אחרי 15 שנה - המחלה תקפה שוב...אז טיפלתי בה בדרך המועדפת עליי - התחדשתי!

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
ofir_nim פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 338
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #21 

טוב, אז התרשמות ראשונית לאחר סופ"ש של התעסקות:
דבר ראשון, אני לא חושב שבעתיד הקרוב אעשה השוואה בין שימוש במגבר החיצוני של הרוטל למגבר המובנה ברסיבר, על אף שזה בהחלט מסקרן אותי, מפאת הטירחה שכרוכה בכך, וכן מאחר ואני משוכנע שאין כלל בסיס להשוואה בין פאוור ייעודי עם ספק כח עצמאי, לפאוור החולק את הספק שלו עם רכיבים נוספים.
כמה דברים כללים שאינם ייחודים דווקא לרסיבר החדש:
בצד הפרקטי, מאחר ויש לי בסלון גם מסך וגם מקרן, זה פשוט תענוג שכל החיווט של הוידאו (HDMI), עובר דרך מכשיר אחד.
בנוסף, האפשרות לשלוט על כמעט כל הפונקציות דרך הסמארטפון+אייפד לרבות הזרמת תכנים דרך הרשת - כיף גדול!
האפשרות לכייל את הרמקולים באופן אוטומטי לנק' ישיבה אחת או ל-8 נק' שונות, מאד נוחה ויעילה, ולטעמי הרסיבר גם עשה עבודה פנטסטית בכך לאור בדיקה נוספת שעשיתי עם מד SPL שברשותי (אגב, אישית העדפתי את הכיול לנקודת האזנה אחת).
לגבי התרשמות לאחר סשנים קצרים של האזנה/צפייה בתכנים שונים עם פס-קול רב-ערוצי (הסתמכתי רק על הזיכרון שלי הטרי בהשוואה לרוטל):
ב DTS רגיל ו DD רגיל, כמעט ולא חשתי בהבדל כלל למעט בסצנות עתירות אפקטים, בהן הפירוט היה מצויין והרגשתי הרבה יותר את התלת-מימדיות של הסאונד. אני חושב שהימאהה מטפל בצורה הרבה יותר טוב מהמעבדים (הישנים) של הרוטל בערוצי הסראונד.
DTS-HD + Dolby TrueHd, הינם פורמטים חדשים עבורי. קיוויתי שאחווה חוויה דומה למעבר שחוויתי ממעבר מדולבי פרולוג'יק ל DD / DTS, אך לא כך הדבר. אני בהחלט חושב שהם מדהימים ומרגיש שיפור בפירוט ושומע צלילים שלא שמעתי בעבר, ואכן ציפיתי לכך, אך זה לא "הפיל" אותי מהכסא. אני מאד מסתקרן לדעת האם הוספה של זוג רמקולי סראונד נוספים יתרום באופן משמעותי לניצול הפורמטים החדשים בסרטים בהם יש פס-קול עם 7.1 ערוצים. כרגע אני משתמש ב-2 רמקולים לסראונד שנמצאים כמטר מאחורי נק' ההאזנה המרכזית ויש לי הכנה לעוד זוג סראונדים מ-2 צידי איזור הישיבה (אין לי כרגע שום סיכוי לקבל אור ירוק לרכישתם, למרות שכבר התחלתי "לעבוד" על זה).
אגב, בהשוואה בין קטעים להם האזנתי בעלי פסקול גם של DD True-HD וגם DTS-HD, היה נדמה לי שהפורמט של דולבי יותר מפורט ועשיר - האם מישהו חווה זאת גם?
עוד כמה מילים לגבי סאונד בצפייה בתכנים עם פס-קול רב-ערוצי: התרשמתי מאד לטובה ממעבדי ה DSP של ימאהה, ומהזמן הקצר שהתנסיתי בהם, אני חש שהם תורמים ומשפרים את חווית ההאזנה.
בנוגע להאזנה למקורות שמע עם פסקול דו-ערוצי (סטריאו) בהשוואה לרוטל, פחות עסקתי בכך, אך משום מה יש לי תחושה שהרוטל נשמע מעט טוב יותר. איני בטוח בכך, ובטח שלא ביצעתי השוואה ישירה שכזאת.
עד כה חיברתי את הסטרימר שלי (Xtreamer Prodigy Black) ישירות למקרן (אופטומה HD33), וכעת אות הוידאו מתועל דרך הרסיבר. לא חשתי שיש פגיעה באיכות התמונה וגם לא שיפור, אך זאת לא השוואה רצינית, ואולי בעתיד אעשה בדיקה יותר רצינית בנדון.
זהו לכרגע - אני רק בתחילת הדרך עם הרסיבר וצפויות לי עוד הרבה שעות התרשמות והנאה ממנו. אעלה כמובן רשמים נוספים בהמשך, ואני מאד מקווה שכמו שלא חשתי צורך בשידרוג הרוטל למשך שנים רבות מאז שרכשתי אותו, לא אחוש זאת כעת למשך תקופה ארוכה (ואולי קצת פחות :wink: ).

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #22 

תתחדש ותהנה (Y)
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3438
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 220 פעמים

שליחה #23 

תתחדש ותהנה.
....

doron35
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 457
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #24 

תתחדש ורפואה שלמה. (Y)

מוסיקאי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 406
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #25 

אם הבנתי נכון - ההתרשמות שהעברת מתיחסת לתצורה בה האות מועבר לרמקולים דרך ה-Rotel
המחובר ליציאות הימהה?

ofir_nim פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 338
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #26 

מוסיקאי כתב:אם הבנתי נכון - ההתרשמות שהעברת מתיחסת לתצורה בה האות מועבר לרמקולים דרך ה-Rotel
המחובר ליציאות הימהה?
...
נכון- אני לא משתמש בהגברה הפנימית של הרסיבר

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6642
נתן תודות: 113 פעמים
קיבל תודות: 707 פעמים

שליחה #27 

ofir_nim כתב: DTS-HD + Dolby TrueHd, הינם פורמטים חדשים עבורי. זה לא "הפיל" אותי מהכסא.
עוד כמה מילים לגבי סאונד בצפייה בתכנים עם פס-קול רב-ערוצי: התרשמתי מאד לטובה
ממעבדי ה DSP של ימאהה, ומהזמן הקצר שהתנסיתי בהם
אני חש שהם תורמים ומשפרים את חווית ההאזנה..
...
תודה על ההתרשמות - תמיד כיף לקרוא ! (Y)

לגבי ההבדל בין DTS ל DTS-HD אני שותף להרגשה :
לדעתי יש רסיברים טובים , אפילו אם הם ישנים , בעלי מפענחי DTS ו DD איכותיים (Y)
שפשוט תענוג להאזין והם עולים ברמתם על רסיברים חדשים יחסית - למרות העדר הפורמטים החדשים.

לגבי DSP : אחד הפיצ'רים המגניבים שימהה הוסיפו לרסיברים שלהם - מוסיף המון! (i)
בהתחלה חשבתי שזה גימיק שיווקי אבל אני נהנה מזה כל פעם מחדש

מאחל לך המון שעות האזנה מהנות :wink:

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”