שני חברים חדשים לאוסף

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
grafitis
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 235 פעמים

שליחה #21 

עבד כתב: סופרסקופ זאת חברה אמריקאית שקנתה את מרנץ בתחילת שנות השבעים ,לפי מה שקראתי בפורום זה ובאחרים הסאונד שלהם מדהים והם מאופניים בכמות וואטים מעוטים
...
·
אם הסאונד של superscope היה מדהים,
הוא לא היה נמכר בחו"ל ב-100 ש"ח בעמידה בחצר.
אני מניח שהמרנץ שיש לך יותר מוצלח ושווה התיחסות,
היה לי פעם מגבר הנראה דומה בשם 1200 שלא אהבתי אבל רבים אחרים כן.

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

שליחה #22 

מה עמרי הפעם אתה משנה כיוון והולך על פרויקט פיוניר :lol:
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

עבד פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 51
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #23 

grafitis כתב:
...
...
·
אם הסאונד של superscope היה מדהים,
הוא לא היה נמכר בחו"ל ב-100 ש"ח בעמידה בחצר.
אני מניח שהמרנץ שיש לך יותר מוצלח ושווה התיחסות,
היה לי פעם מגבר הנראה דומה בשם 1200 שלא אהבתי אבל רבים אחרים כן.
...
בכל אופן את הסופרסקופ שלי עדיין לא שמעתי את הסאונד שלו כי הוא לא עובד , אבל שמעתי מאספנים מבוגרים שזה נשמע מעולה ומדהים וכך קראתי בפורום הזה
בכלל בסופרסקופ יש הרבה רכבים של מרנץ והוא בנוי על דגמים של מרנץ

עבד פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #24 

@Omri617
·
לעומרי תודה על ההזמנה אני מאיזור המרכז

harel
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
שם מלא: harel
נתן תודות: 559 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #25 

הי
על הקשר בן מרנץ סופרסקופ וסוני (כן!!! - סוני) ניתן לקרוא כאן:
http://www.superscopetechnologies.com/t-about.aspx

מסכים עם GRAFITIS הרסיברים הללו של סופר-סקופ =>זה מרנץ לאחר "COST REDUCTION" והכנה ל "MASS PRODUCTON"
נחמד... אבל לא הרבה יותר מזה..

אם דווקה חשקה נפשך במגבר טרנזיסטורי מהתקופה הזו, ששוה שיפוץ אני הייתי מציע (אם נשאיר את הסקופ על "אינטגרייטד" דהינו מגבר משולב):
פיונייר, טנדברג, מרנץ (כמו שכתבו למעלה ה 1200 ודןמיו),
הרמן קרדון, קנווד (או TRIO / טריאו התאום האירופי), נקאמיצ'י,
סקוט (רק USA), סנסואי, SAE CARVER' ,DBX ,YAMAHA

היו גם לא מעט מגברים טובים בריטיים / אירופיים אבל זו התמחות של GRAFITIS... האודיו של UK בד"כ יותר טוב מהכדורגל...(לפחות השנה..ה ה :-) )
בהצלחה!
ראה פוסטים נוספים שלי ב "סטריאו ישראל" בפייסבוק
האזנה טובה - גם לווינטאג'!

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #26 

עבד כתב:לעומרי תודה על הסירטון נהניתי מאוד , נראה לי שאצטרך בעל מקצוע עם ניסיון

לרמי מדוע לדעתך לא כדאי להשקיע בשיפוץ ושדרוג המגבר על מנת לשפר את חווית ההאזנה , נכון יש דברים שנשמעים יותר טוב ממרנץ אבל כל אספן רסיברים / מגברים וינטג צריך שיהיה לו מרנצים באוסף זאת חברה מאוד בולטת בתעשיית האודיו בשנות השבעים וגם היום ככה שאי אפשר להתעלם ....
המכשירים שלהם בנויים היטב ומעוצבים מצויין ....
...
·

עבד
ההשקעה בשיפוץ כל אחד מהם אצל בעל מקצוע כמובן תגיע ל 1000 ש''ח לפחות בעוד שאם תעשה סיבוב בשוק הפשפשים ולפעמים ביד 2 תמצא אותם תקינים ב 200 ש''ח...מעבר לכך,הם לא טופ,מצטער לאכזב אותך,הסופרסקופ לגמרי לא איכותי משום בחינה,הוא ביקר אצלי בעבר בדיוק כמו המרנץ והארמן שברשותך,את הכסף לשיפוץ כדאי שתשקיע בהגברה יותר עדיפה.
לגבי הסופרסקופ,תבדוק דבר ראשון אם הפיוזים תקינים.

עבד פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #27 

לרמי
את הסופרסקופ קניתי ב 180 ש״ח אמנם לא תקין אבל דרוש תיקון פשוט , הרסיבר נדלק אך לא שומעים כלום ברמקולים
אם הרסיבר נדלק זה אומר שהפיוזים תקינים ?

לגבי המגבר מרנץ 1060. מוכרים אותו בלוחות ב 1000 - 1200 ש״ח אני קניתי בחצי מהסכום הנ״ל במצב תקין

בשוק הפשפשים לא ניתן לדעת את מצב המכשיר בעת הרכישה או את אמינות הסוחרים הם מנפחים מחירים שם

אם יש לך או לאחד מחברי הפורום ניסיון עם סוחרים בשוק הפשפשים שכדי לקנות מהם אשמח לקבל המלצות וממה כדי להיזהר שם

יש לי אפשרות להשקיע ברסיבר קוואדרו של קנווד מדגם 6140 האם הוא יהיה עדיף על המגבר מרנץ 1060 מבחינת איכות הסאונד ?

Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2291
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #28 

עבד כתב:לרמי
את הסופרסקופ קניתי ב 180 ש״ח אמנם לא תקין אבל דרוש תיקון פשוט , הרסיבר נדלק אך לא שומעים כלום ברמקולים
אם הרסיבר נדלק זה אומר שהפיוזים תקינים ?

לגבי המגבר מרנץ 1060. מוכרים אותו בלוחות ב 1000 - 1200 ש״ח אני קניתי בחצי מהסכום הנ״ל במצב תקין

בשוק הפשפשים לא ניתן לדעת את מצב המכשיר בעת הרכישה או את אמינות הסוחרים הם מנפחים מחירים שם

אם יש לך או לאחד מחברי הפורום ניסיון עם סוחרים בשוק הפשפשים שכדי לקנות מהם אשמח לקבל המלצות וממה כדי להיזהר שם

יש לי אפשרות להשקיע ברסיבר קוואדרו של קנווד מדגם 6140 האם הוא יהיה עדיף על המגבר מרנץ 1060 מבחינת איכות הסאונד ?
...
·לא הסתכלתי על הסכמה , אבל תלוי איזה פיוז . יש לפחות 4 פיוזים אצלך ושווה לבדוק אותם .
זה יכול להיות חוט מנותק , או יציאה שרופה ...
אני מסכים עם רמי לגבי הסופרסקופ , לגבי המרנץ הייתי משאיר (אישית) ועושה לו אוברול רציני . אני אוהב איך שהוא נראה ואני בטוח הוא נשמע יופי... בדרך כלל כשאומרים שיפוץ מתכוונים קודם כל להחלפת כל הקבלים האלקטרוליטים לפחות , החלפת הפוטנציומטרים שאחראים על הכיוונים (בתמונה אצלך רואים אותם על לוח ההגברה שצמוד לגוף קירור) ליותר חדישים ומדוייקים .
עוד לא דיברתי על טרנזיסטורים , ולבדוק אם הסופיים מקוריים ומצבם , לשים חומר תרמי חדש במקום הישן שכבר התייבש ומונע מפיזור חום כראוי בין גוף הטרנז' לגופי קירור שהוא צמוד אליהם .
זהו בגדול .. אולי אפילו וחשוב מאד Reflow של כל ההלחמות שפשוט מתייבשות ונסדקות וגורמות ללא מעט בעיות.

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #29 

לכל המלעיזים 8Oהיה לי פעם Marantz Superscope r-1302
51 וואט לערוץ. נשמע נחמד מאוד אם כי ה2245 שלי אוכל אותו בלי מלח...
Rust never sleeps

Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2291
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #30 

עבד איזה רמקולים ברשותך?
אם אין לך איזה אהבה מיוחדת למכשירים האלה , ואתה מחפש משהו חזק יותר ואולי איכותי יותר , יש הרבה אופציות במחירים שפויים.

עבד פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #31 

Omri617 כתב:עבד איזה רמקולים ברשותך?
אם אין לך איזה אהבה מיוחדת למכשירים האלה , ואתה מחפש משהו חזק יותר ואולי איכותי יותר , יש הרבה אופציות במחירים שפויים.
...
עומרי תודה על ההתעניינות , הרמקולים שברשותי הם של חברת B&W דגם 604 s2 רמקולים מעולים עם באס מפחיד לא בדיוק וינטג אבל עושים עבודה מצויינת אחד הטויטרים שרוף לכן הם צריכים החלפה

הרמקולים מחוברים לרסיבר nikko 8080 כי הוא הכי חזק שייש לי 65 וואט ב 8 אוהם ו 80 וואט ב 4 אוהם , והוא נותן להם בראש ....

המרנץ 1060 בנתיים לא מחובר כי הוא צריך טיפול של איש מקצוע ...

ובכן יש לי אהבה מיוחדת למכשירים האלה מגיל 13 אני מתעסק עם ציוד וינטג וקשור לציוד שלי , מצד שני אני לא פוסל ציוד מודרני איכותי ...

אני לא צריך משהו חזק יותר כי עם הרסיבר ניקו שלי החוגה של הווליום לא עוברת קצת יותר מרבע ווליום

אני אוסף מכשירי וינטג ואשמח לקבל המלצות על מכשירים שכדי לשים עליהם יד כולל מכשירים שהם לא וינטג ששווים קנייה

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”