לא מכיר. נראה מעניין. מישהו מכיר?
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
כדאי יותר לבקש. אם זה חבר, והרמקולים מוזנחים במחסן... בכל מקרה נכונה לך איזושהי השקעה בהם - כדאי לשמור אותה במינימום האפשרי. ראית את מצב הגרילים? אני חושש שהם, ביחד עם הטבעות סראונד, החלקים הרגישים ביותר לתנאי אחסון לקויים ולחום. בכל מקרה הביקורות על הזוג הזה, אם לא חיוביות - לפחות, לא קוטלות. הם נמכרים בכ-$80 יד שנייה בארה"ב (אם הם נמכרים).
בדרך כלל ברמקולים מהסוג הזה, מאחורי החזות ה'מקצועית' והעיצובים הביזאריים, מסתתרים דרייברים בעלי שילדה דקיקה ומגנט קרמי עלוב ודל מימדים. הטוויטרים המרשימים מתגלים כיציקות פלסטיק זולות והתיבות הן MDF מצופה ויניל מתקלף בדוגמת סיבי עץ הידוע בכינוי 'למינציה'. הקרוס-אוברים מכילים רכיבים אלקטרוניים שרכש יצרן הרמקולים במאות אלפים בהצעת המחיר הנמוכה ביותר מתי שהו בשנות ה-70' וכמעט תמיד יש צורך דחוף להחליף את רובם. עם זאת, יש לפעמים הפתעות בסדרות ה-mid-fi היפניות - אולי בכל זאת תופתע ותפתיע...
בדרך כלל ברמקולים מהסוג הזה, מאחורי החזות ה'מקצועית' והעיצובים הביזאריים, מסתתרים דרייברים בעלי שילדה דקיקה ומגנט קרמי עלוב ודל מימדים. הטוויטרים המרשימים מתגלים כיציקות פלסטיק זולות והתיבות הן MDF מצופה ויניל מתקלף בדוגמת סיבי עץ הידוע בכינוי 'למינציה'. הקרוס-אוברים מכילים רכיבים אלקטרוניים שרכש יצרן הרמקולים במאות אלפים בהצעת המחיר הנמוכה ביותר מתי שהו בשנות ה-70' וכמעט תמיד יש צורך דחוף להחליף את רובם. עם זאת, יש לפעמים הפתעות בסדרות ה-mid-fi היפניות - אולי בכל זאת תופתע ותפתיע...
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
זו חנות של אסקימו. הם מוכרים את זה כעץ להסקה - לא כרמקולים. חוץ מזה אתה בים המלח לא בקנדה - נכון? אתה צריך דרייברים חזקים שיוכלו לעמוד בלחץ האוויר האדיר הזה שם למטה...
כמה כאלה יש בפשפשים בחיפה יאללה...רק אתמול היו שם שני בהמות של ריצ'ארד אלן שהיו לי תקופה של כמה שנים. השוק הזה...זה סיפור. אני אספר עליו דברים בנושאים שלנו אחרי שהסט אפ שלי יהייה מוכן בבית. אגב, שם מצאתי לפני חודש דואל 701 ב-100 שקל.
רק בשוק הזה אתה יודע שתושבי חיפה השקיעו הכי הרבה במערכות עוד משנות ה-40. אבל המשך יבוא
רק בשוק הזה אתה יודע שתושבי חיפה השקיעו הכי הרבה במערכות עוד משנות ה-40. אבל המשך יבוא
הוא נמצא ברחוב קיבוץ גלוית ליד המסגד. פעיל כול יום, ובמיוחד בשבת וראשון. בשבת הוא גודל עוד יותר. הוא נשאר אותנטי לחלוטין ולא התפלצן והתמסחר כמו ביפו. שם יש סטוקים ענקיים של כול מיני סחורות שמגיעות מירושות, מחסנים בייתיים, מסחריים ועוד כול מיני, בתים שעמדו שנים בלי יורש, בויידעמים עלומים , ומה לא....השיאים הם כשאחד ממחסני הטכניון מתרוקן מציוד ישן ואז מה שיש שם זה חגיגה לעיניים..הסחורה שם מאוד דינמית. מה שתראה היום, אין זמן "לחשוב על זה". נעלם אחרי יום או שעות בודדות. לא תמיד הכול מול העיניים. לפעמים יש צורך לנבור, להתלכלך ולהזיז דברים כדי לגלות מציאות מטורפות שמוסתרות מאחורי רהיטים או ערימות של בגדים. קורה שיש מגברים אנגליים עלומים ,פטיפונים גרמניים ודברים שלא שבשגרה. הייקים בחיפה לא התקמצו בלקנות מערכות שמע טובות. מה שכן, שכבר לא רואים שם את הדברים שהיו לפני 22 שנה כשהתחלתי להסתובב שם, אז דורות האלקטרוניקה התחלפו ובחיפה היה שינוי באוכלוסיה שבעקבותיו הגיעו לשם דברים מטורפים. מלא טלויזיות שחור לבן והצבעוניות ראשונות, וכול מה שקשור לציוד בידורי בייתי ומסחרי לדורותיו, ומלא מגברים ורסיברים ישנים. מה שהיום קוראים לו "וינטג'"-אז, היה "ישן". פשוטraniburg כתב:איפה ובאיזה ימים השוק הזה? נשמע מענייןהשוק הזה...זה סיפור. אני אספר עליו דברים...הבאסים גם נשמעים כאן הדוקים יותר...אתה צריך דרייברים חזקים שיוכלו לעמוד בלחץ האוויר האדיר הזה שם למטה.........