בעיית SOUND 5.1 / 7.1 ב INTEL NUC
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
ניסית בכלל נגנים אחרים חוץ מ-VLC?
זו כבר פעם שלישית שאני כותב את זה...
זו כבר פעם שלישית שאני כותב את זה...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
תן לי דוגמא לנגן אחר ... למרות שלא מבין מה קשור נגן אחר אם כבר ברמת חומרה שזה כרטיס הקול הוא נותן לי רק 2 ערוצים ורק סטראו
ולגבי הדרייבר התקנתי את ה ATI ...לא עבד אמר שאין חומרה כזו במחשב
התקנתי את הדרייבר האחרון לא עבד התקנתי את ה BETA שרשום 3D SOUND או משהו כזה גם לא עובד ...כל ההתקנה עוברת חלק אבל לא שינה כלום
ושוב אחרי את ה ATI שוב אותה הודעה אין חומרה כזו במחשב
מוזמן לעשות אם יש לך זמן SHOW MY PC
אולי תראה משהו שאני לא רואה דבר איתי אם יש לך זמן
054-4694222
ולגבי הדרייבר התקנתי את ה ATI ...לא עבד אמר שאין חומרה כזו במחשב
התקנתי את הדרייבר האחרון לא עבד התקנתי את ה BETA שרשום 3D SOUND או משהו כזה גם לא עובד ...כל ההתקנה עוברת חלק אבל לא שינה כלום
ושוב אחרי את ה ATI שוב אותה הודעה אין חומרה כזו במחשב
מוזמן לעשות אם יש לך זמן SHOW MY PC
אולי תראה משהו שאני לא רואה דבר איתי אם יש לך זמן
054-4694222
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

הכל כתוב כאן... פשוט לקרוא.
תנסה XBMC, ואם עדיין לא עובד תביא screenshot של מה שמופיע במערכת-הגדרות-מערכת-פלט אודיו (System-Settings-System-Audio Output).
תנסה XBMC, ואם עדיין לא עובד תביא screenshot של מה שמופיע במערכת-הגדרות-מערכת-פלט אודיו (System-Settings-System-Audio Output).
זה מה שמופיע לי ברסיבר
ואייקונים רק של 2 רמקולים L R
גם ב XBMC
גם ב VLC
ששמים סטרימר או PS4 מופיע 5 רמקולים וסאב וכתוב DTS או DD 5.1
גם ב XBMC
גם ב VLC
ששמים סטרימר או PS4 מופיע 5 רמקולים וסאב וכתוב DTS או DD 5.1
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

תוכל להביא את ה-screenshot מהחלון הגדרות של פלט אודיו כפי שביקשתי?
תוודא שאתה על HDMI כפלט סאונד, ותנסה לשנות שם את 2 הפרמטרים התחתונים מ-Direct Sound ל-WASAPI.
רסיבר - יכול להיות שאצלך ברסיבר ניתן לקבוע מוד HDMI נפרד לכל כניסה?
תבדוק שכניסת ה-HDMI הספציפית שהתחברת אליה לא נמצאת במוד של TV+AMP ו/או HDMI Passthrough.
שווה גם להחליף בין החיבורים של ה-PS4 וה-HTPC ברסיבר ולראות אם יש הבדל.
תוודא שאתה על HDMI כפלט סאונד, ותנסה לשנות שם את 2 הפרמטרים התחתונים מ-Direct Sound ל-WASAPI.
רסיבר - יכול להיות שאצלך ברסיבר ניתן לקבוע מוד HDMI נפרד לכל כניסה?
תבדוק שכניסת ה-HDMI הספציפית שהתחברת אליה לא נמצאת במוד של TV+AMP ו/או HDMI Passthrough.
שווה גם להחליף בין החיבורים של ה-PS4 וה-HTPC ברסיבר ולראות אם יש הבדל.
טוב הכול סודר בערך... PIXIES תודה ותודה לכל העוזרים הבעיה בסוף בהגדרת המגבר
כמו אמרת שיניתי את ההגדרה במגבר ל AMP ללא TV והכול עובד עד 7.1 במחשב ותקין..
כרגע אבל ללא סאונד בטלוויזיה
האם יש איזה דרך לקבל סאונד גם בטלוויזיה? או שתמיד נצטרך להדליק את הרסיבר..למשל אשתי מעדיפה לשמוע חדשות או סתם כבלים רק בטלוויזיה
ולא עם כל הרמקולים...האם יש פתרון לזה?
שוב תודה
כמו אמרת שיניתי את ההגדרה במגבר ל AMP ללא TV והכול עובד עד 7.1 במחשב ותקין..
כרגע אבל ללא סאונד בטלוויזיה
האם יש איזה דרך לקבל סאונד גם בטלוויזיה? או שתמיד נצטרך להדליק את הרסיבר..למשל אשתי מעדיפה לשמוע חדשות או סתם כבלים רק בטלוויזיה
ולא עם כל הרמקולים...האם יש פתרון לזה?
שוב תודה
אני חושב שזה נקרא PASSTHROUGH.. תזכור איך הגדרת עכשיו (כמו שזה עובד) ותנסה לשחק עם זה (אני חושב שזה מה שאתה מחפש, לא זוכר איך מגדירים). אם לא עובד, תמיד אפשר להחזיר למה שהיה. באותה הזדמנות, תבדוק שה7.1 מוגדר נכון (האם הזוג הנוסף במיקום הנכון או לא, יש שני מצבים) ותאזן LEVELS ל 75DB בעזרת הסמארטפון.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

יופי שהכל עובד. 
מה שהיה אצלך זה שהרסיבר "ירש" את היכולות המוגבלות של הטלוויזיה במקום להודיע למחשב על היכולות שלו עצמו לסראונד.
לגבי סאונד גם מהטלוויזיה וגם מהרסיבר בו זמנית, זה לא כל כך מומלץ כי לפעמים יש דיליים קטנים בין זמן הפענוח של הטלוויזיה לזה של הרסיבר. אפשר כמובן לכוון את זה ולהתאים את זה, אבל לא ממש מומלץ להתעסק עם זה.
מה שאתה כן יכול לעשות זה לכוון שכשהרסיבר כבוי (בסטנד ביי, כיבוי מהשלט) הוא יעשה "קצר" (כמו passthrough אבל לא בדיוק) בין כניסת ה-HDMI האחרונה שהייתה פעילה לבין היציאה, או לכוון שזה תמיד יהיה על כניסה מסויימת (הממיר, למשל). זה יאפשר מעבר פשוט יחסית בין סאונד בטלוויזיה בלבד לבין סאונד מהרסיבר בלבד.
חפש בהוראות של הרסיבר משהו כמו Stand-by HDMI passthrough mode, כל יצרן רסיבר קורא לזה באופן טיפה שונה.
מה שהיה אצלך זה שהרסיבר "ירש" את היכולות המוגבלות של הטלוויזיה במקום להודיע למחשב על היכולות שלו עצמו לסראונד.
לגבי סאונד גם מהטלוויזיה וגם מהרסיבר בו זמנית, זה לא כל כך מומלץ כי לפעמים יש דיליים קטנים בין זמן הפענוח של הטלוויזיה לזה של הרסיבר. אפשר כמובן לכוון את זה ולהתאים את זה, אבל לא ממש מומלץ להתעסק עם זה.
מה שאתה כן יכול לעשות זה לכוון שכשהרסיבר כבוי (בסטנד ביי, כיבוי מהשלט) הוא יעשה "קצר" (כמו passthrough אבל לא בדיוק) בין כניסת ה-HDMI האחרונה שהייתה פעילה לבין היציאה, או לכוון שזה תמיד יהיה על כניסה מסויימת (הממיר, למשל). זה יאפשר מעבר פשוט יחסית בין סאונד בטלוויזיה בלבד לבין סאונד מהרסיבר בלבד.
חפש בהוראות של הרסיבר משהו כמו Stand-by HDMI passthrough mode, כל יצרן רסיבר קורא לזה באופן טיפה שונה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אז תלך על האופצייה של passthrough כאשר הרסיבר כבוי. זה הפתרון הכי אלגנטי.