כיצד הכי נכון לחבר לפטופ באמצעות כבל HDMI, לרסיבר או לטלויזיה ?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
roon321
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 115
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #21 

תודה

cohen87 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 69
קיבל תודות: 0

שליחה #22 

כמה עדכונים
התקיעות של הרסיבר כנראה נפתרו לאחר שהחלפתי כבל HDMI שכנראה לא היה תקין.

חיברתי את המחשב ב 2 צורות -
פעם אחת ישירות לרסיבר ופעם אחת לטלויזיה (שמחוברת לרסיבר בכבל HDMI), אך עדין אני לא מצליח להגיע ל DTS באף סרט או הופעה שאני מנגן :(
אני חושב שהבעיה מתחילה כאן, שימו לב בתמונה המצורפת

איך זה הגיוני ? המחשב שלי חדש ורשום עליו DOLBY DIGITAL וגם הרסיבר והטלויזיה תומכים...

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #23 

תחבר דרך הרסיבר, ותוודא שברסיבר עצמו כבויה אופציה הנקראת HDMI Passthrough עבור הכניסה בה אתה משתמש.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

cohen87 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #24 

pixies כתב:תחבר דרך הרסיבר, ותוודא שברסיבר עצמו כבויה אופציה הנקראת HDMI Passthrough עבור הכניסה בה אתה משתמשהיי
היי
תודה רבה
אכן כיביתי את האופציה ועכשיו הרסיבר מציג לי DTS כשהפורמט מתנגן..

צצה לי עכשיו בעיה אחרת והיא בכל פעם שאני נכנס ל MPC אני צריך דרך ה PLABACK OPTIONS לסמן את הפורמטים של DTS בכדי שזה יתנגן, אחרת כל פעם שאני מפעיל מחדש הוא לא זוכר את ומנגן לי את הסרט בפורמט הסטנדרטי.

מצורפת התמונה בה אני מסמן...

...

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #25 

כנראה בגלל בעיות הרשאה של התוכנה במערכת ההפעלה.
תריץ פעם אחת את ה-MPC HC כמנהל (Administrator). עושים את זה ע"י קליק ימני על אייקון התוכנה ובחירה ב"הרץ כמנהל" (Run as Administrator).
עוד דבר שכדאי לעשות זה לאפשר שמירת ההגדרות בקובץ ini (ב"מדריך המהיר לצפייה בתכני HD" יש הסבר איפה זה נמצא).
ואז, אחרי שתסמן את כל הפורמטים במסגרת ה-Bitstreaming כנתמכים, זה אמור לשמור את זה להרצה הבאה.

cohen87 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #26 

pixies כתב:כנראה בגלל בעיות הרשאה של התוכנה במערכת ההפעלה.
תריץ פעם אחת את ה-MPC HC כמנהל (Administrator). עושים את זה ע"י קליק ימני על אייקון התוכנה ובחירה ב"הרץ כמנהל" (Run as Administrator).
עוד דבר שכדאי לעשות זה לאפשר שמירת ההגדרות בקובץ ini (ב"מדריך המהיר לצפייה בתכני HD" יש הסבר איפה זה נמצא).
ואז, אחרי שתסמן את כל הפורמטים במסגרת ה-Bitstreaming כנתמכים, זה אמור לשמור את זה להרצה הבאה.
...
המון תודה

אטפל בנושא כשאחזור מהעבודה ואעדכן כאן.

תודה רבה.

cohen87 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #27 

pixies כתב:כנראה בגלל בעיות הרשאה של התוכנה במערכת ההפעלה.
...
ערב טוב

תודה רבה, אכן הרצתי את ה MPC כ ADMIN וזה מעתה נשמר בכל פעם שאני פותח משהו באיכות הזו :)
יש לי עוד 2 דברים פתוחים, אשמח לייעוץ בנושא :
1. בעת החיבור של המחשב לרסיבר, התנועה של העכבר בטלויזיה איטית וכבדה..מדוע זה ככה והאם זה ניתן לפיתרון ?
2. הרזולוציה במסך של הטלויזיה (סמסונג 46) חורגת מהגבולות כשאני מחבר את המחשב. כשאני עושה התאם תמונה למסך זה נפתר אך האם זה בסדר או שזה מוריד מהאיכות ? ב 16*9 זה חורג,ניסיתי לשחק ברזולוציות ללא הצלחה..

תודה רבה

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #28 

אולי בגלל רזולוציה גבוהה יותר מאשר במסך הקטן? אפשר לכוון מהירות תזוזת עכבר בקונטרול פאנל.
בגל מקרה, כשצופים בסרט במסך הגדול זה לא הדרך הנכונה לעבוד עם עכבר אלא עם מקלדת ו/או שלט רחוק.
לגבי "התאם למסך", זה בדיוק מה שמומלץ לשים וזה נותן איכות תמונה מיטבית בגלל התאמה מדוייקת של פיקסל לפיקסל.

cohen87 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #29 

pixies כתב:אולי בגלל רזולוציה גבוהה יותר מאשר במסך הקטן? אפשר לכוון מהירות תזוזת עכבר בקונטרול פאנל.
בגל מקרה, כשצופים בסרט במסך הגדול זה לא הדרך הנכונה לעבוד עם עכבר אלא עם מקלדת ו/או שלט רחוק.
לגבי "התאם למסך", זה בדיוק מה שמומלץ לשים וזה נותן איכות תמונה מיטבית בגלל התאמה מדוייקת של פיקסל לפיקסל.
...
הרזולוציה היא 1920*1080 ובמסך של הנייד 1366*768.
המהירות שמכוונים משפיעה רק כאשר העכבר מופיע בטלויזיה או שזה גם משפיע על המסך של הנייד ?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #30 

היא משפיעה על שני המסכים לדעתי.
ושוב, בשביל מה אתה צריך עכבר במסך הגדול? מיותר...

cohen87 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #31 

pixies כתב:היא משפיעה על שני המסכים לדעתי.
ושוב, בשביל מה אתה צריך עכבר במסך הגדול? מיותר...
...
אתה צודק, פשוט אני רגיל כשאני מחבר את המחשב לטלויזיה לעבוד ישר מהמסך הגדול, בסדר אתרגל לעבוד דרך הלפטופ..

תודה רבה על העזרה !

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”