זה בדיוק מה שכתבתי ולכן לדעתי האלגוריתם שלהם לא ממש חכם
למשל כשאני עושה PREDICTION לשיח בסושיאל אני לוקח בחשבון את העבר בניכוי עונתיות
·
...
·
תשמע, אני לא מכיר אותך ואין לי מושג איזה אלגוריתמאי אתה או כמה אתה חכם.
אני יוצא מנקודת הנחה שאתה עילוי ועדיין אומר לך שהנפשות הפועלות שאני מכיר מכיר בווייז חזקים מאוד. מאוד. הם גם אנשי תוכנה טובים מאוד ככה שאני בטוח שיש להם אתהסיבות שלהם לא לקחת בחשבון את העבר בניכוי עונתיות. יכול גם להיות שהסיבות הן כלכליות\שיווקיות\וכו'
אלגוריטמים מסובכים נמצאים כיום כמעט בכל דבר בחיים, אבל זה לא מפריע לאף אחד לדבר בטלפון סלולרי או לצפות בטלויזיה או לראות פרסומות של גוגל, אשר הצגתן מתבצעת גם בהתאם לאלגוריטם לא פשוט. אין שום סיבה שבעולם שוויז לא תשתמש בנתוני העבר לצורך חישוב מסלול, ואני הייתי בטוח שהם עושים זאת.
·
·
אבל אם היום חמישי ומחר שישי? אם היום יום חול ומחר ערב חג?
אם אתה אומר שכל יום שאתה יוצא מירושלים לת"א הוא אומר לך 8 ואתה מגיע ב 9 זה לא קביל בעליל אבל זה נשמע לי הזוי.
אני יודע שיש לווייז בעיה בחיזוי בתוך עיר אבל גם לא מדובר בפער של שעה.
שלח לי תמונות מסך של היציאה בבוקר וההגעה ואשתדל להעביר הלאה.
...
תקשיב ממש לא הזוי. אני לא נוהג לנסוע לירושלים אבל יצא לי שבועיים של כמעט כל בוקר שהייתי צריך לנסוע. ליתר דיוק מנתניה לירושלים, וזה היה כך כל יום (ניסיתי גם כביש החוף גם כביש שש). היכולת של וויז לחשב זמני נסיעה בשעות שהפקקים נבנים (בין 7 ל 9) היא גרועה ביותר.
·
לגבי הקושי בחיזוי פקקים, אני חשהתי על זה. הכוח של וויז הוא לא רק בכמות המשתמשים. יש להם הסטוריה של שנים לגבי מצב התנועה בכל כביש וכביש.
לידע הזה יש כוח עצום, לא רק שהם יכולים לחזות מה יהיה מצב הכביש היום ומחר, הם יכולים אפילו לחזות מגמות שנים קדימה ואפילו לייעץ לממשלות איפה צריך להרחיב כבישים וכו.
דבר ראשון אני מקווה בשביל וויז שהם שומרים את כל הדאטה הזה, ושנית, אני בטוח שהם עובדים על יכולות להשתמש בו. בטח ובטח כשהם תחת גוגל שממוחית בניתוח מידע.
אני ממש לא מסכים. תוכנות ניווט שמראות את הדרך המהירה/קצרה ביותר גם היו לפני ווייז (למשל igo). הכוח של ווייז והסיבה שהי מצליחה כלכך הוא בעיקר ביכולת לראות את עומסי התנועה ולתת מסלול מתאים, וגם לחזות זנני נסיעה. זו הסיבה שמרבית המשתמשים של ווייז מכירים כבר את הדרך. מפעילים אותה באופן יומיומי מהבית לעבודה ולהיפך. זה הכוח של ווייז ואם היא לא תסכיל לפתח אותו, בסוף מישהו יאחר עקוף אותה בסיבוב.
תקשיב ממש לא הזוי. אני לא נוהג לנסוע לירושלים אבל יצא לי שבועיים של כמעט כל בוקר שהייתי צריך לנסוע. ליתר דיוק מנתניה לירושלים, וזה היה כך כל יום (ניסיתי גם כביש החוף גם כביש שש). היכולת של וויז לחשב זמני נסיעה בשעות שהפקקים נבנים (בין 7 ל 9) היא גרועה ביותר.
·
...
·
אני לא אומר שהיא מעולה בחיזוי פקקים עתידיים. אתה צודק מאה אחוז אבל שוב, אם אתה אומר שבמשך שבועיים, יצאת מהבית והיא אמרה לך 8 והגעת ב 9, אני רוצה לדעת מזה אבל חייב הוכחות.
molvy כתב:אכן היכולת לתכנן מסלול לפי עמסי התנועה וזמני ההגעה נותנים לה יתרון שגורם להמון אנשים להעדיף אותה על שאר תכנות הניווט.
אבל זו לא המטרה העיקרית של התכנה.
קוראים לה תכנת ניווט והיא אכן תכנת ניווט.
אני לא מכיר תכנה כל שהיא ותהייה מתקדמת ומפותחת ככול שתהייה שלא יהיו כלפיה טענות והצעות לפיצ'רים נוספים.
אבל בגלל חוסר אינדיבידואלי בפיצ'ר מסוים..... אי אפשר לבטל את התכנה ולומר שהיא לא מתוחכמת.
ולדעתי המפתחים עדיין לא אמרו את המילה האחרונה
...
·
אני דווקא לא מסכים עם כל מה שאמרת. אני חושב שהתצוגה של תוכנות אחרות נראית הרבה יותר טוב משל ווייז ואם היא היתה רק תוכנת ניווט אף אחד לא היה משתמש בה.
למרות זאת, אני חייב לומר שבאחוז גבוה מאוד של המקרים היא דיי מדייקת בזמן ההגעה. השאלה היא האם אצל המתלוננים בשירשור המצב הפוך. אם כן, אני יכול להבין אותם. אם לא, אין לי מה לומר (יש לי אבל מעדיף שלא ).
מסכים לגמרי לגבי טענות על תוכנות. אין תוכנה מושלמת לכולם.
·
מה זאת אומרת מקווה בשביל ווייז? . מה יקרה לעובדים\מנהלים שלה אם לא יעשו כך?
...
כתבתי. תוכנה טובה ככל שתהיה, אם היא לא משקיעה במקומות הנכונים, מתחרים יעקפו אותה. אין לי שום דבר נגד וויז אחלה אפליקצי, אבל יש מה לשפר ולא בהתממשקות המיותרת לפייסבוק... זו דעתי.
כתבתי. תוכנה טובה ככל שתהיה, אם היא לא משקיעה במקומות הנכונים, מתחרים יעקפו אותה. אין לי שום דבר נגד וויז אחלה אפליקצי, אבל יש מה לשפר ולא בהתממשקות המיותרת לפייסבוק... זו דעתי.
חברים... מי שלא ניסה לאחרונה את גוגל map פשוט מפסיד!
הגרפיקה של וויז לדעתי קטסטרופאלית... הכביש נראה כקו סתמי עם מסך לבן/שחור מצידיו.
נווטו בגוגל עם רקע של הלווין ויש לכם מבט אמיתי על המבנים מסביב.. וגרפיקה ברמה אחרת.
יחד עם זה, חלק מוויז כבר מוטמע בה והחישוב מחדש בעקבות פקקים וכו' מעולה לטעמי.
אני מקבל בחלק גדול מהניווטים הצעות לקיצור זמן ממסלול אחר.
למעט העניין החברתי, שלי באופן אישי די מציק, אני לא מוצא שום סיבה להעדיף את וויז.
טלHD כתב:חברים... מי שלא ניסה לאחרונה את גוגל map פשוט מפסיד!
הגרפיקה של וויז לדעתי קטסטרופאלית... הכביש נראה כקו סתמי עם מסך לבן/שחור מצידיו.
נווטו בגוגל עם רקע של הלווין ויש לכם מבט אמיתי על המבנים מסביב.. וגרפיקה ברמה אחרת.
יחד עם זה, חלק מוויז כבר מוטמע בה והחישוב מחדש בעקבות פקקים וכו' מעולה לטעמי.
אני מקבל בחלק גדול מהניווטים הצעות לקיצור זמן ממסלול אחר.
למעט העניין החברתי, שלי באופן אישי די מציק, אני לא מוצא שום סיבה להעדיף את וויז.
וייז אפליקציה חדשנית ומדהימה בעיניי, כמובן לא חפה מבעיות.
גוגל מפס מציעה לי לפעמים מסלולים קצרים יותר בזמן אבל מורכבים יותר מבחינת המסלול, אז שווה להשוות ביניהן.
לי אישית מפריע קצת שוייז מציעה לי לנסוע בכבישי אגרה גם אם החסכון לעומת כבישים ציבוריים הוא דקה אחת!
הייתי מצפה לקבל ברירה בעניין בלי לבקש במפורש נתיבים חלופיים (ובלי לפסול כבישי אגרה לגמרי)
liorreem כתב:וייז אפליקציה חדשנית ומדהימה בעיניי, כמובן לא חפה מבעיות.
גוגל מפס מציעה לי לפעמים מסלולים קצרים יותר בזמן אבל מורכבים יותר מבחינת המסלול, אז שווה להשוות ביניהן.
לי אישית מפריע קצת שוייז מציעה לי לנסוע בכבישי אגרה גם אם החסכון לעומת כבישים ציבוריים הוא דקה אחת!
הייתי מצפה לקבל ברירה בעניין בלי לבקש במפורש נתיבים חלופיים (ובלי לפסול כבישי אגרה לגמרי)
...
·
רק מילים טובות יש לי על וויז! למרות שכפי שכתבת היא לא חפה מבעיות (בנינו איזו תכנה כן חפה מבעיות?)