קודם כל @of1978:
לא הבנתי למי ולאן אתה שולח?? אף אחד לא שולח לאף אחד שום דבר! שוב, הרוכש/מטייל קונה או מזמין את המוצר אליו בחו"ל בעצמו, כאילו רכש בשבילו. זה הכל.
@epony
@ziv_r
משם אני רוצה להתחיל. להתחיל לבנות קהילה סביב זה. מתחילים מאנשים שמכירים וסומכים, וזה לאט לאט יגדל וניתן יהיה ולדעת יותר על מי ניתן לסמוך וכו'.
דרך אגב, אתם אומרים 'טובה' אבל אני לא חושב שזה כזה טריוויאלי לנסוע לנתב"ג לאסוף מישהו ביום מסוים ובשעה מסוימת. היום הקניות בחו"ל הרבה יותר קלות ובמיוחד עם השירותים החדשים של אמזון וגוגל שרק ילכו ויגדלו.
עוד משהו - עלות. חבר'ה לא מדברים פה בהכרח רק על מוצרים זולים או קלים להברחה, אני אתן דוגמא:
אני למשל הייתי מאוד רוצה את הסרפס פרו 3 של מיקרוסופט (טאבלט מחשב עבודה) שרחוק מלהימחר פה בארץ. עכשיו מדובר פה על מוצר לא זול, והוא ממש לא גדול או קשה לנשיאה. סתם דוגמא.
שוב, השיקול מה להביא הוא על המטייל.
מצב לדוגמא, אני בחו"ל, מעוניין שיאספו אותי מנתב"ג - מעלה לאתר באיזה יום אני מגיע ולאן אני צריך טרמפ, ומציין שאני יכול להביא איתי מוצר.
מהצד שני, אנשים רושמים מוצרים שהם מעוניינים לרכוש, ומחפשים מישהו שנרשם שיכול להביא איתו מוצר, שמסתדר להם באותו היום שהוא מגיע ולאותו כיוון לאסוף אותו, וסוגרים את הפרטים ביניהם. וזהו.
תחשבו איזה יופי זה, יכול להיות מצב תיאורטי שאדם החליט שהוא רוצה להזמין משהו מחו"ל, וכבר אחרי 3-4 ימים יכול להיות כבר אצלו (אם יש הרבה מטיילים רשומים) - זה אדיר! בלי עלויות מטורפות ולסמוך על חברות משלוחים כאלו ואחרות. משם נולד הרעיון...
אפשר לעשות משהו של להביא אנשים בהדרגה שמכירים, מעין "חותמים" עליהם שהם אמינים ולגדול לאט לאט. הבעיה שצריך הרבה מטיילים רשומים גם, אני חושש שיהיה מצב התחלתי של יותר מדי מזמינים ממטיילים...
@epony
דיוטי פרי? אנשים עדיין קונים שם? זה ידוע כבר ממזמן שהכל יקר שם ולא משתלם כמעט להביא משם דבר, אולי אני טועה... אבל זו גם אפשרות אני מניח.
תודה על אחלה פידבקים. תמשיכו ככה