התחדשתי ב-ODAC 8)
-
epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
[left]IS THE ODAC ASYNCHRONOUSfreedom_il כתב:תהיתי מה הקטע של המוצר אחרי שהיה לי Hifimediy אסינכרוני. ה ODAC אפילו אינו אסינכרוני. אני בטוח שכל אחד ואיך שהוא שומע אבל באמת לא הופתעתי ממה שכתבת..........
There’s a lot of marketing and other hype lately surrounding asynchronous DACs. Much of it is myth. Just like op amps got a bad name from the old 741 released many decades ago, so did USB audio based on early synchronous designs. But most modern USB audio devices use an adaptive interface where a local clock controls the DAC and is only loosely coupled to the PC’s timing. Contrary to popular belief, with an adaptive interface the data is not directly clocked by the USB port. This method has been refined over the years and can work very well. It’s also natively supported by all major operating systems. Most methods of true asynchronous USB audio require proprietary drivers under Windows and proprietary drivers are rarely a good thing. Judging a USB DAC by whether it’s asynch or adaptive is a bit like judging a car by the engine configuration—i.e. an inline six in a BMW vs a V6 in a Nissan GT-R. Other aspects of the design are more likely to limit the performance and there are plenty of examples of outstanding USB DACs using adaptive interfaces.[/left]
מקור: http://nwavguy.blogspot.co.il/2012/03/odac-update.html
זה לא משנה אסינכרוני או אדפטיבי , במיוחד כאשר ה jitter ב ODAC הוא מצוין בכל המדידות.
הטענה שלי מגיעה ממקום אחר לגמרי.
בכל אופן, עדכון -
עשיתי ניסיון וחיברתי אותו למחשב הנייד שלי, נראה שיש שיפור מאוד ניכר בטונאליות של הבאס והטרבל. אך מוקדם לומר אם זה לא בסה"כ פלצבו.
ייתכן שבסוף הבעיה היא במחשב, אבצע מדידות במהלך הסופ"ש ואבדוק זאת.
ובכל זאת, בדיוק בגלל זה הייתי רוצה לראות אפשרות לחבר למקור מתח חיצוני במעגל. ממש מרגיז.
יוסי, אור - האם הוא מחובר אצלכם למחשב נייח או נייד? האם יש שינוי כלשהו בצליל כשאתם מחברים למקור אחר? אפילו עם מטען של פלאפון...
הטענה שלי מגיעה ממקום אחר לגמרי.
בכל אופן, עדכון -
עשיתי ניסיון וחיברתי אותו למחשב הנייד שלי, נראה שיש שיפור מאוד ניכר בטונאליות של הבאס והטרבל. אך מוקדם לומר אם זה לא בסה"כ פלצבו.
ייתכן שבסוף הבעיה היא במחשב, אבצע מדידות במהלך הסופ"ש ואבדוק זאת.
ובכל זאת, בדיוק בגלל זה הייתי רוצה לראות אפשרות לחבר למקור מתח חיצוני במעגל. ממש מרגיז.
יוסי, אור - האם הוא מחובר אצלכם למחשב נייח או נייד? האם יש שינוי כלשהו בצליל כשאתם מחברים למקור אחר? אפילו עם מטען של פלאפון...
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
אני שמתי לב לשינויים קלים בצלילים של DACים כשהם מחוברים למחשבים שונים ואפילו יותר בחיבור ל iPad או לטלפון אנדרואיד תומך. זה די מפתיע (לפחות אותי) אבל קיים.LQDForce כתב: האם הוא מחובר אצלכם למחשב נייח או נייד? האם יש שינוי כלשהו בצליל כשאתם מחברים למקור אחר? אפילו עם מטען של פלאפון......
כנראה שזה תלוי נגן וחומרה ואיך הם מייצרים PCM מ MP3 (ב FLAC לא אמור עקרונית שינוי חוץ מהחומרה). גם למחשב יש שאומרים שנגנים שונים מניבים תוצאה שונה. באותו מחשב עם נגנים שונים קשה לי עד בלתי אפשרי להבחין בשינוי.
שאלת תם, למיטב הבנתי כל המטרה של DAC איכותי היא להמיר את הצליל מדיגטלי לאנלוגי בצורה הנקייה והאדיופילית ככל שניתן כלומר ללא שום שינווי בגוון הצליל מלבד להציג אותו כמו שהוא, והמגבר שאליו הדאק מחובר הוא זה שנותן את הגוון לצליל והפוש בתדרים מסויימים.
עכשיו אם זה נכון איך זה שבכל זאת יש הבדלים בין דאקים ובכלל בדאקים יקרים ואיכותים שבכל מקרה עושים את העבודה בהעברת הצליל בצורה הנקייה ביותר .. ?
עריכה:
טוב אז מיד לאחד ששאלתי את השאלה פה התחלתי לחקור קצת בעצמי ונתקלתי במאמר בנושא פתחתי דיון עליו כי נראה לי שזה קצת סוטה מהנושא של הדיון הנוכחי
http://www.hometheater.co.il/vt208703.T ... -A-Hi.html
עכשיו אם זה נכון איך זה שבכל זאת יש הבדלים בין דאקים ובכלל בדאקים יקרים ואיכותים שבכל מקרה עושים את העבודה בהעברת הצליל בצורה הנקייה ביותר .. ?
עריכה:
טוב אז מיד לאחד ששאלתי את השאלה פה התחלתי לחקור קצת בעצמי ונתקלתי במאמר בנושא פתחתי דיון עליו כי נראה לי שזה קצת סוטה מהנושא של הדיון הנוכחי
http://www.hometheater.co.il/vt208703.T ... -A-Hi.html