הסתבכתי בחיבור לסוויץ
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

- תגובות: 2611
- שם מלא: יואב בן חורין
- נתן תודות: 233 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
יתכן והסוויץ לא תקין...
נסה לחבר את אחד מהמכשירים ישירות לראוטר, אם מקבל כתובת נסה אז לנתק ולחבר לסוויץ.
כמובן שהסוויץ גם צריך להיות מחובר לאחת מיציאות ה LAN
הסוויץ הזה אמור להיות plug & play
אם הראוטר מחלק באופן תקין כתובת דרך יציאות ה LAN שלו הוא אמור לחק גם דרך הסוויץ
נסה לחבר את אחד מהמכשירים ישירות לראוטר, אם מקבל כתובת נסה אז לנתק ולחבר לסוויץ.
אם הראוטר מחלק באופן תקין כתובת דרך יציאות ה LAN שלו הוא אמור לחק גם דרך הסוויץ
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10921
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1945 פעמים
·yoav4x4 כתב:יתכן והסוויץ לא תקין...
אם הראוטר מחלק באופן תקין כתובת דרך יציאות ה LAN שלו הוא אמור לחק גם דרך הסוויץ...
מה יהיה עם האנשים שכותבים תגובה בלי לקרוא קודם?
לדעתי השלב הבא הוא לנסות סוויץ' אחר - יכול להיות שהוא לא תקין.
לפותח השרשור - נסה להיות יותר אינפורמטיבי ביחס לנסיונות שעשית - מה עשית, מה עבד, ומה לא עבד.
תגובה שכל מה שכתוב בה הוא "ניסיתי" לא מאפשרת לאנשים פה בפורום שבאמת רוצים לעזור לנתח את הצעדים שעשית ולנסות לסייע בפתרון הבעיה.
לפותח השרשור - נסה להיות יותר אינפורמטיבי ביחס לנסיונות שעשית - מה עשית, מה עבד, ומה לא עבד.
תגובה שכל מה שכתוב בה הוא "ניסיתי" לא מאפשרת לאנשים פה בפורום שבאמת רוצים לעזור לנתח את הצעדים שעשית ולנסות לסייע בפתרון הבעיה.
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde
Oscar Wilde
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10921
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1945 פעמים
·JEXY כתב:רגע... האם מחובר כבל יחיד בין ראוטר לסוויץ' או כמה כבלים?
האם הכבל שמחובר בין הראוטר לסוויץ' הוא כבל עם 8 גידים או רק 4 גידים?
האם המחשב מכוון על AUTO או 1G FULL DUPLEX?...
מה משנה כל השאלות הללו?
לא מדובר על בעיה של מהירות.
מדובר על העובדה שכשהמחשב מחובר דרך הסוויץ' הוא לא מקבל IP, ועם אותם כבלים בחיבור ישיר לראוטר הוא כן מקבל IP.
זה אומר DHCP בראוטר פועל ומחלק כתובות, יש 2 כבלים תקינים, ורק כאשר המחשב שלו מחובר דרך הסוויץ' הוא לא מקבל IP.
לפי מה שפותח השרשור אומר - כל מה שמחובר לסוויץ' לא מקבל כתובות, והכבלים תקינים כי בחיבור ישיר לראוטר הכל עבד.
ואם היית קורא את הודעה 5 בשרשור, היית רואה שפותח השרשור כתב "...אבל מראה לי שהוא מחובר ב 1 gbps"
אז זה כבל 8 גידים והוא תקין.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
Re: היי
@LiorVikel
· לא מחברים כמה כבלים מהראוטר כי אתה יוצר לולאה... לפעמים כאשר יש תקלה, צריך לחבר את הכל מחדש ולבצע איתחול לראוטר והמחשב.
תחבר את המחשב לראוטר עם כבל (תנסה עם שני כבלים בכדי לוודא ששני הכבלים תקינים)..
יש אינטרנט? אם כן, תמשיך הלאה... תוציא את הכבל שמחובר למחשב ותחבר אותו לסוויץ'. את הכבל השני תחבר גם לסוויץ' בכדי שהקונפיגורציה תהיה: ראוטר -> סוויץ' -> מחשב.
אם אין אינטרנט תעשה DESABLE לכרטיס רשת ואז שוב ENABLE...
עוד אפשרות לעשות RENEW לכתובות DHCP בראוטר...
במידה והנורית של המתג מהבהבת מהר מהר וגם של הראוטר יש תקלה (בדרך כלל LOOP או התנגשות כתובות ואי שחרור כתובות מהנתב
אני משתמש באותו מתג ונכון להיות לא חזר לי אף מתג אחד
· לא מחברים כמה כבלים מהראוטר כי אתה יוצר לולאה... לפעמים כאשר יש תקלה, צריך לחבר את הכל מחדש ולבצע איתחול לראוטר והמחשב.
תחבר את המחשב לראוטר עם כבל (תנסה עם שני כבלים בכדי לוודא ששני הכבלים תקינים)..
יש אינטרנט? אם כן, תמשיך הלאה... תוציא את הכבל שמחובר למחשב ותחבר אותו לסוויץ'. את הכבל השני תחבר גם לסוויץ' בכדי שהקונפיגורציה תהיה: ראוטר -> סוויץ' -> מחשב.
אם אין אינטרנט תעשה DESABLE לכרטיס רשת ואז שוב ENABLE...
עוד אפשרות לעשות RENEW לכתובות DHCP בראוטר...
במידה והנורית של המתג מהבהבת מהר מהר וגם של הראוטר יש תקלה (בדרך כלל LOOP או התנגשות כתובות ואי שחרור כתובות מהנתב
אני משתמש באותו מתג ונכון להיות לא חזר לי אף מתג אחד
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2083
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
יש לי סוויצ׳ דומה של DLINK (סוויצ׳ גיגה עם 8 פורטים, אבל בן כמה שנים, לפני המודלים ״הירוקים״ שמבטיחים לחסוך הצריכת החשמל) עם בעיה - יכול להיות שהפתרון שלי יעזור לך.
עקב תקלה בסוויצ׳ או בספק שלו, אני חייב להכניס ולהוציא את הפלאג השחור שמספק מתח לסוויצ׳ כדי לרסט אותו ורק אז הוא מוכן לעבוד.
ההשערה שלי היא שכשתוקעים את הספק בקיר המתח ביציאה שלו עולה לאט מדי, ומעגלי הריסט הפנימיים בסוויצ׳ לא עובדים טוב. אם אני מנתק את הפלאג השחור של הספק שתקוע בסוויצ׳ ומחבר אותו מחדש, הכל עובד.
עקב תקלה בסוויצ׳ או בספק שלו, אני חייב להכניס ולהוציא את הפלאג השחור שמספק מתח לסוויצ׳ כדי לרסט אותו ורק אז הוא מוכן לעבוד.
ההשערה שלי היא שכשתוקעים את הספק בקיר המתח ביציאה שלו עולה לאט מדי, ומעגלי הריסט הפנימיים בסוויצ׳ לא עובדים טוב. אם אני מנתק את הפלאג השחור של הספק שתקוע בסוויצ׳ ומחבר אותו מחדש, הכל עובד.