמעתי אותו בחיי, אבל הצגת אותם באופן שווה לכאורה, כך שאני מניח מהטקסט שלדעתך הם פחות או יותר באותה הרמה בהיבט זה) באופן ניכר.

ג. בנוגע לסוגיית עיבוד של מקורות וידאו חיצוניים - יש ביצועים יותר טובים.

מסכים שביחס למחירו כחבילת All in one אבל אסור לחשוב אפילו לרגע שזה המכשיר האולטימטיבי בכל תחום בנפרד. כמכלול הוא מנצח והמחיר בהחלט מוצדק ואף לא יקר ביחס לתמורה, וזו הנקודה החשובה - כמכלול.
...
MarioMan
בוקר טוב

אתייחס לדברייך.

א. כמובן ש-DAC זה לא רק צ'יפ זה הרבה מעבר - כגון ספק כוח, וכפי שאמרת התכנון שלו.
לא ככ הבנתי את דברייך לגבי רסיברים ופרוססורים בסדרי גודל המחיר האילו...מה בדיוק נותן פייט? - אם כוונתך ל-95/105 שנשמע טוב "אנאלוגית" יותר מרסיברים עד 2500-3000$ - דעתי היא כמוך - ומניסיון השוואתי של כמה וכמה רסיברים שעברו אצלי ב-3+ שנים האחרונות מאז רכישת ה-OPPO 95 הראשון שלי מחבר טוב אני בהחלט בעמדתך.

ב. אני יכול לומר לך שהשוואתי 3 DACים ייעודים (עם ביקורות מעולות אגב) שעברו אצלי כאשר הראשון עלה 990$, השני עלה 1200$ והשלישי קרוב ל-2000$ (ומחברה מאוד מכובדת ומוערכת)...
ולאחר כמה וכמה סשנים - עדפתי את ה-OPPO (95) כמקור.
אני מניח שיש DACים אחרים "אולי" זולים יותר ומשובחים יותר...מחיר זה לא פקטור לכלום (בכל זאת לא בדקתי את כולם:wink: ).

אני באופן אישי בכיוון ל-DAC ייעודי משמעותי טוב יותר שגם עולה מן הסתם בהתאם-אין קסמים.:cry:

לגבי הצגתי "לכאורה" את ה-95 כזהה ל-105D - אני בכל אופן לעולם לא השוואתי- אך חבר טוב שאולי אשכנע אותו לרשום כאן ולספר את השוואתו וממציאיו יסכים לשחזר את כתביו כאשר השווה את ה-95 שיש לו וה-105 שהזמין - ולאחר מבחן השוואתי (במיוחד באודיו) הרגיש שום שינוי שגלוי לאוזן גם בהקשבה פרטנית במיוחד...לא שזה משנה למישהו או משהו - לאותו חבר יש ציוד שהרבה מאיתמו חולמים עליו ומן הסתם לא אפרט.
כאמור ה-105D נמכר לחבר יקר במיוחד באתר - שנהנה ממנו בכל רגע(Y) גילוי נאות- הייתי בשיקולים אני עצמי אם לרכוש אותו...בסופו של יום סירבתי בחיוך.

ג. כמובן שיש "מעבדים" טובים יותר - עדיין מה שקיים ב-95 ועל אחת כמה וכמה ב-105 בהחלט משובחים.
וליתר דברייך בהחלט(Y) (Y)

אפרופו קראתי בכמה מגזינים "נחשבים" שטוענים שישנו שיפור בבנייה של ה-105 לעומת ה-95 - ואולי על כן ישנו שיפור קליל בכל נושא האודיו האנאלוגי (ספק חזק יותר)...
אמנם במקומות אחרים שקראתי אנשים טוענים שלא מרגישים הבדלים וזה בהחלט מחזק את מה שחברי השווה...

בכל אופן לא משנה לכלום...
אני באופן אישי הייתי שמח (מאוד) שיהיה לי 105D בבית...אבל לא ברמה של MUST...

אכן נגן (גם ה-95 ובמיוחד ה-105)- כמו שידידנו אומר פנומנאלי.

SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3055
נתן תודות: 560 פעמים
קיבל תודות: 269 פעמים

שליחה #22 

itay123 כתב:

...
...
MarioMan
בוקר טוב

אתייחס לדברייך.

א. כמובן ש-DAC זה לא רק צ'יפ זה הרבה מעבר - כגון ספק כוח, וכפי שאמרת התכנון שלו.
לא ככ הבנתי את דברייך לגבי רסיברים ופרוססורים בסדרי גודל המחיר האילו...מה בדיוק נותן פייט? - אם כוונתך ל-95/105 שנשמע טוב "אנאלוגית" יותר מרסיברים עד 2500-3000$ - דעתי היא כמוך - ומניסיון השוואתי של כמה וכמה רסיברים שעברו אצלי ב-3+ שנים האחרונות מאז רכישת ה-OPPO 95 הראשון שלי מחבר טוב אני בהחלט בעמדתך.

ב. אני יכול לומר לך שהשוואתי 3 DACים ייעודים (עם ביקורות מעולות אגב) שעברו אצלי כאשר הראשון עלה 990$, השני עלה 1200$ והשלישי קרוב ל-2000$ (ומחברה מאוד מכובדת ומוערכת)...
ולאחר כמה וכמה סשנים - עדפתי את ה-OPPO (95) כמקור.
אני מניח שיש DACים אחרים "אולי" זולים יותר ומשובחים יותר...מחיר זה לא פקטור לכלום (בכל זאת לא בדקתי את כולם:wink: ).

אני באופן אישי בכיוון ל-DAC ייעודי משמעותי טוב יותר שגם עולה מן הסתם בהתאם-אין קסמים.:cry:

לגבי הצגתי "לכאורה" את ה-95 כזהה ל-105D - אני בכל אופן לעולם לא השוואתי- אך חבר טוב שאולי אשכנע אותו לרשום כאן ולספר את השוואתו וממציאיו יסכים לשחזר את כתביו כאשר השווה את ה-95 שיש לו וה-105 שהזמין - ולאחר מבחן השוואתי (במיוחד באודיו) הרגיש שום שינוי שגלוי לאוזן גם בהקשבה פרטנית במיוחד...לא שזה משנה למישהו או משהו - לאותו חבר יש ציוד שהרבה מאיתמו חולמים עליו ומן הסתם לא אפרט.
כאמור ה-105D נמכר לחבר יקר במיוחד באתר - שנהנה ממנו בכל רגע(Y) גילוי נאות- הייתי בשיקולים אני עצמי אם לרכוש אותו...בסופו של יום סירבתי בחיוך.

ג. כמובן שיש "מעבדים" טובים יותר - עדיין מה שקיים ב-95 ועל אחת כמה וכמה ב-105 בהחלט משובחים.
וליתר דברייך בהחלט(Y) (Y)

אפרופו קראתי בכמה מגזינים "נחשבים" שטוענים שישנו שיפור בבנייה של ה-105 לעומת ה-95 - ואולי על כן ישנו שיפור קליל בכל נושא האודיו האנאלוגי (ספק חזק יותר)...
אמנם במקומות אחרים שקראתי אנשים טוענים שלא מרגישים הבדלים וזה בהחלט מחזק את מה שחברי השווה...

בכל אופן לא משנה לכלום...
אני באופן אישי הייתי שמח (מאוד) שיהיה לי 105D בבית...אבל לא ברמה של MUST...

אכן נגן (גם ה-95 ובמיוחד ה-105)- כמו שידידנו אומר פנומנאלי.
...
שלום לכולם

פתחתי כאן שרשור
אבל כאן ארחיב מעט יותר
-מצטער על סגנון הכתיבה הרצוף כי ככה זה זורם אצלי מהראש
העשה מעט סדר -בתמונה לפחות אחכ יגיעו מה ומי
יש לי OPPO-105D

ברשותי 4 בלו ריי נוספים ושונים והיקר ואיכותי ביותר בסדר יורד

PIONEER BDP-LX08
SONY BDP-S350
BDP-S490
BDP-S370

אף אחד מהם לא מתקרב לתמונה שלך ה OPPO105D !
בלי כיול כלל או הפעלת הדרבי שהוא גירסה שונה מהגירסה הקטנה שנמכרה
5000 זה זהה לגירסה עם עידכון כשהיה עי החברה כמו מכשיר נפרד שלהם
ניתן להוציא מהדרבי בHDMI 1
או HDMI 2 ללא דרבי רק המעבד עצמו חשוב לציין מכוון שאפשר לך לבחון את תמונה נטו -בלי דרבי

כלי הבחינה שלי הם מקרן סוני 30ES ופלסמה פנסוניק 58V10

בדקתי את האופו ישירות מול המקרן +הפלסמה בחיבור ישיר ללא מעבר דרך הרסיבר 83 של פיוניר
יאמר לזכות הפיוניר שהוא מעביר תמונה בלי איבוד כמעט אבסולוטי אם כי ראיתי מעט הבדל טיפה זכרתי וליתר בטחון רשמתי מה ומי בנפרד בצד

הבדלים אלו כל כך קטנים שאין ליחס להם חשיבות יתרה -כי בכל זאת אנחנו צרכים את הרסיבר אבל אופו גם יחסו לזה בנפרד
שתי יצאות המאפשרות אחת לתמונה טהורה
ויציאה אחרת לאודיו טהור

ראיתי את הOPPO105D עם מסך קורו LH6090 ללא דרבי לפני כמה חודשים ואני אומר לכם מי שיש לו את זה לא צריך כלום מעבר לכך

בהשוואה ישירה שעשיתי עם כל המכשרים לאחר שכוילו באותם פרמטרים בדיוק
כמו טווח תמונה RGB אוטו או 4:4:2 או 4:4:4 או RGB 0-255 התוצאות היו שונות

האופו בכיול אוטומטי היה מדהים ללא צורך להכנס לכל פרמטר בנפרד לאור העובדה שיש ליחס את החשיבות לאופי הסרט אי העברה
איזו דחיסהה כן קובעת את האיכות של המסטר או רימסטר של גבי אותו סרט
השתמשתי לצורך העניין בדיסק בלו רי זה בכל פעם שנבדקו המכשרים

אחד על האופו אחד על כל אחד מהמכשרים שצוינו למעלה כל אחד בתורו -סרט צולם ב70ממ צלילי המוסיקה אינו מבחינתי איזה ראפראנס אבל יש לי כפול יכלתי לבדוק ממש על המקום

כולם חוברו לפיוניר 83 עם כבלים זהים אחידים -יכלתי להעביר מיד ולראות מה ומי באותו שניה אחרי היחסית מעבר לאט בין הכניסות

וגם אותם קבצים של סטרימר שאגע אחכ

גם במקרן וגם בפלסמה האופו שידר תמונה יותר חדה בצורה ברורה ללא שינוי בשום פרמטר במקרן/טלויזיה

בעיקר
הצללות בין חושך לאור ופרטים בתוך החושך שנעלמים לא מעט תלוי באיכות המסך מצד אחד או איכות השידור מצד אחר

איכות האדום היתה מדהימה ירוק צהוב הלבן בשלג
תנועה במהירות גבוהה או זוית הטהית המצלמה עם הקרנה מצד לצד
יוצרת לפעמים הרגשה של חוסר אחידות בתמונה

האופו עבר אצלי את המבחן בגדול

BDP-LX08 היוקרתי של פיוניר הוא למעשה אחד לאחד פיוניר LX71 באריזה שונה
לא הצליח להגיע לרמה של תנועה חדות עומק צבעים או גרעניות בתמונה שהיא אחת המעלות המדהמות של הפיוניר לעומת סוני
האופו הראה תמונה מדהימה לא פחות עם מינמום על אותו דיסק ללא גרעניות בולטת לעומת הבלוי רי של סוני
שהטוב מבנהם הוא 350
ה490 מתאים מאד לטלויזית LED דווקא יש קורלציה מצויינת בין 490 למסך סמסונג 40" LCD או לפנסוניק פלסמה

אחרי כל ההשוואות המתבקשות ממש שקיבלתי את המכשיר לפני כמה חודשים

בקשר למחיר הוא היה בזמן שהדולר היה 3.45 עד 3.5 בלתי הוספה של מולטי זון ששלמתי עליו כנראה סתם

אחרי שיפור הקושחה מבחור הסיני אני מצליח לראות ISO BDMV דרך הסטרימר - עולה בערך 80 דולר נוספים וכל פעם ניתן להתעדכן בזה בחינם לאחר שקנית פעם אחת את המפתח

בפעם הבאה ארחיב על התמונה
יכולות הסטרימר
יכולות קראית בלורי מלא בהורדה מהרשת וכוכו
יכולות DAC כאן יש לי לספר לכם הפתעה לטובה
יכולות חיבורים שונים כולל סטרימר נוסף אליו ולשםר עי כך את התמונה
יכולות סאונד כמכשיר אודיו מוול כלים כבדים שיש ברשותי
יכולת רשת ביתית -משיכת סרטים ממחשב תיקיות וכו
יכולות DSD
יכולת זרימת תוכן YOUTUB וכו
ועוד הרבה הרבה
מה שלא יספרו לכם בשום מקום
כי זה אצלי תחת הידים
ואם לא היה טוב מיד הייתי מגיב כמו שהגבתי על הטלויזה AS670

או שאני נותן צלש או טרש

ואופו צלש הגבוהה ביותר

בברכה

·

alonwa
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 99
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #23 

@carmonle
·
למי ששאל לגבי הקושחה הסינית. חפש oppo jailbreak firmware ב-ebay ותמצא אותה. מעבר לתמיכה בבלוריי מכל האיזורים (תמיכה ב-DVD מכל האיזורים אפשר להשיג בחינם), הקושחה תומכת גם בנגינה (עם תפריטים מלאים) של קבצי ISO (בלוריי ו-DVD) או תיקיות BDMV של בלוריי וכן בעקיפת הגנת Cinavia. עובד מעולה ומומלץ.

שלח תגובה

חזור אל “נגני DVD/בלוריי”