מעוניין להתקין חיבור לוויני - איפה מתחילים?

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
Shahar8080 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
הייתי מעוניין לחבר צלחת לווין פרטית בעצמי.
אין לי שום בעיה טכנית לבצע זאת לבד אבל, אחרי קריאה יסודית בכמות די נכבדת של אתרים ופורומים אני מודה שנשארתי קצת מבולבל.
יש הרבה מידע לגבי הלווינים והתחנות הנקלטות אך רובו די ישן. הבנתי שכל הזמן דברים משתנים ולכן אני פונה אליכם כדי לשמוע מה יש נכון להיום.
כמה תחנות חינמיות (FTA) אפשר לקלוט מהלווינים בארץ שמשדרות באנגלית?
העדפת התכנים שלי היא ערוצים כמו Discovery, מדע בכלל ו National geographic אם יש...,לאחר מכן ערוצי ספורט בדגש על טניס וסנוקר, אחרי זה ערוצי סדרות טובים ורק בסוף ערוצי סרטים.

בהינתן התכנים האלה, איזה לווין כדאי לי לקלוט?

אם אני משקיע ב setup שמאפשר לי 2 לווינים, איזה שילוב של לווינים מנצח בעיניכם? (וכמובן אפשרי)

שאלה נוספת, אני רוצה לחבר 2 טלוויזיות, החלטתי להתחיל בממיר ראשון פשוט יחסית, להיכנס לעניינים ורק אז להשקיע בממיר הכי טוב כממיר נוסף.
על איזה ממיר (פשוט יחסית) אתם ממליצים כממיר הראשון? כן הייתי מעוניין בביצועים סבירים, משהו שיאפשר לי הקלטה ואולי צפיה בערוצים בתשלום.

ושאלה אחרונה, שיתוף. מה קורה כיום בעניין השיתוף? הבנתי שכבר אין הרבה דברים, וכל הזמן יורדים דברים.
מישהו יכול לספר לי קצת מה הולך? זה משהו שאני יכול לבנות עליו?

אז סה"כ 5 שאלות:
1. כמה תחנות חינמיות (FTA) אפשר לקלוט מהלווינים בארץ שמשדרות באנגלית?
2. בהינתן התכנים שציינתי, איזה לווין/לווינים כדאי לי לקלוט?
3. איזה שילוב של 2 לווינים מנצח בעיניכם?
4. על איזה ממיר (פשוט יחסית) אתם ממליצים כממיר הראשון?
5. מה קורה כיום בעניין השיתוף?

תודה מראש למי שיכול לעשות לי סדר בבלאגן!

pazitush
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 143
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #2 

יש היצע לא קטן של ערוצים באנגלית, חינמיים. על מנת לבחור המתאים לך כדאי שתעיין באתרים כמו LYNGSAT או FLYSAT , אשר מרכזים נתוני לויינים וערוצים כולל איזורי כיסוי. נראה שלויין ההוט בירד ( 13E) בשילוב עם עינית ללויין נוסף ( ואולי שניים) בהתאם לצרכיך, יספקו.
הממירים, ברובם מיובאים מהמזרח . חלק לא קטן מהם באיכות ירודה וחיי מדף קצרים. אחרים - חיקוי של יצרנים מובילים ( כמו דרימולטימדיה שמשווקת את דגמי דרימבוקס) . בכל מקרה כדאי לרכוש ממיר שתומך ב-HD. הפשוטים סביב ה-500 ש"ח.
בעניין השיתוף, יש שוק מקומי וספקים בחו"ל . ב- 500 ש"ח, לשנה , לערך, ניתן לקבל גישה להרבה צאוד חבילות. הצרה שחלק מהשיתופים הם באיכות ירודה כי מרבית הספקים ( בעיקר המקומיים) אינם מחזיקים את הכרטיס המקורי אלא מהוים תווך . ואז איכות וחוויית הצפייה ירודים עקב אי רציפות ( פריזים).
מקווה ש"על רגל אחת, קצרה," קיבלת מושג ראשוני. אשמח לסייע בפרטי.

Shahar8080 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה pazitush על התשובה המהירה,

לפני שאני מתחיל לשגע אותך בפרטי אני אתן לעוד אנשים הזדמנות להוסיף מהידע שלהם :)

aboren
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 181
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #4 

אין כמו מראה עיניים. המלצה שלי תחפש מישהו שגר בסביבה שלך ויש לו מערכת עובדת עם כמה לווינים לך אליו תראה מה יש שם.
ואז תקבל יותר מושג.
שוב אשמח לענות על שאלה בפרטי.
כל שיתוף שיש תבקש קובץ בדיקה ליום יומיים.
ורק אז תחליט.

Shahar8080 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

איפה אתה גר? ;)

ofers79
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 810
נתן תודות: 106 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #6 

אז ככה:
אתחיל דווקא מהסוף- נכון להיום, יותר ויותר חבילות הופכות לבלתי ניתנות לשיתוף ( חברות השידור נלחמות בפיראטים ומקשרות כרטיס צפייה לממיר,מה שלא מאפשר שיתוף, ואם כבר נמצאת איזשהיא פרצה, השיתוף אינו יציב).
עדיין ישנן חבילות שנפתחות כמו: סיפרה ופולסאט הפולניות, דיגיטורק בחלקה, החבילות ב 30W ועוד..
אבל לא משהו שאפשר להישען עליו כבטוח לצפייה עתידית איכותית (לדעתי).

תכנים באנגלית אפשר למצוא בניילסאט, קח בחשבון שהכיתוביות המובנות תהיינה בערבית וכך בהתאמה גם בטורקסאט.

לגבי ממירים- יש בשוק שפע של ממירים. אם בכל זאת אתה הולך על שיתוף- ממליץ על אחד מדגמי הדרים בוקס- תלוי בצרכים שלך.

יש לך גם אופצייה של ממיר IPTV, שמעביר לך ערוצים לא דרך לווין, אלא דרך האינטרנט. לא מכיר כל כך את התחום ומעולם לא ראיתי בעיניים כיצד זה עובד, כך שקשה לי לחוות דעה עניינית.

מה שכן- אם אתה אוהב ספורט- יש לך מנוי לוויני חוקי של BEIN SPORTS שמשדר על ניילסאט וערבסאט, 15 ערוצי ספורט ב HD שמשדרים את כל מה שזז ושווה בספורט העולמי. נודע לי שלקראת סוף השנה, כדי להרחיב את מעגל הלקוחות שלהם, החברה הזו צפויה להעלות על הפלטפורמה שלה גם ערוצי מדע וסרטים, אבל עוד חזון למועד.

מקווה שעזרתי במעט.

בהצלחה !

mbd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3601
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 2020 פעמים

שליחה #7 

סדר בבלגן כבקשתך.
1.ערוצי FTA באנגלית לתכנים שאתה רוצה אין הרבה. מרבית התכנים האלו באנגלית הם בתשלום.
כמובן שיש חריגים אבל הם מעטים.
2.3.בעצם אותו סעיף . הלווינים הטובים והמתאימים ביותר לדרישתך ואשר ניתנים להתקנה על צלחת
אחת הם 13E-26E כאשר אתה יכול לקלוט גם את 25.5 ללא LNB ניפרד. ב 13E יש בערך 900
ערוצי FTA ל [TV] וב-26E כ 300 ערוצי FTA כאשר כ 20 הם HD . אבל כמו שהזכרתי מרבית התכנים
לא באנגלית.
4.מה אתה מגדיר כממיר פשוט. ומה התקציב לממיר פשוט.[חובה HD ומערכת הפעלה לינוקס].
5.שיתוף טוב עובד בצורה מעולה ומסוגל לספק כל תוכן וכמעט בכל שפה . לפעמים למשך תקופה מסוימת
השיתוף של חבילות מסוימות יעבוד רק ב-SD אבל כידוע לכל מנעול אפשר להתאים מפתח כך שכשבאמת
רוצים תמיד יש פתרונות.
לסיכום. צלחת לווין פרטית זה הדבר הטוב ביותר כיום אבל כדי למצות את היכולת חייבים שיתוף טוב.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”