תיקון חוט מאריך ב-200שח

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
רוביןהוד
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 621
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #21 

hrox כתב:אני קורא ולא מאמין. התחלקם על השכל?

אני רוצה עכשיו שכל אחד מאלה שאמר שהמחיר סביר, שיגיב כאן שהוא היה מוכן לשלם מחיר כזה על העבודה הזאת.
...
כמה אתה לוקח על עבודה כזאת?

hrox
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 816
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #22 

רוביןהוד כתב:
...
...
כמה אתה לוקח על עבודה כזאת?
...
50 ש"ח לא גרוש יותר מזה. אתה היית משלם לי 200 אם הייתי דורש?

ModChiP
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 481
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #23 

אני חושב שרוב האנשים ישלמו לך אם כבר עשית את העבודה.

אם מדברים על המחיר לפני סיום העבודה אז יותר אנשים יתמקחו.
**מצלמת פנים, הכלב מפרק לי את הבית**
ziv_r כתב:@haimbl,
ונגיד שתתקין מצלמות ושתתפוס וידאו של הכלב מבצע את זממו, מה בדיוק תעשה עם זה, תראה את זה לכלב ותגיד לו שהוא לא יכול להתחמק? הרי ברור לך שזה הוא.
...

רוביןהוד
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #24 

hrox כתב:
...
...
50 ש"ח לא גרוש יותר מזה. אתה היית משלם לי 200 אם הייתי דורש?
...
אז תוציא חשבונית לפותח הפוסט על 50 שח,ואת ההפרש תקזז .
ב50 שח אתה הולך לעשות חיל :) ולהתפרנס חבל"ז
במה אתה עובד?

hrox
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 816
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #25 

לא ענית לשאלה שלי... היית משלם על תיקון כזה 200 ש"ח?

(אם כן, גם אתה תעשה חיל כצרכן ותגמור את החודש חבל"ז...)

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #26 

מחיר : 42.37
מע"מ: 7.63
סה"כ: 50 שח

מס: איזור ה 20% -30% (תלוי בהכנסה אחרי הוצאות)
=בין 33.90שח ל 29.65 שח

עלות חומרים, כלים זמן עבודה וכו... בסוף אתה נשאר עם 10 שקלים בכיס. לא ממש משתלם בתור בעל עסק אם אתה שואל אותי

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1574
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 141 פעמים

שליחה #27 

חחחח זאת אומרת שלפי דעתך המס בישראל הוא 80% מאוד הגיוני... מה אני אגיד לך..... את החוט מוכרים ב-5-10 שח כולל רווח, איזה כלים בדיוק הוא בזבז על זה ? ואי תגובות הזוייות

ModChiP
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 481
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #28 

100 שקל זה סביר ביותר אם היא באה אליו.

אם הבחור בא אליה אז 200 זה סביר.
**מצלמת פנים, הכלב מפרק לי את הבית**
ziv_r כתב:@haimbl,
ונגיד שתתקין מצלמות ושתתפוס וידאו של הכלב מבצע את זממו, מה בדיוק תעשה עם זה, תראה את זה לכלב ותגיד לו שהוא לא יכול להתחמק? הרי ברור לך שזה הוא.
...

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #29 

ModChiP כתב:100 שקל זה סביר ביותר אם היא באה אליו.

אם הבחור בא אליה אז 200 זה סביר.
...
+1 (Y)
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול

שליחה #30 

puma1 כתב:חחחח זאת אומרת שלפי דעתך המס בישראל הוא 80% מאוד הגיוני... מה אני אגיד לך..... את החוט מוכרים ב-5-10 שח כולל רווח, איזה כלים בדיוק הוא בזבז על זה ? ואי תגובות הזוייות
...
למה 80%?
לא אמרתי שבזבז כלים, אבל כשאתה מחשב עלות עבודה של עסק אתה מכניס את כל ההוצאות לתמחור. מישהו כתב שעלות כבל כזה היא בין 10- 20 שקלים.
הבחור טען שחשבונית על 50 שקל היא סבירה, רק הראיתי לו ש50 שקלים חשבונית היא בעצם רווח של שקלים בודדים לאחר הוצאות, מעמ, ומס של בית העסק.
200 שקל אכן מוגזם לדעתי אבל גם ב50 זה רק אם מישהו עושה לך טובה. אין לנו מידע מדויק מה בדיוק עשו שם ומה הדרישות של זה מבחינת זמן עבודה

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #31 

למה 80% אתה אומר שמ50 נשאר לו 10

והעלות של הכבל זה לצרכן ולא לחנות, תקנה כבל חשמל בגליל כמו של חנויות חשמל יעלה לך 1 שח למטר אם לא הרבה פחות

50 זה מעל ומעבר, כמו שכבר אמרתי מעולם לא שמעתי שבכלל לוקחים על דבר כזה, אם אני קונה כבל חשמל המוכר תמיד שואל אם אני רוצה שהוא יחבל לי את הראש, הרווח שלו זה על הכבל, העבודה זה בדיוק 2 דקות (וזה אם אתה עובד לאט) נגיד 10 דקות עבודה, 50 שח זה בהחלט מספיק לדבר כזה, לפי התגובה שלך מוכר בחנות לא כדאי לו למכור חלב כי הזמן שהוא מזבזבז על הלקוח שעומד בקופה ומשלם לו לא שווה את ה-20 אגורות שהוא מרוויח על זה (לפני מס) בקיצור מספיק עם העיניים הגדולות, המוכר ללא ספק ראה שהיא לא מבינה ואפשר לדפוק לה מחיר הזוי, וזה לא מפתיע בכלל, ככה זה בארץ, לכולם יש עיניים גדולות מחפשים לעשות את היומית שלהםפ ב-2 דקות עבודה, יש אנשים עובדים 8 שעות לא מרוחים 200 שח ביום ואנשים פה אומרים לי לא היה שווה לו לקחת את העבודה, באמת שזה מגוחך, ואני דיי בטוח שאף אחד מכם לא מספיק פראייר לשלם סכום הזוי כזה

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול

שליחה #32 

puma1 כתב:למה 80% אתה אומר שמ50 נשאר לו 10

והעלות של הכבל זה לצרכן ולא לחנות, תקנה כבל חשמל בגליל כמו של חנויות חשמל יעלה לך 1 שח למטר אם לא הרבה פחות

50 זה מעל ומעבר, כמו שכבר אמרתי מעולם לא שמעתי שבכלל לוקחים על דבר כזה, אם אני קונה כבל חשמל המוכר תמיד שואל אם אני רוצה שהוא יחבל לי את הראש, הרווח שלו זה על הכבל, העבודה זה בדיוק 2 דקות (וזה אם אתה עובד לאט) נגיד 10 דקות עבודה, 50 שח זה בהחלט מספיק לדבר כזה, לפי התגובה שלך מוכר בחנות לא כדאי לו למכור חלב כי הזמן שהוא מזבזבז על הלקוח שעומד בקופה ומשלם לו לא שווה את ה-20 אגורות שהוא מרוויח על זה (לפני מס) בקיצור מספיק עם העיניים הגדולות, המוכר ללא ספק ראה שהיא לא מבינה ואפשר לדפוק לה מחיר הזוי, וזה לא מפתיע בכלל, ככה זה בארץ, לכולם יש עיניים גדולות מחפשים לעשות את היומית שלהםפ ב-2 דקות עבודה, יש אנשים עובדים 8 שעות לא מרוחים 200 שח ביום ואנשים פה אומרים לי לא היה שווה לו לקחת את העבודה, באמת שזה מגוחך, ואני דיי בטוח שאף אחד מכם לא מספיק פראייר לשלם סכום הזוי כזה
...
50שקלים שווה ל 42 שקלים בקיזוז המעמ (מעמ הולך למדינה). מיסים הם בין 20% ל 30% (תלוי בהכנסה). אם מדובר בעוסק מורשה פרטי (לא חברה) יש גם תוספת ביטוח לאומי של 15%. אז כן, מה42 שקלים האלו נשאר בסוף כ25 שקלים. תוסיף לזה עלות הכבל (אין לי מושג מה העלות, התבססתי על מה שרשם פה מישהו קודם שעולה קצת פחות מ20 שקלים), עלויות החזקת המקום, עלויות החזקת מלאי, פחת מכשירים וכו... אז לפי זה קבעתי שנשארים 10 שקלים בסוף. בתור בעל עסק אני מכיר טוב מאוד את כל הנושא של תמחור מוצרים ותמחור שירות וזה לא כלכך שחור ולבן כמו שאתה מדמיין. אם אתה קונה משהו בעלות X ומוכר ב Y אתה לא שומר את Y אצלך. מY יורדים הוצאות אחרות.

ההקבלה למוכר בחנות ממש לא רלוונטית, מדובר פה בחנות שמוכרת שירות לא מלאי. ברגע שאתה לא יודע לעשות משהו אתה משלם למישהו שכן יודע (עורך דין, רופא שיניים, טכנאי מחשבים וכו...)

ושוב אני יגיד, אני לא יודע על מה מדובר מבחינת עבודה, זמן, ועלות חומרים (אתה קובע שעולה לו שקל ו2 דקות עבודה, אבל בפועל אתה לא באמת יודע מה הוא היה צריך לעשות, יכול להיות שאתה צודק ואז אכן מדובר במחיר מופרז אבל אין לך עובדות להתבסס עליהם), 200 שקלים אכן מחיר מופרז לדעתי

קח לדוגמא טכנאי במעבדה (מחשבים, סלולארי, טלוויזיה וכו...) יכול להיות שעלות החלק החליפי היא שקלים בודדים (כבל, כפתור, שירות תוכנה כגון גיבוי פירמוט וכו...) אבל שעת עבודה במעבדה מתומחרת ב80 - 100 שקלים מינימום וזה בגלל שבן אדם עומד ועושה את זה ולא עושה עבודה אחרת שיכולה להיות רווחית יותר.

יכול מאוד להיות שהבחור תקע מחיר בגלל הנסיבות שתיארת, אבל מצד שני יכול להיות שגם 50 שקלים הם קיצון לכיוון השני - בלי העובדות אי אפשר לקבוע מסקנות.

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #33 

אני קובע שעולה לו פחות משקל, תקנה גליל של חוט חשמל ותראה כמה עולה למטר

ולגבי העבודה, הוא רשום שהחליפו חוט חשמל, מה זה להחליף חוט חשמל, לחבר שלוש חוטים (ואולי אפילו 2 במידה ואין הארקה )

ולגבי מעבדות, אתה משווה החלפת חוט חשמל למעבדה שפותחת טלפון או מחשב נייד? על הזמן שלוקח לאתר את הבעיה ? אישה באה עם חוט קרוע רק ביקשה להחליף חוט, אין מה לבדוק, אין מה לתקן, רק לחבר חוט חדש, מה עשית מזה סיפור כזה גדול? ואפילו על החלפת מאוורר במחשב נייד לוקחים 150 שח (כולל המאוורר) אתה יודע איזה כאס ראש זה להחליף מאוורר במחשב נייד? תעשה לי טובה נו באמת...

וממתי המיסים הם בין 20-30% ??? מי שמרוויח מינימום לא משלם בכלל מס או משהו כמו 1.5%, רק במשכורות גבוהות הרבה יותר משלמם 30%, בקיצור מספיק עם החישובים ההזויים האלה, לפי החישוב שלך בשביל רווח של 10 אלף בחודש הוא צריך להרוויח 50 (ואפילו לא מדובר על מכירת ציוד אלא על שירות שהרווח עליו נטו הרבה יותר גדול)

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול

שליחה #34 

puma1 כתב:אני קובע שעולה לו פחות משקל, תקנה גליל של חוט חשמל ותראה כמה עולה למטר

ולגבי העבודה, הוא רשום שהחליפו חוט חשמל, מה זה להחליף חוט חשמל, לחבר שלוש חוטים (ואולי אפילו 2 במידה ואין הארקה )

ולגבי מעבדות, אתה משווה החלפת חוט חשמל למעבדה שפותחת טלפון או מחשב נייד? על הזמן שלוקח לאתר את הבעיה ? אישה באה עם חוט קרוע רק ביקשה להחליף חוט, אין מה לבדוק, אין מה לתקן, רק לחבר חוט חדש, מה עשית מזה סיפור כזה גדול? ואפילו על החלפת מאוורר במחשב נייד לוקחים 150 שח (כולל המאוורר) אתה יודע איזה כאס ראש זה להחליף מאוורר במחשב נייד? תעשה לי טובה נו באמת...

וממתי המיסים הם בין 20-30% ??? מי שמרוויח מינימום לא משלם בכלל מס או משהו כמו 1.5%, רק במשכורות גבוהות הרבה יותר משלמם 30%, בקיצור מספיק עם החישובים ההזויים האלה, לפי החישוב שלך בשביל רווח של 10 אלף בחודש הוא צריך להרוויח 50 (ואפילו לא מדובר על מכירת ציוד אלא על שירות שהרווח עליו נטו הרבה יותר גדול)
...
יש הבדל בין למכור ב50 אלף ולהרוויח 50 אלף. אני לדוגמא מדווח הכנסה של כ18 אלף בחודש בתור עוסק מורשה, מהם נשארים כ11 בסוף שהם מגלמים ניכוי של כ38% מסך ההכנסה שלי

טוב זה וויכוח מיותר, אתה כבר קבעת שהעבודה הייתה 2 דק והעלות כבל 2 שקל,שהעוסק מרוויח מינימום ושהרווח הגולמי שלו הוא 100% מסך העבודה

סתם דוגמא שעלתה לי לראש, החלפת מסך באייפון 3g הייתה דבר פשוט מאוד בזמנו כי הוא היה חיצוני. החלפת מסך באייפון 5 דורשת פירוק האייפון לגורמים עד החלק האחרון. (לא עובד בתחום אבל יצא לי להחליף גם וגם)

אתה לא יודע על איזה מכשיר מדובר וכמה זמן עבודה זה לקח. יכול להיות שהחלפת כבל חשמל במגהץ היא עניין של שנייה אבל החלפת כבל של המכונת מים של פותח השרשור היא עניין של חצי שענ

זה הכל

giladl
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 964
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #35 

המס הוא פרוגרסיבי, והחישוב שלך מוטעה.
200 ש"ח לתיקון כזה זה מחיר שערוריתי גם לכבל חדש שלם!

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
שם מלא: איתן
נתן תודות: 912 פעמים
קיבל תודות: 452 פעמים

שליחה #36 

עוד ויכוח כבלים... :lol:
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול

שליחה #37 

מס מצטבר של הכנסה חודשית בגובה 14000 שקל הוא 2098 שקלים ( 15% מצטבר מדרגות מס) הכנסה של 20000 בחודש כבר עולה ל20% ( 3958 שח) וזה לא כולל ביטוח לאומי בגובה 15%.
נערך לאחרונה על ידי shuali ב 26/04/2014 2:50, נערך פעם 1 בסך הכל.

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3632
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #38 

במקרה אני מכיר את היבואן ושאלתי אותו על החלפת כבל חשמל במתיז מים בלחץ.
לפחות לדבריו זה תלוי בדגם ובכל מקרה החלפת הכבל כולו מהחיבורים הפנימיים דורשת פירוק חצי מכונה על מנת להגיע לחיבורי החשמל בתוך המכונה והרכבה מחדש, זו עבודה שדורשת זמן ולא נעשית כלאחר יד.
לאור זאת המחיר בכלל לא נראה מוגזם בוודאי כזה נעשה על ידי מי שלא מכיר המכונה ובקיא בפירוקה והרכבתה.

רוביןהוד
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #39 

עזוב שטויות,אנשים שלא מקצועים חושבים ומבינים אחרת.
היבואן בהחלט צודק,זה דורש פירוק והרכבה,כך שמי שאוחז טסטר בשקל מהום סנטר,או "מהנדס" לא יבין זאת לעולם.
הייתי לוקח לו על עבודה כזאת לפחות 350 שח.ירצה יחליף לבד בשיטה המסוכנת של אזוליר בנד,מהדקי חשמל או
כמו החוכמולוג שהציע שקע, ושכח שמדובר במכונה לשטיפה שיכולה לחשמל,ואז המחיר כבר לא קובע בבית דין שמיים. :(
במכונות כאלו משתמשים בכבל כתום שעמיד במים ובתנאים חיצונים קשים כבל ROFLEX

תמונה
מכונות ניידות מותקנות עם הכבל הזה ,ולא כבל פנדל לבן 3*1.5.
http://www.erco.co.il/en.showItem.asp?i ... =2&lang=he
תמונה

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”