עזרה בכיוון טורנס

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
ItamarMadlal פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
הצטרף: דצמבר 2014

שליחה

אהלן חברים !
קניתי טורנס 146 MK5 שהוא מדהים! אבל יש לו בעית כיוון קטנה
מה שקורה - כשהוא מנגן את הרצועה האחרונה בתקליט הוא עושה סטופ והמנוף עולה, כאילו הגיע לסוף התקליט..
צריך לכוון את זה כדי שזה יקרה בשלב טיפה יותר מאוחר.
מישהו יכול להסביר לי איך בבקשה?

צירפתי תמונה של השלב בוא הוא נעצר.

ניסיתי להחזיר אותו לנגן - ידנית אחרי הנקודה שבה הוא קופץ לבד (ממש לפני המדבקה ) והוא המשיך "לנגן" עד המדבקה של התקליט
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
הצטרף: פברואר 2012

שליחה

ברוך הבא. (f)

חדשות לא טובות. מה ששולט בהרמת הזרוע במיקום הנכון הוא חיישן השראה. המכניזם הזה, גם כשהוא חדש, תלוי על כרעי תרנגולת ונשען על מרווחים מאוד מדויקים בין חלקי החיישן. בפטפון ישן ההשראה נבנית לאורך זמן ארוך יותר בעת הניגון. הזזה ידנית ומהירה של הזרוע משבשת את תגובות המכניזם על אף הרושם שהוא תקין.

טרימר שקיים במעגל המודפס בתחתית הפטפון שולט ברגישות חיישן ההשראה ותזמון המנגנון, אך הוא בד"כ מאוד רגיש לנגיעות הקלילות ביותר - וכוונו דורש מגוון מכשור אלקטרוני שאינו נפוץ בכל בית.

אחד 'הטריקים' כדי לעקוף את הבעיה הוא לסובב מעט את פיסת הברזל שמותקנת על ציר הזרוע מלמטה, כדי שתיחשף במלואה אל מול החיישן מעט מוקדם\מאוחר יותר. המטרה היא לייצר השראה מלאה בנקודת מיקום זרוע שונה בניסיון לשלוט בתזמון שחרור הממסר האחראי להרמת הזרוע. זהו הליך מורכב יחסית של המון ניסוי וטעייה.

בקיצור, הסיכוי לפתרון הבעיה בתיקון עצמי - קלוש. קיים סיכוי גבוה יותר שייגרם נזק נוסף. אני מציע שתיקח את הפטפון למישהו שיש לו ידע, כלים וניסיון בטיפול במנגנון הזה. נסה לדבר עם יאיר פורמן, דודו אלוני, או מישהו אחר באזור מגוריך.

רונן-ש
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 291
הצטרף: דצמבר 2013

שליחה

אם עדיין לא הסתדרת, צור איתי קשר.
רונן
054-4644757

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”