קנינו מכונה חדשה. הפתענו את עצמנו...

מנהל: מנהלי קפה

שלח תגובה
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4714
הצטרף: 10/01/2010 1:00
מיקום: מרכז

לינק להודעה #91 

בבקשה:
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

moti_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9705
הצטרף: 11/11/2004 1:00
מיקום: ישראל

לינק להודעה #92 

niroy05 כתב:כפיר, מוטי,
יש אפשרות להחליף את הג'ויסטיק בברז כמו ב ECM ?
או להזמין אותה כבר עם ברז?
או שפשוט צריך להתרגל להקציף עם הג'ויסטיק באותה מתכונת שמתרגלים אם מעבירים את השעון ליד השנייה...?
תודה.
לא צריכה להיות בעיה להחליף את הג'ויסטיק בברז פרח.
אבל נראה לי שאפשר וכדאי ללמוד להשתמש בג'ויסטיק.
היתרון בג'ויסטיק הוא מעבר מיידי למכסימום קיטור, וגם עצירה מיידית, במקום סיבוב של 4-5 סיבובים כמו בברז.
מצד שני, אי אפשר להשתמש בכח חלקי, בלי להחזיק את הג'ויסטיק עם היד.

כנראה שזה ענין של העדפה.
אני עדיין לומד להשתמש בו :)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

Nemesis
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4366
הצטרף: 29/06/2005 0:00

לינק להודעה #93 

אחרי שנים עם ברז פרח וכרגע עם ג'ויסטיק בלונדיניום, מעדיף את הג'ויסטיק בהרבה. פעולה הרבה יותר קצרה.
מצד שני לא בברז ולא בג'ויסטיק העצירה היא מיידית. בשני המקרים אצלי נושף עוד מספר שניות, בג'ויסטיק יותר מאשר בברז.

niroy05
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 52
הצטרף: 17/11/2013 1:00

לינק להודעה #94 

האם ההבדל הוא משמעותי במעבר לאספרסו מראש סילביה/אסקסו סטיל, לדוגמא, לראש E61?

כמו כן, בקשר ליוניקה, האם ההקצפה היא יותר חזקה מהמכונות סלביה/סטיל ומאפשרת הכנת כ-4 כוסות קפוצ'ינו בלי בעיה מיוחדת?

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 4984
הצטרף: 26/11/2009 1:00

לינק להודעה #95 

איך פספסתי את השרשור הזה??
תתחדשו, שמח בשבילכם.
אני באמת שואל את עצמי אם הפרש של לפחות 1k $ והוצאות שוטפות נוספות מוצדק רק בשביל נוחות בהקצפה, ואם מקציף חיצוני במאה דולר לא מספיק טוב.
what's next?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
הודעות: 59238
הצטרף: 10/11/2004 1:00
מיקום: כפר-סבא
יצירת קשר:

לינק להודעה #96 

תתחדשו !
אצלי השיקול להחלפת האלקטרה הוא בדיוק הפוך.
אנחנו שותים בעיקר קפוצ'ינו ואשתי אמריקנו, מה שאומר שמאוד חסר לי ברז המים החמים (התמי4 לא מספק מספיק חם).

דווקא פזלתי לכיוון האניטה שלך, אבל עכשיו זה כבר אבוד....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

מיץ_פטל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1451
הצטרף: 20/03/2010 1:00

לינק להודעה #97 

MartinHSabag כתב:תתחדשו !
אצלי השיקול להחלפת האלקטרה הוא בדיוק הפוך.
אנחנו שותים בעיקר קפוצ'ינו ואשתי אמריקנו, מה שאומר שמאוד חסר לי ברז המים החמים (התמי4 לא מספק מספיק חם).

דווקא פזלתי לכיוון האניטה שלך, אבל עכשיו זה כבר אבוד....
·נראה שקומקום חשמלי קטן או קומקום על הגז שירתיחו רק מים - יפתרו את הבעייה...לא?
אני לא הייתי מחליף כל כך מהר מכונה כה יפה ומוצלחת (בהנחה שהיא מטופלת ומבריקה).

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
הודעות: 59238
הצטרף: 10/11/2004 1:00
מיקום: כפר-סבא
יצירת קשר:

לינק להודעה #98 

@מיץ_פטל
·
שמתי את התמי4 כדי להיפתר מהקומקום....הוא לא חוזר ואין מצב שאני מחכה כמה דקות להרתחה של מים....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

moti_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9705
הצטרף: 11/11/2004 1:00
מיקום: ישראל

לינק להודעה #99 

niroy05 כתב:האם ההבדל הוא משמעותי במעבר לאספרסו מראש סילביה/אסקסו סטיל, לדוגמא, לראש E61?

כמו כן, בקשר ליוניקה, האם ההקצפה היא יותר חזקה מהמכונות סלביה/סטיל ומאפשרת הכנת כ-4 כוסות קפוצ'ינו בלי בעיה מיוחדת?
ההבדל בין E61 לסילביה הוא אדיר. לא קטן. אדיר.
אם לא טעמת, אתה חייב לטעום. אח"כ השיחה תהיה שונה לגמרי.
לא מה ההבדל, אלא כמה זה עולה לי ואיך מצמצמים את הנזק לכיס :)

לגבי ההקצפה של היוניקה: אני לא מספיק מכיר הקצפות של מכונות אחרות. אני כן יכול לומר שהיוניקה מגיעה מהמפעל עם הקצפה לא אפשרית מבחינתי... זה פשוט חזק מדי. הכנסתי את הטיפ לכד הקצפה של 300 מ"ל של מוטה, וכל הקפה עף לתקרה... אני לא צוחק. זה לא נורמלי. אני אקנה כד גדול יותר ואנסה שוב. אבל ההקצפה היא פשוט חזקה מדי. אני לא יודע איך הסילביה מקציפה, אבל קשה לי להאמין שהיא מקציפה חזק יותר. זה אולי דומה לאוסקר, יותר מלסילביה. לדעתי לא תהיה לך בעיה להקציף 4 כוסות קפוצ'ינו.

MartinHSabag כתב:תתחדשו !
אצלי השיקול להחלפת האלקטרה הוא בדיוק הפוך.
אנחנו שותים בעיקר קפוצ'ינו ואשתי אמריקנו, מה שאומר שמאוד חסר לי ברז המים החמים (התמי4 לא מספק מספיק חם).

דווקא פזלתי לכיוון האניטה שלך, אבל עכשיו זה כבר אבוד....
·
מרטין, לך עדיף לא לקנות מכונה כזו, לדעתי. במיוחד כשיש ילדים וכלב וסטרימר והרבה תקליטים ועוד כל מני דברים אחרים שצריכים תשומת לב בבית :) HX או DB זה פתרון מושלם בשבילך.
למרות שאני מסכים עם ראובן - אם אתה יכול להסתדר עם קומקום קטן לתוספת המים החמים - אז חבל לוותר על הסמי היפה והמוכשרת שלך.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 4984
הצטרף: 26/11/2009 1:00

לינק להודעה #100 

מוטי, אין אפשרות להוריד טמפ הדוד להקצפה מה שיפחית את הלחץ? ותוך כמה זמן מסוף החליטה המכונה מוכנה להקצפה?
נערך לאחרונה על ידי hosq ב 16/10/2014 11:38, נערך פעם 1 בסך הכל.
what's next?

גונן
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 825
הצטרף: 18/09/2010 0:00
מיקום: חדרה

לינק להודעה #101 

מוטי אתה יכול להחליף את הטיפ (פיה בקצה המוט) לאחת עם קוטר חורים קטן יותר , זה יפתור את הבעיה . . .

moti_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9705
הצטרף: 11/11/2004 1:00
מיקום: ישראל

לינק להודעה #102 

כן, אפשר להוריד את הטמפ', אבל הלחץ לא יורד משמעותית.
האמת שכפיר היה אצלי אתמול ונתן לי כמה טיפים להקצפה - הקצפנו ביחד כוס בכד הקטן שלי (330) ויצא מעולה לגמרי.
פשוט צריך לדעת איפה למקום את הטיפ וזה עובד.

לגבי טיפ חליפי: קניתי כזה אבל הוא לא התאים. אני אולי אביא מארה"ב למרות שאני באמת מבין שזה רק ענין של ניסיון ולימוד.

עידו, בקשר לשאלה על הזמן: לא מדדתי, אבל זה משהו בין 30 שניות לדקה. לא נורא בכלל.
אם זה חד פעמי (כלומר, אתה מכין עד 2 כוסות קפוצ'ינו) אז זה לא סיפור גדול (אבל עדיין קצת טרחה).
הבעיה היא כשאתה רוצה להכין 3 כוסות ומעלה, כי לעלות ולרדת - זה כבר CYCLE יחסית ארוך.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 4984
הצטרף: 26/11/2009 1:00

לינק להודעה #103 

תודה מוטי, אגב את הבעיות שאתה מתאר אני חווה מאז ומתמיד כי מעולם לא היתה לי מכונת hx .
what's next?

niroy05
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 52
הצטרף: 17/11/2013 1:00

לינק להודעה #104 

מוטי, כפיר,
אפשר יהיה לקבל פרטים לגבי עלות המכונה ולגבי המיסים בארץ? צריך טפסים מסויימים? או שקרלו דואג לכל?
כמו כן, עם איזו חברת משלוחים הגיעה המכונה?

מוטי - אני מבין שהשיחה לאחר טעימת הקפה מראש E61 תהיה שונה ושקלית/"יורואית" יותר, אבל בטוח משתלמת וטעימה.:D
ככה זה התחיל אצלי כשראיתי לראשונה את הסרטון שלך עם הבריקה.
שבוע אחרי זה רכשתי אותה עם מטחנה וכך נפתח בפני עולם קפאיני מורחב.
בכל מקרה, תודה לך.(Y)

כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4714
הצטרף: 10/01/2010 1:00
מיקום: מרכז

לינק להודעה #105 

המחיר שמופיע באתר מחולק ב 1.22 יתן לך מחיר ללא VAT (אפשר לנסות ולבקש הנחה, לרוב אפשר איזה 5% ולפעמים גם יותר).

קרלו מ espresso coffee shop גבה 120 אירו משלוח ב TNT, יש אפשרות ל UPS ב 155 (כנראה עדיף משמעותית).
ל TNT לקח כ 6 ימים להביא אותה לארץ.

לגבי השחרור, גבו מאיתנו כ 340 (290+מע"מ) עמילות מכס ועוד איזה 50-60 אגרות מסביב - סה"כ קרוב ל 400 שקלים + מע"מ על המכונה ועלות השילוח.
כשהמכונה נחתה בארץ היינו צריכים לאשר ל TNT לשחרר אותה ולהעביר פקס שהמכונה לשימוש פרטי.

ובנושא הפער מול סילביה לדעתי הוא גדול אבל אתה צריך לטעום בעצמך ולהחליט.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות ידניות ומטחנות”