זמזום +רעש לבן מהרמקולים

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
Trendin פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 175
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #21 

אגב, הרעש לא נעלם כהתקליט מנוגן. הוא תמיד שם. בשירים שקטים מאוד שומעים, באחרים זה נבלע ברקע וממש לא שומעים.
בכללי, זה רעש שקשה לשמוע אבל הוא שם.. ברגע שאתה יודע שהוא שם גם קשה להתעלם ממנו פסיכולוגית.. אבל סהכ הפטיפון והמגבר עדיין נשמעים מעולה ביחד

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #22 

Digital Multi Meter = DMM שזה בעברית רב מודד \ מולטי טסטר. אני לא מצליח להבין... אתה מדבר על רעש המהום \ הארקה שנעלם כשאתה נוגע איפשהו או סתם רעש רקע של פטפון \ ראש \ מגבר ת*ת?

Trendin פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #23 

הרעש לא נעלם כשאני נוגע בהארקה, הוא נחלש משמעותית. יש רעש המהום ובתוכו יש צפצוף גבוה כזה. שניהם נחלשים כשאני נוגע בהארקה של הפטיפון אבל לא 100%. כשאני עובר לכניסה אחרת במגבר אין את הרעש בכלל.
פניתי גם לחברה של המגבר ואני ממתין לתשובה.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #24 

בלבלת אותי. מה זאת אומרת כניסה אחרת במגבר? כניסת phono יש אחת - לא כך? האם בכניסה האחרת שלא מרעישה אתה מצליח לשמוע פטפון?

Trendin פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #25 

אני אסביר את עצמי.
בכניסת פונו יש רעש.
כשאני שומע אודיו שעובר דרך DAC חיצוני לכניסה אחרת במגבר (למשל aux) אין רעש.
התכוונתי שהמגבר בסדר עבור אודיו אנאלוגי אחר.

Trendin פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #26 

בשביל כניסה אחרת חוץ מהפונו צריך phono amp חיצוני ואין ברשותי כזה כרגע.
בכניסת פונו יש אופציה להשתמש במגבר פונו הפנימי או ללא. בשימוש עם -> יש רעש.
כשהיה לי phono amp חיצוני ניסיתי לחבר לכניסת פונו ללא השימוש בהגברה הפנימית שלו (יש אופציה כזאת במגבר). גם שם היה רעש.
לצערי, לא חשבתי על זה בזמנו, אבל לא ניסיתי לחבר עם הפונו אמפ החיצוני לכניסת אחרת כגון aux ולראות אם יש רעש עדיין.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #27 

האם ווידאת שבחיבור ישיר של הפטפון לכניסת phono מופיע LINE-OFF בתצוגה? אם מופיע LINE-ON זה אומר חיבור דרך pre-amp. בכל מקרה (אם אתה לא מודע ההוראות כאן) לחיצה בו זמנית על PHONO ו-BALANNCE ועם הבקר הראשי סובב עד שמופיע LINE-OFF. אם זה לא עוזר נסה לבצע חלק מטיפולים שהצעתי קודם.

ה-phono stage של ה-arcam a19 בנוי לראש מגנטי MM בלבד. לא שאלתי עוד באיזה ראש אתה משתמש אבל אני מניח שזה ראש מגנטי, הלא כך?

Trendin פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #28 

לגבי ה line off וכל זה, כן כן, וידאתי טוב טוב. גם אם הייתי טועה בהגדרות, לא הייתי שומע סאונד בכלל (בדקתי :) .

לגבי הראש, ortofon red 2m - כתוב שזה MM , מגנטי.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #29 

אז אין מנוס משעורי בית :( .

באופן מוזר, הבעיות הדומות שנתקלתי בהן, היו אצל בחור עם פטפון והגברה זהים לשלך... הוא לא פתר את הבעיה אלא צמצם אותה - כנראה שהשילוב הזה הוא trouble maker לא קטן... (6)

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”