חוסר אחידות - פסים כהים על המסך
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
הסיבות לפסים האלה מגוונות וכבר טחנו פה את הנושא הזה ומה גורם לזה.
נכון, הלוואי והיצרנים היו מקפידים על שיטות הרכבה טובות יותר והיו משתמשים בחומרים איכותיים יותר, אך בפועל, במציאות, יש בהמון מסכים פסים. לפעמים זה בולט יותר ולפעמים זה כמעט לא נראה לעין. תלוי ביצרן, תלוי בדגם ותלוי במסך הספציפי - אחד יכול להיות טוב יותר ואחר פחות.
שורה תחתונה - אם זה מפריע ללקוח, כל הסיבות לא רלוונטיות. מפריע? צריך להחליף או לבטל את העסקה (או להחליט להבליג ולחיות עם זה). בכל מדינה מודרנית הלקוח רשאי להחליט שהמוצר לא עומד בציפיות שלו, להחזיר אותו ולקבל זיכוי מלא. רק פה בארץ, מדינת עולם שלישי, זה מאבקי כוחות וצריך לתפוס בלמפה כדי לקבל את השירות הכי בסיסי שיש. (לא אומר שזה מה שיורוקום עושים, אלא סתם באופן הכי כללי שיש)
נכון, הלוואי והיצרנים היו מקפידים על שיטות הרכבה טובות יותר והיו משתמשים בחומרים איכותיים יותר, אך בפועל, במציאות, יש בהמון מסכים פסים. לפעמים זה בולט יותר ולפעמים זה כמעט לא נראה לעין. תלוי ביצרן, תלוי בדגם ותלוי במסך הספציפי - אחד יכול להיות טוב יותר ואחר פחות.
שורה תחתונה - אם זה מפריע ללקוח, כל הסיבות לא רלוונטיות. מפריע? צריך להחליף או לבטל את העסקה (או להחליט להבליג ולחיות עם זה). בכל מדינה מודרנית הלקוח רשאי להחליט שהמוצר לא עומד בציפיות שלו, להחזיר אותו ולקבל זיכוי מלא. רק פה בארץ, מדינת עולם שלישי, זה מאבקי כוחות וצריך לתפוס בלמפה כדי לקבל את השירות הכי בסיסי שיש. (לא אומר שזה מה שיורוקום עושים, אלא סתם באופן הכי כללי שיש)
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
אני לא חושב ש-"לא עומד בציפיות הלקוח" צריך להיות סיבה להחלפה בכל מקרה או בכל סוג מוצר. הבעיה במסכים האלה היא שזה לא מפורסם ע"י היצרנים, ושבגלל שביחידות שונות הבעיה מופיעה ברמות שונות, גם בדיקה מעמיקה בחנות לא נותנת אינדיקציה למה תקבל בפועל.
הייתי רוצה לראות איך היצרנים היו מסתדרים אם היו מחייבים אותם לפרסם את העניין.
assi99: אם התחליף סובל מאותה בעיה, תתעקש שיחליפו עוד פעם, או שתבטל עסקה ואל תסכים לשלם "קנס".
הייתי רוצה לראות איך היצרנים היו מסתדרים אם היו מחייבים אותם לפרסם את העניין.
assi99: אם התחליף סובל מאותה בעיה, תתעקש שיחליפו עוד פעם, או שתבטל עסקה ואל תסכים לשלם "קנס".
עדכון: יורוקום היו אצלי היום בבוקר והחליפו את הטלויזיה.
מילה טובה על השירות: ביום רביעי התקשרתי לדווח על התקלה, ביום חמישי כבר היה אצלי טכנאי שאישר החלפה, ביום ראשון התקשרו לתאם, וביום שני בבוקר, היום, כבר החליפו.
ואיך רואים? יותר טוב, זה לא כמו כמו קודם שהפסים היו ברורים. אבל עדיין, זה לא חלק לגמרי, אם מסתכלים טוב, בסצינות רגישות, אז רואים פסים. הטכנאי אמר לי לחכות שבועיים וזה יסתדר (אולי הטלויזיה תסתדר או אצלי בראש...).
אני מקווה שזה מספיק טוב ואם לא מחפשים אז לא רואים. נריץ כמה ימים ונראה.
מילה טובה על השירות: ביום רביעי התקשרתי לדווח על התקלה, ביום חמישי כבר היה אצלי טכנאי שאישר החלפה, ביום ראשון התקשרו לתאם, וביום שני בבוקר, היום, כבר החליפו.
ואיך רואים? יותר טוב, זה לא כמו כמו קודם שהפסים היו ברורים. אבל עדיין, זה לא חלק לגמרי, אם מסתכלים טוב, בסצינות רגישות, אז רואים פסים. הטכנאי אמר לי לחכות שבועיים וזה יסתדר (אולי הטלויזיה תסתדר או אצלי בראש...).
אני מקווה שזה מספיק טוב ואם לא מחפשים אז לא רואים. נריץ כמה ימים ונראה.
אז, כמו שכתבתי, יורוקום החליפו לי את הטלויזיה לפני כשבועיים. המצב עכשיו יותר טוב מאשר קודם, אבל עדיין, יש בעיה של אחידות (vertical banding) וזה מעצבן קצת.
ממה שאני קורא, כנראה בכל מסך תהיה כזאת בעיה ברמה מסויימת.
למרות שבמסך הקודם שלי LCD של LG 47lh50yr לא היתה בעיה של אחידות,
ואתמול הסתכלתי על ה LCD אצל ההורים שלי, 47 של Sansui שזה מסך פשוט שממש לא אמור להשתוות ל AS700, ואין שם בעיית אחידות.
אז מה דעתכם,
ככה זה עם LED?
ככה זה עם AS700?
רק עניין של מזל?
לנסות להתרגל וזהו?
ואתמול הסתכלתי על ה LCD אצל ההורים שלי, 47 של Sansui שזה מסך פשוט שממש לא אמור להשתוות ל AS700, ואין שם בעיית אחידות.
אז מה דעתכם,
ככה זה עם LED?
ככה זה עם AS700?
רק עניין של מזל?
לנסות להתרגל וזהו?
אולי זו יותר בעיה במסכים עם תאורה צידית, אבל אני לא יודע בוודאות. נסה לפתוח שרשור חדש עם AS700 בכותרת, או פנסוניק 2014, כדי לאסוף חוות דעת מאנשים עם הדגם. בדוק גם פורומים בחו"ל. אם תמצא שיש למישהו מסך כזה עם אחידות פחות גרועה, תדע שיש על מה להאבק. נסה גם לעבור בחנויות לראות מסכי תצוגה מהדגם הזה ודגמים קרובים. אולי ה-AS6xx פחות גרועים?
LCD למיניו זו טכנולוגיה פגומה מהותית. במסך אצלי (לא פנסוניק), אחרי החלפה לדגם אחר, זה עדיין קיים, אבל בצורה מפוזרת יותר ופחות ברורה. אז זה עובר, בערך. הבעיה המרכזית עכשיו עברה למוקד אחר: שחורים/זוויות צפיה.
אני מקווה שבעוד כמה שנים OLED ישתפר ויהפוך למיינסטרים. אם לא זה, נקווה שיהיו LCDים עם שיפור בבקרת איכות/איכות ההרכבה, ועם FALD ראוי. זה, בצירוף IPS, אולי יהיה פתרון סביר עד ש-OLED או QDLED יבשילו.
LCD למיניו זו טכנולוגיה פגומה מהותית. במסך אצלי (לא פנסוניק), אחרי החלפה לדגם אחר, זה עדיין קיים, אבל בצורה מפוזרת יותר ופחות ברורה. אז זה עובר, בערך. הבעיה המרכזית עכשיו עברה למוקד אחר: שחורים/זוויות צפיה.
יש לי 55AS670 גם עם מסך מלוכלך ופתחתי שרשור שלם על כך תראהjtk כתב:אולי זו יותר בעיה במסכים עם תאורה צידית, אבל אני לא יודע בוודאות. נסה לפתוח שרשור חדש עם AS700 בכותרת, או פנסוניק 2014, כדי לאסוף חוות דעת מאנשים עם הדגם. בדוק גם פורומים בחו"ל. אם תמצא שיש למישהו מסך כזה עם אחידות פחות גרועה, תדע שיש על מה להאבק. נסה גם לעבור בחנויות לראות מסכי תצוגה מהדגם הזה ודגמים קרובים. אולי ה-AS6xx פחות גרועים?
LCD למיניו זו טכנולוגיה פגומה מהותית. במסך אצלי (לא פנסוניק), אחרי החלפה לדגם אחר, זה עדיין קיים, אבל בצורה מפוזרת יותר ופחות ברורה. אז זה עובר, בערך. הבעיה המרכזית עכשיו עברה למוקד אחר: שחורים/זוויות צפיה.אני מקווה שבעוד כמה שנים OLED ישתפר ויהפוך למיינסטרים. אם לא זה, נקווה שיהיו LCDים עם שיפור בבקרת איכות/איכות ההרכבה, ועם FALD ראוי. זה, בצירוף IPS, אולי יהיה פתרון סביר עד ש-OLED או QDLED יבשילו.
...
גם אמרו לי קרובה לAS700
·
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
במסכי ליד יש עננות וזליגות אור .assi99 כתב:אז, כמו שכתבתי, יורוקום החליפו לי את הטלויזיה לפני כשבועיים. המצב עכשיו יותר טוב מאשר קודם, אבל עדיין, יש בעיה של אחידות (vertical banding) וזה מעצבן קצת.
אז מה דעתכם,
ככה זה עם LED?
ככה זה עם AS700?
רק עניין של מזל?
לנסות להתרגל וזהו?...
אבל מה שאתה מתאר שיש לך על המסך לא אמור להיות !
למה להתרגל למשהו שלא אמור להופיע על המסך .
·
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"