פרויקט הלנקו שלי ממשיך!

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 542
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #41 

אני לא צריך לעשות את זה על דף - אני עושה את זה במחשב! כך או כך הלוח הולך להיות חתוך מנירוסטה אז לקדוח אותו לאחר מעשה זה ממה לא אופציה..

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #42 

אז תעשה מעשה לפני קידוח. בכל מקרה המחשב לא יותר חכם מזה שמפעיל אותו (אני מאוד מקווה שזה יישאר כך לפחות עוד כמה שנים - אחרת לא תהיה לי פרנסה). צריך לדעת מה עושים! אתה לא יכול לתקוע זרוע במישור ולקוות לטוב.

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #43 

ממה שהבנתי עד עכשיו, כל עוד מרכז החור הוא במרחק הנכון ממרכז הספינד - הכל בסדר..

אבל כדי להיות בטוח מיקמתי את החור על פי כל נתוני הזרוע תוך חישוב הOVER HANG, OFFSET P2S וכמובן EFFECTIVE MASS.. הנה תמונה:

[imgbig]https://lh3.googleusercontent.com/-JH2o ... 2/2412.jpg[/imgbig]

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #44 

למסה האפקטיבית אין כל קשר לנושא המיקום. :)

ה-S2P לא משנה הרבה ללא נתון האורך האפקטיבי (שתי צלעות במשולש), והנקודה החשובה ביותר כאן, הנעלם האמיתי, (עד אשר תגיע אליך הזרוע), היא זווית ה-offset בתוך השלה.עד אז, וככל הנראה כן תצטרך מד זווית, או עד שתברר את הנתון הזה - השרטוט לא יכול להיות מדויק. חוץ מזה, הלכתי לאיבוד שם מרוב קווים. ייתכן שהכוונה זהה אך ה-offset מתייחס לפיצוי כפי שמופיע בשרטוט הבא.
Offset Angle
 Offset Angle

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #45 

התכוונתי לאורך אפקטיבי.. אבל עכשיו מאוחר מדי להתחרט - הפדיחה כבר נעשה :lol:

ועכשיו שאלה - אם הP2S הוא 213 ממ אז מה שאר הנתונים משנים כאשר ממקמים את הזרוע עצמה? הרי לא משנה כמה נתונים נכניס, אורך הP2S ישאר זהה.. אורך הP2S הוא בעצם רדיוס של עיגול קונצנטרי לספינדל וכל נקודה על העיגול הזה אמורה להיות לגיטימית.. אף אחד מהנתונים האחרים לא עוזר לי למקם את הזרוע על נקודה אחרת על אותו מעגל דמיוני.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #46 

כשאתה צודק - אתה צודק. זה נכון. במחשבה שנייה - לא ממש צריך משולש מקרטון או מד זווית ובמקרה הזה, אפילו לא תכנה מתחכמת. רק סרגל. עדיין חשוב שיהיו לך 213 מ"מ מציר הפטפון עד ה'בור' של הזרוע - וה'בור' ייפול לך על הקשת (האדומה, שהוספתי לאיור). אם זה קורה, וזה קורה בכל מקום שבו נשמר ה-S2P, כולל, למשל, אפילו בצד השמאלי העליון, בדיוק כמו בפטפונים שכוללים שתי זרועות, אתה אמור להיות בסדר. כמובן שהקשת היא חלק ממעגל שה-S2P הוא הרדיוס שלו. זה עדיין 2 ס"מ יותר ארוך מהזרוע המקורית של לנקו, אך אמור להיות לך מקום על הפלינת' הענקי ואת הקידוח בנירוסטה - תוכל עתה לבצע במקום המתאים.

תמונה

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #47 

(Y)

אז הנה, התמונה הבאה מייצגת חור לזרוע במרחק 213 ממ כאשר הקוים הכתומים מייצגים את החיתוך הפנימי (רק כדי לראות עוד כמה מקום יש..):

[img2=550x399]https://lh3.googleusercontent.com/-ZpsC ... /12312.jpg[/img2]

זכור, כאשר בניתי את הפלינט קדחתי חורים בגוף על פי הסרטוט כדי שאוכל להציב את לוח הזרוע במיקום המדויק. עכשיו אני יכול לחתוך בלייזר את הלוח, להציב אותו לפי החורים שכבר מחכים לו ואז החור לזרוע יהיה בדיוק במיקום הנכון.

ודבר נוסף, כרגע נראה שאני הולך לוותר את הקולר של הזרוע ולשתמש בקולר של הלנקו. הסיבה - גובה! הקולר של הלנקו יאפשר לי להוריד את גובה הזרוע באופן משמעותי ביחס לקולר המקורי שלה, וגובה זרוע זה תמיד בעיה בלנקו. כמובן שהקולר של לנקו גדול בהרבה (30 ממ ללנקו מול 18 לזרוע שהמנתי), הפתרון? אני הולך לחרוט תותב שיתאם בין השניים :) תמונות בקרוב..

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #48 

Wow. שכחתי איזה גודל יש לבסיס הזה... מקום, לא נראה שחסר שם.

את הנתונים של הזרוע שאבתי מ-VE והם מדברים על 211 מ"מ של אורך אפקטיבי, לא של P2S. ייתכן שהם הפכו את הנתונים של effective length ו-pivot to spindle בטעות. קורה להם לפעמים. בכל מקרה לי זה נראה די הגיוני. אחרי הכל הזרוע של הלנקו היא בעלת פרופורציות מוזרות. באופן מצחיק, עם כל הכמות האדירה הזו של חובבי לנקו, לא מצאתי את הנתון הזה בשום מקום אחר. אולי פשוט תמדוד עם סרגל את השלדה של הלנקו שברשותך (מרכז החור של הפלטה למרכז החור של תושבת הזרוע)? לא שזה חשוב במקרה הנידון, אבל אולי שווה לעדכן את העולם?

לא הבנתי על איזה קולר אתה מדבר. 'קולר' הוא החבק שמחזיק את השלה אבל המידות שציינת לא מתאימות לשם, כך שאני מניח שאתה מתכוון לתושבת הזרוע?

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #49 

טנק אתה מתכנן להרכיב קפיצים לתיבה?
Rust never sleeps

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #50 

טומי, אני אכן מדבר על החבר שמחזיק את הזרוע. אין לי שום נתון על החבק של הזרוע החדשה למעט העובדה שהקוטר הפנימי שלו הוא 18 ממ. הקולר של הזרוע של לנקו הוא בעל קוטר פנימי של 27 ממ וקוטר חיצוני של 30. הבעיה התמידית הלנקו היא גובה הזרוע.. הצלחת יושבת מאוד נמוך ואצלי גם ככה לוח הזרוע יושב כ3 ממ גבוהה יותר מהמקור ולכן אני צריך להוריד את הזרוע כמה שרק ניתן.

בני, אין לי תוכנית לקפיצים.. וגם אין ממש צורך.. הפלינט שוקל מעל ל30 קילו.. כלום לא הולך לזוז.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #51 

תמיד תוכל לכרסם עם ראוטר או טרימר קצת בשר מהבסיס מעל ה'בור', ולהשקיע את כל המשטח עליו יושבת הזרוע עוד כמה מילימטרים...

חיים
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 4883
שם מלא: חיים לגו
נתן תודות: 1231 פעמים
קיבל תודות: 298 פעמים

שליחה #52 

איזה חתיכת פרוייקט
כל הכבוד (Y)
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.