למה לקנות CD PLAYER יקר?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #21 

oferab,

אין שום בעיה עם מילוי וריקון, מכיון ששני ה"ברזים" עובדים באותו קצב, כמו שאמרו קודם, סה"כ יש DELAY קטן שיכול להיות של כמה סיביות בלבד, כלומר, לא משהו שאפילו שמיע.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

oferab
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #22 

MartinHSabag כתב:oferab,

אין שום בעיה עם מילוי וריקון, מכיון ששני ה"ברזים" עובדים באותו קצב, כמו שאמרו קודם, סה"כ יש DELAY קטן שיכול להיות של כמה סיביות בלבד, כלומר, לא משהו שאפילו שמיע.
...
ל TRANSPORT ול DAC יש כל אחד שעון שלו,שמיוצר על ידי גבישים, ושני גבישים שונים יתנו תדרים שונים, ההבדלים הם לא גדולים, אבל עדיין יוצרים את התופעה שתיארתי

gover פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 837
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #23 

לא להתייחס

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #24 

oferab כתב:
MartinHSabag כתב:oferab,

...
ל TRANSPORT ול DAC יש כל אחד שעון שלו,שמיוצר על ידי גבישים, ושני גבישים שונים יתנו תדרים שונים, ההבדלים הם לא גדולים, אבל עדיין יוצרים את התופעה שתיארתי
...
בוא תחשב מה השגיאה צריכה להיות בתדר כדי שאחד "ייגמר לפני השני" בהנחה שיש לך BUFFER של שניה אחת שלמה.
About.me

oferab
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

תשובה

שליחה #25 

נניח שיש לנו תדר אחד של 44100 ושני של 44101, זה אומר שכל שניה נוספת לנו דגימה, ה BUFFER הוא בגודל שניה זאת אומרת שיש בו 44100 דגימות, ונניח שהוא עובד במצב מאוזן, זאת אומרת שהוא מלא עד חציו, לכן ידרשו 22050 דגימות כדי למלא אותו, שזה אומר 22050 שניות שזה 367 דקות שזה בערך 6 שעות, כשה BUFFER מלא, צריך לעשות RESET כדי לרוקן אותו, זאת אומרת להפסיק את המוזיקה לשניה, ובמיקרה של שמיעת מוזיקה רציפה, לדוגמא מרדיו, אז זה יכול לגרום לחוסר שביעות רצון אצל הלקוח, ובמערכות לתחום המיקצועי, זה בכלל בלתי מתקבל, אני חושב שזה פתרון טוב לתחום הביתי, ואני הייתי מוכן לחיות עם בעיה כזו, אבל לא כל הלקוחות היו מבינים את הבעיה, ומקבלים אותה, יכול להיות גם שזו סטיה גדולה מידי, והסטיות יותר קטנות, ואפשר לשים BUFFER יותר גדול, אבל גם לכך יש גבול, כי יווצר DELAY גדול מידי. כאשר רואים סרטים DELAY הוא בעיה גדולה, ו DELAY של חצי שניה הוא בלתי מתקבל, ולכן הפתרון טוב רק למוזיקה

כרמי
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1150
שם מלא: כרמי
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #26 

כמה נקודות - מדובר על שתי מערכות שעובדות עם אותו שען - לא על לשעון דומה - יכולה להיות סטיה קטנה מאוד - הרבה יותר קטנה מהדוגמה שלך.

מכשיר ה DAC לא ממלא BUFFER עד הסוף ועושה RESET לצורך עבודה, כמו כן בנערכות RT לעשות RESET ל BUFFER לא לוקח שניה - הרבה פחות . מטרת ה BUFFER היא להפוך GITTER ל DELAY. כאמור ה DELAY קבוע מרגע ההתחתלי ועד סופו, שוב מדובר על מערכת RT שבו הזמני ה DELAY נמדדים בגדולים MS (אין בזאת שום בעיה לשמיעה בגלל שה DELAY לא משנה את השמע הוא רק מתחיל כמה MS יותר מאוחר ולחיצה על לחצן ה PLAY).

כל מערכות ה 5.1 ערוצים עוברים עיבוד כל שהוא על קווי הכניסה - אני עדיין לא שמעתי על אף אחד שיש לו בעיה של סנכרון קול ותמונה.

בתחילת ימי ה CD היה מקובל מאוד עבור פריקים של מוזיקה לרכוש מכשיר ADC יעודי לכך שישב בין ה CDP ל מגבר - בגלל רמת ADC לא טובה בנגני ה CDP. פרט לכך שהיה עליהם לשלם מחיר נוסף עבור ה ADC - לא היו תלונות נוספות על השילוב הזה.
החיים זה מה שקורה לנו,
שאנחנו עסוקים בתכנון דברים אחרים.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #27 

לעופר - החישוב שנתת לא ממש רלוונטי למציאות. שכן שגיאות דיוק במעגלי שעון הנן בעלות אופי לא דטרמיניסטי, ובד"כ מתוקנות ע"י מעגל התזמון.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #28 

עופר,
אוי ואבוי ליצרן שיישתמש בשעונים בעלי שגיאה כזו.
מדברים על שגיעות של PPM (שזה חלקי המיליון) בודדים.
בוא נדבר על דברים מעשיים ומציאותיים.
About.me

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #29 

לא בודדים - לא נגזים... הגבישים שיש במכשירים ביתיים "מושכים" כמה עשרות PPM. אבל זה לא הרעיון, הרעיון הוא שלשגיאת השעון אין "משקל" והיא רנדומלית סביב התדר הנכון.

oferab
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #30 

MartinHSabag כתב:עופר,
אוי ואבוי ליצרן שיישתמש בשעונים בעלי שגיאה כזו.
מדברים על שגיעות של PPM (שזה חלקי המיליון) בודדים.
בוא נדבר על דברים מעשיים ומציאותיים.
...
עבור וידאו, DELAY של 5MS הוא כבר גדול, אפשר לעשות את החישוב מחדש עם שגיאה של עשרות PPM, ו DELAY נמוך, ועדיין נקבל הפסקה של ה SOUND כל כמה שעות, השאלה האם זה מקובל
אם אתה מכיר DACים שעובדים בשיטה הזו, אשמח אם תרשום אותם
אני יוצא לחופש לכמה ימים ולא אוכל לענות בימים הקרובים, וגם, לצערי, לא לבוא לתערוכה, שתהיה לכולם תערוכה מוצלחת

כרמי
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1150
שם מלא: כרמי
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #31 

oferab כתב: עבור וידאו, DELAY של 5MS הוא כבר גדול
...
א) מאיפה אתה מבין את הנתון הזה?
ב) אנחנו מדברים כאן על אדיו
ג) סטיה יותר מורגשת באדיו מאשר בוידאו
ד) ה DELAY הוא מתחילת השמיעה מלחיצה על ה PLAY להתחלת הניגון ולא תוך כדי הניגון
ה) נראה לי שאנשים מחפשים כאן בנרות בעיות - באמת כעת סוכות ולא חג הנרות :D
החיים זה מה שקורה לנו,
שאנחנו עסוקים בתכנון דברים אחרים.

oferab
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #32 

כרמי כתב:
oferab כתב: עבור וידאו, DELAY של 5MS הוא כבר גדול
...
א) מאיפה אתה מבין את הנתון הזה?
ב) אנחנו מדברים כאן על אדיו
ג) סטיה יותר מורגשת באדיו מאשר בוידאו
ד) ה DELAY הוא מתחילת השמיעה מלחיצה על ה PLAY להתחלת הניגון ולא תוך כדי הניגון
ה) נראה לי שאנשים מחפשים כאן בנרות בעיות - באמת כעת סוכות ולא חג הנרות :D
...
קודם כל חזרתי מכרתים והיה נפלא, מומלץ מאוד, מי שרוצה המלצות שיפנה אלי
והמוזיקה היוונית היא נהדרת, קניתי שני דיסקים מעולים, יש שם שיר שיהודה פוליקר שר, הביצוע המקורי יותר טוב

לגבי ה DELAY, הוא חשוב כאשר משתמשים ב DAC עבור DVD, או ממיר כבלים, ואזי יש הפרש בין הדיבור או דברים אחרים שנראים בסרט, ובין מה ששומעים
וכשמוכרים DAC לא יודעים לשם מה יקנו אותו, ולקוחות יכולים לחזור בתלונות.
לגבי מוזיקה בלבד, זה לא משמעותי

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #33 

אני מחבר את ה-DVD שלי ואת הממיר של YES בחיבור דיגיטלי לרסיבר. כלומר, מי שעושה את הפיענוח (DAC) הוא הרסיבר, לא רק זה, אלא שגם מתבצע בדרך עיבוד אות (DSP) עבור DTS NEO או PL2 ואין לי שום השהייה.....
About.me

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”