בירור על מסך הקרנה - מבין מספר אופציות

מקרנים קידמיים - Front Projector.
stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1509
נתן תודות: 181 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #21 

boren כתב:

...
...
אני מניח שזה משאיר משהו כמו 20 ס"מ סה"כ מהתקרה ביחד עם הגובה של הגליל? לא יוצא שהמסך גבוה מדי?
...
אצלי המסך לא תלוי לתקרה, אלא מדופן על ספרייה גדולה שיש לי. ( אם כי גם אם תתלה מהתקרה יש כמובן פתרונות להנמיך לגובה הרצוי לך).
המסך עצמו מתחיל אצלי כ 48 סמ מהתקרה והמקרן יושב עלך ארונית כשמרכז המקרן בגובה 1 מטר,
כך שאני מקבל מצב די אופטימלי.
אבל נכון, חשוב שתמדוד, תבחן את האפשרויות אצלך ותעשה את כל השיקולים האלו מראש.

כאחד שגם עבר את הדילמות האלו, לא הייתי משקיע הרבה יותר כסף על מנת לקבל מסך עם פס שחור גבוהה יותר .
אם יש לך חלופה כזו מן הנמצא, בתחום המחירים שלך וזה חשוב לך, אז בסדר.
אם לא, נסה למצוא פתרונות בבית.
.
·

RAF23
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 39
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #22 

יש לי מסגרת שחורה ודרופ של שחור מלמעלה של איזה 50 ס"מ והמסך 16.9
וכל סרט אני בסטרימר פותח אותו על כל המסך ורואים פצצצצצצצה...... וגם חברים שלי שיש להם מקרן עושים אותו הדבר .. אין כמו לראות סרט על כל המסך של ה16.9
כל מי שבא נגנב ומתלהב פשוט לוחץ בסטרימר ופותח לי כל סרט על כל ה16.9 זה מה שנקרא לנצל את כל המסך ולא לראות עם פסים או תמונה ארוכה ורחבה זה עניין של טעם כמובן. והמסך שלי חשמלי ללא מתיחה סתם בזבזוז כסף להוציא על חתיכת בד יותר מ1000 ומשהו שקל. וגם עם יש גלים בסרט לא רואים אותם בכלל. ומציין שוב בכלל מניסיון ואני אחד שרואה ים סרטים . כל הקטע של המקרן זה מסך ענק בקצת כסף להבדיל מטלויזיה גדולה שעולה ים כסף.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #23 

RAF23 כתב:יש לי מסגרת שחורה ודרופ של שחור מלמעלה של איזה 50 ס"מ והמסך 16.9
וכל סרט אני בסטרימר פותח אותו על כל המסך ורואים פצצצצצצצה...... וגם חברים שלי שיש להם מקרן עושים אותו הדבר .. אין כמו לראות סרט על כל המסך של ה16.9
כל מי שבא נגנב ומתלהב פשוט לוחץ בסטרימר ופותח לי כל סרט על כל ה16.9 זה מה שנקרא לנצל את כל המסך ולא לראות עם פסים או תמונה ארוכה ורחבה זה עניין של טעם כמובן. והמסך שלי חשמלי ללא מתיחה סתם בזבזוז כסף להוציא על חתיכת בד יותר מ1000 ומשהו שקל. וגם עם יש גלים בסרט לא רואים אותם בכלל. ומציין שוב בכלל מניסיון ואני אחד שרואה ים סרטים . כל הקטע של המקרן זה מסך ענק בקצת כסף להבדיל מטלויזיה גדולה שעולה ים כסף.
...
·

שמע אתה לא רציני נו באמת.
לקחת סרט שהבמאי החליט שיהיה ב 1:2.35 ולמתוח אותו על מסך 16x9 ?????

אתה נהנה מתמונה מעוותת הכיצד ?????

תהנה

RAF23
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #24 

@istarmini
·זה שקנית מסך רחב וןאתה נהנה ממנו סבבה. אבל התמנה אצלי לא מעוותת ורוב המסכים של המקרן הם 16.9
מעטים או בודדים יקנו מסך רחב כמו שלך. ואתה יכול לבדוק את זה. שוב אני חושב שתמונה ארוכה וצרה לא כייף לראות איך שאני מפעיל את הסרט בשנייה הראשונה מתבאס שרואה תתמונה ככה וישר פותח אותה על כל המסך. וורואים פצצה. אפילו בכבלים כל הסרטים משודרים על 16.9
ןשמשדרים סרט עם מסך רחה זה ממש מבאס לראות אותו שייצא לי אעלה תמונות מהמסך עם סרט . בגדול הכל עניין של טעם. העיקר שכל אחד נהנה ממה שיש לו.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #25 

אם הסרט צולם ב-1:2.35 ואתה צופה בו עם מסך 16:9 יש כמה אפשרויות:

1. פסים שחורים למעלה ולמטה (תמונה לא מעוותת ורואים הכל, אבל יותר בקטן)
2. חתוך מהצדדים (ניצול של כל המסך ותמונה לא מעוותת, אבל חלק מהסרט חתוך)
3. מותאם כדי להכנס ל-16:9 (ניצול של כל המסך ורואים הכל, אבל התמונה מעוותת)

נראה שאתה מעדיף את שתי האפשרויות האחרונות. זה כמובן לגיטימי, אבל יש רבים (ואני בינהם) שמעדיפים את האופציה הראשונה.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #26 

RAF23 כתב:@istarmini
·זה שקנית מסך רחב וןאתה נהנה ממנו סבבה. אבל התמנה אצלי לא מעוותת ורוב המסכים של המקרן הם 16.9
מעטים או בודדים יקנו מסך רחב כמו שלך. ואתה יכול לבדוק את זה. שוב אני חושב שתמונה ארוכה וצרה לא כייף לראות איך שאני מפעיל את הסרט בשנייה הראשונה מתבאס שרואה תתמונה ככה וישר פותח אותה על כל המסך. וורואים פצצה. אפילו בכבלים כל הסרטים משודרים על 16.9
ןשמשדרים סרט עם מסך רחה זה ממש מבאס לראות אותו שייצא לי אעלה תמונות מהמסך עם סרט . בגדול הכל עניין של טעם. העיקר שכל אחד נהנה ממה שיש לו.
...
תתרכז
לא מדבר על מסך רחב.
מדבר על מסך 16x9
להקרין סרט רחב על מסך 16x9 ולמלא את המסך זה לעוות את התמונה אתה מבין או שאתה מתעקש לא להבין?
עכשיו אתה כמובן יכול להגיד שאתה מבין ונהנה זו זכותך.

תהנה

RAF23
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #27 

הבנתי אחי חח נראה לי שאתה מתבאס מהמסך שקנית. אחי לראות שוב סרט על חצי מסך רחב וצר מבאס אותי אישית. אז שוב אסביר לך בפעם המיליון רוב האנשים יש להם מסך 16/9. ואני יכול לראות כמו שאתה רואה. את הסרט אבל לא כייף אפילו מבאס. אז אני פותח אותו ולא מעוות שום תמונה ונהנה מכל רגע וזה מה שרוב האנשים
עושים.. אני מבין שאתה אומר שהסרט נועד למסך רחב ואני כאילו מעוות שפותח אותו זה ממש לא מפריע וגם כל מי שיש לו פלסמה עושה את זה בסטרימר לא מכיר אנשים שאוהבים לראות חצי מסך סרט.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #28 

RAF23 כתב:הבנתי אחי חח נראה לי שאתה מתבאס מהמסך שקנית. אחי לראות שוב סרט על חצי מסך רחב וצר מבאס אותי אישית. אז שוב אסביר לך בפעם המיליון רוב האנשים יש להם מסך 16/9. ואני יכול לראות כמו שאתה רואה. את הסרט אבל לא כייף אפילו מבאס. אז אני פותח אותו ולא מעוות שום תמונה ונהנה מכל רגע וזה מה שרוב האנשים
עושים.. אני מבין שאתה אומר שהסרט נועד למסך רחב ואני כאילו מעוות שפותח אותו זה ממש לא מפריע וגם כל מי שיש לו פלסמה עושה את זה בסטרימר לא מכיר אנשים שאוהבים לראות חצי מסך סרט.
...
·

אז מכל השרשור הזה מה שהצלחת להבין הוא שאני מתבאס מהמסך שקניתי.
מה שנשאר לי להגיד לך הוא שיש לך בעיה חמורה בהבנה וכדאי לך מאוד לחזור לשלב לימוד הבנת הנקרא כי הבנת תחום הוידאו והמקרנים נמצאת אצלך במצב אגום ביותר אני במקומך הייתי חוזר למסכי שחור לבן עם אנתי מחיקון של פעם.

תהנה אתה מאלו שמסרבים ללמוד וחושבים שיודעים הכל ולפי השרשור הוכחת שאתה פשוט לא מבין דבר וחצי דבר בתחום זה.

תהנה

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #29 

אני מחזק את החברים שטוענים נגד מילוי מסך, או כל משחק מהסוג, באופן מלאכותי.
ברור שהדבר גורם לעיוות התמונה.
אז או שהבחור לא מבין את כוונתכם ולא מדבר על אותו הדבר אליו התכוונתם, או שיש כאן עניין אחר.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #30 

RAF23 כתב:אז אני פותח אותו ולא מעוות שום תמונה ונהנה מכל רגע וזה מה שרוב האנשים עושים..
...
הוא מעוות. אולי לא מספיק בשביל להפריע לך, אבל אין שום ספק שיש עיוות. אני גם לא משוכנע שזה מה שכולם עושים.

הנה איור קטן להמחיש את מה שאתה עושה:

[img2=483x349]http://s10.postimg.org/4eowez1a1/aspectratio_cr.jpg[/img2]

מבוסס על האיור מהדף הזה .

התמונה באמצע היא מהסרט המקורי, שצולם ב-1:2.35. אם אתה מתעקש לנצל את כל המסך שלך (שהיחס שלו 16:9, כלומר פחות מלבני מהתוכן שאתה מנסה להציג) אז יש לך שתי אפשרויות - או לחתוך את התמונה (כמו למעלה), או לעוות אותה (כמו למטה). זה לגיטימי שאתה שלם עם העיוות, אבל אל תגיד שהוא לא שם.

RAF23
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #31 

כמו שאמרתי שכל אחד יראה איך שהוא רוצה ואוהב. ולגבי החבר עם המסך הרחב אתה יכול לברר אם יכולים להחליף לך את המסך ל16/9. תבדוק חבל שתמשיך להתבאס כי לפי התגובה שלך אתה נראה לי ממש כועס ומבואס. ואני רושם שוב כל אחד שיראה איך שהוא אוהב. ושוב מסך שהוא לא 16/9 לא הייתי מתקרב.
ולגבי העיוות שהראת בתמונה מקבל את זה ומעדיף מאשר לראות על מסך רחב וצר שבלי כסף לא הייתי נוגע בו.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #32 

זה באמת נגרר. אין לי ספק ששניכם מרוצים מאוד מהמסכים שלכם, עכשיו רק נותר לי לקוות שגם אני אהיה מרוצה מהמסך שארכוש. המקרן הגיע היום בבוקר (יש!!!), וכנראה שאצטרך לבלות את הסוף שבוע הזה בהקרנה על הקיר בחדר השינה, או על החלק העליון של הקיר בסלון עם תיקון keystone די משמעותי.

במקרה שלי די ברור שהמסך יהיה 16:9 ושבצפיה בתכנים בפורמטים אחרים אשאיר שוליים שחורים. יש כמה סיבות בשבילי לא לבחור במסך 1:2.35:

1. אני צופה לא מעט בסדרות, ושם 16:9 הוא כיום הפורמט הנפוץ
2. 16:9 הוא פורמט שמהווה פשרה סבירה גם לתכנים מלבניים יותר (כמו סרטים בפורמט 1:2.35) וגם לתכנים ריבועיים יותר (כמו סדרות ישנות בפורמט 4:3)
3. הוא קרוב יותר לפורמט שבו אני משתמש לצילום סטילס (3:2 וקצת 4:3). אני מתכוון להשתמש במסך גם ל"הקרנת שקופיות" של צילומים מטיולים
4. תקציב. גם מבלי הסיבות שלמעלה, אני מאוד מקווה לסיים את הסיפור ב-1000 ש"ח או פחות. אני לא חושב שיש מסכים בפורמט 1:2.35 בתקציב הזה.

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 155 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #33 

איזה מסך 16X9 מומלץ בתחום של עד 1000 ש"ח ?
מניח שיהיה חשמלי ללא מתיחה או ידני.
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #34 

ככל שאני קורא יותר דיונים בנושא מסכים אני מקבל את הרושם שמסכי הקרנה ללא מתיחה בעייתיים מאוד. הבעיה היא שאת הסכום שעולה מסך מתיחה לא מתאים לי לשלם. אני כבר מתחיל לחשוב שאולי הדבר הנכון הוא להעיף את הטלוויזיה, לצבוע את הקיר כמו שצריך ולהשתמש בלעדית במקרן. אם המשמעות היא להחליף נורה לעיתים יותר קרובות אז זה עדיין נשמע לי יותר כלכלי מאשר להוציא סכומי עתק על מסך. ולגבי הבהירות, מממילא רוב צריכת התכנים בבית היא בשעות הערב, כך שלהחשיך את החדר זה לא סיפור כל כך בעייתי.

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #35 

הייתי שוקל טוב את מה שאתה מציע לעצמך.
גם חדשות תראה עם המקרן ??
אלא אם אתה בכלל לא צופה בתכניות רגילות בטלויזיה.
לא הייתי מעיף את הטלויזיה.
אצלי היא פשוט ממקומת במיקום שונה ממסך המקרן.
לגבי מסכים ללא מתיכה.
כפי שכתבתי כאן, המסך שקבלתי עשוי ממרקם צפוף יותר ונראה שהעובי שלו מעט עבה יותר ממה שראיתי במסכים אחרים.
אני עובד אתו כבר למעלה משנה ואין לי בעיות של גלים, למעט אולי טיפה בחלק השחור בצדדים, ממש בשוליים, וממילא על החלק הזה התמונה לא מוקרנת.
לחילופין אם יצא לך לצבוע את הקיר ואתה בטוח שתקבל שם איכות זה לזו של מסך ייעודי, לך על זה ואולי תזיז את הטלויזה למקום אחר.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #36 

אני לא צופה בחדשות להוציא במבצעים/מלחמות, וגם אז זה דרך האינטרנט באיכות שיותר מתאימה לסמארטפון. אני לא מחובר לטלוויזיה רב ערוצית ואפילו לא טרחתי לרכוש ממיר עידן+. חלוקת השימוש בטלוויזיה כיום היא בערך 50% נטפליקס, 20% סרטים וסדרות מהורדות, 20% NBA League Pass, ו-10% משחקי מחשב (אני מעדיף לשחק על הדסקטופ מאשר בסלון). בסה"כ כשעתיים~שלוש ביום להערכתי.

אני לא כל כך רואה מקום אחר בבית שבו אני יכול לדחוף פלאזמה 50 אינצ', וגם לא רואה מה הטעם אם היא לא תהיה מחוברת לאותם מקורות (למרות שיש לי את ה-HTPC הישן שיכול להפוך אותה לשימושית).

כנראה שבאמת התמזל מזלך עם המסך, כי יש בפורום לא מעט דיונים על בעיות גלים קשות אפילו עם מסכים יקרים של חברות כמו Draper. עיין ערך "צונאמי".

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #37 

כן, קראתי בשעתו על אנשים שנכוו עם דראפר וכדו'.
כל עניין מסכי ההקרנה הוא סוג של רולטה, בין היתר כי ברוב המקרים אתה צריך להזמין מסך בלי שתראה אותו, או אפילו את הדגם שלו מוצג, לפני.

אם אתה לא רואה כמעט טלויזיה זה סיפור אחר.
לא הבנתי, הטלויזה קיימת כבר אצלך ?
לי יש טלויזיה חכמה שאני מקרין אליה סרטים באמצעות המזרים הפנימי שלה וזה עושה לי את החיים מאוד נוחים.
פעם בא לי לראות את הסרטים בטלויזיה ( פלזמה 51 ") ןפעם במקרן.
לעניין ערוצי הטלויזיה, יש לי צלחת לווין, אך אני קולט גם דרך הממיר הפנימי שיש בטלויזיה לעידן +.
לא בא לי מחשב מכל סוג שהוא בסלון.
אבל כל אחד צריך להתאים את המצב הרצוי לו.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #38 

יש לי פלאזמה 50 אינצ' כבר כמה שנים. התוכנית המקורית היתה להשתמש במסך חשמלי שיסתיר אותה כשצופים במקרן, אבל כרגע אני נוטה ללכת בכיוון של צביעה של הקיר. את הטלוויזיה כנראה שאוכל לתלות על קיר סמוך שפונה לסלון. דברים מתחילים להתסדר... :)

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #39 

נראה כיוון הגיוני.
בהצלחה.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #40 

boren כתב:יש לי פלאזמה 50 אינצ' כבר כמה שנים. התוכנית המקורית היתה להשתמש במסך חשמלי שיסתיר אותה כשצופים במקרן, אבל כרגע אני נוטה ללכת בכיוון של צביעה של הקיר. את הטלוויזיה כנראה שאוכל לתלות על קיר סמוך שפונה לסלון. דברים מתחילים להתסדר... :)
...
·בדוק באתר הזה לגבי צבע מתאים והכנות שנדרש לבצע לפני
http://www.goosystemsglobal.com

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”