נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.
חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
18 הודעות
• דף 1 מתוך 1
זורו44
חבר מכור קשה
תגובות: 5453
הצטרף: ינואר 2008
מיקום: קריות
שליחה
אני אישית חושב שזו חובה וזכות יחד לקבוע מי ירוויח מהמיסים שלי את המשכורת ל4 השנים הבאות.
יחד עם זאת הציבור בארץ אדיש ודפוק,לא מענין אותו הניקיון,לא מענין אותו החנוך,לא אכפת לו שמשפחות ומקורבים הופכים את היכל העיריה למען רווחתם הפרטית.
יותר דפוק שקרוב לחצי מיליון תלמידים ועוד מאות אלפים של הורים נשארו ללא סידור בעל כורחם.
גם אחוז ההצבעה כ25 אחוז מראה על החשיבות שלנו לאיך יראה העתיד המקומי ב4 השנים הבאות.
אני הולך להצביע עוד כמה שעות ,נראה לי בחצי דקה ל22.00 אני יבצע את השילשול לקלפי.
אז תיקון טעות קלה( כתבת כל 4 שנים)
מעבר לזה אני יכול לספר שאני בן 41 והצבעתי בכל הבחירות לכנסת / ראשות ממשלה אבל מעולם לא למוניציפליות , למה? אין לי תשובה טובה!
בגלל הגישה הזו (של "זה לא יעזור") העיריות הפכו למושחתות כי מספיק שמישהו מגייס את החמולה שלו וכמה חברים והוא מגיע ל40% מהקולות.
ועוד משהו - שוב, כמו בבחירות הכלליות, הציבור החרדי גוזר עליכם קופון כי אצלהם יש אחוזי הצבעה מאד גבוהים ולכן הקולות שלהם משפיעים יותר מהיחס שלהם באוכלוסיה.
אנשים לא מבינים שראש עיר משפיע על חיי היום יום שלנו הרבה יותר מכל שר או חבר כנסת!
לכו להצביע!!!!
MartinHSabag
מנהל
תגובות: 59344
הצטרף: נובמבר 2004
שם מלא: מרטין סבג
מיקום: כפר-סבא
שליחה
לא להצביע זה בהכרח לחזק את מי שאתם לא רוצים שיהיה.
אני בחרתי. לפני מה? לא יודע. לפי שיטת אלימינציה.
להבדיל ממערכת הבחירות הכללית לממשלה, שם אנחנו יודעים כל פרט הכי קטן על המועמדים, מה האג'נדות, למי הוא מקורב ואיפה יש לו נקודת חן, אבל במערכת המוניציפלית, חוץ מהתמונה בשלטי החוצות, אין לי הרבה מידע על הנבחרים ולכן אני חושב שיש משהו עקום בכל השיטה (יש לי כמה רעיונות איך לשפר להבא, אבל נעזוב את זה).
אני חושב שזו לא רק זכות לבחור אלא חובה ולו רק כדי לא לתת למי שאנחנו לא רוצים שיהיה בראש המערכת שהכי משפיעה על החיים שלנו, להיבחר.
לא בוחר. גם לא בבחירות כלליות.
לדעתי השיטה רקובה והדמוקרטיה היא רק מראית עין.
בשורה התחתונה אני מוצא עצמי תחת שילטון פיאודלי ללא יכולת השפעה אמיתית על המערכות הגדולות שסביבי כי אין לי את אילן היוחסין הדרוש.
בין אם אילן היוחסין הזה הוא לא חרדי, לא של חמולה ולא של טייקון, זה המצב.
אני באמת חושב שמה ישנה את המצב זה אביב ערבי גם אצלינו. אני לא קורא למרי ואלימות, אבל לפעמים צריך כיבוי אגרסיבי כדי שהאיתחול יקרה.
ufffnick כתב:לא בוחר. גם לא בבחירות כלליות.
לדעתי השיטה רקובה והדמוקרטיה היא רק מראית עין.
בשורה התחתונה אני מוצא עצמי תחת שילטון פיאודלי ללא יכולת השפעה אמיתית על המערכות הגדולות שסביבי כי אין לי את אילן היוחסין הדרוש.
בין אם אילן היוחסין הזה הוא לא חרדי, לא של חמולה ולא של טייקון, זה המצב.
אני באמת חושב שמה ישנה את המצב זה אביב ערבי גם אצלינו. אני לא קורא למרי ואלימות, אבל לפעמים צריך כיבוי אגרסיבי כדי שהאיתחול יקרה.
...
תסלח לי,
אבל זו גישה מגוחכת.
מה מראית עין? אין בחירות? אין דמוקרטיה?
לא היו שינויי שילטון?
מה הקשר לאילן יוחסין?
ומה הקשר לאביב ערבי?
מה אתה רוצה? לגמור כמו הסביבה שלנו?
מה תבחר, מצריים, סוריה או לוב?
קיצור, שנה דיסקט
ולפני שאתה עושה הפיכות, לך להצביע
זורו44
חבר מכור קשה
תגובות: 5453
הצטרף: ינואר 2008
מיקום: קריות
שליחה
ufffnick כתב:לא בוחר. גם לא בבחירות כלליות.
לדעתי השיטה רקובה והדמוקרטיה היא רק מראית עין.
בשורה התחתונה אני מוצא עצמי תחת שילטון פיאודלי ללא יכולת השפעה אמיתית על המערכות הגדולות שסביבי כי אין לי את אילן היוחסין הדרוש.
בין אם אילן היוחסין הזה הוא לא חרדי, לא של חמולה ולא של טייקון, זה המצב.
אני באמת חושב שמה ישנה את המצב זה אביב ערבי גם אצלינו. אני לא קורא למרי ואלימות, אבל לפעמים צריך כיבוי אגרסיבי כדי שהאיתחול יקרה.
...
ufffnick,
וועד בית,אתה בוחר?או שייש לכם חברת ניהול?
אם נהיה אומניקים,לא בשר,לא חלב,כך יראו החיים שלנו.
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
ufffnick
גורו
תגובות: 4894
הצטרף: ספטמבר 2008
מיקום: Fiat 500 שחוטה (כשר), ברחוב סומסום
שליחה
זה ששמות המפלגות משתנה ולעיתים גם הפרסונות, שינוי אין. לא משנה מי ישב בשילטון עשה כמו קודמו.
אם תצליח למצוא הבדלים בין המפלגות שבמרכז (לא על הנייר, פרלמנטרית) תודיע לי, כי אני לא מוצא.
זה כל כך קיצוני והזוי שמי שעוסק היום בחקיקה באופן אינטנסיבי הם לוביסטים וקיצוניים שבעיקר פוגעים במה שאנחנו אוהבים לכנות דמוקרטיה.
זו לא הגישה שלי שמגוכחת זה השיכנוע העצמי שלך שמישהו באמת סופר את מה שכתוב במצע המפלגה ששלשלת את פתק הבחירה שלה יום אחרי הבחירות.
מי אמר זיכרון קצר...?
ועד בית לא דמוקרטי אצלינו והאמת שעובד מצויין.
תודה שאתה שואל.
מחר בבוקר כל התקשורת תצקצק בטון רציני שאחוז ההצבעה מגוחך, שהעם אדיש וכו' וכו'...
אני בספק כמה אנשים ישאלו בכנות, האם זה חוסר אמון במועמדים או חס וחלילה... באופן בו השיטה הדמוקרטית כפי שהיא היום מבטאת בעיקר ריקבון ושחיתות.
שזה תהליך מישטרי שעובר כל שילטון בעל כוח ריכוזי,
השיטה הדמוקרטית (באידאה שלה) אמורה להיות היציבה ביותר ובעלת הריכוזיות הנמוכה ביותר, כמו שהקומוניזם היה אמור להיות השיוויוני ביותר.
מסתבר שיש מרחק בין האידאה למימוש.
למי שלא מבין, אני ממש לא אומניק, אני דוקא עם דעה מאוד מוצקה ומאוד לא קלה לעיכול.
אני פשוט חושב ששינוי לא יגיע מפתק בקלפי.
מסתבר שאיתי נמצאים 25% מהלא בוחרים בבחירות הכלליות וכ60% מהבחירות המוניציפליות.
דרשני?
uffnick
אתה מעדיף הפיכה צבאית?
אם לא תנסה אתה והסובבים אותך להשפיע לפחות פעם ב-5 שנים בבחירות אז מה? לבוא ולקטר אחר כך?
Multimediaman
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 679
הצטרף: יוני 2008
שליחה
במדינה בה בוחרים בראש עיר שבית המשפט הדיח אותו בשל תהליכים משפטיים נגדו, אז אני לא יודע כמה שווה לטרוח.
המשטרה חקרה, הפרקליטות מגישה כתב אישום, אבל לאזרחים זה פשוט לא מזיז.
בשביל הרקורד: הצבעתי עבור רשימה מסויימת למועצת העיר, אך שמתי פתק לבן לראש העיר (גיליתי שהוא בעצם פושע).
סוג של מחאת לוזרים.
"מי שנדפק פעם אחת כבר לא יכול להיגמל מזה"
wallalon
חבר ותיק
תגובות: 1925
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: מרכז
שליחה
הלכתי להצביע במועמד שאני חושב כי טובת הציבור עומדת מולו
ufffnick
גורו
תגובות: 4894
הצטרף: ספטמבר 2008
מיקום: Fiat 500 שחוטה (כשר), ברחוב סומסום
שליחה
קרוקס44
לא קראתי בשינוי בשם ספציפי.
אני כמעט בטוח מאיפה הוא לא יבוא וזה כבר מתימטיקה בסיסית.
לתפיסתי, יש שני מרכיבי כשל בשיטת הבחירה הנוכחית:
שיטת הבחירה משרתת את הקבוצות הכי ההומוגניות והכי לא דמוקרטיות, מה שסותר את הבסיס הרעיוני של הדמוקרטיה כאידיאל.
כי רק שם אפשר לאסוף קולות תחת מנהיג אחד, ולאף אחד אין היכולת לומר אחרת.
לאחר הבחירות, לאותן קבוצות יש את הכוח להשפיע על מהלכים דרך אלימות, בדיוק מאותן סיבות (הומוגניות ומרות של מנהיג אחד).
דבר המאפשר מכפלת כוח גם ביחס למספר הנציגים שלהם בפועל.
("כוח" יכול להיות אלימות של חברי אותה קבוצה ויכול להיות כוח פיננסי/קשרים במקרה של טייקונים)
זו הסיבה שהשינוי לא יגיע מהקלפי, אלא קודם מהשטח.
השינוי לא יקרה בשיטה עצמה כי היא לא תשתנה בקרוב והיא לא חייבת להשתנות אחרי אותו אירוע שיגרום לשינוי.
אלא באיך שהמנהיגים תופסים את האזרח הקטן שאינו משתייך לקבוצת יוחסין סגורה ודיקטטורית.
כיום התפיסה היא שאם אתה לא משתייך לקבוצה כוח כזו או אחרת, הקול שלך פשוט לא קיים, לא משנה איך תסובב את זה.
אני נמנה במתנגדי המחאה החברתית כי עד היום לא הבנתי מה רצו שיצא ממנה.
עם זאת, לדעתי, אם היה לה קו יותר אלים או יותר מאוגד תחת הפעלת כוח צרכני/אלקטורלי/פוליטי, האפקט שלה היה הרבה יותר חיובי על האזרח הקטן.
בשורה התחתונה לא קרה דבר וחצי דבר.
מצחיק אותי שאנשים רבים מביעים אכזבה מלפיד, למרות שהכתובת היתה על הקיר (למה שיהיה שונה מהותית מאביו? למה שיעשה לשכבת אוכלוסייה שהוא לא נמנה כחלק ממנה מעולם? למה שיגדל השכלה ביום אחד לאחר הבחירות?).
לעומת זאת לא שומע את הביקורת כלפ אותם "מנהיגי" המחאה שהלכו ונבחרו ומיד עם תלוש המשכורת הראשון פשוט נאלמו ונעלמו.