בעיה בהרחבה של ערוץ 10
בתור פתרון זמני להרחבה של ערוץ 10.
מי שמותקן לו התוסף של "רשת", יכול להעתיק את הקובץ settings.xml מתיקיית addon_data של התוסף "רשת":
userdata\addon_data\plugin.video.reshet.video
את הקובץ צריך להעתיק (במקום הקובץ הקיים) לתוך תיקיית addon_data של התוסף "ערוץ 10":
userdata\addon_data\plugin.video.ilten
מי שמותקן לו התוסף של "רשת", יכול להעתיק את הקובץ settings.xml מתיקיית addon_data של התוסף "רשת":
userdata\addon_data\plugin.video.reshet.video
את הקובץ צריך להעתיק (במקום הקובץ הקיים) לתוך תיקיית addon_data של התוסף "ערוץ 10":
userdata\addon_data\plugin.video.ilten
Re: האיכות לא תלויה בנו
לא יודע אם זה נכון מה שאתה אומר למה אם תכניס לאתר של מאקו TV ותבחר תוכנית ותלחץ HD התוכניות תראה באיכות הרבה יותר טובה מהפלאג של XBMC...voguemaster כתב:זה מה שהם מגישים גם באתר וגם באפליקציות - חלק מהתכנים ב-SD וחלק קטן ב-HD (יש כמה כאלה במאקו לדוגמא).
עד שהם לא יתעוררו ויבינו שדווקא לוטאבלטים וטלפונים צריך איכות גבוהה יותר אנחנו נמשיך לסבול.
אגב, XBMC בד"כ מתחיל בלבחור את ה-BITRATE והרזולוציה הגבוהים ביותר ורק אם יש בעיה להזרים הוא מנסה נמוכים יותר.
למי שלא יודע - באופן עקרוני מסכים של טאבלטים, טלפונים ומחשבים לא מבצעים POST PROCESSING על התמונה שמתקבלת ולכן רואים את כל ה-ARTIFACTS והפיקסליזציה. זה בניגוד לטלוויזיות שתמיד מבצעות איזשהו POST PROCESSING וגורמות לתמונה להיראות טיפה טוב יותר..
ההבדל בין לראות את הפרקים על הנקסוס 7 שלי לעומת הפיליפס 42 אינץ' הפשוטה שלי הוא די גדול לטובת הטלוויזיה....
·
- voguemaster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 173 פעמים
אין קשר בין מאקו לרשת וערוץ 10
מאקו זנחו את APPLICASTER ומגישים את התוכן באותה הצורה כמו האתר (בדוק). בלי קשר, מאקו גם מדי פעם מעלים וידאו באיכות HD בעוד שרשת לא עושה את זה וגם ערוץ 10 לא (כי APPLICASTER לא עושה את זה). אני מודה שלא הבנתי למה רק חלק מהדברים במאקו הם ב-HD בעוד שהשאר לא אבל כנראה שיש שם איזה מערכת שיקולים והחלטות.
אני מאתגר אותך למצוא וידאו במאקו שבאתר מופיע כ-HD ובתוסף מאקו לא.
מי שלא מאמין לי לגבי רזולוציית הוידאו מרשת וערוץ 10 מוזמן לבדוק את זה בעצמו ולחזור עם התוצאות (אבל לא נוסח "נראה לי בעין שזה טוב יותר" - נא לספק רזולוציה + BITRATE). ספקית התוכן של רשת מגישה וידאו ב-640x480 בקצב של 384kbps לאחרונה שבדקתי (אפשרי שהשתדרגו מאז, לא יודע
).
אני מאתגר אותך למצוא וידאו במאקו שבאתר מופיע כ-HD ובתוסף מאקו לא.
מי שלא מאמין לי לגבי רזולוציית הוידאו מרשת וערוץ 10 מוזמן לבדוק את זה בעצמו ולחזור עם התוצאות (אבל לא נוסח "נראה לי בעין שזה טוב יותר" - נא לספק רזולוציה + BITRATE). ספקית התוכן של רשת מגישה וידאו ב-640x480 בקצב של 384kbps לאחרונה שבדקתי (אפשרי שהשתדרגו מאז, לא יודע
- voguemaster
-
- חבר ותיק

·avigdork כתב:בערוץ 10 דרך התוסף. בדקתי עכשיו את "אחת אפס אפס" פרק 5, זה מופיע כ-HD 720p....
אגב אביגדור, XBMC מסמן תוכן כ-720 במסך הנתונים או בזמן הניגון על כל תוכן שעולה מ-480 שורות. כלומר, גם וידאו עם 560 שורות יהיה רשום כ-720. הסטרים שהראית יותר איכותי מהסטרים הממוצע ללא ספק אבל עדיין אי אפשר להשוות אותו ל-720P אמיתי.
אם תיכנס לתוסף של מאקו לסדרה "להיות איתה" אפשר לראות שם דוגמאות קלאסיות של וידאו ב-720P אמיתי עם BITRATE טוב. ממש איכותי וזה ניכר לעין לחלוטין.
למעשה, כל התכנים של מאקו מוגשים ב-1280x720 אבל לא כולם התחילו במקור מרזולוציה כזו אז לא כולם איכותיים.
תשמע לא צריך עין חדה כדי להבחין באיכות.voguemaster כתב:·......
אגב אביגדור, XBMC מסמן תוכן כ-720 במסך הנתונים או בזמן הניגון על כל תוכן שעולה מ-480 שורות. כלומר, גם וידאו עם 560 שורות יהיה רשום כ-720. הסטרים שהראית יותר איכותי מהסטרים הממוצע ללא ספק אבל עדיין אי אפשר להשוות אותו ל-720P אמיתי.
אם תיכנס לתוסף של מאקו לסדרה "להיות איתה" אפשר לראות שם דוגמאות קלאסיות של וידאו ב-720P אמיתי עם BITRATE טוב. ממש איכותי וזה ניכר לעין לחלוטין.
למעשה, כל התכנים של מאקו מוגשים ב-1280x720 אבל לא כולם התחילו במקור מרזולוציה כזו אז לא כולם איכותיים....
ניגנתי את הכוכב הבא במאקו TV וניגנתי את הכוכב הבא עונה 2 פרק 1 באתר בלחיצת כפתור שם על HD שיש שם והאיכות גבוהה הרבה יותר מזו שבXBMC
·
- benny123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6115
- נתן תודות: 574 פעמים
- קיבל תודות: 994 פעמים
טוב במאקו יש ברדק
התוסף מושך ברזולוציות נמוכות למול האתר שמושך ב-HD
הנה ההוכחות
זה מהאתר:
חי בלילה עונה 1 פרק 20:
http://makostore-vh.akamaihd.net/i/VOD/ ... aster.m3u8
זה מהתוסף:
http://makostore2-vh.akamaihd.net/i/VOD ... aster.m3u8
עושה רושם שבהסנפה ידנית של הלינקים ניתן לראות כי מאקו מביאים רזולוציה של HD באמצעות הרצת F4M
כאשר התוסף מושך גג רזולוציה של 640 על 360 ובאתר הלינק מגיע באיכות 1280 על 720...
שווה בדיקה מה ניתן לעשות בכדי להכריח את התוספים כן להציג מקסימום רזולוציה גם אם זה פענוח של F4M שידוע שמושך את המקסימום תמונה לפי הפס אינטרנט של המשתמש קצה.
התוסף מושך ברזולוציות נמוכות למול האתר שמושך ב-HD
הנה ההוכחות
זה מהאתר:
חי בלילה עונה 1 פרק 20:
http://makostore-vh.akamaihd.net/i/VOD/ ... aster.m3u8
זה מהתוסף:
http://makostore2-vh.akamaihd.net/i/VOD ... aster.m3u8
עושה רושם שבהסנפה ידנית של הלינקים ניתן לראות כי מאקו מביאים רזולוציה של HD באמצעות הרצת F4M
כאשר התוסף מושך גג רזולוציה של 640 על 360 ובאתר הלינק מגיע באיכות 1280 על 720...
שווה בדיקה מה ניתן לעשות בכדי להכריח את התוספים כן להציג מקסימום רזולוציה גם אם זה פענוח של F4M שידוע שמושך את המקסימום תמונה לפי הפס אינטרנט של המשתמש קצה.
- voguemaster
-
- חבר ותיק

איך אני אוהב שאתה כותב בלי לבדוק את עצמך
ניסיתי את שני הלינקים שלך ועשיתי SCREENSHOT לשניהם. שים לב לראשון, מהאתר. נלקח ע"י SNIPPING TOOL ונשמר כ-PNG כדי לא לאבד מידע.
תגיד לי עכשיו - זה נראה לך כמו פאקינג HD???? אז מה אם כתוב 1280x720 - אתה יכול לראות פיקסליזציה מטורפת בתוכן הזה. רואים בבירור שהוא עבר UPSCALE מטורף. לא צריך להיות גאון גדול כדי לראות את זה.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/834 ... i_site.PNG
בכוונה שמתי לינק ל-DROPBOX כדי שהאתר (HT) לא יקלקל את התמונה. שמור אותה לדיסק ותראה. עאלק HD.[/b]
תגיד לי עכשיו - זה נראה לך כמו פאקינג HD???? אז מה אם כתוב 1280x720 - אתה יכול לראות פיקסליזציה מטורפת בתוכן הזה. רואים בבירור שהוא עבר UPSCALE מטורף. לא צריך להיות גאון גדול כדי לראות את זה.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/834 ... i_site.PNG
בכוונה שמתי לינק ל-DROPBOX כדי שהאתר (HT) לא יקלקל את התמונה. שמור אותה לדיסק ותראה. עאלק HD.[/b]
- voguemaster
-
- חבר ותיק

והתמונה השניה מהתוסף
שים לב טוב - בנתוני הוידאו כתובה הרזולוציה והיא כאמור 640x360 כמו שכתבת.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/834 ... _addon.PNG
קל מאוד לראות מה קורה כאן - דרך האתר הם מבצעים UPSCALE של התוכן המקורי ומגישים אותו ב-720P. זה לא אומר שהוא כזה במקור וזה כל העניין! כשאתה פותח תוכן שהוא HD אמיתי זה ניכר מיד לעין ובלי שום ויכוחים.
כשאתה פותח את הפרקים של "להיות איתה" דרך התוסף אתה רואה ישר שכמעט ואין פיקסליזציה וה-BITRATE מעולה.
אגב, כשאני עושה את ההשוואות האלה אני בודק על מסך מחשב ולא על טלוויזיה כי כידוע טלוויזיה נועדה להחליק ARTIFACTים של וידאו לא טוב.
בקיצור - לא שוכנעתי. כל אחד יכול להאמין במה שבא לו אבל האמת ברורה. רוב התוכן הוא לא ב-HD וזה חבל. אם הם היו טורחים לבצע את העבודה שלהם כמו שצריך או לא מתקמצנים במקום לנסות לעבוד על המשתמשים בעיניים (תרתי) אז מצבנו היה טוב.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/834 ... _addon.PNG
קל מאוד לראות מה קורה כאן - דרך האתר הם מבצעים UPSCALE של התוכן המקורי ומגישים אותו ב-720P. זה לא אומר שהוא כזה במקור וזה כל העניין! כשאתה פותח תוכן שהוא HD אמיתי זה ניכר מיד לעין ובלי שום ויכוחים.
כשאתה פותח את הפרקים של "להיות איתה" דרך התוסף אתה רואה ישר שכמעט ואין פיקסליזציה וה-BITRATE מעולה.
אגב, כשאני עושה את ההשוואות האלה אני בודק על מסך מחשב ולא על טלוויזיה כי כידוע טלוויזיה נועדה להחליק ARTIFACTים של וידאו לא טוב.
בקיצור - לא שוכנעתי. כל אחד יכול להאמין במה שבא לו אבל האמת ברורה. רוב התוכן הוא לא ב-HD וזה חבל. אם הם היו טורחים לבצע את העבודה שלהם כמו שצריך או לא מתקמצנים במקום לנסות לעבוד על המשתמשים בעיניים (תרתי) אז מצבנו היה טוב.
- voguemaster
-
- חבר ותיק

ועכשיו לכוכב הבא
·koby50 כתב:תשמע לא צריך עין חדה כדי להבחין באיכות.......
ניגנתי את הכוכב הבא במאקו TV וניגנתי את הכוכב הבא עונה 2 פרק 1 באתר בלחיצת כפתור שם על HD שיש שם והאיכות גבוהה הרבה יותר מזו שבXBMC
·...
קובי יקר, הנה SCREENSHOTים מהאתר עצמו, פעם בלי HD ופעם עם HD (אחרי שהתקנתי את התוסף הקסום שלהם).
שים לב היטב, ללא HD:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/834 ... non_hd.PNG
ועם HD מופעל:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/834 ... ith_hd.PNG
תגיד לי - זה נראה לך HD??? אתה רואה את כמות הפיקסליזציה שיש שם למרות שה-HD מופעל ומסומן? אתה יכול לראות בבירור שאין ממש הבדל בין גרסה 1 לגרסה 2. אין גרסת HD לתוכן הזה.
לכל המסופקים - הבדיקה נעשתה אצלי בעבודה שם החיבור לרשת קבוע ב-50 מגהביט סימטרי.
- voguemaster
-
- חבר ותיק

אני רוצה לסכם
האתרים האלה לא מגישים תוכן HD, כמעט בכלל לא. לפעמים, כן. גם את ה-SD שהם מגישים הם מבצעים לו UPSCALE לפעמים (ניתן ללחוץ O ב-XBMC בזמן ניגון כדי לראות את הרזולוציה).
צאו מזה - אין הבדל בין האתר לבין האפליקציה. גם לא סביר שיהיה הבדל עם היכולות של מכשירים ניידים של היום. הם פשוט שומרים את הכל כ-SD די מעפן וזהו. אולי המצלמות שלהם כאלה, אני לא יודע. אולי הם מתקמצנים על ה-STORAGE.
אולי המצלמות שלהם מקליטות ב-INTERLACE (יש כאלה מצלמות) והם צריכים לבצע DEINTERLACE על התוכן מה שידוע שעלול להיות בעייתי ולגרום לדברים להיראות פחות טוב. ד"א, למה INTERLACE? שימו לב שכל התוכן בעידן+ משודר ב-INTERLACING. לדעתי זה לא משהו שעושים בעידן+ אלא התוכן המקורי הוא כזה.
בקיצור - שישדרגו את הטכנולוגיה שלהם. אל תנסו למצוא רוחות רפאים איפה שאין.
צאו מזה - אין הבדל בין האתר לבין האפליקציה. גם לא סביר שיהיה הבדל עם היכולות של מכשירים ניידים של היום. הם פשוט שומרים את הכל כ-SD די מעפן וזהו. אולי המצלמות שלהם כאלה, אני לא יודע. אולי הם מתקמצנים על ה-STORAGE.
אולי המצלמות שלהם מקליטות ב-INTERLACE (יש כאלה מצלמות) והם צריכים לבצע DEINTERLACE על התוכן מה שידוע שעלול להיות בעייתי ולגרום לדברים להיראות פחות טוב. ד"א, למה INTERLACE? שימו לב שכל התוכן בעידן+ משודר ב-INTERLACING. לדעתי זה לא משהו שעושים בעידן+ אלא התוכן המקורי הוא כזה.
בקיצור - שישדרגו את הטכנולוגיה שלהם. אל תנסו למצוא רוחות רפאים איפה שאין.
- benny123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6115
- נתן תודות: 574 פעמים
- קיבל תודות: 994 פעמים
האיכות של ה-HD מאוד גבוהה ביחס למה שמתקבל מהתוסף... הבדל ענק בצפייה (וזה בא ממשתמש של מסך 32 ומעלה)
ניסית לראות ב-50" את הסטרימים מהתוסף? זו זוועת עולם - קוביות ועיוותים...
חבל שהם מנגישים את התכנים שלהם באיכות כזו ירודה, מצד שני אפשר להבינם כאשר התכנים ייעודיים לשוק הסלולאר והטאבלטים ולא באים כחלופה ל-VOD מ-yes/hot למשל אחרת הם יורים לעצמם כדור ברגל ומאבדים כסף.
תודה על פועלך, זה לא ברור מאליו.
ניסית לראות ב-50" את הסטרימים מהתוסף? זו זוועת עולם - קוביות ועיוותים...
חבל שהם מנגישים את התכנים שלהם באיכות כזו ירודה, מצד שני אפשר להבינם כאשר התכנים ייעודיים לשוק הסלולאר והטאבלטים ולא באים כחלופה ל-VOD מ-yes/hot למשל אחרת הם יורים לעצמם כדור ברגל ומאבדים כסף.
תודה על פועלך, זה לא ברור מאליו.
- voguemaster
-
- חבר ותיק

אבל זו בדיוק הבעיה
כשאתה לוקח בחשבון שמי שצורך את התוכן הוא משתמשי טאבלטים אתה מבין שהם טועים. הרי לטאבלט/סמארטפון/מחשב יש מסך חד מאוד ללא עיבודי תמונה מיותרים כך שיוצא שכל ה-ARTIFACTים נראים הכי טוב על מסכים כאלו.
מאידך, מי שצופה דרך מסך טלוויזיה שמריץ אלגוריתמים לשיפור התמונה יבחין הרבה פחות בצרות האלה. זו הסיבה שאני תמיד בודק על מסך מחשב - כדי לראות את כל הקקה.
אני לא ראיתי הבדל בין ה-HD של האתר לבין התוסף אבל אולי ההבדל נעוץ ב-BITRATE בסופו של דבר. ואם כן זה גם עצוב למדי...
מאידך, מי שצופה דרך מסך טלוויזיה שמריץ אלגוריתמים לשיפור התמונה יבחין הרבה פחות בצרות האלה. זו הסיבה שאני תמיד בודק על מסך מחשב - כדי לראות את כל הקקה.
אני לא ראיתי הבדל בין ה-HD של האתר לבין התוסף אבל אולי ההבדל נעוץ ב-BITRATE בסופו של דבר. ואם כן זה גם עצוב למדי...
Re: ועכשיו לכוכב הבא
@voguemaster
·
מבדיקה שלי עולה כשאתה לוחץ HD זה לא מחליף לHD עד שאתה מזיז את את הסרטון שנייה אחר כך כי הוא צריך להיטען מחדש..
·
מבדיקה שלי עולה כשאתה לוחץ HD זה לא מחליף לHD עד שאתה מזיז את את הסרטון שנייה אחר כך כי הוא צריך להיטען מחדש..
- voguemaster
-
- חבר ותיק

Re: אתה יכול להעלות תמונה של לפני ואחרי?
·כן שים לב על האישה בצהוב בתמונה 1 שהיא בXBMC מראים אותה בטיפה טישטוש לעומת האתר עצמו (תמונה 2 )כיבכול HD אבל איכות טיפה יותר טובהvoguemaster כתב:של אותו קטע זמן או משהו כזה כדי שנוכל להתרשם מההבדל ברזולוציה?...