שרשור תגובות: פרוייקט משלוח מנות בין חברי HTCafe - מס' 1

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
שלח תגובה
מגדל_קפה_קולומבי
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 437
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #141 

nimitzg כתב:
מגדל_קפה_קולומבי כתב:
מיץ_פטל כתב:
NEGRO כתב:כל הרעיון יפה, אני חושב שהכי נכון שבשלב שני צריך לארגן מפגש בו כל אחד יקלה את מרכולתו ובמפגש תטעמו שוב ותשכילו מהן הטעויות לשיפור או דברים לשימור לפי פרופיל הקלייה, תוכלו להבין משילוב מידע כמו זמן קלייה ופרמטרים נוספים על ההשפעה על הקלייה.
בהצלחה
...

מפגש זה תמיד רעיון מבורך....
(Y)
...
אני מנדב למקום המפגש את החווה שלנו, קל להגיע.....על הכביש בין קצ'יפיי לזיפקון לחתוך שמאלה לדרך עפר בשלט של ה"בשר חזיר למכירה". ואז לנסוע כעשרים וחמש דקות עד שעוברים בית ספר מימין, מהנקודה הזו להתעלם מהנוף המדהים כדי לא לעבור את הכניסה ולהמשיך לנסוע עוד כמה קילומטרים עד שרואים מצד ימין את השער עץ עם השלט "קאנטר דל כרמן".
מומלץ 4X4
...
אילו זנים אתה מגדל בעונה הזו?
אתה מתעסק גם בעיבוד הפולים בחווה?
...
אנחנו מגדלים שני זנים של ערביקה, שניהם משתילים של "התאחדות הקפה", אחד שנקרא קטורה (דובבנים אדומים יש גם קטורה עם דובדבנים צהובים) וקסטליו שהתחיל להניב רק לאחרונה וקיבל ביקורות טעימה יוצאות מהכלל.
אני רוצה לעשות נסיונות בגידול זנים אחרים, אם אני לא טועה כתבתי על זה טיפה בעבר
מבחינת עונות
בקולומביה אין לנו עונות במובן המקובל בישראל, בלונלי פלנט מתעקשים שיש לנו עונה יבשה ועונה רטובה בחודשים מסויימים בשנה אבל כמו כל דבר באמריקה הלאטינית זמנים כאן הם רק בגדר המלצה. אף אחד לא יודע מה הולך להיות ועם תופעות כמו "אל ניניו" ו"לה ניניה" כל שנה יש תירוצים אחרים למה העונה היבשה לא יותר יבשה מהרטובה.
בדרך כלל הקיץ בבוגוטה הוא מהבוקר עד לסביבות אחר הצהריים אז יש גשם עד הערב, ובערב חורף קר.
החווה שנצאת בקו אוירי לא כ"כ רחוק מבוגוטה נמצאת באיזור אקלים אחר, יש אצלינו תהפוכות מזג אויר הרבה יותר חריפות, מזג האויר יכול להתחלף כמ פעמים ביום בשעות שונות כאשר תוך 10 דקות רבע שעה חום ושמש קייציים יכולים להפוך לגל ערפל עם קור ולהפך.
גם מבחינת אסיף הקפה אין בדיוק עונות, אחת הבעיות שאנחנו מתמודדים איתה היא זה שבקטורה ההבשלה לא אחידה מה שמחייב מישהוא כמוני שחשוב לו שהקפה יהיה "אקסלסו" שזה אומר רק דובדבנים אדומים מושלמים בשלים לחלוטין אבל לא בשלים מדיי לעשות הרבה סיבובי קטיף על כל שיח.
בקסטילייו נראה לי שנחסחה לנו הבעייה הזו, אם כי בינתיים אספנו קסטיליו רק פעם אחת.
אנחנו עושים בחווה את כל העיבוד של הקפה, עד לקילוף של קליפת הזרע, את קילוף קליפת הזרע אנחנו עושים בבית הקלייה.
ירוק אנחנו לא מוכרים כמעט, פשוט לא משתלם במחירים הנוכחיים. ובינתיים לא יצרתי קשר עם לקוחות רבים שמוכנים לשלם מחיר הוגן.
כמו כל הקפה הקולומביאני אנחנו מעבדים ב"שטיפה" אבל אנחנו לא מייבשים את הקפה בשמש בגלל שאולי זה רומנטי ומצטלם יפה אבל מבחינת איכות אין השוואה לאמצעים מודרניים שזה אומר שיש לנו כמה מכונות מעניינות לקילוך הקליפה של הדובדבן (לא קליפת הזרע שאולי נתקלתם בה בעת ניקוי הירוק) להסרת ציפת הפרי שאנחנו קוראים לה "ריר" לשטיפה ולהשרייה.
האמת
אם זה מעניין את חברי הפורום אז אולי באחד הימים אני אעשה איזה פוסט מצולם על התהליך הזה, רק אני מזהיר אתכם שאני צלם גרוע.
:-)

מגדל_קפה_קולומבי
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 437
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #142 

סליחה על השאלה אבל איך אני שולח את הרשמים מהטעימה של הדוגמית שקבלתי ?

מאור_בר פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1222
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 125 פעמים

שליחה #143 

למייל שלי maorbar שטרודל ג׳ימייל קום

Mario12
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 224
שם מלא: mario12
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #144 

דוד. המידע שאתה משתף בפורום מרתק ומלמד. ממתין באופן אישי לפוסט המיוחל (Y) (Y) (Y)

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #145 

מה קורה חברים? אני עדיין ממתין בקוצר רוח.....
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il

מאור_בר פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1222
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 125 פעמים

שליחה #146 

ביקשתי ממרטין להעלות את המאמר לפני כמה שבועות ואז החלטנו לחכות לאלו שלא הספיקו לשלוח תגובה. בדיוק אתמול כתבתי למרטין שיעלה את זה כי בקרוב יהיה לי מעט מאוד זמן, מי שלא העביר לי את הביקורת יוכל להוסיף בהמשך. אז מניח שברגע שמרטין יוכל זה יעלה.
וסליחה על העיכוב.

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #147 

למי יש קשרים אצל מרטין שיתחיל להפעיל לחץ...

מחכים בקוצר רוח לחוות הדעת

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #148 

סורי, המון לחץ לאחרונה....

פורסם: http://www.htcafe.co.il/article05003
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #149 

כמה מילים שפכנו כאן על עניין החשיפה או האנונימיות.... בסוף אף אחד לא נשאר אנונימי... :)
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”