עדכון לגבי Q88 Pro:
אני ממליץ מאוד להתרחק מהמוצר הזה.
כנראה שאנסה להתארגן על Cube U25GT PRO או מכשיר אחר, כנראה כזה שמבוסס שבב של Rockchip, אני בטוח לא מתקרב ל-Allwinner יותר.
ה-Q88 Pro זהו בעצם מכשיר שכנראה מיוצר ע"י עשרות אם לא מאות מפעלים סיניים שכולם כנראה רוכשים את לוח ה-PCB (שעליו נמצא המעבד, זכרונות וכו') מאותו מקום או שיש למס' מפעלים זכיון לייצרו.
כתוצאה מכך אפשר למצוא rom-ים של אנדרואיד מחברות שונות שתואמים למוצרים.
המוצלח ביותר שניסיתי הוא של
MaPan MX710 שבעיקר יותר מותאם למסך הקטן ומציג יותר מידע במסך (כנראה מקטין גם את גודל הגופן) ופותר את המגבלה של פירוט מידע אמנים ב-Music Pump.
חסרונות ובעיות שמהן סובל הטבלט:
* כרטיס הרשת האלחוטית פשוט ***, קליטה חלשה, מתנתק ולא ידידותי להתקני תקשורת אחרים שמפסיקים לתקשר (כולל ראוטר אחד) ברגע שהכרטיס עובד, זו הבעיה המרכזית של המכשיר.
* למרות ההצהרה על בטריה גדולה, הסוללה מחזיקה זמן לא רב כשעתיים וחצי גג.
* איכות המסך ירודה, פחות קריטי מבחינתי כי מראש היה ברור לי שמדובר בטבלט זול אך מצחיק שכאשר מסובבים את המסך ב-180 מעלות (לרוחב) רמת הבהירות משתנה.
* למרות השבב הדו-ליבתי המכשיר מתקשה מאוד לתפקד "תחת עומס" כלומר כאשר מריצים יותר מתהליך אחד בו זמנית כמו עדכון תוכנה מ-Play ופתיחת אפליקציה "כבדה", הניסיון שלי עם טבלטים דו-ליבתיים אחרים היה שונה, אני לא בטוח אם זאת עקב מגבלת זיכרון, עיצוב לא מוצלח של הלוח או ש-Allwinner מייצרים ***, אני נוטה לאחרון.
*הבעיה הכי מוזרה שנתקלתי עם הטבלט התחילה להיווצר לאחר תקופת השימוש הראשונית והיא שבעת טעינה (לא משנה באיזה אופן) חודר רעש למכשיר שמתבטא כרעש דרך הרמקול, גלים במסך וגם כבעיות תקשורת עם התקני USB. אני לא מאמין שזו השראה מהסליל של הטעינה האלחוטית אולי כן כתוצאה מהוספת חוטי המתח מהסליל אל הלוח אך ייתכן שהתופעה היתה קיימת מההתחלה ולא הבחנתי בה והסיבה לה היא מתח כניסה שלא מסונן כנדרש, בכל מקרה פתירת הבעיה לא נמצאת בסדר העדיפויות שלי.
* החוסר ב-BT ממש לא מטריד אותי כיוון שאני מצפה לגרום ל-BT לעבוד עם מכשירי Amlogic תחת לינוקס וגם עם הפתרון האלחוטי של Creative למוזיקה (שכבר עובד עם מכשירי MX).
הניסיון שלי להחליף את כרטיס הרשת הפנימי הסתיים בכשלון צורב.
שילוב של כרטיס רשת שמצד אחד מודבק ללוח ומצד שני מולחם לו ו-spduger שלא מתאים למשימה גרמו לכך שלמעט פד ההלחמה הראשון, את כל השאר הצלחתי לתלוש (ראו תמונות).
למזלי מחבר ה-USB החיצוני תקין כך שבמקום לחבר את כרטיס הרשת החלופי פנימית הוא חובר חיצונית.
[imgur]Srotp[/imgur]
בשורה התחתונה אני לא בטוח שלשימוש העיקרי שלי, שליטה על ניגון מוזיקה, פתרון של טעינה אלחוטית הוא חכם.
במקרה זה שימוש בסטנד לטבלט הוא חובה כי כיוון שבהרבה מקרים אין צורך להרים את הטבלט מהסטנד.
להצמיד לסטנד משדר טעינה אלחוטית לא יהיה אלגנטי (לפחות עם הכישורים שלי) כך שצריך לרכוש סטנדט עם יח' כזו מובנת דבר לא כלכלי ברכישת מס' יח' כאלה.
במקרה ועיקר השימוש היא ניווט בספריית הסרטים אז אפשר ללכת על משטח טעינה שהרבה יותר זול.
ל-Cube U25GT PRO (או מכשיר אחר) שיחליף את הטבלט הנוכחי כנראה שאנסה להוסיף לו נק' מגע לטעינה דרך הסטנד כך שע"מ לטעון אותו יהיה צריך פשוט להניחו בסטנד, אני עוד צריך לחשוב איך ליישם זאת ולהשיג דרמל, רעיונות יתקבלו בברכה.
בכל מקרה זו צריכה להיות התוצאה הסופית, מכשיר קטנטן שמריץ את XBMC ללא בעיה עם יציאה אודיו אנלוגית מספיק איכותית (וגם יציאת HDMI, ו-SPDIF Coax) עם יח' שליטה שמריצה את Yatse ו-Music Pump.
התמונה מראה את ה-G-Box Midnight שלי שמעליו ה-Q88 Pro (עם סטנד גדול מדי המיועד לטבלט "10 שלי), פתרון קומפקטי וזול למוזיקה דיגיטלית.
[img2=550x412]
http://i.imgur.com/TzTiClBl.jpg[/img2]