קנינו מכונה חדשה. הפתענו את עצמנו...

מנהל: מנהלי קפה

שלח תגובה
moti_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9705
הצטרף: 11/11/2004 1:00
מיקום: ישראל

קנינו מכונה חדשה. הפתענו את עצמנו...

לינק להודעה #1 

אז זהו.

אחרי מסע של כמה שבועות, חיפושים, קריאות, בדיקות והתייעצות רבה - כפיר ואני הגענו להחלטה וקנינו מכונה.
אתחיל מהסוף: בחרנו ב-Bezzera Unica . מכונת סינגל בויילר (SBDU), עם PID מובנה.

נחזור להתחלה:

אני מקציף חלב בבית בממוצע פעם בשבועיים. אין לי בכלל חלב בבית באופן שוטף.
אף פעם לא אהבתי חלב, ובשיא הייתי שותה קפוצ'ינו פעם בשבוע. בשנים האחרונות גם זה כבר נעלם.
אני מקציף קפוצ'ינו רק לאורחים (אורחות...) וגם אז - אני בד"כ קונה חלב במיוחד. זה כמעט ולא קורה.

לפני מס' שבועות החלטתי שבא לי להחליף מכונה. אוהב את אניטה שלי (שלא משנה אצל מי היא תהיה, אופיר, היא תמיד תהיה שלי!) אבל בא לי להתחדש. בא לי להשקיע באספרסו. רוצה את האספרסו הכי טוב שאני יכול לקבל בבית, ומוכן להתפשר על כל השאר.

שיחה קצרה עם כפיר, שעבר דירה וחשב להחליף את המכונה שלו - ושנינו הדלקנו האחד את השני עוד יותר.

כבר הרבה שנים שאני פוזל לכיוון ה-Quickmill Alexia, האחות הקטנה של אניטה. ביקורת בחו"ל של מכונה כזו עם PID דגדגה לי את הבלוטות הנכונות. היא קיבלה שם ציון אספרסו גבוה יותר ממכונות E61 HX - אמנם בחצי נקודה, אבל מספיק כדי לגרום לי לחשוב עליה פה ושם.

התחושה הראשונית היא של שנמוך - האם אני באמת שוקל לקנות את האחות הקטנה של אניטה?
לאחר שמכרנו את המכונות המשכנו לחשוב.
הבנו, ביחד, שאנחנו פשוט צריכים ללמוד ולחקור עוד. יותר לעומק.

כפיר ארגן שתי ידיות מדידה: האחת מודדת את לחץ החליטה והשניה, קונסטרוקציה מרשימה, מודדת את טמפ' המים תוך כדי חליטה, עם טרמומטר מסודר שמודד את טמפ' *המים שפוגעים בעוגיה* ולא את טמפ' הראש או טמפ' המים שבדוד.

ביקרנו, טעמנו, מדדנו.
זה המקום לומר תודה רבה לכל מי שעזר ואירח לאורך הדרך! אנשים נהדרים ומקסימים, תודה רבה לכולכם!!!
(רשימה חלקית: אורי, מרטין, ירון, יהב, צור, עמיר, חניתא ואני מקווה שלא שכחתי אף אחד. תודה!).

למדנו תובנות חדשות. אני ארחיב על הנושאים האלו בהמשך, אנחנו עדיין לומדים.
באופן עקרוני, אני יכול לומר שמכונת HX מסוגלת לספק יציבות וחזרתיות גבוהה של טמפ' חליטה, אבל מצריכה עבודה ולמידה רבה כדי לקבל זאת. במכונת SB עם PID אפשר לקבל יציבות מושלמת פעם אחר פעם, עם מעט מאוד עבודה ולמידה.

מסתבר ש-Warming Flush זה עסק הרבה הרבה יותר פשוט וחזרתי מאשר Cooling Flush.
גם על זה אני ארחיב בהמשך, אבל אני יכול לומר מניסיון של יומיים (והרבה מאוד קפאין) שהחזרתיות נהדרת ומאוד פשוטה.

הארגונומיה של היוניקה לא מוצלחת במיוחד. היא קטנה מהאניטה, מגש הנוזלים יותר קצר וצר, וקשה לי לשמור על סביבה נקיה כשאני עובד איתה. יש לה כח הקצפה מטורף, ובשילוב עם חרירי הקצפה גדולים מדי ומכונה קטנה מדי - יוצא שבפעם הראשונה שבה ניסיתי להקציף חלב לכוס אחת, החלב פשוט עף לי מתוך הכד. אני לא מגזים :) אי אפשר לשחרר קיטור בלי שכל האיזור יהיה רטוב. אני עדיין לומד את זה, אבל לדעתי אצטרך להחליף את ראש ההקצפה לכזה עם חרירים קטנים יותר. מקווה שזה יעזור.

היא מכונה מאוד פשוטה. אין בה רכיבים "מתקדמים" כמו שובר ואקום, מד גובה מים בדוד או מילוי אוטומטי. יש כפתור שממלא מים בדוד ומשתמשים בו לאחר שמוציאים מים מהברז. כשחולטים זה סיפור אחר, כמובן, כי המשאבה עובדת ולכן הדוד לא מתרוקן. קצת מזכיר את המנגנון של האלקטרה סמיאוטומטיקה, בו מילוי הדוד הוא ידני ע"י מתג (רק שכאן מדובר במי החליטה ושם מדובר במי הדוד שמשמים להקצפה בלבד, כי החליטה היא דרך מחליף החום).

מגירת הריקון מאוד קטנה.
למזלי, אני מכיר את כפיר :) הוא סידר לשנינו ניקוז לביוב. קנה את החיבורים הנדרשים, כולל צנרת מעולה, הלך אצל רתך מקצועי - וסידר חיבור ישיר של המגש אל הביוב. זה החלק הכי חשוב בארגונומיה של המכונה הזו, מבחינתי. השלב הבא יהיה לארגן חיבור ישיר למים - יש לכפיר כבר רעיון למשהו מאוד מעניין שם, מעקף של מיכל המים - אני מקווה שכבר בקרוב המכונה תהיה מחוברת גם בכניסת המים שלה.

הדוד הוא בגודל של 500 מ"ל בלבד. גוף החימום הוא 1600 וואט... ממצב קר, הדוד מגיע לטמפ' חליטה תוך פחות מ-5 דק'. המכונה קטנה ותוך רבע שעה אפשר להוריד מים מהראש והיא מוכנה לחליטה. זה נהדר עבורי.

אני יכול לומר שהמכונה הזו לא מתאימה לאנשים שצריכים להקציף הרבה. אמנם המעבר מטמפ' חליטה לטמפ' הקצפה הוא מהיר מאוד, אבל הוא מצריך הכנה. כשהדוד מלא במים אי אפשר לקבל קיטור. זה אומר שלפני שעולים לטמפ' הקצפה, צריך לרוקן קצת מים מהדוד דרך הברז. אח"כ אפשר להקציף. כשרוצים לרדת בחזרה לטמפ' חליטה, צריך להחזיר מים לדוד- יש לפתוח את הברז, לתת לקיטור לצאת, ולהפעיל את כפתור מילוי הדוד עד שיוצאים מים מהברז במקום קיטור. זה לוקח אמנם בסה"כ 10 שניות, אבל בדרך - המכונה כולה נרטבת, ואיתה גם החולצה שלי, עד כדי כך שהייתי צריך להחליף חולצה :) אז אני עדיין לומד איך להפעיל את זה, ואולי אפשר לרוקן לתוך כוס גבוהה, אבל אני כבר יכול לומר בבטחה שלאנשים שצריכים להקציף הרבה - לא מומלץ להתעסק עם מכונה כזו.

בנוסף - כפתור ההפעלה נמצא במקום הכי פחות נוח שאפשר לחשוב עליו - למטה, איפה שנרטב, ובפנים, ככה שסיכוי טוב שתקבל כוויה כשתנסה לכבות את המכונה. נראה כאילו בצרה לקחו שיעורים בתכנון ממשק משתמש מאלקטרה ולמדו איך לבחור את המיקומים הכי פחות נוחים לכפתורים :)


...אבל האספרסו פשוט נהדר. פעם אחר פעם אני מקבל כוס קפה מושלמת. וזה מה שהיה לי חשוב. הייתי מוכן להקריב הכל, כולל שקט של משאבה או נוחות הקצפה, כדי לקבל אספרסו טוב. ובינתיים מסתמן שהכיוון הוא חיובי מאוד מאוד.


אנחנו עדיין לומדים את המכונה ונמשיך לעדכן.

כאמור, בשלב הבא כפיר ינסה לבדוק את נושא חיבור המים הישיר. אני מתכנן להכנס לנושא ה-Pressure Profiling ועוד אספר עליו בהמשך, לאחר שנבצע את השינויים הנדרשים במכונה ונתחיל לבדוק ולטעום. יהיה מעניין.

אז זהו. עדכון ראשון וראשוני.

בינתיים אנחנו שנינו מאוד מאוד מרוצים, למרות החסרונות בארגונומיות ובנושא ההקצפה.

באופן אישי, אני יכול לומר שכבר יומיים לא ישנתי, ולפי כמות הקפאין שצרכתי בביקור האחרון של כפיר (היום בצהריים) לדעתי הפעם הבאה שבה ארדם תהיה לקראת חנוכה. מחכה בקוצר רוח לסופגניה...

חג שמח!! :)
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 20351
הצטרף: 30/11/2006 1:00
מיקום: תל אביב

לינק להודעה #2 

וואי וואי
תתחדשו!!!
חג שמח
נערך לאחרונה על ידי sam22 ב 09/10/2014 9:26, נערך פעם 1 בסך הכל.
העם דורש..... כל מיני דברים

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
הודעות: 1973
הצטרף: 02/11/2010 1:00
מיקום: ישראל

לינק להודעה #3 

חיכיתי לפוסט הזה... חיכיתי לו בקוצר רוח.
אם כי, בתוכי אמרתי שאהיה מופתע אם לא תלכו לבסוף על יוניקה.

נהנתי מאוד לקרוא ואני חושב שזכיתם לקבל תובנות שיכולות להחכים ולהעשיר את כולנו (אהם אהם.... מאמר ... 8) ) לאורך הניסיון שרכשתם עם מספר רב של מכונות.

לא פחות נהנתי לארח אותכם ולהכיר אותכם פנים אל מול פנים.
תמיד כייף שיש משוגעים נוספים שמבינים את השגעונות שלך...

תהנו מהמכונה !
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 934
הצטרף: 17/06/2010 0:00
מיקום: ירושלים

לינק להודעה #4 

תתחדשו חברים :beer:
מעניין לראות איך מהמכונות המתוחכמות ביותר הגעתם למסקנה שדווקא מכונה יחסית פשוטה תיתן תוצאות טובות ועקביות יותר.
יהיה מעניין גם לעקוב אם חברי פורום אחרים ילכו באותה הדרך, למרות שמבחינת נוחות נראה שיש כאן ויתור לא קטן.
תמשיכו לעדכן :-')

BBuu
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 73
הצטרף: 18/09/2010 0:00

לינק להודעה #5 

איזה כיף! תתחדשו!!!

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: 13/12/2007 1:00

לינק להודעה #6 

תתחדשו,בחירה נבונה.
עשיתי את אותה הבחירה בשביל חבר לפני שנתיים.(מהמכונות הראשונות שהגיעו לארץ)
אני זוכר שגם אותנו הרשימה המהירות בה המכונה מוכנה לעבודה. בזמנו כשפירסמתי זאת זה גרם להרמת גבות רבה.
ללא ספק Value for money הטוב ביותר (לשותי אספרסו בעיקר)
הג׳ויסטיקים הרגישו מעט מצועצעים.
נערך לאחרונה על ידי nimitzg ב 08/10/2014 22:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1626
הצטרף: 07/06/2008 0:00

לינק להודעה #7 

המון מזל טוב! מאחל לשניכם להנות מהיפיופות הללו.
די מופתע שהלכתם דווקא על יוניקה, אבל אם זה נותן את החזרתיות שאתם מחפשים אז מעולה.

כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4714
הצטרף: 10/01/2010 1:00
מיקום: מרכז

לינק להודעה #8 

תודה לכולם, אכן סיום מפתיע לשנינו.
אני מוכרח לציין שהכל בגלל מוטי :tongue: אבל היה שווה כל רגע כי זו חוויה מדהימה לקנות יחד איתו (l)

ההחלטה לא הייתה קלה, ניסינו לראות ולטעום כמה שיותר מכונות ואני מוכרח לציין שיש פה אנשים מקסימים שהשקיעו מזמנם וארחו 2 משוגעים חולי נפש כמונו שמזילים ריר על מכונות קפה.
תודה מיוחדת לאורי על סבלנותו ונכונותו, אני לפחות ביקרתי אצלו יותר מפעם אחת ועשיתי כל מיני מדידות על המכונה שלו ולדעתי זה מה שעזר לנו מאוד להחליט ללכת עליה.

אכן מכונה לא הכי נוחה, מי שאוהב קפוצ'ינו אין לו מה לחפש בה כי זה טקס קטן להכין קפה יחד עם הקצפה וזה טוב רק למי ששותה 99% אספרסו כי שם גולת הכותרת: המכונה מדהימה ביציבות ובחזרתיות, תוך דקה לא משנה אחרי מה היא מוכנה לשוט הבא ולמרבה ההפתעה דוד החליטה יציב ומתאושש מאוד מהר.
גוף החימום מאוד חזק, חימום ראשוני מהיר מאוד וכל מה שצריך לפני כל שוט זה וורמינג פלאש קצר וזהו (הראש שוהה בטמפרטורה נמוכה בגלל שהתרמוסיפון מוזן ממים בטמפרטורה נמוכה יותר מ HX).

לי גם היה חשוב מאוד למצוא מכונה חזרתית ויציבה במיוחד לאחר שהתרגלתי לפינוק הזה בלונדיניום, לא פחות חשוב היה לי למצוא מכונה קטנה כי אין לי הרבה מקום על השיש בדירה החדשה.
אגב, בקרוב אמכור גם את המטחנה שלי לטובת רכישת מטחנה קטנה יותר (כן השתגעתי אני יודע) ובשלב הבא אנחנו מתכננים גם שדרוג לקולה 1 קילו.

את המכונות רכשנו מ espresso coffee shop כי לקרלו מלה גונדולה לא היה במלאי, ניסינו לקבל את ההנחה שחן אירגן לקניה הקבוצתית (תודה חן על הסיוע) אך כיוון שלא היו לו מכונות במלאי רכשנו מהחנות המתחרה.

לסיכום: מכונה מאוד משתלמת, לא חפה מבאגים לרבות מגש נוזלים קטן וצר, סטימר חזק מידי שיורק מים ואדים לכל מקום, כפתורים ממוקמים במקום לא נוח וג'ויסטיק ממש לא רגיש אבל אל דאגה כי עם מעט תושיה נתגבר על המינוסים ונשפר אותה לאט לאט.
התקנו ניקוז וכבר מורגשת עלייה משמעותית בנוחות, סוף סוף אפשר לשטוף את הידית, לשפוך שאריות למגש בלי לחשבן - תענוג.
בקרוב חיבור ישיר למים, פיה לסטימר עם חרירים קטנים (היום יש 2 של 1.5 מ"מ) ואז אנחנו מתכננים להתקין דימר למשאבה כדי להתנסות בפרופילים שונים של לחץ תוך כדי החליטה, זה מאוד מושך אותנו ונדווח לכם מה למדנו מזה.

אני חושב גם להוסיף בידוד לדוד כדי לחסוך קצת באנרגיה.

קצת תמונות להנאתכם...
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי כפיר_ש ב 09/10/2014 6:05, נערך פעם 1 בסך הכל.

כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4714
הצטרף: 10/01/2010 1:00
מיקום: מרכז

עוד קצת ...

לינק להודעה #9 

הניקוז, החלפת מסננת הראש למסננת precision של IMS (להשיג בתבור) וגומיה לראש מסיליקון שמוטי קנה לשנינו מ cafelat (תודה מוטי (l) )

מוכרח לציין שהמסננת ממש מפזרת יפה את המים, מזכיר לי את האלקטרה ...
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 933
הצטרף: 15/07/2011 0:00
מיקום: השרון
יצירת קשר:

לינק להודעה #10 

איזה יופי, תתחדשו (Y)

יהיה נחמד אם תפרסמו את תוצאות המדידה שלכם על מכונות שונות, זו בהחלט אינפורמציה חשובה להרבה חברים
חג שמח

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2035
הצטרף: 12/11/2004 1:00
מיקום: חיפה

לינק להודעה #11 

סחטיין על שניכם !
תתחדשו, עשיתם בחירה מצויינת לדעתי, אבל אני משוחד :lol:
חבל שלא יצא לי להכיר את שניכם פנים מול פנים בסאגה הזאת, בהזדמנות אחרת.

עכשיו אני לא ארגיש מוזר ולבד עם Bezzera Unica בפורום מלא אנשים עם HX :oops:

שאלה לגבי הרשת והגומיה:
- אני מבין שהרשת של הראש של IMS מפזרת את המים טוב יותר, זה נכון ? וכמובן האם אתה/אתם מרגישים שיפור בחליטה ?
- למה החלפתם את הגומיה של הראש ? במה היא טובה יותר מהמקורית בדיוק ?

אין לי כרגע אפשרות לניקוז בדירה הנוכחית אבל אם בעתיד זה יתאפשר נראה לי שאני אדע עם מי לדבר בנושא :wink:
יאללה, הולך להרביץ שוט מה Unica.

כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4714
הצטרף: 10/01/2010 1:00
מיקום: מרכז

לינק להודעה #12 

שיפור זה סובייקטיבי אבל נראה שזה מפזר את המים טוב יותר, חליטות יפות בניקוד ללא מאמץ מיוחד (טוב זה גם בגלל המטחנה).

לדעתי כדאי ולא מדובר במשהו יקר (פחות מ 100 שקל), לגבי אטם הראש לדעתי סיליקון יהיה עמיד פי כמה משחיקה וזה גם יפה יותר ;-)

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
הודעות: 1973
הצטרף: 02/11/2010 1:00
מיקום: ישראל

לינק להודעה #13 

כפיר, חיפשתי באתר של תבור את הראש המדובר אך לא מצאתי.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

danimili
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1214
הצטרף: 21/01/2011 1:00
מיקום: ירושלים

לינק להודעה #14 

יפה יפה יפה נראית מכונה מאוד מעניינת והמסע שלכם מאוד מלמד! תתחדשו ותהינו המון!! מת לראות את כל זה במפגש פורום שעדיין לא יצא!

urich
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 375
הצטרף: 25/06/2011 0:00

לינק להודעה #15 

תתחדשו! חג שמח ונראית לי בחירה מעולה!

כפיר קצת מצחיק לראות את היוניקההגמדית ליד המטחנה :D . בדר"כ זה ההפך.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות ידניות ומטחנות”