TP-16 על סטרואידים, מסה אפקטיבית ואתה (נו טוב, אני)

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #41 

אין לי כוונה להעביר כאן שיעורי פיזיקה או כימיה.

בכל אופן, מולקולות סבון או מולקולות שכוללות ראש אורגני כן יכנסו לתוך החריצים של התקליט בשל הכח הקפילרי, וכן יצמדו לשטח הפנים של החריצים וכלום, פרט לכח נגדי לא יוציא אותם.

הכח הזה הוא ווקום.

וכל שטיפה חיצונית לא תעזור כאן, מצטער מאוד. לכן, שטיפה ללא שאיבה עושה נזק טרמינלי לתקליט.
איל פור

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

שליחה #42 

מרכיב ה'סנו' -להלן הדטרגנט, הוא ל'פרק ' את המים , או במילים אחרות לבטל את מתח הפנים של המים.
מים בלבד,בגלל מתח הפנים שלהם, ל א יצליחו להכנס לחריצים של התקליט!
הוספת דטרגנט למים יגרום למים להיות יותר ''דלילים'' והם יצליחו להגיע לתוך החריצים ובתורם יחדירו את האלכוהול שימיס שומנים, והמים את האבק.
לוויכוח איך מוציאים עכשיו את כל המרק הזה מהחריצים, אני לא מתכוון להיכנס.
הבעיה עם דטרגנטים היא שחלקם אגרסיביים לויניל,חלק משאירים משקעים מגעילים ומזיקים יותר מאבק,נוזל לניקוי חלונות לדוגמא, מלבד הדטרגנט עצמו, מכיל עוד חומרים, שלא תמיד רצוי שישארו על התקליט.
לי יש את הדבר הזה

החומר הוא דטרגנט לניקוי דגימות DNA או משהו כזה :? הוא מרוכז מאד,מספיקה טיפה אחת מגפרור ל 2 ליטר מים!
ולא משאיר משקעים
לסיכום: גם אני חשבתי פעם שהצליח לנקות תקליט 'חרוש'

capten
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 511
נתן תודות: 105 פעמים
קיבל תודות: 151 פעמים

שליחה #43 

איך לנקות תקליטים
http://www.hometheater.co.il/vt55422
קראו את התגובה של חנן
נערך לאחרונה על ידי capten ב 16/09/2013 12:07, נערך פעם 1 בסך הכל.

Roy_LF
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 379
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

שליחה #44 

אוקיי, עשיתי 2 ניסויים אתמול בערב על כמה תקליטים רועשים למדי שלא היה לי איכפת להקריב.
1. ניקוי פשוט מאוד שכלל סיבון יסודי בסבון ידיים (Bar soap, לא נוזלי), אח"כ השריה קצרה במים פושרים, שטיפה נכבדת בזרם חזק של מים קרים מברז האמבטיה, וייבוש מיידי עם מגבת כותנה רכה, ללא כל שיפשוף (ע"י עטיפת התקליט משני צידיו). אח"כ ייבוש סופי קצר מול מאוורר.

התוצאה - חיובית מאוד. רעשי הפצפוצים והרחש הכללי שאינו מוזיקה פחתו באופן משמעותי, אם כי לא לחלוטין.
אגב, התוית לא נפגעת כלל אם לא מפעילים עליה חיכוך כלשהו.

2. ניקוי באמצעות נוזל להברקת חלונות ומטלית מיקרופייבר. התוצאה- על הפנים, ממליץ להמנע.
וביתר פירוט, לאחר ניקוי התקליט באופן זה, מחט הפטיפון חפרה החוצה עם נגינת התקליט דרעק בכמויות כאלה שהיא החליקה לבסוף (יחד עם רעשים ועיוותים למכביר). העניין תוקן עם שטיפתו של התקליט באופן שפורט מעלה, שאז לא נצפתה יותר חפירה החוצה של דרעק כלל.

נ.ב. האם יש סיבות נוספות לפצפוצים ורחש שאינן אבק, בהנחה והתקליט לא שרוט?
נערך לאחרונה על ידי Roy_LF ב 16/09/2013 10:59, נערך 2 פעמים בסך הכל.

yosiaz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 847
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 208 פעמים

שליחה #45 

מי שחושש לחיי התווית יוכל למצוא מגן ייעודי (ויקר להחריד) כאן:
http://www.ebay.com/itm/Groovmaster-Lab ... 5af5390e69

כמובן שבתמונה רואים מישהו שרחמנא ליצלן שוטף תקליט בברז מים זורמים (כנראה זורמים לו מים מזוקקים או שזה רק לצורך ההדגמה)
:)

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #46 

yosiaz כתב:מי שחושש לחיי התווית יוכל למצוא מגן ייעודי (ויקר להחריד) כאן:
http://www.ebay.com/itm/Groovmaster-Lab ... 5af5390e69

כמובן שבתמונה רואים מישהו שרחמנא ליצלן שוטף תקליט בברז מים זורמים (כנראה זורמים לו מים מזוקקים או שזה רק לצורך ההדגמה)
:)
...
נראה לי כמו רעיון מצויין לפרויקט DIY. לא נראה מסובך מידי.. סה"כ שתי דיסקות פרספקס, אטם, אפוקסי ובורג.

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #47 

עריכה: בוטל

כפי שהדגים כאן Roy_LF לפני שלושה פוסטים, ניקוי תקליט במי ברז וסבון - היא פעולה פשוטה ויעילה. היא גם ממש לא נחוצה. הצטברות של שומן וזיהום אוויר בחריצי ויניל היא פעולה שאורכת שנים רבות עד שהיא מגיעה לרמה הדורשת שטיפה רטובה. ניטי-גריטי היא מכונה מגניבה. היא חוסכת את הצורך לבצע פעולות לא טבעיות שבסופן יש לנו ג'ינס רטוב וגרביים נוטפות, בחדר האמבטיה. אבל היא ממש לא נחוצה, וגם היא שותה ליטרים של חומרי ניקוי יקרים (להשיג אצל הקימעונאי בלבד - חומרים מאושרים כמובן - לא חיקויים). המכונה, אגב, בשורה התחתונה, שואבת את תוצרי השטיפה - משום שלדעתי, פעולת ניגוב מכנית עדינה, היא לאין שיעור יותר מורכבת ליישום.
אילפור כתב:אין לי כוונה להעביר כאן שיעורי פיזיקה או כימיה..
...
(Y) נהדר! בשביל זה צריך לדעת פיזיקה וכימיה. את ההרצאות האלה כדאי לשמור לפורום אודיו יוקרתי ולדיונים הפסאודו-מדעיים בנושאי ה'טבעי מאוד, עם פירוט מדהים ובימת צליל מעולה' שטמונים בליפוף הטפלון הייחודי בזוויות ישרות של כבל רמקול כזה או אחר.
בכל אופן, מולקולות סבון או מולקולות שכוללות ראש אורגני כן יכנסו לתוך החריצים של התקליט בשל הכח הקפילרי, וכן יצמדו לשטח הפנים של החריצים וכלום, פרט לכח נגדי לא יוציא אותם.
...
כן. יכנסו. אבל לכח 'הקפילרי' אין דבר עם תעלות בויניל. האפקט הקפילרי תופס בצינורות דקיקים, נימים וסיבים חלולים. עריכה: בוטל
הכח הזה הוא ווקום..
...
או דיפוזיה, או אידוי, או כח המשיכה או, מן הסתם, ניעור הגון...
וכל שטיפה חיצונית לא תעזור כאן, מצטער מאוד. לכן, שטיפה ללא שאיבה עושה נזק טרמינלי לתקליט.
...
נזק טרמינלי עושות אגדות אורבניות ובובה מייסעס של עוסקים בתחום שבמשך שנים מצטטים מישנה סדורה שיסודותיה בחומר פרסומי ושיווקי של היצרנים אותם הם מייצגים, עד שהם נוטים לשכוח שיש ביכלתם להפעיל הגיון בריא, ללמוד את הנושאים המדוברים בכוחות עצמם, ולהתייחס ברצינות לתוצאות של נסיונות אמפריים שפרטיהם נגישים היום לכל דורש, כגון זה שביצע, כאן, בהצלחת יתר, Roy_LF לפני שלושה פוסטים.
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 17/09/2013 3:00, נערך פעם 1 בסך הכל.

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #48 

אילפור כתב:אין לי כוונה להעביר כאן שיעורי פיזיקה או כימיה..
...
(Y) נהדר! בשביל זה צריך לדעת פיזיקה וכימיה. את ההרצאות האלה כדאי לשמור לפורום אודיו יוקרתי ולדיונים הפסאודו-מדעיים בנושאי ה'טבעי מאוד, עם פירוט מדהים ובימת צליל מעולה' שטמונים בליפוף הטפלון הייחודי בזוויות ישרות של כבל רמקול כזה או אחר

במקרה או שלא במקרה, יקירי, יש לי דוקטורט בכימיה פיזיקלית, את התואר השני שלי עשיתי בכימיה אורגנית פיזיקלית וכמו יש לי תואר ראשון בפיזיקה.

אני מקווה שזה מספיק מבחינתך ?

מעבר לכך, בלי לכתוב מגילה עם כל ההיסטוריה של תקליט הבקליט והויניל, מה שכתבתי מדויק לחלוטין.

ובכלל, להתייחס ל"ניעור" או "אידוי" ככח פיזיקלי מספיק שצריך להוציא מולקולה הספוחה לאבק ולחומר הפלסטי של החריצים לא נראה לי טיעון ראוי.

כל אחד שיעשה כרצונו, אני מציע מאוד לא לגרום לנזק בלתי הפיך לתקליט על ידי שטיפתו בכיור במיים, או במיים וסבון או בכל תערובת דומה.
איל פור

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #49 

harari כתב:...היה ברור לי שקיימת סטיה גדולה יותר במוצר הסיני אבל חשבתי שיש איזו פונקציונליות נוספת המיוחדת לפטיפונים. הכוונה לא היתה להוריד מערכו של המשקל של אורטופון אלא להיפך.
...
אין לי איזה פטיש מיוחד למשקל של אורטופון. רכשתי שלושה משום שבמשפחה שלי, תמיד קודם כל מזלזלים ברכישות שלי, אחר כך 'מתעניינים' ואחר כך 'משאילים' ממני את הציוד שלי ולא מחזירים.

לפני שרכשתי את ה-DS-1 התפתתי לעשות רכש מטופש דרך eBay מעסק באנגליה. רציתי פיסת טכנולוגיה בריטית, כפי שהם ידעו לעשות בימים הטובים. קיבלתי את זה (במחיר הנקוב בקישור). לא זול. עקב נסיון קודם מצויין עם הסוחר הזה, סברתי שאקבל מוצר איכותי.

נפילה

תמונה

זה התגלה כתוצרת סינית ירודה,שאפילו סגירת מכסה משטח השקילה אינה אפשרית ללא ריבוע ספוג שחור (לא נראה בתמונות כמובן) שמספק את הלחץ המונע ממכסה הפח ומלהתפרק לחלוטין. כל העסק מרגיש רופף, לא יציב, זול ונוטה להתפרק. כמובן שהוא 'מדייק' עד רמת אלפית הגרם. :ממש לא:

הנחמה שלי היא שלא רכשתי את המשקל הזה שהוא, לדעתי, זהה לחלוטין לקודם, רק שהוא צבוע באדום ונושא עליו את הלוגו של 'Roksan'. :זהירות:

נפילה כואבת

תמונה

הזדכיתי על פיסת הזבל הזו אצל המוכר הבריטי ודרשתי ממנו החזרי משלוח עד הסנט האחרון. הוא דווקא היה בסדר מהבחינה הזו ולא נאלצתי לפתוח case ב-eBay. הוא טען שהמשקל שרכשתי נחטף כמו 'לחמניות' באנגליה. נו.. טוב. אחר-כך כבר לא לקחתי צ'אנס. הבנתי שהזול הוא יקר והיקר נשאר.

לכל החיים

תמונה

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #50 

ואם כבר השרשור הזה חזר למסלולו... אז שמתי לב שהרבה אנשים שומעים עם העיניים. גם גיסי האזין לציפי המשופרת, מצא חן בעיניו, ואחר-כך הוא התהפך אחרי שהוא ראה אותה. מורן, קרא לה מכוערת ורמי, בכלל עומד לסבך אותי עם הועד האולימפי. אז עשיתי לה קצת קוסמטיקה... ספריי שחור. שתראה 'ערסית' יותר. עכשיו רק חסר לה קוקו עומד והיא מתחילה לשרוט ולנשוך...

השלה ה'ערסית'

[img2=550x412]https://lh6.googleusercontent.com/-i_7b ... NING_4.JPG[/img2]

ואם כבר מדברים... החלטתי לפנק אותה בראש חדש של Shure. קצת הפריע לי שה-M97xE הגיע ממקסיקו, אבל כמו שבני אוהד ציין (גם לו יש כזה) מדובר בראש נחמד מאוד. לי תמיד היתה איזו רתיעה מראשים של Shure. כשהמחט נשחקת - יש להם נטייה להפוך כל 'ס' ל-'סססס...' ויש להם, בד"כ, רעש רקע די מטריד. גם לזה, החדש. עם זאת, הוא הולך ומשתבח מהשמעה להשמעה. אני לא בדיוק בטוח אם זה break in של המחט או שאני מתחיל לעוף עליו - אבל אני חושב שבני צודק. הוא בהחלט מהנה ויש לו פלט מאוד מאוזן (עם כי וינטאז'י במהותו - כלומר 'חם' עם באסים מודגשים). עזבו... תשאלו את דרגון. הוא יודע במה מדובר.

התקנת הראש...

[img2=550x412]https://lh4.googleusercontent.com/-3b27 ... _IMP_4.JPG[/img2]

[img2=550x412]https://lh3.googleusercontent.com/-0UQt ... IMP_10.JPG[/img2]

[img2=550x412]https://lh3.googleusercontent.com/-IK0f ... _IMP_6.JPG[/img2]

ואחר כך נשאר לבצע איזון. Shure היו נחמדים מספיק כדי לספק גם פרוטרקטור של באוורואלד עם הראש הזה. ניצלתי אותו (לא היה לי כוח לחפש את הפרוטרקטור של סטיבנסון שאני בדרך כלל משתמש בו ב-TP-16) להדגים כאן את התהליך הזה:

כיוון ראש (cart allignment) נקודת NULL חיצונית:

[img2=550x412]https://lh3.googleusercontent.com/-5vPx ... _RIGHT.JPG[/img2]

כיוון ראש (cart allignment) נקודת NULL פנימית:

[img2=550x412]https://lh3.googleusercontent.com/-fL4M ... R_LEFT.JPG[/img2]

כאשר הראש מותקן בשלה בצורה בה הוא מקביל לקווים בשתי הנקודות - הוא מכוון כמו שצריך והמחט תשיק לחריצי התקליט בצורה אופטימלית לרוחב כל קשת הזרוע. אחר כך נשאר רק לדאוג לאזימוט. בלי להתפלפל הרבה - הכי קל לעשות את זה עם מראה קטנה:

כיוון אזימוט באמצעות מראה

[img2=550x412]https://lh6.googleusercontent.com/-BZXy ... MIRROR.JPG[/img2]

כשבבועת הראש מתאזנת עם הראש - הכל בסדר. ב-TP-16 המשופרת שלי, אזימוט מקובע באמצעות דבק שלוש שניות!... :אההם:

אתם יכולים לצחוק... אצל טורנס חשבו שהקיבוע הסופי שלהם יספיק לכל הדורות, ולמעשה בזרוע המקורית אין כיוון אזימוט. דבק שלוש שניות מחליף אצלי את הפין שמחבר את השרוול למטה הזרוע. הפין הזה, במקור, קבוע - והוא גם שוקל גרם שלם. לאחר הדיאטה של ציפי - היא ואני נפטרנו ממנו. דבק שלוש שניות, אגב, מתייבש תוך שלוש שניות רק על האצבעות. בפועל לוקח לו זמן להתייבש על האלומיניום וזה מאפשר את השפיל הדרוש לכוון אזימוט עד שהדבק מונע את סיבוב השרוול. (אם אתם תוהים איך נפטרים ממנו... אז עושים זאת בעזרת מלחם! מחממים והוא נבקע ונפרד).

אחר כך מכוונים משקל VTF ומריצים את פרנק זאפה והגראז' של ג'ו. פ-ג-ז!!! :music: :sheep: :happy:

נסיעת מבחן

[img2=550x412]https://lh4.googleusercontent.com/-ft_3 ... NING_2.JPG[/img2]

אני מכור לשדרוג הזה. אני עדיין לא יודע איך ציפי שלי תתמודד עם סימה. אני לא הולך לעשות לה חיים קלים. בעוד כמה ימים אני אסיים את הפלינת' החדש של ה-TD-160B ואני אתקין על ה-SME שלו את זה:

Denon DL-110 על SME כנגד Shure M97xE על TP-16 משופרת - בקרוב...

[img2=550x412]https://lh6.googleusercontent.com/-NqO5 ... G_0039.JPG[/img2]

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #51 

ומה עם כיסוי עליון לשלה...? הורדת את הפחית כדי לחסוך במשקל אבל כעת זה נראה זול למדי...
תנסה להדביק מדבקת נייר יפה כך שזה יהיה מכוסה...ולא,אין צורך בתאורת ניאון צבעונית לפרחה :lol:

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #52 

:שובב: זרוק איזו מילה טובה... היא יפיפיה!

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #53 

מצטער,היופי של הזרוע טמון ביופי השלה והראש המורכב...
נו,מה הבעיה לשים מדבקת ניקל שתשתלב על השלה השחורה?
יודע מה? אני הייתי שם מדבקה בגוון עץ בגוון של הבסיס כך שזה יהיה רטרו מושלם (Y)
נראה לי שאני גם אעשה זאת (i)

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #54 

לא יודע... התקמצנתי אפילו בהשפרצות של הצבע כדי לחסוך משקל. קוסמטיקה באה אחרי פרקטיקה. לקישוטים יש גם כן מסה... אוותר. :|

yosiaz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #55 

יפיפייה אמיתית ! ממש סופר מודל !
למרות הדיאטה ההיסטרית שעשית לה, הייתי מחזיר את הלוחית של טורנס, להערכתי משקלה זניח והיא מוסיפה יופי רב.
איך אמרת - שומעים עם העיניים :)
בכל מקרה - כך תוכל לקרוא לה "השלה האבודה של טורנס" ובלי התווית איך ידעו שלא עשית זאת בגראז' הבייתי שלך ?

yosiaz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #56 

מקפיץ לצורך שאלה טכנית - בעת חיווט מחדש של הזרוע - האם ישנה חשיבות לליפוף החוטים ? שזירתם ? או פשוט לתת להם לנוח טבעי ?

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #57 

בטבעיות. תשחיל דרך הצינורית כמו המקורי ללא כל הסדר מיוחד. בסה"כ רצוי כאן פחות משקל + חיווט מודרני איכותי וזאת בלי להסתבך עם סלילים, השראות, סיכוך, מיסוך וקשקושי כבלים. KISS - keep it simply stupid

yosiaz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #58 

כך חשבתי טומי, למרות שאצלך בזרוע נראים החוטים שזורים...

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #59 

yosiaz כתב:כך חשבתי טומי, למרות שאצלך בזרוע נראים החוטים שזורים...
...
באחת היחידות הרכבתי 'צמה' שרכשתי ישירות מהיצרן. היא הגיעה בצורה כזו - שזורה. זו דוגמה לא טובה. רוב הספקים מחזיקים גידים בדידים לא שזורים שאני מעדיף.

yosiaz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #60 

(Y)
תודה
כרגיל, החכמתני
םשוט החוטים שיש לי הם בעובי שערה ופחדתי שאם אפתל אותם הם יקרעו..

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”