בבקשה המלצה לטלויזיה 32" אחריות ארוכה

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
T-boon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 358
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #21 

שלום לכולם,
לאחר ביקור בכמה חנויות, הוחלט לקנות זוג מסכים של פנסוניק אחד ליחידה שאני משכיר והשני לחדר ילדים שלנו,
מדובר על דגם TH-32A410L שנת 2014. http://www.panasonic.com/middleeast/en/ ... 2a410.html
דגם זה עדיין לא מופיע באתר של יורוקום.

לגבי האיכות, עם ממיר HOT HD magic, זה נראה טוב, למרות שהיתי צריך להוריד את רמת התאורה האחורית מ-70 ל-50, ועדיין יש מקום לשיפור ע"י משחק בבהירות, צבע, חדות וכו'. עדיין לא ממש יצא לי להעמיק בנושא יותר מדי ולמרות שהצבע והתמונה הם טובים, מהרושם הראשוני התמונה פחות טובה
מהסמסונג 47" שיש לי בסלון, אבל כאמור לא ממש שיחקתי עם הכיוונים עדיין.

כאשר חיברתי לפטופ עם כבל HDMI ברזולוציה של 720P ראיתי הבדל די ברור לעומת הסמסונג, אולי זה בגלל הרזולוציה שהיא HDR לעומת FHD, אבל עדיין זה נראה מפוקסל...

כשמחברים לפטופ מבינים מיד שהתמונה לא משודרת "אחד לאחד" או "טבעי" או "pixel to pixel", כי למעשה חלק קטן מהתמונה לא נראה על המסך,
(לא רואים את השעון ואת כפתור ה-START במערכת ההפעלה חלונות 7)
כשנכנסים להגדרות גודל תמונה מוצאים אפשרויות של 16:9, 4:3, זום 1+2+3, אבל באופן שלא ממש מובן לי אין שם את האפשרות של "טבעי" או "pixel to pixel" או "התאמה למסך" (כל חברה נותנת לזה שם אחר).
כדי לקבל תמונה מלאה ונכונה, יש להיכנס להגדרות כלליות ולכבות את אפשרות ה-over scan שכאמור באופן מוזר מגיע מופעל מהמפעל.
בשידורי טלויזיה/ממיר זה אולי פחות מורגש אבל עדיין חלק מהתמונה למעשה לא מוצג על המסך,

הגדרה זו נוגעת כמובן לכל המסכים מכל החברות, ואצל רוב הלקוחות שלי (אני עובד בתקשורת בקיבוץ) זה לא מוגדר כראוי,
לרוב זה מוגד 16:9 או "מתוח"... ואגב הממירים של HOT גם מגיעים מהחברה כשהם מוגדרים "מתוח", הגדרה זו גורמת לעיוות התמונה כמובן,
כך שעל הדרך זה אולי יכול להיות טיפ קטן להגדרות תמונה של טלויזיה וממירים,

-בטלויזיה יש להגדיר "טבעי" או "אחד לאחד" או "פיקסל לפיקסל" או "נקודה לנקודה" או "התאמה למסך"
-בממיר יש לכוון על PILLAR BOX וכך התכנים יוצגו בדיוק כפי שהם משודרים מערוצי הטלויזיה או מהמחשב.

תודה.
ONKYO TX-NR 509
cerwin wega VE12
samsung UE65MU7000U

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”