להלן רשמים לאחר שימוש של מספר ימים במקלדת
rii mini k08 (לא סקירה מקצועית):
הקדמה:
ראיתי את המקלדת אצל חבר שיש לו Xtreamer, שיחקתי איתה קצת והחלטתי לבדוק אם ניתן לרכוש אותה באופן עצמאי. מסתבר שהמקלדת מיוצרת על-ידי חברת Riitek ונמכרת בנפרד (ואפילו במחיר זול יותר מאשר דרך Xtreamer). ניתן להשיג את המקלדת בארץ ובחו"ל. אני ממליץ לרכוש בארץ על מנת לקבל לוח מקשים בעברית, מה גם שהמחיר אינו יקר באופן יחסי למקלדות אחרות - 80-90 ₪.
אריזה:
המקלדת מגיעה כשהיא ארוזה היטב בקופסת קרטון ומוגנת, בין היתר, באמצעות ניילון בועות. בקופסא יש מקלדת, סוללת ליתיום, דונגל, כבל USB לטעינה, הוראות שימוש (באנגלית).
מבנה:
המקלדת עשויה מפלסטיק בגימור קטיפתי (בתקווה שיחזיק מעמד לאורך זמן) וכוללת 92 מקשים ו- Touchpad. למעשה מדובר במקלדת QWERTY מלאה בתוספת לחיצי מולטימדיה וקיצורי דרך שונים אליהם אתייחס בהמשך.
הלחיצים מרגישים כמו לחיצים של שלט או של מכשיר BlackBerry ואינם נלחצים כתוצאה ממגע אקראי.
על גבי המקלדת 3 נורות חיווי: (1) כחולה - דולקת קבוע כשהמקלדת פעילה, (2) כתומה - דולקת קבוע כשאין תקשורת עם הדונגל וכשיש תקשורת, מהבהבת כאשר מתבצעת לחיצה על הלחיצים, (3) אדומה - דולקת כאשר יש צורך להטעין את הסוללה.
בגב המקלדת יש פתח תחתיו נמצאת סוללת הליתיום ובו מאוחסן הדונגל כאשר אינו בשימוש. ראוי לציין כי הסוללה ניתנת להסרה/החלפה וכי ניתן גם להפעיל את המקלדת באמצעות שתי סוללות AAA.
הפעלה:
הפעלת המקלדת פשוטה מאוד. לפני השימוש הראשון יש להטעין את הסוללה באמצעות חיבור המקלדת למחשב (כשהסוללה מלאה נורית החיווי נכבית).
לאחר הטעינה יש לחבר את הדונגל למחשב ולהפעיל את המקלדת. כל ההליך אורך מספר שניות ולא נדרש להתקין דרייברים או לעשות כל פעולה נוספת.
הנדסת אנוש:
המקלדת נוחה מאוד לאחיזה ולשימוש בשתי ידיים (אוחזים בה כמו בגיימבוי ומקלידים באמצעות האגודלים). כל הלחיצים "בהישג אגודל" והשימוש מאוד קל ופשוט. כמה פיצ'רים מעניינים: (1) ניתן לשנות את מהירות התגובה של ה- Touchpad לצורך התאמה לגדלי מסך שונים, (2) ניתן להשתמש ב- Touchpad גם כגלגל גלילה, (3) ישנם מספר קיצורי דרך שימושיים - כולל Control+Alt+Delete.
החסרונות היחידים שמצאתי הם היעדר תאורה אחורית למקשים וחוסר יכולת לבצע התאמה אישית ללחיצי קיצורי הדרך (לדוגמה, לשנות את הלחיץ שמעלה את Windows Media Center כך שיעלה את XBMC).
קליטה:
היצרן טוען שניתן להפעיל את המקלדת במרחק של עד 10 מטרים מהדונגל. לא בחנתי את הטענה, אצלי יש קליטה מצוינת במרחק של כ-2.5 מטרים כאשר יש קשר עין בין המקלדת לדונגל. באתרים בחו"ל יש כאלה שהתלוננו על איכות הקליטה.
יתרונות:
מימדים, נוחות ופשטות הפעלה, איכות בניה (עד כמה שניתן לשפוט אחרי כמה ימים), קיצורי דרך, מחיר.
חסרונות:
אין תאורת מקשים, לחיצי קיצורי הדרך לא ניתנים להתאמה אישית.
סיכום:
לאחר שימוש של מספר ימים במקלדת עם מחשב NUC ומערכת הפעלה Windows 8.1 אני ממליץ עליה בחום לשימוש ב-HTPC. לטעמי היא פחות מתאימה להנחה על שולחן ולהקלדות מרובות, בשל מימדיה הקטנים ואופי הלחיצים.
איכות הבניה נראית טובה מאוד (האמת, מעל המצופה ביחס למחיר).
אין לי מושג באשר לאמינותה לאורך זמן. אם כי החבר בעל ה- Xtreamer משתמש בה כבר תקופה ארוכה (אם כי לא באופן מסיבי), ללא תקלות.