שרת NAS מבוסס חלונות 8
-
amirchen
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 850
- שם מלא: אמיר חן
מישהו הקים שרת NAS שמבוסס חלונות 8?
- ירח_אפל
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 169
מה ההגיון בזה?
-
amirchen
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 850
- שם מלא: אמיר חן
המנגנון של חלונות 8 שמאפשר מערך דיסקים בגדלים שונים.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
יש אחד מאיתנו שניסה:
http://www.hometheater.co.il/vp1792506#1792506
http://www.hometheater.co.il/vp1792506#1792506
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- dhead666
-
- גורו HTPC

- תגובות: 2975
ומה זה JBOD ו-LVM ?amirchen כתב:המנגנון של חלונות 8 שמאפשר מערך דיסקים בגדלים שונים....
- ירח_אפל
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 169
בלינוקס מעולם לא הפריע גודל הדיסקים.amirchen כתב:המנגנון של חלונות 8 שמאפשר מערך דיסקים בגדלים שונים....
ועכשיו כשניתן לבצע רייד ברמת LVM אז בכלל יש גמישות.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אאל"ט, JBOD זה ללא יתירות.
- ra
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2437
jbod = just bunch of disks
כשמו כן הוא
כשמו כן הוא
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ה-Storage Spaces של חלונות 8 כמובן משוכלל הרבה יותר מה-JBOD וכולל תמיכה במערך דינמי של כוננים בעלי גדלים שונים ועם יתירות.
- dhead666
-
- גורו HTPC

- תגובות: 2975
יפה, לא ידעתי שמדובר ביתירות, אני בכלל לא מעודכן עם מה שקורה במערכות מייקרוסופט.
- GibsonLP
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 405
אפשרי בקלות גם בלינוקס.
נניח שהתחלת עם שני דיסקים של טרה אתה מקבל RAID של טרה (בונים RAID 5, אני יודע שזה לא הגיוני לזוג דיסקים אבל ככה קל לגדול ולשמור על יתירות למרות ההפסד בביצועים, יכול להיות שאפשר לעשות raid level migration מRAID1 לRAID5, אני לא מכיר דרך בטוחה).
כמובן שבונים את זה בתוך LVM.
אתה מוסיף דיסק של שני טרה וגדל רק בטרה (אין איפה לשים את היתירות של הטרה העודף), מייצרים partition זהה בגודל לדיסקים של הטרה, מוסיפים אותו למערך והמערך שלנו מכיל 3 "רצועות" של טרה ונותן לנו עכשיו 2 טרה נטו (נניח...) מזוג דיסקים של 1 טרה + דיסק 2 טרה עם רצועות טרה מבוזבזת.
מוסיפים עוד דיסק 2 טרה, גם עליו מייצרים פרטישן של טרה זהה בגודל לדיסקים הראשוניים ומוסיפים אותו למערך.
עכשיו יש לנו למעשה פרטישן פנוי של טרה בכל אחד מהדיסקים של השני טרה. מייצרים עליהם RAID ומוסיפים אותם לאותו FS דרך LVM.
בסיום התהליך קיבלנו filesystem של 4 טרה עם יתירות מזוג דיסקים של 1 טרה וזוג של 2...
אני לא מכיר לעומק את ה"storage spaces" של windows8 אז אין לי עליו דיעה.
נניח שהתחלת עם שני דיסקים של טרה אתה מקבל RAID של טרה (בונים RAID 5, אני יודע שזה לא הגיוני לזוג דיסקים אבל ככה קל לגדול ולשמור על יתירות למרות ההפסד בביצועים, יכול להיות שאפשר לעשות raid level migration מRAID1 לRAID5, אני לא מכיר דרך בטוחה).
כמובן שבונים את זה בתוך LVM.
אתה מוסיף דיסק של שני טרה וגדל רק בטרה (אין איפה לשים את היתירות של הטרה העודף), מייצרים partition זהה בגודל לדיסקים של הטרה, מוסיפים אותו למערך והמערך שלנו מכיל 3 "רצועות" של טרה ונותן לנו עכשיו 2 טרה נטו (נניח...) מזוג דיסקים של 1 טרה + דיסק 2 טרה עם רצועות טרה מבוזבזת.
מוסיפים עוד דיסק 2 טרה, גם עליו מייצרים פרטישן של טרה זהה בגודל לדיסקים הראשוניים ומוסיפים אותו למערך.
עכשיו יש לנו למעשה פרטישן פנוי של טרה בכל אחד מהדיסקים של השני טרה. מייצרים עליהם RAID ומוסיפים אותם לאותו FS דרך LVM.
בסיום התהליך קיבלנו filesystem של 4 טרה עם יתירות מזוג דיסקים של 1 טרה וזוג של 2...
אני לא מכיר לעומק את ה"storage spaces" של windows8 אז אין לי עליו דיעה.
So long and thanks for all the fish!