לפיד מתכוון להעלות את מס הקניה על טלויזיות בגודל "50 ומעלה! עלינו להתנגד!!
ליאור , אין הבדל מהותי בתנודתיות בהיצע הדירות היום מזו של לפני עשור שנים. אין גם הבדל מהותי באופיו של הישראלי החמדן או במפת ה"מחוברים" שמרויחים יותר מהשאר. מה שהעלה את המחירים הם שילוב של מספר גורמים כששניים מרכזיים מתוכם באחריות השלטון בכובעיו השונים: 1. הורדת הריבית שהעלתה את הביקושים. 2. שיטת מכרזי הקרקעות שמתמרצת את המדינה להגביר את המצוקה. אפילו אם נקבל את גישתך כאילו כולנו עבדים לכוחות השוק - גם אז הממשלה אחראית , כי ברצונה היא מתערבת ברגל גסה לשינוי מגמות אלה.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8130
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אני לא אפתח את זה כאן, אבל יש לי תחושה עמומה ( טוב לא ממש עמומה ) שקל לנו להאשים אחרים בבעיות שלנו ( שזה בסדר באופן עקרוני ) אבל בדרך אנחנו שוכחים לבדוק את עצמנו.amiti כתב:ליאור , אין הבדל מהותי בתנודתיות בהיצע הדירות היום מזו של לפני עשור שנים. אין גם הבדל מהותי באופיו של הישראלי החמדן או במפת ה"מחוברים" שמרויחים יותר מהשאר. מה שהעלה את המחירים הם שילוב של מספר גורמים כששניים מרכזיים מתוכם באחריות השלטון בכובעיו השונים: 1. הורדת הריבית שהעלתה את הביקושים. 2. שיטת מכרזי הקרקעות שמתמרצת את המדינה להגביר את המצוקה. אפילו אם נקבל את גישתך כאילו כולנו עבדים לכוחות השוק - גם אז הממשלה אחראית , כי ברצונה היא מתערבת ברגל גסה לשינוי מגמות אלה....
אתה אומר שאין הבדל מהותי באופיו של הישראלי כצרכן חמדן ואני אומר, הלוואי. בעשר שנים האחרונות הפכנו לחזירים.
חלק נכבד מעליות המכירים ( בכלל ) קשורה באופן ישיר להתנהגות הצרכנים. נכון, גם לכשלים מבניים במשק ( מונופולים, אליגופולים ומיסוי ) אבל גם אנחנו אשמים.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Multimediaman
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 679
- נתן תודות: 64 פעמים
- קיבל תודות: 52 פעמים
+
לפעמים האמונה ש"הכל בגללנו" היא מבוססת, ולפעמים היא הטייה פסיכולוגית שנועדה לשרת את האשליה העצמית כאילו יש לנו שליטה, ולכן יכולת לפתור בעיותינו.
לא יודע מה נכון במקרה הזה.
מה שאני כן יודע זה שיש הרבה מי שלקחו משכנתא עם ריבית משתנה ומצליחים איכשהו לעמוד ב 4500 אל"ש בחודש.
אם חס וחלילה הכלכלה העולמית תשתקם ובעקבותיה הריבית תחזור להיות שפוייה, נאמר פריים של 4.5% פתאום ההחזר החודשי מזנק ל 6500 אל"ש ולכן צריך להיערך מראש.
לפעמים האמונה ש"הכל בגללנו" היא מבוססת, ולפעמים היא הטייה פסיכולוגית שנועדה לשרת את האשליה העצמית כאילו יש לנו שליטה, ולכן יכולת לפתור בעיותינו.
מה שאני כן יודע זה שיש הרבה מי שלקחו משכנתא עם ריבית משתנה ומצליחים איכשהו לעמוד ב 4500 אל"ש בחודש.
אם חס וחלילה הכלכלה העולמית תשתקם ובעקבותיה הריבית תחזור להיות שפוייה, נאמר פריים של 4.5% פתאום ההחזר החודשי מזנק ל 6500 אל"ש ולכן צריך להיערך מראש.
"מי שנדפק פעם אחת כבר לא יכול להיגמל מזה"
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8130
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
לא מדוייק.Multimediaman כתב:+
אם חס וחלילה הכלכלה העולמית תשתקם ובעקבותיה הריבית תחזור להיות שפוייה, נאמר פריים של 4.5% פתאום ההחזר החודשי מזנק ל 6500 אל"ש ולכן צריך להיערך מראש....
לפי חוקי בנק ישראל רק שליש הלוואה בתנאי משכנתה יכול להיות צמוד פריים כך שרק שליש מההחזר גדל.
כמו כן, מסלול הפריים הוא כזה שאתה יכול לעבור ממנו לכל מסלול אחר ללא קנס וללא תשלומים נלווים אחרים.
כשהריבית תעלה, אם היא תעלה, כל מה שישראל ישראלי יצטרך לעשות זה ללכת לבנק ולשנות מסלול.
נכון גם המסלולים האחרים יתיקרו אבל זה לא יהיה מ 4500 ל 6500 . זה בטוח.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
אופס...yaron78 כתב:למי שמעוניין, היום בשעה 22:00 יאיר יענה לגולשים בוידאו צ'ט בפייסבוק שלו. זאת הזדמנות להעלות את הסוגיה בפוסט שכאן:
https://www.facebook.com/YairLapid/post ... 0990822923
בפוסט הנ"ל, התגובה ה807 (ועוד 7 תגובות משנה שממשיכות את התגובה במקטעים):
https://www.facebook.com/YairLapid/post ... mments=807
היא של מישהו בשם Dudi והוא העלה את כל הבעייתיות שבנושא באופן תמציתי, ענייני והולם - תעשו לתגובות שלו LIKE!
אנחנו צריכים ליצור נוכחות כמותית אבל איכותית בפוסט הזה, כדי שהנושא יעלה לדיון היום בערב, וגם בכלל.
יאיר עושה את הצ'אט בשבת אולי קצת כדי להתריס ולהראות שהוא עושה את זה דווקא בשבת (לא מזמן כבר היה לו ויכוח עם החרדים בכנסת על למה הוא פועל בשבת).
לכן לדעתי צריך לעקוץ אותו ולומר לו שהעלאת המס על טלויזיות היא פעולה שאפשר היה לצפות מש"ס, ולא ממפלגה שמייצגת את מעמד הביניים.
אני בטוח שש"ס+אגודת ישראל מאוד מרוצים מהעלאת המס הזאת!
ואני בטוח שאם הם היו אלה שהיו יוזמים אותה, הייתה קמה צעקה גדולה, והח"כים והתקשורת היו נלחמים רבות נגד זה. אבל בגלל שזה יאיר - זה עובר בשקט מופתי - שום התייחסות, למעט הפעם הראשונה שזה הוזכר בדרך אגב......
מסתבר שכשהיה כתוב "הערב" בדף הפייסבוק של יאיר, הכוונה הייתה לאתמול בערב... הניסוח לא היה מספיק ברור למי שראה אותו למחרת (ז"א היום)... אז הצ'אט היה אתמול. יאיר לא ניסה להתריס ולעשות צ'אט ביום שישי בערב...
כך שלא הספקתי להעלות את הנושא של מס ה"50 בזמן.
מצטער! גם על זה שהטעתי אתכם...
- Multimediaman
-
- חבר פעיל במיוחד

לא מדוייק הלא מדוייק שלךLior_M כתב:לא מדוייק.Multimediaman כתב:+
אם חס וחלילה הכלכלה העולמית תשתקם ובעקבותיה הריבית תחזור להיות שפוייה, נאמר פריים של 4.5% פתאום ההחזר החודשי מזנק ל 6500 אל"ש ולכן צריך להיערך מראש....
לפי חוקי בנק ישראל רק שליש הלוואה בתנאי משכנתה יכול להיות צמוד פריים כך שרק שליש מההחזר גדל.
כמו כן, מסלול הפריים הוא כזה שאתה יכול לעבור ממנו לכל מסלול אחר ללא קנס וללא תשלומים נלווים אחרים.
כשהריבית תעלה, אם היא תעלה, כל מה שישראל ישראלי יצטרך לעשות זה ללכת לבנק ולשנות מסלול.
נכון גם המסלולים האחרים יתיקרו אבל זה לא יהיה מ 4500 ל 6500 . זה בטוח.
ליאור...
ראשית:
1. שינויי המדיניות בלקיחת המשכנתאות חלו אחרי שהמון משכנתאות נלקחו בתנאים קודמים. המון. השינויים הגיעו בתגובה למצב בשוק.
2. אני כתבתי ריבית משתנה, ואתה התייחסת לריבית פריים: ריבית פריים זה מסלול משתנה אחד, יש עוד סוגים של ריבית משתנה כמו הלוואה צמודד מדד עם ריבית (נמוכה בהתחלה) שמשתנה כל שנתיים (לפי תנאי השוק שיהיו).
3. אם הפריים יעלה, והוא יעלה, אז גם הריבית במסלולים האחרים יעלו, ואז עדיין כתחליף מסלול, תשלם הרבה, אבל הרבה יותר. דוגמא: היום ריבית הפריים היום היא 3.1: הלוואת פריים היא בד"כ פריים פחות 0.7 כלומר תשלם 2.5% שנתי, לא צמוד למדד.
נאמר שהפריים יעלה ל 4.5% (כפי שכתבתי) סבירים, אז עלות הריבית השנתית תעלה ל 3.8.
נאמר שאו אז אתה רוצה להחליף למסלול ריבית קבועה, אז אתה עובר להלוואת צמודת מדד שזה בממוצע 2.5% שנתי, בתוספת ריבית של לפחות 3% (כי הבנקים לא פריירים, כשריבית בנק ישראל עולה אז עולה להם יותר לקנות כסף והם יגלגלו את זה עליך בלי לחשוב. )
סה"כ זה יוצא 5.5% שנתי בלי למצמץ וזה המקרה הטוב.
כלומר ממש אין לך לאן לברוח.
לסיום ידידי, הלוואה ממוצעת היום לצערי ולצערך היא לא 200 אל"ש. אנשים לוקחים 500, 600 ואף הרבה יותר. עלייה של 2000 ש"ח בתנאים האלה היא הרבה יותר מריאלית. זכור, שכאשר שליש מההלוואה הוא פריים, זה אומר ששני שליש הוא צמוד מדד (בד"כ), וזה לבד לאורך חיי הלוואה (15 - 20 אולי יותר) יכול להעלות את ההחזר באלפיי שקלים.
יש לך נתונים שמגבים את האמירה הזו או שזו תחושה אישית מסביבתך הקרובה? לפי הנתונים שאני מכיר , אלה שמושכים את המחירים כלפי מעלה הם אחוז קטן מהאוכלוסיה שיצא נשכר מהשינויים הכלכליים שנערכו בעשור האחרון. הרוב דווקא מהדקים חגורות.Lior_M כתב:אני לא אפתח את זה כאן, אבל יש לי תחושה עמומה ( טוב לא ממש עמומה ) שקל לנו להאשים אחרים בבעיות שלנו ( שזה בסדר באופן עקרוני ) אבל בדרך אנחנו שוכחים לבדוק את עצמנו.
אתה אומר שאין הבדל מהותי באופיו של הישראלי כצרכן חמדן ואני אומר, הלוואי. בעשר שנים האחרונות הפכנו לחזירים.
חלק נכבד מעליות המכירים ( בכלל ) קשורה באופן ישיר להתנהגות הצרכנים. נכון, גם לכשלים מבניים במשק ( מונופולים, אליגופולים ומיסוי ) אבל גם אנחנו אשמים....
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
איזה חגורות בדיוק מהדקים פה..?amiti כתב:יש לך נתונים שמגבים את האמירה הזו או שזו תחושה אישית מסביבתך הקרובה? לפי הנתונים שאני מכיר , אלה שמושכים את המחירים כלפי מעלה הם אחוז קטן מהאוכלוסיה שיצא נשכר מהשינויים הכלכליים שנערכו בעשור האחרון. הרוב דווקא מהדקים חגורות.Lior_M כתב:אני לא אפתח את זה כאן, אבל יש לי תחושה עמומה ( טוב לא ממש עמומה ) שקל לנו להאשים אחרים בבעיות שלנו ( שזה בסדר באופן עקרוני ) אבל בדרך אנחנו שוכחים לבדוק את עצמנו.
חלק נכבד מעליות המכירים ( בכלל ) קשורה באופן ישיר להתנהגות הצרכנים. נכון, גם לכשלים מבניים במשק ( מונופולים, אליגופולים ומיסוי ) אבל גם אנחנו אשמים.......
זוגות צעירים במעמד ביניים ממוצע לוקחים פה משכנתאות של 800 K עד מליון ש"ח, כאילו זה פיסטוקים..
כבר לא מתאים לנו דירות 4 חדרים סטנדרטית, רובנו רצים אחרי 5 חדרים מקבלן, רוצים 2 מעליות, חניה מקורה, ואז עוד לשדרג את הבית בעוד 200-300 אלף ש"ח, כי הריצוף לא נראה להם, מטבח סטנדרט זה לא נחשב וכו'..
לגבי עליית המס על מסכים מעל 50', זה בכלל לא משנה כמה זה מוסיף או לא מוסיף, ועד כמה זה מהווה חלק בגידול הכנסות המדינה ממסים. כל תוספת היא ברוכה..
כולם באים בטענות ללפיד, רק אף אחד לא מדבר על זה ש"החביאו" לו גרעון של מיליארדים, ומה לעשות, מיליארדר הוא לא, כך שלא יכול להביא כסף מהבית.
המס הוא נכון ובמקום. מי שרוצה ויכול כיום להרשות לעצמו מסך מעל 50 אינץ, אז שישלם.
זה האמא של המותרות. לא שאין עוד מקומות, ולא שזה מה שייטה את הכף, אבל גם זה צריך להיעשות.
תבואו ותגידו למה ויסקי לא מתייקר, ומסכים וערק כן..? אין לי מושג, נראה לי הזוי, צריך לשאול את השאלה.
אבל אי אפשר לבוא ללפיד בטענות על המס הזה. ברור גם שצריך להחיל על עוד קטגורית.
גילוי נאות- אני בקרוב אשדרג את המסך, גם שגם אני אשא בהוצאה. אנ עושה את זה מתוך הבנה מלאה.
...
- Multimediaman
-
- חבר פעיל במיוחד

Gili_Regev כתב:איזה חגורות בדיוק מהדקים פה..?amiti כתב:יש לך נתונים שמגבים את האמירה הזו או שזו תחושה אישית מסביבתך הקרובה? לפי הנתונים שאני מכיר , אלה שמושכים את המחירים כלפי מעלה הם אחוז קטן מהאוכלוסיה שיצא נשכר מהשינויים הכלכליים שנערכו בעשור האחרון. הרוב דווקא מהדקים חגורות.Lior_M כתב:אני לא אפתח את זה כאן, אבל יש לי תחושה עמומה ( טוב לא ממש עמומה ) שקל לנו להאשים אחרים בבעיות שלנו ( שזה בסדר באופן עקרוני ) אבל בדרך אנחנו שוכחים לבדוק את עצמנו.
חלק נכבד מעליות המכירים ( בכלל ) קשורה באופן ישיר להתנהגות הצרכנים. נכון, גם לכשלים מבניים במשק ( מונופולים, אליגופולים ומיסוי ) אבל גם אנחנו אשמים.......
זוגות צעירים במעמד ביניים ממוצע לוקחים פה משכנתאות של 800 K עד מליון ש"ח, כאילו זה פיסטוקים..
כבר לא מתאים לנו דירות 4 חדרים סטנדרטית, רובנו רצים אחרי 5 חדרים מקבלן, רוצים 2 מעליות, חניה מקורה, ואז עוד לשדרג את הבית בעוד 200-300 אלף ש"ח, כי הריצוף לא נראה להם, מטבח סטנדרט זה לא נחשב וכו'..
הגם שיש מן האמת בדבריך, יש לתת דגש על העיקר: "דירות 4 חדרים סטנדרטיות" זה סיפור של למעלה מ 1.3 מליון ש"ח. אני לא מדבר על: תל אביב, רמת גן, גבעתיים, הרצליה, רמת השרון או רעננה. שם זה עוד הרבה יותר יקר. גם במודיעין, חדרה, רחובות ראשון אשדוד ו"אפילו" רמלה, אתה לא מוצא "דירות 4 חדרים סטנדרטיות" ב 800 אל"ש.
יודע מה ? בו נזרום: נסה לברר כמה עולה דירת 4 חדרים בפרוייקט חדש בבאר שבע.
תבואו ותגידו למה ויסקי לא מתייקר, ומסכים וערק כן..? אין לי מושג, נראה לי הזוי, צריך לשאול את השאלה.
אין כל קשר ללפיד, אלא להסכמים של ישראל מול OECD ו האיחוד האירופי. שיטת המיסוי החדשה היא הנהוגה בכל העולם ואנו מחוייבים לה. אך הסר דאגה מלבך: רוב האלכוהול הנצרך יתייקר: וודקה, בירה, בריזרים, יינות וכו..
הכנסות המדינה מאלהוכול יעלו משמעותית, במידה ועלה החשש.
...
נראה לי שאתה לא מחובר למציאות. רוב הצעירים שלוקחים משכנתאות מופרחות רוצים קורת גג ומלבד מגורים אצל ההורים לנצח לא רואים פיתרון אחר. גם השכר החציוני הולך ויורד , כלומר יותר ויותר אנשים מרויחים פחות ופחות (היום הוא עומד על 5300 ש"ח). במקביל לעליית המחירים בכל התחומים המשמעות היא שאנשים צורכים פחות (זאת למרות שאולי "תאבונם" לפי ליאור גדל).איזה חגורות בדיוק מהדקים פה..?
כבר לא מתאים לנו דירות 4 חדרים סטנדרטית, רובנו רצים אחרי 5 חדרים מקבלן, רוצים 2 מעליות, חניה מקורה, ואז עוד לשדרג את הבית בעוד 200-300 אלף ש"ח, כי הריצוף לא נראה להם, מטבח סטנדרט זה לא נחשב וכו'.....
בנוגע ל"מס המסכים" - אמנם אנחנו בפורום יעודי אבל הסכום הזה שולי , אפילו בהשוואה להוצאות שוטפות כמו מזון או דלק שעולים לנו הרבה יותר מבכל מקום אחר בעולם ובחישוב שנתי גדולים לאין ערוך מהתוספת במס (אלא אם כן אתה משתדרג כל חודש). עוסקים בתפל ולא בעיקר..
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
אם הצלחתי להבין אותך, אז אתה טוען שאנשים לוקים משכנתא גבוהה כי הם רק מחפשים לאת מההורים, ולגור בדית מינימום..ממש לא נכון.amiti כתב:נראה לי שאתה לא מחובר למציאות. רוב הצעירים שלוקחים משכנתאות מופרחות רוצים קורת גג ומלבד מגורים אצל ההורים לנצח לא רואים פיתרון אחר. גם השכר החציוני הולך ויורד , כלומר יותר ויותר אנשים מרויחים פחות ופחות (היום הוא עומד על 5300 ש"ח). במקביל לעליית המחירים בכל התחומים המשמעות היא שאנשים צורכים פחות (זאת למרות שאולי "תאבונם" לפי ליאור גדל).איזה חגורות בדיוק מהדקים פה..?
כבר לא מתאים לנו דירות 4 חדרים סטנדרטית, רובנו רצים אחרי 5 חדרים מקבלן, רוצים 2 מעליות, חניה מקורה, ואז עוד לשדרג את הבית בעוד 200-300 אלף ש"ח, כי הריצוף לא נראה להם, מטבח סטנדרט זה לא נחשב וכו'.....
בנוגע ל"מס המסכים" - אמנם אנחנו בפורום יעודי אבל הסכום הזה שולי , אפילו בהשוואה להוצאות שוטפות כמו מזון או דלק שעולים לנו הרבה יותר מבכל מקום אחר בעולם ובחישוב שנתי גדולים לאין ערוך מהתוספת במס (אלא אם כן אתה משתדרג כל חודש). עוסקים בתפל ולא בעיקר.....
ברור שיש גם כאלה, אבל הם לא העניין.
העניין הוא כאלה שיש להם הון עצמי של 500-700K, ורצים לקחת מליון ש"ח. יש המון כאלה, שבכל קנה מידה של הון עצמי, רצים למשכנתא מטורפת. מי שעושה את זה בלי קשר לרמת השכר, כנראה סומך על ההורים בעת צרה, מה שלפעמים גם יכול להסביר הון עצמי לא מבוטל.
חודש שעבר נלקחו משכנתאות בגובה של 4.8 מליארד ש"ח.
אז נכון שהרבית נמוך, אבל בכל רבאק..
לגבי מסכים, אם לא הבנת, שנינו מסכימים שהוא במקומו..
...
יש כמובן מכל המינים מהסוגים בעת קניית הדירה.חלק גדול מאלה שכבר מצליחים לגרד את הסכומים הנדרשים מבינים שזו כנראה הדירה האחרונה שיוכלו להרשות לעצמם בעשורים הקרובים ולכן מנסים למתוח את החבל תוך הגדלת הסיכון כדי להגיע לדירה המיטבית כרגע - זו ההשערה שלי. ניסיתי להבהיר שלאור רמות השכר במשק שהולכות ויורדות עבור רוב העובדים במשק מול מחירי הדיור שרק הולכים ומטפסים התוצאה האפשרית היחידה היא אנומליה. משהו מאוד בסיסי דפוק פה והרוב ממשיך לטמון את הראש בחול.
- ihatepoliticians
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 1
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
Fast forward שלוש+ שנים וטלויזיות גדולות הפכו לסטנדרט ומס העשירים נשאר.
נכון שיש דברים יותר חשובים על סדר היום כמו לקנות צוללות ומטוסים כדי שביבי יוכל לפתוח חשבון שלישי באיי הבתולה אבל עדיין........
נכון שיש דברים יותר חשובים על סדר היום כמו לקנות צוללות ומטוסים כדי שביבי יוכל לפתוח חשבון שלישי באיי הבתולה אבל עדיין........